Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 627
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Weronia napisał(a):
może osoba, która założyła wątek powkleja do 1 postu zdjęcia z interwencji?

Zrobione.

Nie wiem ile i jakich jest tam psiaków. Gdy dostanę takie info to wkleję na początek wątku.

Posted

basia0607 napisał(a):
Ile psów szuka domu na już ? Potrzebne są ich zdjęcia, bo inaczej trudno będzie poszukac nowych włascicieli

Wszyscy czekamy na takie doprecyzowanie Basiu.

Posted

o Boże, czytam, że to ten sam dekiel co likwidował "hodowle " dobków,bo niedochodowa juz była

Klementynkaa ma na DT sukę młodziutką dobkę z tej pseudo, pies totalnie autystyczny-po chyba 3, czy 4 miesiącu wychodzi powoli na prostą ale jest pod opieką profesjonalistów cały czas-w sumie nie wiadomo czy kiedykowliek będzie nadawała sie do normalnej adopcji

także i z tymi psami na pewno lekko nie będzie:shake:

Posted

ewatonieja napisał(a):
a może by dziada potraktowac jak TYCH GNOI CO PODPALILI PSA, czy ktos z dogomaniaków mieszka blisko?

A jak ich potraktowano bo nie jestem w temacie?:oops:
Jest jakiś wątek? Proszę o linka lub odpowiedz.

Dzis rano dostałam mms zdjęcia jednej suki , a właściwie tylko jej "cyców". W życiu takiej masakry nie widziałam. Ciągną się dosłownie po ziemi:placz: Szok:crazyeye: Postaram się przerzucić foty do kompa i wkleić, ale widok jest naprawdę nieprzyjemny :(

Posted

dzodzo napisał(a):
o Boże, czytam, że to ten sam dekiel co likwidował "hodowle " dobków,bo niedochodowa juz była

Klementynkaa ma na DT sukę młodziutką dobkę z tej pseudo, pies totalnie autystyczny-po chyba 3, czy 4 miesiącu wychodzi powoli na prostą ale jest pod opieką profesjonalistów cały czas-w sumie nie wiadomo czy kiedykowliek będzie nadawała sie do normalnej adopcji

także i z tymi psami na pewno lekko nie będzie:shake:

widac gosciu sobie z tego zyje a co za tym idzie istnieje ryzyko ze zalozy sobie kolejna pseudo :angryy::angryy::angryy:

ja mam tez pytanie odnosnie DT, bo jak narazie to tylko szczeniaki je znajduja a co z doroslymi psami, czy ktos moze wziasc do siebie doroslego psa? patrzac na to co napisala dzodzo z doroslymi moze byc ciezko wiec trzeba szybko zaczac myslec wlasnie o nich ...

Posted

DOKŁADNIE!!!
Powinniśmy się skupić na starszych psach, bo pomóc szczeniakom to nie sztuka i samej mi wstyd ze tylko tyle mogę.:oops::oops::oops:
Szczeniaki się upchnie szybko. Greven już ma domy dla kilku, po paru dniach, a zaznaczam ze ona nie daje psów ot tak sobie. Sprawdza domy i podpisuje umowy.

Naprawdę należałoby się skupić na sukach i dwóch(?) psach. Ile jest suk-nie wiem, ale z tego co mi wiadomo to tam były dwa psy "reproduktory":shake:
Dwie suki w zasadzie mają dom, bo u Grev jednej z nich nic nie grozi, ma kojec i pożywienie, chodzą na spacery cała ferajną:loveu:
Druga suka jest w prywatnym(?) schronisku i z tego co mi wiadomo zostanie już tam.

