ARKA Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='Lulka']czy jest ktoś w stanie rozpoznać czy to suki z Krężla? Jeśli tak to czy ktoś zajmuje się nimi, robi ogloszenia, szuka domu? http://www.dogomania.pl/forum/10842723-post4.html To nie sa te?? Quote
Ziutka Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='ARKA']http://www.dogomania.pl/forum/10842723-post4.html To nie sa te?? Wyglądają na identyczne :roll: Quote
sleepingbyday Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 sliczne są, wyjatkowo! zrobiłam watek mojemu duchowemu podopiecznemu ;) z krężela. bardzo prosze o wsparcie wątku od czasu do czasu.. banerki mi wyszły nienajlepsze, ale ja nie jestem dobra w te klocki... http://www.dogomania.pl/forum/f28/po-krezelu-najpierw-anonimowy-potem-kpis-17-teraz-ping-tylko-domu-brak-128322/#post11530473 Quote
emilia2280 Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 Oki, to w takim razie, gdzie przebywajá suki, o które pytala Luka a Arka znalazla ich pochodzenie? No i co z tymi 7 koczujácymi psami? Quote
Osiolek Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='Lulka']czy jest ktoś w stanie rozpoznać czy to suki z Krężla? Jeśli tak to czy ktoś zajmuje się nimi, robi ogloszenia, szuka domu? [url=http://fundacja-emir.org/aktualnosci/SCHRONISKA/KREZEL/PSY/M87.htm]Schronisko dla bezdomnych ps Quote
Ewa i flatki Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Myśl o psach siedzących na takim mrozie jest dołująca maksymalnie a szansy na DT u mnie nie ma niestety. I tylko walenie głową w klawiaturę pozostaje ? Quote
Irkowa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 hmmm...mialam sie nie odzywac ale zaraz mnie cos trzepnie! to sa te suczki - dzieki Arka:lol: nie wiem tylko dlaczego zostaly oddane do schroniska z informacja ze zostaly zgarniete z ulicy(a dokladniej z rowu w ktorym lezaly) po co takie sciemy!!!!! wwzytskim byloby latwiej gdybysmy wiedzieli prawde! psy zostaly przywiezione przez p.Grzegorza (?) z tego co slyszlaam! Quote
Lulka Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 wpadły biedne z deszczu pod rynne :placz: ruda wlasnie URODZILA!!!!! szczeniaki zaraz umrą z chorob tam panujacych lub zamarzną .... Czarna jest terroryzowana przez rudą :-( kto jest odpowiedzialny za oddanie tych psow do tej rozmnazalni? czy to ma byc pomoc? To jest jakaś szopka...... jak mamy walczyc z bezdomoscia??? - i po co w zasadzie skoro w schroniskach psy sie rozmnaza bez przerwy :shake: Quote
sleepingbyday Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 no co wy, serio zostały tak oddane :crazyeye:? Quote
ARKA Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='Irkowa']hmmm...mialam sie nie odzywac ale zaraz mnie cos trzepnie! to sa te suczki - dzieki Arka:lol: nie wiem tylko dlaczego zostaly oddane do schroniska z informacja ze zostaly zgarniete z ulicy(a dokladniej z rowu w ktorym lezaly) po co takie sciemy!!!!! wwzytskim byloby latwiej gdybysmy wiedzieli prawde! psy zostaly przywiezione przez p.Grzegorza (?) z tego co slyszlaam! Nie bede slala.....czy mozecie ustalic kiedy one byly przywiezione???:angryy::angryy::angryy: Mogly byc przywiezione JUZ zaciazone o czym sie GLOSNO WRZESZCZALO, ze suki krezlowskie sa zaciązone!!! Tylze nikt pewnie schronisku nie powiedzial!!!:angryy::angryy::angryy: Slepy miot trzeba uspic!!!! Quote
Lulka Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 dopiero za tydzien sie dowiem kiedy tam trafily ale zobacz na foty ktore wklilam, ona jest chuda zupełnie, zreszta to zadna nowosc ze w Jozefowie jest wciaz cala masa szczeniąt polecam przejechac sie i zobaczyc na wlasne oczy, w co drugiej budzie są młode!!! :angryy: ktoś musiałby zadzwonic do niej jako fundacja czy nie wiem jako kto i powiedziec jej to i owo do słuchu, to moze wtedy sie przestraszy i uśpi ....inaczej na bank nie uśpi :shake: czystki robi zazwyczaj jak ma byc jakas kontrola, a tak to róbta co chceta ... Quote
osho Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 czyli rozumiem, że te dwie suczki są w józefowie, tak? Quote
Ewa i flatki Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 A słuchajcie - sorki za OT: czy osoba prywatna (czyli ja) ma szansę wyciągnąć ze schronu miejskiego ciężarną suczkę na sterylkę aborcyjną i na DT ? Jeżeli tak, to czy jest jakaś podstawa prawna (pewnie nie)? Quote
ARKA Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Ewa i flatki napisał(a):A słuchajcie - sorki za OT: czy osoba prywatna (czyli ja) ma szansę wyciągnąć ze schronu miejskiego ciężarną suczkę na sterylkę aborcyjną i na DT ? Jeżeli tak, to czy jest jakaś podstawa prawna (pewnie nie)? Z miejskiego, nie sadze. Quote
