Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wielka Prośba - kolejna o zaprzestanie kłótni.
Tak, to prawda. Pogotowie i Straż dla Zwierząt podjęło się bardzo trudnego zadania. Wszelkie psy przekazane zostały im decyzją administracyjną i ta organizacja ma prawny obowiązek do zapewnienia im opieki. Pomagają Arka i Emir - choć od jakiegoś czasu niektóre osoby z tych obu organizacji (celowo pisze ze niektóre - bo niektórzy tego nie robią) zamiast pomocą zajmują się czasami czymś innym. Ale takie mają prawo. Wiec zawsze można powiedzieć, ze to my mamy opiekę nad psami.

Nie będę wyciągał innych wniosków, bo mam zamiar zakończyć dyskusję w sprawie tych czy innych psów. Klikanie w klawisze w niedziele wieczorem niczego nie zmieni a dyskusja z Arką czy Karmi wydaje mnie się po prostu zbędna, bo i tak nie przyjmują wyjaśnień.
Dlatego kończę, znikam znowu na jakiś czas i apeluję aby zaprzestać wojen i wojenek.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Chandler']To znaczy, że tych psów nie można wyciągnąć ze schroniska? Nie można zrobić im na dogo wątków, ogłoszeń w necie i znaleźć im domów?

Owszem, tym dwom sukom mozna, sa ich nawet ładne zdjecia zrobione przez Zosie. Coprawda jedna jeszcze odkarmia szczeniaki wiec moze mozna ciut poczekac. Tylko ogloszenia muszą byc na kogos, jakis kontakt itd.
http://www.dogomania.pl/forum/10842723-post4.html

Dwie pozostale, nie wiem ktore to sa suki, zero zdjec.

Jak widac, suki 6 wrzesnia byly w Maciejowicach, jeszcze...

Od poczatku byly afery, ze ludzie z PiSDZ(mazowsze) "bronia sie recami i nogami" aby podawac numerki, ktore psy byly zabierane. Jaki cel??
Te dwie suki mialy numerki!!!

Posted

Ewelina.w38 napisał(a):
Czy 2 krezlowskie suczki w Józefowie byly juz na sterylkach?chodzi mi o 2 suczki o ktorych ponoc wszyscy wiedza, nie o 2 nowych, "tajemniczych"??

ewelina jedna miala byc sterylizowana a druga teraz nie mogla i tak, pisaly dziewczyny, ze jest karmiąca...

Jutro zadzwonie do weta czy wysterylizowal dwie sunie. Mial sterylizowac jedną nam znaną ze zdjec a drugą nieznana(krezlowska:roll:) o to wlasnie prosila p.Bozena, w tej sytuacji, ze sa 4 krezlowskie sunie u niej.

Posted

Arka, wybacz ale...
Rozumiem, że schronisko w Józefowie jest ok, proponowałaś, żeby psy tam umieścić. Skąd więc dramatyczne stwierdzenie kogoś, że trafiły "z deszczu pod rynnę" i w tym tonie było już kontynuowane? Teraz są numerki...

Jak widzę - znowu wyciągnąć suki ze schroniska ma ten "przebrzydły" PiSdZ i całkiem spokojnie to przyjmujesz.

Nie rozumiem...

Posted

Arka, wycofuję się już z tej rozmowy.
Przemyślałam to sobie, przeczytałam raz jeszcze - z tej mojej pisaniny nic nie wyniknie.
Żałuję, że się wtrąciłam..., postaram się więcej tego nie robić.
Mam kolejną nauczkę.

Posted

ARKA napisał(a):
:evil_lol:wystarczy jeden ale celny;handel psami do Niemiec przez schronisko w Swinoujsciu, zakrecony kurek, zabolalo?

Ot milosc w pelnej okazalosci .
Zamknelas droge kalekim psom ,ktore w Polsce szans nie mialy ,teraz bedzie wiecej uspien ,ale kogo to ?? Najwazniejsze ze padna w kraju prawda?? Najwazniejsze ze ty bedziesz miala nad ich losem "kontrole"
ps. jak sie czuje ten psiaczek co twe kolezanki wyadoptowaly poza krajem?? Ten co skonczyl jak znaczek pod pociagiem ?
Wstydzilibyscie sie pluc tak na innych , ze wam sliny nie zabraknie ??.

Posted

[quote name='niufek']Ot milosc w pelnej okazalosci .
Zamknelas droge kalekim psom ,ktore w Polsce szans nie mialy ,teraz bedzie wiecej uspien ,ale kogo to ??