Jedno ze szczeniąt, z tych słabych (zdjęcie robione tel)

Posted

Jak narazie nie jest tu nic konkretnie ustalone:shake: a dodam, ze dziwią mnie trochę te szybkie adopcje. Z doswiadczenia wiemy jak cięzko jest znaleźc odpowiednie domy dla bullowatych, rzeźbimy się z nimi nawet po kilka miesięcy a tu na watku ot tak szybciutko szczenięta znajduja domy, troszkę to mało wiarygodne jak dla mnie

Posted

ruda76 napisał(a):
Jak narazie nie jest tu nic konkretnie ustalone:shake: a dodam, ze dziwią mnie trochę te szybkie adopcje. Z doswiadczenia wiemy jak cięzko jest znaleźc odpowiednie domy dla bullowatych, rzeźbimy się z nimi nawet po kilka miesięcy a tu na watku ot tak szybciutko szczenięta znajduja domy, troszkę to mało wiarygodne jak dla mnie

Zupełnie nic nie jest ustalone. Tylko jak widzę Greven wzięła od ręki 9 psiaków. W tym dorosłą wyrodzoną sunię i dwa chore " pokurcze". Martw się może kto weźmie resztę a nie o te którym Greven szuka domów.:lol:

Posted

Kajetan, ja myślę, że to nie ruda76 powinna się martwić kto weźmie resztę a raczej prowadzący akcje. Ruda76, wyraziła chęć pomocy w postaci DT i chwała jej za to, bo takie DT przydały by się każdemu psu na dogomanii.

To Pogotowie i Straż dla Zwierząt powinni weryfikować komu dać psa na DT. Ja się mogę podpisać jedynie pod tym iż Sandrze nie dałabym psów na DT (moja prywatna opinia po obejrzeniu reportażu, jej udziału w akcji Sevena a także po czytaniu forum).

Mnie bardziej w tej akcji cały czas zastanawia na jakiej podstawie można te psy oddawać. Właściciel nie zrzekł się praw.

W sumie jeśli sprawa trafi do sądu to mało co facetowi można zarzucić poza brakiem wody.

Ok. Trzymał psy w chlewni na łańcuchach - powie, że na łańcuchach dla bezpieczeństwa.

Karmił świaniami uwieszony na sznurach - powie, że to po to by nie przyklejała się słoma.

Robaki w mięsie - powie, że to przypadek bo przez upał sie zalęgły.

Brak wody jest zarzutem postawowym.

Pseudohodowla nie jest w PL zabroniona.

Troszkę się obawiam, że po tym wszystkim psy i tak do debila wrócą... w sprawie Otwocka było dużo więcej zarzutów i TOZ przegrał. Ale obym się myliła!!!

Posted

[quote name='Donvitow']Zupełnie nic nie jest ustalone. Tylko jak widzę Greven wzięła od ręki 9 psiaków. W tym dorosłą wyrodzoną sunię i dwa chore " pokurcze". Martw się może kto weźmie resztę a nie o te którym Greven szuka domów.:lol:

Czy mogę dostać jakieś konkretne dame dotyczące tych małych pokurczy .
Chciałabym kupić dla nich karmę , witaminki i pomóc w leczeniu może nie w wielkim zakresie ale zawsze . Zdaje sobie sprawę , że to tylko kropla w morzu ale zawsze . Zabrać na DT nie mogę bo mam dużo zwierzaków i z resztą jak piszecie chętni się znajdują . Chodzi mi o konkretne dane a nie informację , że są u Greven - to dla mnie żadna informacja . Podaje kontakt prywatny [email protected] . ;)

Posted

Mam inne zdanie na postępowanie w takiej sytuacji:shake:. Ale że sam nic konkretnego nie robię w tej sprawie to tylko poczytam.:shake:
Psy powinny zostać u pseudowłaściciela do czasu zakończenia postępowania dowodowego i uprawomocnienia się wyroku ? Gratuluję praworządności.:shake:

Posted

[quote name='doddy']

To Pogotowie i Straż dla Zwierząt powinni weryfikować komu dać psa na DT. Ja się mogę podpisać jedynie pod tym iż Sandrze nie dałabym psów na DT (moja prywatna opinia po obejrzeniu reportażu, jej udziału w akcji Sevena a także po czytaniu forum).

To moze konkretniej doddy.
1. Jaki reportaż?
2.Co nie podobało Ci sie w akcji Sevena (jeśli chodzi o hotel to dziś bije się w pierś i więcej rzadnego psa tam nie da)
3. Jakiś link?

