ARKA Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 [quote name='elik']A jakie są plany w stosunku do tych biedaków, a może nie ma żadnych ? Czy one nie mają szans na ratunek ? elik, trzeba dzwonic do wojta chynowa aby sie psami zająl. Akcja krezel nie moze trwac cale zycie i dzien wiecej. Moze hycel(z minska maz) tam psy podrzuca?? W koncu umowy ma podpisane z jakimis gminami a gdzie psy umieszcza? Dzis maja tam byc z inspektoratu weterynarii, potwierdzic i sprawdzic. :roll:Nam, teoretycznie, stan psow zabranych sie zgadza. A odnosnie tych suczek co są w Józefowie, one podobno byly same w boksie, od niedawna pies tam doszedl. :roll: Quote
elik Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 [quote name='ARKA']...Dzis maja tam byc z inspektoratu weterynarii, potwierdzic i sprawdzic. :roll:Nam, teoretycznie, stan psow zabranych sie zgadza.... Taką kontrolę należałoby jeszcze skontrolować. [quote name='ARKA']...A odnosnie tych suczek co są w Józefowie, one podobno byly same w boksie, od niedawna pies tam doszedl. :roll: Wykastrować dla otrzeźwienia to babsko, albo zamknąć na co najmniej kilka lat w jednej celi z wieloletnim skazańcem, coby miała przyjemność zajścia w wiele ciąż :angryy: Quote
andzia69 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 [quote name='elik']A jakie są plany w stosunku do tych biedaków, a może nie ma żadnych ? Czy one nie mają szans na ratunek ? ja myśle, ze właśnie jest teraz pole do popisu dla Arki, Emir czy innych w-wskich stowarzyszen - zabiorą psy do siebie - no bo przecież nie do schronu, inni bedą mieć czarno na białym gdzie psy trafiły - bez podtekstów i domysłów, znajdą im cudne domy i będą szczęśliwie żyły długo i szczęśliwie:p Quote
Lulka Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 [quote name='ARKA']za. A odnosnie tych suczek co są w Józefowie, one podobno byly same w boksie, od niedawna pies tam doszedl. :roll: taaaaa jasne :evil_lol:.....proszę Cię........to są stałe teksty dyrektorki...doskonale o tym wiesz ;) Quote
kahoona Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 andzia69 napisał(a):ja myśle, ze właśnie jest teraz pole do popisu dla Arki, Emir czy innych w-wskich stowarzyszen - zabiorą psy do siebie - no bo przecież nie do schronu, inni bedą mieć czarno na białym gdzie psy trafiły - bez podtekstów i domysłów, znajdą im cudne domy i będą szczęśliwie żyły długo i szczęśliwie:p bierz i się nie wahaj, my mamy pełno, ale przecież ty jesteś godna zaufania... możemy cię wspomóc psychicznie i polecić dobrych wetów co tam siedem psów jak się człowiek tak na dogo intensywnie udziela... Quote
kahoona Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 zła wiadomość - prokuratura umorzyła postępowanie przeciw Biedrzyckiej w sprawie zamordowania psów w Maciejowicach z powodu niewykrycia sprawcy nie traćcie jednak ducha - odwołuję się i wskażę sprawcę i jakieś media się załatwi Ewo B. - to jeszcze nie koniec Quote
ARKA Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Lulka napisał(a):taaaaa jasne :evil_lol:.....proszę Cię........to są stałe teksty dyrektorki...doskonale o tym wiesz ;) To nie od dyrektorki mam info a od wolontariuszek. Wiem,ze wolntariuszki nie siedzą tam codziennie.:shake: Quote
Zofia.Sasza Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 kahoona napisał(a):zła wiadomość - prokuratura umorzyła postępowanie przeciw Biedrzyckiej w sprawie zamordowania psów w Maciejowicach z powodu niewykrycia sprawcy nie traćcie jednak ducha - odwołuję się i wskażę sprawcę i jakieś media się załatwi Ewo B. - to jeszcze nie koniec Niestety tego się właśnie spodziewałam :-( Chrzanię! Nie o take Polske się walczyło :angryy::angryy::angryy: Quote