Nioo Twoja milosc rownie dobra.:cool3: Nie siegaj, jak kazda z was zreszta, po argumnety "na wrazliwosc', na kalekie psy. A ile zdrowych psow wyjechalo? A kogo to obchodzi, ze psy bez dokumentow i czipow jada, sluzby niemieckie je lapia i usypiaja? To pod dywan, cichooo.

ps. jak sie czuje ten psiaczek co twe kolezanki wyadoptowaly poza krajem?? Ten co skonczyl jak znaczek pod pociagiem ?
Wstydzilibyscie sie pluc tak na innych , ze wam sliny nie zabraknie ??.

Nie wiem o jakiego psa chodzi i ktore moje kolezanki.

Posted

[quote name='ARKA']Nioo Twoja milosc rownie dobra.:cool3: Nie siegaj, jak kazda z was zreszta, po argumnety "na wrazliwosc', na kalekie psy. A ile zdrowych psow wyjechalo? A kogo to obchodzi, ze psy bez dokumentow i czipow jada, sluzby niemieckie je lapia i usypiaja? To pod dywan, cichooo.

Nie wiem o jakiego psa chodzi i ktore moje kolezanki.

No i?? Zdrowy fizycznie nic nie oznacza .Czy ty jeszcze wogole realnie myslisz ??Co ma piernik do wiatraka ?? Mi chodzi o jedno :wiele z tych psow byloby uspione i koniec ,ale te tobie obojetne ,niechby byly uspione .
Jakie psy jechaly bez dokumentow?????I skoro wiedzialas o tym ,dlaczego nie zrobilas wtedy donosu?? Jestes wspolwinna temu przestempstwu :shake:
Nie wiesz o jakiego psa mi chodzi?? Oj , jednak sa rzeczy o ktorych nie wiesz .

Posted

[quote name='niufek']Jakie psy jechaly bez dokumentow?????I skoro wiedzialas o tym ,dlaczego nie zrobilas wtedy donosu?? Jestes wspolwinna temu przestempstwu :shake:

Kiedy? Zrobilam wtedy, kiedy sie o tym dowiedzialam, swinoujscie.

Mi chodzi o jedno :wiele z tych psow byloby uspione i koniec ,ale te tobie obojetne ,niechby byly uspione .

Zawsze jakas argumentacja sie znajdzie, zawsze.

Posted

niufek napisał(a):
No i?? Zdrowy fizycznie nic nie oznacza .Czy ty jeszcze wogole realnie myslisz ??

Tak JUZ wiem,ze zdrowy fizycznie nic nie oznacza. To tez jest: ten "argument". Taki "odpad", zawsze w Polsce mozna zostawic..

Posted

Ten caly watek powinien byc zamkniety .Jest tylko dowodem na jedno : sporo ludzi ma czas i zamiast czynnie pomoc tym zwierzetom , udziela sie tu . Jeden cos uslyszy ,drugi dopowie inny wykorzysta i afera gotowa . Ze psy wyladowaly gdzies w schronisku ,afera .Ale przeciez kazdy tu na poczatku mial nawet wklejac potencjalne schroniska ,ktore by przejely psy z Krezela . Coz , dopuki nam cos jest wygodne ,to akceptujemy , ale nie daj Boze nam sie odwidzi ,wtedy zarzucimy innym co sami proponowalismy i sami robilismy ,bo moze sie nikt tego nie doszuka . Psy sa pod opieka PiSdZ . Wszystko bylo ok ,az poszlo o kase .Zaczela sie zadyma kto ile i gdzie tych psow ulokowal .Oj . Strach sie bac .Wszyscy potrafia nawolywac do wspolnych dzialan ,ale jak do nich dojdzie ,to sie zaczyna zadyma .Dlaczego?? No taka to juz nasza polska natura .Kargul i Pawlak tez sie kochali ,a mimo to granatami sie podrzucali .
Arka twierdzi ,ze wszystko co robi ,robi to dla dobra tych psow .Ok .Tylko dlaczego dziala tak chaotycznie i zeby PiSdZ dokopac, nie patrzy ile szkody innym psom robi?? Dzialanie niby szczytne ,wymagajace ofiar ,ale czy tych ofiar az tak duzo musi byc??
Byla awantura o sunie co pojechala do Rudy Slaskiej .Tez byly domysly co to z nia sie stalo ,oj . Pewnie zjedli ,na smalec przerobili ,albo jeszcze cos innego ?? I co z afery pozostalo?? Nic . Slomiany ogien wygasl. Byly tez zarzty co do psow ,ktore pojechaly do Niemiec .I co ?? Ups . Akcja sie znow nie powiodla .Teraz trzeba nastepnych detali sie czepiac ,najwazniejsze nie dac innym odetchnac , caly czas atak .I co??
Wielkie nic !!! ........... wielki i babelki
Ale nie traccie nadzieji , jutro tez jest dzien .
Osobiscie wiem ze fundacje ,ktore poznalam w 90% nie potrafia wspolpracowac , a szkoda .Wstyd mi tu w Niemczech ludziom ,fundacjom mowic ,ze praktycznie na cala Polsce jest moze 2-3 fundacje ,z ktorymi sensownie mozna porozmawiac .

