Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 627
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Joannka']No, faktycznie masakra. Śmierdziało tam tak, że qrcze oczy by wygryzło przy dłuższym przebywaniu. Psy w kojcach na krótkich łańcuchach, pełno robactwa, które tam się lęgło wszędzie i na tym porozrzucanym mięsie... Przekaże Grzegorzowi żeby odsłuchał pocztę i oddzwonił, jak będą nowe wieści to napiszę na wątku, wiem że kilka psów trafiło już do DT albo DS, tylko nie znam jeszcze szczegółów. Mam nadzieje, że szybko beda zdjecia i opisy, w kazdym badz razie z tego co ja wiem i widzialam to tam nie bylo 60 psow, razem chyba 35.

masz racje smrod byl nie do wytrzymania momentami robilo mi sie naprawde niedobrze ,wtedy musialam wychodzic z tego chlewa:/
a co do liczby pieskow to masz racje 60to tam napewno nie bylo ja doliczylam sie 30 ale ze wzgledu ze przyjechalysmy tam dosc pozno to moglam jakies pominac:/ale napewno nie bylo 60!!!tylko jak mowisz 35!!!

te byly slodkie!!i mimo ze kojec byl na zewnatrz(jedyny)to smierdzialo nie mniej niz w tym chlewie!!

joannko pamietasz??z nia jechalysmy:)

tu mieszkaly,w klatkach na lancuchach nie wychodzily na spacery!!!

ta padline jadly,na tym zdjeciu nie widac ale te miesa sie ruszalo!!bylo tam pelno robali

Posted

boshe....w chlewie...na łańcuchach :-(:-(:-(

ja bym mu dała karę - przywiązałabym go w tym chlewie i powiesiła do jedzenia tą ruszającą się świninę:angryy::angryy::angryy: niechby się udusił we własnych g..ach! i niechby go te robale zeżarły:angryy::angryy::angryy:

Posted

:diabloti: Po co samosąd i te brutalne metody ?- 10 lat pudła z obowiązkową pracą w schronisku . Niech robi coś pożytecznego niech sprząta po pieskach dźwiga gary z jedzeniem , opatruje śmierdzące rany .
Chciałam zapytać o te dwa pokurczone i pokrzywione szczeniorki , gdzie są i czego potrzebują , może jakaś dobra karma dla juniorków albo witaminki ? :razz:

Posted

martaipieski napisał(a):

Bea m, zmień może w wolnej chwili tytuł na wiarygodny (w znaczeniu liczebności).
Nie sądzicie, że już z właściwą liczbą tych biedulek, a posiłkując się tą fotką, warto by było zrobić docelowy baner? To zdjęcie tyle sobą wyraża.

Posted

dorota w-l napisał(a):

Chciałam zapytać o te dwa pokurczone i pokrzywione szczeniorki , gdzie są i czego potrzebują , może jakaś dobra karma dla juniorków albo witaminki ? :razz:

Pieski są obecnie u Greven. Czego im trzeba nie wiem, ale papu dla szczeniorków i witaminek napewno :) Już w poniedziałek Sandra jedzie z nimi do szczecińskiego weta i jakoś sie zgramy zebym i ja mogła pojechać zabrać jednego psa. Gdyby ktoś był ze stragrdu a chciał też wziać na DT psiaka to chętnie zabiorę po drodze.

Dorotko tu masz nr do Greven 0-502-309-385 - możesz pisać smsy

Posted

w bannerku wykorzystalam morde psiaka ktory przebywa w Opolu rowniez odebrany z pseudo, od goscia ktory trenowal psy do walk :angryy:

kolejne bannerki robione na szybko ...

cioteczka Doddy slusznie zwrocila mi uwage na blad w bannerku (nigdy niebylam dobra z polskiego) daje inny w zamian ;)

teraz widze ze napisy troche malo czytelne ale to poprawie dopiero wieczorem ...

Posted

:roll: Ja niestety mieszkam dokładnie w przeciwnym kierunku , myślałam o DT a le obecnie mam 3 psy 2 koty i na tym samym ogródku u córki sierotę zabraną tydzień temu ze schroniska . W środę musiałam uśpić moją 8-letnią ONkę , która miała raka ...... Chętnie dostarczę karmę dla maluchów i witaminki . Szczególnie te dwa małe nieudane , pokrzywione biedactwa :placz:chciałabym jakoś wspierać . Chwilowo spadam jadę do Poznania do weta na kontrolę po kastracji Cyranka :p

Posted

Dobra Stargard szuka domu. Ja bym sama wzieła ale matka powiedziała że zwariowałam i nie chce 2 psa, ale juz wierce dziure w brzuchu koledze zeby sie popytał znajomych czy nie chca pieska. A co do ASPCA na Animal mnie to też zawsze raziło że usypiali psa przez to że warczał przy jedzeniu. Bardzo byłam zawiedziona jak pies miał wrośnięta obroże wygłodzony i go uspili bo warczał na sztuczna reke. Przecież tego da się psa oduczyć, ale dla nich jeden pies uśpiony to miejsce dla innego.

Posted

to ze psy mialy zwiazek z walkami nie oznacza ze nie potrafia zyc z ludzmi -tyle ze tak odpowiedzalnych domow jak na lekarstwo :(

popytam po znajomych czy Dt jakies by sie nie znalazło nawet dla tych doroslych mowie tu o domach bez psów oczywisćie -mam jeszcze suke w schronie w walbrzychu i tez szukam czegos.

Edit_

skad wiec te plotki o walczacych Apbt?

Posted

Doddy na niebieskim napisałam, że te psy nie brały udziału w walkach!!! większość dorosłych psów to suki, które słuzyły tylko i wyłącznie do produkcji maluchów!!!

Posted

jesli jest taka potrzeba moge dac namiary na ludzi ktorzy interesowali sie Dragonem, z niego zrezygnowali bo nie dogadywal sie z suka ale mowili ze mogli by przygarnac szczeniaka lub podlotka na DT a moze na stale.

jesli cos moge dac telefon na pw do tych ludzi ;) mieszkaja na slasku w Zabrzu.

Posted

Są zdjęcia, więc jest pewne ułatwienie. Z tego co mi dziś Grzegorz przekazał będzie dziś dosyłać konkretne opisy i zdjęcia.
Napiszcie może ile dokładnie psów szuka DT. Ile samców, ile suk, ile szczeniąt.
Ile psów z 35 ma już DT i czy już do nich dotarły, czy ktoś je zarezerwował?
Co się na dziś dzieje z psami? Ile psów jest na hotelach, ile w schroniskach?
Czy ktoś na bieżąco może pisać – DT szuka tyle i tyle – psów, suk, szczeniąt.

Mam nadzieję, że ogarniecie u kogo są psy i co się z nimi dzieje i się nie pogubią jak te z akcji Otwocka. ;)

Mamy deklarację na przyjęcie 6 szczeniąt do Łodzi, gdzie mają zapewnione domy tymczasowe. Mogą przyjeżdżać w każdej chwili.
Ja myślę o dorosłych.