ARKA Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 andzia69 napisał(a):ja myśle, ze właśnie jest teraz pole do popisu dla Arki, Emir czy innych w-wskich stowarzyszen - zabiorą psy do siebie - no bo przecież nie do schronu, inni bedą mieć czarno na białym gdzie psy trafiły - bez podtekstów i domysłów, znajdą im cudne domy i będą szczęśliwie żyły długo i szczęśliwie:p Anadzia, a jak tam w Kielcach,"posprzątane"?;) Quote
sleepingbyday Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 kahoona napisał(a):zła wiadomość - prokuratura umorzyła postępowanie przeciw Biedrzyckiej w sprawie zamordowania psów w Maciejowicach z powodu niewykrycia sprawcy nie traćcie jednak ducha - odwołuję się i wskażę sprawcę i jakieś media się załatwi Ewo B. - to jeszcze nie koniec niestety, a i owszem, ja ducha tracę.... zofia&sasza napisał(a):Niestety tego się właśnie spodziewałam :-( Chrzanię! Nie o take Polske się walczyło :angryy::angryy::angryy: zofia, czemu ty mnie rozsmieszasz w takiej chwili :roll:?? Quote
Zofia.Sasza Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Oglądałaś "Greka Zorbę"? W pewnych sytuacjach można już tylko zatańczyć :shake: Quote
kahoona Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 zofia&sasza napisał(a):Oglądałaś "Greka Zorbę"? W pewnych sytuacjach można już tylko zatańczyć :shake: zamiast tańczyć, dowiedzmy się raczej gdzie Ewunia gromadzi kolejne psy - chyba nie sądzicie, że odpuściła wiem, że nie teraz będzie rejestrować schron na syneczka - poszedł w mamunię, da radę Quote
andzia69 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 kahoona napisał(a):bierz i się nie wahaj, my mamy pełno, ale przecież ty jesteś godna zaufania... możemy cię wspomóc psychicznie i polecić dobrych wetów co tam siedem psów jak się człowiek tak na dogo intensywnie udziela... Kahoona - ależ gdzież bym mogła - nie jestem godna :diabloti: wolę sobie poklikać i posiedzieć w ciepełku przed komputerem:eviltong: jeszcze by mi przyszło do głowy je u nas w schronisku umieścić, albo nie daj boshe do pajuni wysłać:diabloti::diabloti::diabloti: Za to wy możecie sie wykazać:p w koncu to TYLKO 7 psów a was jest przecież jak mrówków:lol: Życzę powodzenia! ARKA napisał(a):Anadzia, a jak tam w Kielcach,"posprzątane"?;) Arka - ale wolne moce przerobowe są - więc zapraszam!:p Quote
kahoona Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 no tak, takich biedaków nie kupują za zachodnią granicą pozostają polskie schroniska... i zaskoczę Cię - EMIR nie weźmie, bo nie ma miejsca czep się więc kogo innego w końcu zaczepiać można wszystkich jak kto się tym pasjonuje.... i lepiej zakończmy tę dyskusję, bo karę dostaniemy pozostańmy przy swoich zdaniach Quote
ARKA Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 andzia69 napisał(a):Za to wy możecie sie wykazać:p w koncu to TYLKO 7 psów a was jest przecież jak mrówków:lol: Andza, są rozne podejscia do "tematu". To obowiązek ustawowy gminy: opieka nad bezdomnymi zwierzętami. Quote
Zofia.Sasza Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Ponawiam pytanie: Skąd dwie suki z Maciejowic znalazły się w Józefowie? Dlaczego przywieziono je jako "znalezione w rowie"? Co tu jest grane? Quote