Ewa i flatki Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Tego się boję a sami jej nie zoperuja, tylko uśpią maluchy po porodzie a ona wpadnie w depresję:-( Quote
ARKA Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Ewa i flatki napisał(a):Tego się boję a sami jej nie zoperuja, tylko uśpią maluchy po porodzie a ona wpadnie w depresję:-( A ktore to schronisko,moze da sie "wynegocjowac". Quote
Ewa i flatki Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Paluch - jutro jadę negocjować :razz: Quote
ARKA Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Ewa i flatki napisał(a):Paluch - jutro jadę negocjować :razz: :razz: oj mam duze obawy. Przeciez robia zabiegi, nie zrobia aborcyjne? Jak suczka dlugo tam jest, moze jest na kwarantannie jeszcze i wtedy nie mogą. A skad wiesz,ze jest w ciazy? Quote
Ewa i flatki Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Jest jakieś 3 tygodnie u nich a koleżanka wolontariuszka się nią przejęła i dała mi znać bo sunia jest flatospanielowata :P Szukam jej i pieskowi, z którym siedzi - takiemu samemu domków na cito, ale ona jest w gorszej sytuacji. Jak zwykle kobieta, cholera :angryy: Quote
ARKA Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 [quote name='Lulka']wpadły biedne z deszczu pod rynne :placz: ruda wlasnie URODZILA!!!!! szczeniaki zaraz umrą z chorob tam panujacych lub zamarzną .... Czarna jest terroryzowana przez rudą :-( kto jest odpowiedzialny za oddanie tych psow do tej rozmnazalni? czy to ma byc pomoc? To jest jakaś szopka...... jak mamy walczyc z bezdomoscia??? - i po co w zasadzie skoro w schroniskach psy sie rozmnaza bez przerwy :shake: A ta druga suka nie jest zaciązona??? Uwazam ze PIiSDZ natychmiast powinien wplacic pieniadze na konto Jozefowa na sterylizacje tych suk. Ciekawe czy tam wiecej psow"z rowu'- krezlowskich- nie podrzucono??!!!! Quote
qeram Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Ewa i flatki napisał(a):A słuchajcie - sorki za OT: czy osoba prywatna (czyli ja) ma szansę wyciągnąć ze schronu miejskiego ciężarną suczkę na sterylkę aborcyjną i na DT ? Jeżeli tak, to czy jest jakaś podstawa prawna (pewnie nie)? A nie prosciej by było suczkę po prostu zabrać( wyadoptować) z palucha, wysterylizować, oddać do DT i szukać stałego? Quote
Ewa i flatki Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Suk w ciąży schronisko nie wyadoptowuje, bo boją się, ze do obrońców życia poczętego trafią, wcale się im nie dziwię :cool3: Ta "moja" dziś poszła w schronie na sterylkę, więc trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze ! Natomiast to, co czytam o rudej i czarnej to skandal i q...stwo :diabloti:Suki były do sterylki aborcyjnej, tylko komuś się nie chciało :mad: Quote
ARKA Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Irkowa i Luka. Tak sobie mysle, czy te sunie tez nie trafily do Jozefowa bo slad po nich zaginąl:-( To byla bardzo sympatyczna, bardzo przyjazna sunia. Saba podobno wyadoptowana gdzies pod Wroclaw ale Grzesio i społka nie chce udostepnic adresu/ kontaktu a w dokumecie, ktory trzeb bylo wypelnic, przy zabieraniu, kots celowo wpisal zly nr. tel(10-siecio cyfrowy) i nieczytelne nazwisko. Saba jest w typie juzaka, nie ufna do nowych ludzi, bardzo... No i nasuwa sie pytanie gdzie jest ostatnia zabrana grupa psow bo pisac ze wolontariaty i takie bzedety kazdy umie, zdjecie zrobic tez,raz.....a psy gdzies po schronach siedzą......oby tylko byly wykastrowane i mialy dobrze ale jak są podrzucane 'jak kukułcze jaja' do jakis tam schronisk to gehenna tych psow trwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A gdzie collka jest? Mial byc w dt okazlo sie ze w Jozefowie siedzi, potem nagle zabrany do nowego dt, ktory mialbyc dopiero za miesiac. Gdzie jest collak teraz???? Na niego czekal bardzo dobry dt z mozliwoscia na ds i pokrywal koszty leczenia. Co wy wyprawiacie z tym psami???? Quote
Lulka Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 [quote name='ARKA']A ta druga suka nie jest zaciązona??? Uwazam ze PIiSDZ natychmiast powinien wplacic pieniadze na konto Jozefowa na sterylizacje tych suk. Ciekawe czy tam wiecej psow"z rowu'- krezlowskich- nie podrzucono??!!!! wiesz.... sama kasa tu nic nie da, bo to nie kwastia kasy tylko samej dyrektorki....:shake: nawet jak byly dotacje na sterylki i to niemale od miasta i innych sponsorow to i tak wciaz rodzily się i rodza nowe szczeniaki i nie sa usypiane, a schronisko pęka w szwach...jest juz jakies 750 psów :-( to ze PiSdZ da kase to nic nie zmieni .... te suki nalezaloby zabrac w przyzwoite warunki, oglaszac, szukac domow, cokolwiek...tam przyjezadza bardzo mało osob, jest malo adopcji, bez pomocy one tam beda do śmierci siedziec ... Quote
Recommended Posts