Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

co racja to racja. zarówno dzieje dalsze uratowanych psów, jka i finanse - nie powinny wisieć na zaufaniu - zaufanie jest potrzebne do dużo wazniejszcyh, nienamacalnych często spraw. nie jesteśmy tu przyjaciółmi znającymi sie jak łyse konie, tylko zajmujemy sie konkretami - i informacje powinny być. to jest - powtarzam do znudzenia - nasza kiepsko przerobiona lekcja wychowania obywatelskiego -przejrzystość działań, finansów i wyników, a nie abstrakcyjne założenie, ze powołana do czegos tam fundacja z definicji jest jest niemal jak swieta krowa (za przeproszeniem), bo zajmuje sie szczytnymi sprawami.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

niufek napisał(a):
W

Chcesz rozliczac kazdego z tych psow .A powiedz ile Krezelowskich psow wzielas do siebie do domu ??Po ilu tych psach zbieralas kupy , ile tych psow wyleczylas na wlasny koszt?? Ilu tym psom znalazlas domy ?? Jesli sie czyms takim wykazesz , moze uznam ,ze mozesz rowniez i mnie rozliczac .

O ile się orientuję, to psy zabrane przez Emira i Arkę są bardzo starannie rozliczone....Zadna inna organizacja nie zrobiła prawdziwego rozliczenia,jedynie Emir wskazała wszystkie wpływy i koszty....Jeszcze raz powtarzam,że niedomówienia i brak informacji są powodem wszystkich wojen dogowych....A napuszczanie moda na niewygodne posty jest chyba niezupełnie zgodne z netykietą....

Posted

andzia69 napisał(a):
ale dowód jest? jest :evil_lol:

Dowód czego? Chyba tylko tego, że punkt widzenia zależy od puntu siedzenia :evil_lol:
PiSdZ napisał(a):
Nie wiem co powiedziała Pani Roma, i jeśli miała wątpliwości, to mogę je wyjaśnić. Wiem jednak jedno; ujawnianie prywatnych tresci rozmów telefonicznych jest wysoce niestosowne, osoba która mówi wszystkim co powiedziała jej inna osoba, mimo, iz ta nie dała jej takiego upowaznienia łamie przyjęte zasady.

Moralność Kalego? :razz:

ps.,,Dowodu" już nie ma. Został szybciutko usunięty. Słusznie. Nagranie i publikacja w środkach masowego przekazu prywatnej rozmowy bez zgody osoby zainteresowanej?

Posted

Fela"nasza"-pokazala mi wczoraj Renatka- ma taki slad na szyi jak Klamka, w tym samym miejscu:shake:
Mysle,ze te suki musialy byc ciagane na jakis drutach cienkich czy cos? W tym miejscu slad o tym swiadczy, co oni robili z tymi psam!!!:angryy::angryy::angryy: Fela i Klamka byly w jednym boksie i takie same slady? dziwne, bardzo dziwne...Moze jak przenosili psy z Nowej Wsi to za szmycze i obroze byly druty, jakies sznurki cienkie plastikowe, zylki???:mad::mad::mad:
Nie bylo tego widac od reki u Feli, ma wiecej siersci niz Klamka..taki cienki, w tej chwil brazowy, slad jest,na samej skorze,:shake: Nie widac nic jak sie patrzy na Fele, trzeba siersc rozgarnąc aby zobaczyc. Nie moglo byc tak ,ze byly przyczepione na czyms cienkim i same sie kaleczyly, slad bylby glownie wtedy pod szyja i pewnie popodrzynaly by sobie gardla i dawno juz ziemie gryzly.:shake:

Posted

gagata napisał(a):
O ile się orientuję, to psy zabrane przez Emira i Arkę są bardzo starannie rozliczone....Zadna inna organizacja nie zrobiła prawdziwego rozliczenia,jedynie Emir wskazała wszystkie wpływy i koszty....Jeszcze raz powtarzam,że niedomówienia i brak informacji są powodem wszystkich wojen dogowych....A napuszczanie moda na niewygodne posty jest chyba niezupełnie zgodne z netykietą....

My nie mielismy zadnych wplywow na konto na; "akcja Krezel czy Maciejowice itp', wiec nie mamy co rozliczac.

Posted

ARKA napisał(a):
My nie mielismy zadnych wplywow na konto na; "akcja Krezel czy Maciejowice itp', wiec nie mamy co rozliczac.

ARKA, gagacie chodzilo nie tylko o rozliczenie fnansowe, a przede wszystkim rozliczenie z psow.

A to i Ty i my zrobilismy :lol:

Posted

ARKA napisał(a):
Owszem,nie zbierałyście, ale PiSdZ przekazał Wam pewna kwote i Emir to rozliczyła, tak jak trzeba... Wszystkie psy, które trafiły pod Waszą opiekę tez zostały rozliczone - sa opisane,określono ich miejsca pobytu, leczenie i ewent. dalsze losy.Czy to nie jest rozliczenie?
A to są bardzo ważne sprawy, bo na takich właśnie niuansach buduje się zaufanie osób postronnych.Mało kto - ze stojących z boku- ma świadomość,że uratowany pies tez kosztuje,że musi być leczony, musi mieć pełną miskę i jakieś bezpieczne miejsce na ziemi,żeby nie trzeba było znów go za chwilę ratować...I nie są to groszowe wydatki...

Posted

[quote name='Ewelina.w38']Hallo??? co sie ostatnio dzieje z Krężlowskim wątkiem?:shake:
Ponawiam pytanie o sterylizację suczek/suczki w Józefowie?doszła do skutku, jak sie sunia czuje?