gagata Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 andzia69 napisał(a):ja myśle, ze właśnie jest teraz pole do popisu dla Arki, Emir czy innych w-wskich stowarzyszen - zabiorą psy do siebie - no bo przecież nie do schronu, inni bedą mieć czarno na białym gdzie psy trafiły - bez podtekstów i domysłów, znajdą im cudne domy i będą szczęśliwie żyły długo i szczęśliwie:p Ja bardzo przepraszam,ze sie wtracam, ale wlasnie sobie podczytywalam rozliczenia krezelowskie i pozwole sobie zacytowac z postu Kahoony KOSZTY: Leczenie, sterylizacja, kastracja, czipowanie, szczepienia: 35.206,92zł Utrzymanie od dnia zabrania do adopcji: 12.180,-zł Kwoty wypłacone pracownikom Krężela i Maciejowic 3.400,-zł Zwrot kosztów paliwa pracown. Krężela i Maciejowic 274,-zł Zakup słomy 250,-zł Zakup karmy, wiader, misek, obroży 300,-zł Transport psów na terenie kraju 3.917,54zł ---------------------------------------------------------------------- wydatki razem 55.528,46zł WPŁYWY: Darowizna od osób prywatnych przekazana przez PiSDZw 10.000,-zł darowizna celowa na operację i leczenie TAJGI 2.000zł darowizna celowa na leczenie FELA 100zł ---------------------------------------------------------------------- wpływy razem 12.100,- SALDO na 30.11.2008: 43.428,46zł I tu grzecznie sie pytam,czy naprawde jest ktos,kto uwaza ze Emirowa jest na tyle wszechpotezna i wszechmocna,ze u niej pod oknami rosna drzewa ze stuzlotowkami zamiast lisci a schron ma wlasciwosci cudownie sie powiekszajacego....Nota bene nigdzie indziej nie znalazlam takich zestawien...moze nie wiedzialam gdzie szukac... Quote
Osiolek Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 kahoona napisał(a):zamiast tańczyć, dowiedzmy się raczej gdzie Ewunia gromadzi kolejne psy - chyba nie sądzicie, że odpuściła wiem, że nie teraz będzie rejestrować schron na syneczka - poszedł w mamunię, da radę Ja mysle ze na wyrok skazujacy za dreczenie zwierzat w Polsce nie ma co liczyc.... Sprobowalabym ja podejsc za "malwersacje finansowe" (tak to sie nazywa?), zaraz jej sie dobiora do skory, tak to niestety jest, mamona rzadzi. Quote
ARKA Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Osiolek napisał(a):Ja mysle ze na wyrok skazujacy za dreczenie zwierzat w Polsce nie ma co liczyc.... Sprobowalabym ja podejsc za "malwersacje finansowe" (tak to sie nazywa?), zaraz jej sie dobiora do skory, tak to niestety jest, mamona rzadzi. Ale to umorzenie jest za te zwłoki zwierzat zakopane w Maciejowicach. Quote
gagata Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 ARKA napisał(a):Ale to umorzenie jest za te zwłoki zwierzat zakopane w Maciejowicach. Bo pewnie nie bylo swiadka,ze to ona sama je zakopywala albo zabijala....:angryy:Ona powinna miec zarzuty za sprawstwo kierownicze albo za zaniechanie,brak nadzoru... Quote
Ewa i flatki Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Gagata - a przy tym saldzie nie powinno być minusika? Bo jakiś czytający bez zrozumienia jeszcze dojdzie do wniosku, że Emir tyle zarobiła na krężlakach :diabloti: Quote
ARKA Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 niufek napisał(a):Moze nie bylo juz malych i wziela 2 wieksze??:roll: :roll: sama nie wziela i jesli ktos zawiozl i powiedzialby,ze z krezela i tu by napisal to bylaby sprawa jasna, ze takie psy pojechaly do Jozefowa. Collak tez tam byl:roll: a suki niby z "rowu'?? Quote
niufek Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 ARKA napisał(a):4 male psiaki(moze te z klatek) przyjmie Jozefow/Legionowo. Lublin moze przyjac dwa psiaki-transportu znow szukamy. i od halbinki: mogę wziąć te dwa szczeniaki, ale dopiero po weekendzie, jeśli Was to urządza, byłyby pod opieką Fundacji "Szara Przystań", jeśli się zdecydujecie macie im podać surowicę, fundacja zwróci koszty leczenia. Moze nie bylo juz malych i wziela 2 wieksze??:roll: Quote
Recommended Posts