Posted

[quote name='dorota w-l']Czy mogę dostać jakieś konkretne dame dotyczące tych małych pokurczy .
Chciałabym kupić dla nich karmę , witaminki i pomóc w leczeniu może nie w wielkim zakresie ale zawsze . Zdaje sobie sprawę , że to tylko kropla w morzu ale zawsze . Zabrać na DT nie mogę bo mam dużo zwierzaków i z resztą jak piszecie chętni się znajdują . Chodzi mi o konkretne dane a nie informację , że są u Greven - to dla mnie żadna informacja . Podaje kontakt prywatny [email protected] . ;)
Jutro jadą do weta do Szczecina. Poproszę Dagmarę by Ci podała wszelkie dane.:lol:. Dzięki. A nie boisz się leczyć nie swoje psiaki?

Posted

Nie chcę aby ten temat przerodził się w off topic. Ja odpowiadam za siebie i ja jako ja bym Sandrze psa nie dała. O ile może dziewczyna ma serce do zwierząt o tyle warunki niekoniecznie - w mojej opinii. Nie wtrącam się jak widać w to, czy ktoś jej psa da. Wiedziałam przed zabraniem przez Sandrę psów, że do niej jadą i jak widać nie krzyczałam by do niej psów nie dawać. Teraz w ogólnej dyskusji wyraziłam swoje zdanie jako post podpisujący się pod zdaniem rudej76.

Psy powinny zostać u pseudowłaściciela do czasu zakończenia postępowania dowodowego i uprawomocnienia się wyroku ? Gratuluję praworządności.

Kajetan, nie czytasz tego co piszę. Piszę o domach stałych, nie o DT. Ponadto przecież psy nie przebywają u właściciela a w schroniskach i hotelach.

I może zakończmy off topik.
Przydało by się aby teraz ze strony Pogotowia i Straży dla Zwierząt pojawiły się nowe informacje. Bo ja już nie wiem czy zwklekać z zabieraniem innych psów czy śledzić ten wątek.

EOT - co do off topiku

Posted

Jasne. Lepiej gdybać.:shake: Wolę podejście Dorota w-I. W tych schroniskach i hotelach przebywają nieco nielegalnie. A jak rażą Cię warunki Greven to właśnie należało zaprotestować nie jak są u Niej tylko jak miały jechać. Twym zdaniem co wyraziłaś dobitnie dzieje im się krzywda. A może wreszcie przestaniesz czekać na telefon od Grzegorza i AST weźmie się do działania.? I zapewnisz im lepsze warunki ?
EOT co do off topicu:lol:

Posted

Donvitow napisał(a):
A może wreszcie przestaniesz czekać na telefon od Grzegorza i AST weźmie się do działania.? I zapewnisz im lepsze warunki ?

Vito brawo. Dokładnie to samo miałam napisać w kolejnym poście.
Kasiu droga, Sandra wzięła tyle psów ile jest w stanie pomieścić w odpowiednich pomieszczeniach i jednym kojcu plus jednego do mnie na tymczas.
Jak tylko do niej zadzwoniłam, poprosiła mnie o namiary i w ciągu 5 min dzwoniła do Grzegorza, do tej pory aż się dodzwoniła, po czym wsiadła w auto i mimo ogromnej odległości (takiej samej jak z Wawy w to miejsce) pojechała.

Nie martw się o psy, a raczej o warunki. Wszystkie zwierzęta mają jak w niebie, a to ze ktoś tam, kto zresztą nigdy tam nie był twierdzi ze dzieje im się krzywda moze sobie opinię w buty wsadzić...

Posted

[quote name='ksenka1']Vito brawo. Dokładnie to samo miałam napisać w kolejnym poście.
Kasiu droga, Sandra wzięła tyle psów ile jest w stanie pomieścić w odpowiednich pomieszczeniach i jednym kojcu plus jednego do mnie na tymczas.
quote]

ksenka, Sandra całkiem niedawno zabrała tez" araby" choc zupełnie nie ma warunkow na sprowadzenie i trzymanie u siebie tylu koni. O całej tej akcji i jej efekcie koncowym nie muszę chyba przypominac, bo temat był na dogo;)
A odpowiednie pomieszczenia?? czyzby coś wybudowała ??