Arka miala pilnowac...

ja dostalam takie info:
moze ktos ja oglosi?

"sunia byla na spacerku , jest bardzo kochana i przyjacielska.
Ładnie chodzi na smyczy ,
Boi sie nagłych ruchow.
Dobrze dogaduje sie z innymi psami - nie wykazuje oznak agresji.
Jest spokojna , mila i opanowana - na zewnatrz, w boksie - bardzo ruchliwa i zdenerwowana "

Posted

[quote name='Ewelina.w38']Hallo??? co sie ostatnio dzieje z Krężlowskim wątkiem?:shake:
Ponawiam pytanie o sterylizację suczek/suczki w Józefowie?doszła do skutku, jak sie sunia czuje?
WEt wyjezdzal jak pisalam, jutro sie dowiem...
Lulka, moze trzeba suni osobny wątek zalozyc. Sliczna sunia tu ginie w tlumie samych informacji.

Posted

czy moze ktos zajac sie zalozeniem suni watku i robieniem ogloszen?

ja niestety nie wyrabiam juz z podnoszeniem wlasnych psow i robieniem ogloszen :shake:

Posted

Byłyśmy wczoraj z donacją w Krężelu. Trzy psiaki. Samotne, zamknięte w zimnej oborze. Pieniądze na karmę dostał od PiSDZ sąsiad. Jak się wywiązuje - oceńcie sami.
I jedna prośba - zamiast atakować się nawzajem, może zastanówmy się nad rolą w tej historii wójta Chynowa i powiatowego lekarza weterynarii... W sprawie tych psów spisano protokół, w którym "mieszkańcy Krężela" oświadczają, że psy te "uciekły z transportów w miesiącach sierpniu i wrześniu". Grzesiek to podpisał, żeby nie wikłać się w długi proces sądowy, ale dowodów nie ma żadnych. Psy nie mają numerów, ani obróżek preventic. Równie dobrze może być tak, że okoliczna ludność znalazła dobry sposób na pozbywanie się niechcianych "burków". Czyli wychodzi na to, że ludzie (?) będą podrzucać psy do Krężela, a PiSDZ do końca świata będzie musiał je odbierać. :shake: To nie jest w porządku. Stwierdzam to jako podatnik, z którego pieniędzy pan wójt i weterynarz otrzymują pobory. Jak mogą godzić się na przetrzymywanie zwierząt w takich warunkach?

A oto trzej muszkieterowie:

ATOS. Średniej wielkości, na krótszych łapkach. Ujada zza siatki, ale jest przyjazny ludziom.

Posted

Dania mięsne:

Dania rybne...

...wśród nich nie brak ryby po grecku

A to? czyżby bouillabaise?

Żebyśmy się dobrze zrozumieli - psy są w niezłej kondycji, nie grozi im śmierć głodowa. Jednak interesuje mnie, co ten...:angryy: pan zrobił z kasą na karmę?

Posted

mniej więcej takie menu jak na fotkach z pierwszych dni akcji. człowiek zawsze znajdzie okazję, żeby zarobić, no nie? nawet jak się widziało co się działo w krężelu, to skoro jest okazja?

Posted

zofia&sasza napisał(a):
Równie dobrze może być tak, że okoliczna ludność znalazła dobry sposób na pozbywanie się niechcianych "burków".

Jak i hyclowie:roll:

Posted

weźcie, już w zyciu nie zjem bouillabaise...

czy w świetle wiedzy o sytuacji, którą to wiedzę ma wójt, mozna wymusić na nim działania pod groźbą pójścia wyżej? KPA i te rzeczy...
żałosne dorobne cwaniaczki, nakraść na każdym kroku, bo skoro nie patrzą na ręce, to moralność nie obowiązuje....

Posted

Ewelina.w38 napisał(a):
Z tego co pamiętam to jedna chyba miała się szczenić a druga mogła iść na już, jeszcze przed cieczką?? Która jest więc po sterylce i jak sie czuje sunia?? Kiedy pójdzie druga?

Jedna miala szczeniaki wlasnie a druga cieczki nie miala jeszcze:roll:,ta co na powyzszych zdjeiach jest. Jak sie dowiem ktora sunia byla wysterylizowana, napisze. Pisalam,ze tam podobno sa 4 suki/psy krezlowskie:roll:

Posted

Tak, miały byc 2 o ktorych wiadomo i 2 nowe "ujawnione". W takim razie czekam na wieści o nastepnej sterylce.
A mam jeszcze 1 pyt. odnośnie zdjęc psów. Ile tam teraz znajduje sie psów i jakie sa wobec nich plany? chodzi mi o to czemu one tam wogole sa i czy wlasciwie tak ma byc? Co to jedzenia nie bede sie wypowiadac:shake:

Nie chce tym pytaniem sprowokowac kolejnej slownej przepychanki na tym watku, jakoby byla to czyjas wina lub nie!! Po prostu mnie to zdziwilo bo bylam pewna ze wszystkie psy z tamtad zabrano, przeoczylam cos:shake:

Posted

Wynika z tego co P. Rajczak mi dzis powiedzial(opis),ze ta sunia jest po sterylce i jeszcze jedna jakas z krezlowskich(nie wiem jaka). Te cztery suki byly wszystkie razem przywiezione. Ta co karmi ciagle nie jest wysterylizowana i jeszcze jaks jedna.

Lulka, czy mozecie zdjecia tych wszystkich krezlowskich suk jakos zrobic i wstawiec tu?