Posted

[quote name='niufek'] Wszystko bylo ok ,az poszlo o kase.

Popatrz siedzisz w Niemczech i wszystko wiesz, a to ciekawe.

Zaczela sie zadyma kto ile i gdzie tych psow ulokowal.

Jasne, to nie ziemniaki i trzeba wiedziec dokladnie GDZIE psy jadą.

Oj . Strach sie bac .Wszyscy potrafia nawolywac do wspolnych dzialan ,ale jak do nich dojdzie ,to sie zaczyna zadyma .Dlaczego??

:cool3:zapytaj samą siebie. Naiwnych juz malo chyba zostalo.

Dzialanie niby szczytne ,wymagajace ofiar ,ale czy tych ofiar az tak duzo musi byc??

ILE??

Byla awantura o sunie co pojechala do Rudy Slaskiej .Tez byly domysly co to z nia sie stalo ,oj . Pewnie zjedli ,na smalec przerobili ,albo jeszcze cos innego ??

Sunie zabralas Ty niby miala dt a okazalo sie ze schron, po co to?
A collak tez mial miec domek i co??
Czarny psiak z chorymi lapkami tez nie pojechal do Niemiec, domek w Polsce sie znalazl, jak potem ktos z Aniola napisal nie domek tylko dt, cos w tym psie nie pasowalo aby do niemieckiego domu sie nadal?:cool3:

I co z afery pozostalo?? Nic . Slomiany ogien wygasl. Byly tez zarzty co do psow ,ktore pojechaly do Niemiec .I co ?? Ups . Akcja sie znow nie powiodla .

Wstaw zdjecia psow co to niby Dorota robila i spisywala wszystkie psy,ktore zabieralyscie z Maciejowic i Krezela wtedy zobaczymy jakie koleje losow tych psow są ale wszystkie nie tylko te, ktore ci pasuja.

Posted

ech co za beznadzieja znowu....:shake:

czyli jest slowo przeciwko slowu, pani dyrektor twierdzi ze Grzegorz przywiozl psy osobiscie, Grzegorz twierdzi ze nie zrobil tego....prawdy sie nie dowiemy...
Choc moze to znow czyjaś amnezja.....jak w przypadku porzuconego rottweilera?

Szkoda jednak ze nie bylo jasno napisane, ze takie a takie psy trafily do Jozefowa i ze są to suki wiec wolontariusze przypilnowaliby tym bardziej sterylek. A tak to mamy nastepne nieczyje, niechciane, bezdomne psy.

Co do adopcji, to zanim zacznie ktos je oglaszac, zadzwoncie prosze do pani dyrektor i zapytajcie ile za te suki bedzie chciala kasy. Bo ceny z tej soboty za suke kundelke po sterylce to 170 zł, za samca 120 zł, rasowe od 200 zł.
Wiec zanim ktos znajdzie im dom dobrze byloby wiedziec czy zostana wydane za darmo czy tez bedzie obowiazywac cennik schroniska w Jozefowie. Bo nie kazdego na to stac, w sobote ludzie wyszli bez psa jak ceny uslyszeli :shake:
No ale poniewaz juz tu ktos za sterylke zaplacil to moze bedzie taniej ;)

Co do tych 2 nastepnych psow, to dokladnie nic nie wiadomo. Teraz sie pani dyrektor przypomnialo ze ma 4 a nie 2. Moze ktos kto bywal w K i M moze podjechac do schroniska i obejrzec psy?

i czy moze ktos jasno odpowiedziec gdzie jest COLLAK?

Posted

Lulka napisał(a):
Co do tych 2 nastepnych psow, to dokladnie nic nie wiadomo. Teraz sie pani dyrektor przypomnialo ze ma 4 a nie 2. Moze ktos kto bywal w K i M moze podjechac do schroniska i obejrzec psy?

Luka, narazie p.Dyrektor jest wk....i nie pozwolila zrobic zdjec.:shake:
Nie wiem czy ktos ma taka pamiec fotograficzna aby rozpzonal od reki psa, jak ich tam bylo ponad 200,w Krezelu i Maciejowicach! :shake:

Posted

ARKA napisał(a):
Popatrz siedzisz w Niemczech i wszystko wiesz, a to ciekawe.

Jasne, to nie ziemniaki i trzeba wiedziec dokladnie GDZIE psy jadą.

:cool3:zapytaj samą siebie. Naiwnych juz malo chyba zostalo.

ILE??

Sunie zabralas Ty niby miala dt a okazalo sie ze schron, po co to?
A collak tez mial miec domek i co??
Czarny psiak z chorymi lapkami tez nie pojechal do Niemiec, domek w Polsce sie znalazl, jak potem ktos z Aniola napisal nie domek tylko dt, cos w tym psie nie pasowalo aby do niemieckiego domu sie nadal?:cool3:

Wstaw zdjecia psow co to niby Dorota robila i spisywala wszystkie psy,ktore zabieralyscie z Maciejowic i Krezela wtedy zobaczymy jakie koleje losow tych psow są ale wszystkie nie tylko te, ktore ci pasuja.

Wyczerpaly ci sie argumenty ,amunicja tez i teraz walisz obuchem w sciane .
I bedziemy wszystko na nowo walkowac . Ja nie mam na to czasu , przeszukaj watek i znajdziesz wszystkie odpowiedzi ,gwarantuje ze sa .

Arka , musisz sie pogodzc z tym ,ze nie jestes dla wszystkich wyrocznia i koniec .Trudno sie mowi ,takie jest zycie . Ciebie tak strasznie ciekawi los tych psow ?? Watpie .Przeciez widac wszedzie , ze szukasz tylko dymu by innym dokopac .Zasada jest prosta :albo z nami ,albo przeciwko nam .Neutralnym byc nie wolno .

Chcesz rozliczac kazdego z tych psow .A powiedz ile Krezelowskich psow wzielas do siebie do domu ??Po ilu tych psach zbieralas kupy , ile tych psow wyleczylas na wlasny koszt?? Ilu tym psom znalazlas domy ?? Jesli sie czyms takim wykazesz , moze uznam ,ze mozesz rowniez i mnie rozliczac .

Posted

[quote name='niufek']
Chcesz rozliczac kazdego z tych psow .A powiedz ile Krezelowskich psow wzielas do siebie do domu ??Po ilu tych psach zbieralas kupy , ile tych psow wyleczylas na wlasny koszt?? Ilu tym psom znalazlas domy ?? Jesli sie czyms takim wykazesz , moze uznam ,ze mozesz rowniez i mnie rozliczac .

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: wlasny koszt..........

Posted

niufek napisał(a):

Niufek, tu nie chodzi o rozliczanie, a o zaufanie....

Nikt nie twierdzi ze sprzedalas psy na smalec - ale przyjemnie by bylo wiedziec, ze psy ktore wzielas, faktycznie maja dobre domy.....

I wlasciwie nikogo nie interesuje dokad poszly - ale chcialoby sie miec zakonczenie sprawy, miec fotke z nowego domu, widziec ze pies ma ok.

Zobaczyc, ze po pol roku pies zyje i ma sie lepiej niz w Krezelu....

"Nasza strona" ma spis krezelowskich psow, stale uaktualniane informacje, co sie z psami dzieje. Kazdy moze wejsc i sobie poczytac. Te psy NIE ZGINELY.
Jest po nich slad dla WSZYSTKICH zaangazowanych w sprawe Krezela.

O Twoich psach wie tylko scisle grono.
Bardzo byc moze ze wszystkie psy, ktore Ty wzielas maja sie ok - ale my o tym nie wiemy, bo Twoje slowo nam nie starczy.

Nie ma sensu sie klocic, tak jak napisala gagata na jednym z watkow - nadchodzi czas placenia 1%, ci co zobacza te klotnie - stwierdza ze lepiej dac na biblioteke wiejska niz na psy, bo tu i tak niezgoda....

Czy jestes w stanie przedstawic wykaz psow za ktore Ty jestes odpowiedzialna?
Psy wziete przez EMIR i Arke sa na stronie fundacji EMIR, zreszta cala masa innych tez.
Ja bym bardzo chetnie umiescila pod "Twoimi" psami notke - pojechaly do Niemiec, maja sie dobrze, osoba kontaktowa niufek.

Tu nie ma zlosliwosci, jest tylko dbanie o dobro tych psow. Nic wiecej.