ksenka1 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 I jeszcze jeden filmik TVN 24 http://www.tvn24.pl/-1,1558570,0,1,nieludzka-hodowla-psow,wiadomosc.html Quote
Pastylka Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Jestem za samosadem jak tylko ten bydlak wyjdzie z wiezienia albo sprawa ucichnie :( Quote
DuDziaczek Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 1500ZŁ I ROK W ZAWIESZENIU.... Jak ja kocham nasz kraj :angryy::angryy::angryy: Quote
martaipieski Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 [quote name='Joannka']No, faktycznie masakra. Śmierdziało tam tak, że qrcze oczy by wygryzło przy dłuższym przebywaniu. Psy w kojcach na krótkich łańcuchach, pełno robactwa, które tam się lęgło wszędzie i na tym porozrzucanym mięsie... Przekaże Grzegorzowi żeby odsłuchał pocztę i oddzwonił, jak będą nowe wieści to napiszę na wątku, wiem że kilka psów trafiło już do DT albo DS, tylko nie znam jeszcze szczegółów. Mam nadzieje, że szybko beda zdjecia i opisy, w kazdym badz razie z tego co ja wiem i widzialam to tam nie bylo 60 psow, razem chyba 35. masz racje smrod byl nie do wytrzymania momentami robilo mi sie naprawde niedobrze ,wtedy musialam wychodzic z tego chlewa:/ a co do liczby pieskow to masz racje 60to tam napewno nie bylo ja doliczylam sie 30 ale ze wzgledu ze przyjechalysmy tam dosc pozno to moglam jakies pominac:/ale napewno nie bylo 60!!!tylko jak mowisz 35!!! te byly slodkie!!i mimo ze kojec byl na zewnatrz(jedyny)to smierdzialo nie mniej niz w tym chlewie!! joannko pamietasz??z nia jechalysmy:) tu mieszkaly,w klatkach na lancuchach nie wychodzily na spacery!!! ta padline jadly,na tym zdjeciu nie widac ale te miesa sie ruszalo!!bylo tam pelno robali Quote
DuDziaczek Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 :shake: A gdzie sa w tej chwili wszystkie psiaki ? Quote
ksenka1 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Psiaki są ponoć porozwożone w rózne części PL. Trzeba pytać Grzegorza ze Straży dla Zwierzat Quote
andzia69 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 boshe....w chlewie...na łańcuchach :-(:-(:-( ja bym mu dała karę - przywiązałabym go w tym chlewie i powiesiła do jedzenia tą ruszającą się świninę:angryy::angryy::angryy: niechby się udusił we własnych g..ach! i niechby go te robale zeżarły:angryy::angryy::angryy: Quote
invictus hilaritas Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Jezu brak mi słów.. Angdzia ja to jeszcze bym mu jaja wyrwala i wsadzila do geby zeby sie nimi zakrztusil.. dostanie rok co to takiego.. Jestem zasady oko za oko.. Quote
Rybka_39 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 http://img510.imageshack.us/img510/3385/p1070734id0.jpg Cyce jak donice:-( A nie wiecie ile było samych dorosłych? Quote
dorota w-l Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 :diabloti: Po co samosąd i te brutalne metody ?- 10 lat pudła z obowiązkową pracą w schronisku . Niech robi coś pożytecznego niech sprząta po pieskach dźwiga gary z jedzeniem , opatruje śmierdzące rany . Chciałam zapytać o te dwa pokurczone i pokrzywione szczeniorki , gdzie są i czego potrzebują , może jakaś dobra karma dla juniorków albo witaminki ? :razz: Quote
majqa Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 martaipieski napisał(a): Bea m, zmień może w wolnej chwili tytuł na wiarygodny (w znaczeniu liczebności). Nie sądzicie, że już z właściwą liczbą tych biedulek, a posiłkując się tą fotką, warto by było zrobić docelowy baner? To zdjęcie tyle sobą wyraża. Quote
ksenka1 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 dorota w-l napisał(a): Chciałam zapytać o te dwa pokurczone i pokrzywione szczeniorki , gdzie są i czego potrzebują , może jakaś dobra karma dla juniorków albo witaminki ? :razz: Pieski są obecnie u Greven. Czego im trzeba nie wiem, ale papu dla szczeniorków i witaminek napewno :) Już w poniedziałek Sandra jedzie z nimi do szczecińskiego weta i jakoś sie zgramy zebym i ja mogła pojechać zabrać jednego psa. Gdyby ktoś był ze stragrdu a chciał też wziać na DT psiaka to chętnie zabiorę po drodze. Dorotko tu masz nr do Greven 0-502-309-385 - możesz pisać smsy Quote
Tengusia Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 w bannerku wykorzystalam morde psiaka ktory przebywa w Opolu rowniez odebrany z pseudo, od goscia ktory trenowal psy do walk :angryy: kolejne bannerki robione na szybko ... cioteczka Doddy slusznie zwrocila mi uwage na blad w bannerku (nigdy niebylam dobra z polskiego) daje inny w zamian ;) teraz widze ze napisy troche malo czytelne ale to poprawie dopiero wieczorem ... Quote
dorota w-l Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 :roll: Ja niestety mieszkam dokładnie w przeciwnym kierunku , myślałam o DT a le obecnie mam 3 psy 2 koty i na tym samym ogródku u córki sierotę zabraną tydzień temu ze schroniska . W środę musiałam uśpić moją 8-letnią ONkę , która miała raka ...... Chętnie dostarczę karmę dla maluchów i witaminki . Szczególnie te dwa małe nieudane , pokrzywione biedactwa :placz:chciałabym jakoś wspierać . Chwilowo spadam jadę do Poznania do weta na kontrolę po kastracji Cyranka :p Quote
male././ Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Dobra Stargard szuka domu. Ja bym sama wzieła ale matka powiedziała że zwariowałam i nie chce 2 psa, ale juz wierce dziure w brzuchu koledze zeby sie popytał znajomych czy nie chca pieska. A co do ASPCA na Animal mnie to też zawsze raziło że usypiali psa przez to że warczał przy jedzeniu. Bardzo byłam zawiedziona jak pies miał wrośnięta obroże wygłodzony i go uspili bo warczał na sztuczna reke. Przecież tego da się psa oduczyć, ale dla nich jeden pies uśpiony to miejsce dla innego. Quote
plinka Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 http://www.tvn24.pl/-1,1558570,0,1,nieludzka-hodowla-psow,wiadomosc.html " Były na tyle agresywne, że pracownicy schronisk musieli wzywać specjalistyczną ekipę, która pomogła pitbulle powsadzać do specjalnych klatek." To w końcu były agresywne czy nie? :-( Quote
Apbt_sól Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 to ze psy mialy zwiazek z walkami nie oznacza ze nie potrafia zyc z ludzmi -tyle ze tak odpowiedzalnych domow jak na lekarstwo :( popytam po znajomych czy Dt jakies by sie nie znalazło nawet dla tych doroslych mowie tu o domach bez psów oczywisćie -mam jeszcze suke w schronie w walbrzychu i tez szukam czegos. Edit_ skad wiec te plotki o walczacych Apbt? Quote
andzia69 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Doddy na niebieskim napisałam, że te psy nie brały udziału w walkach!!! większość dorosłych psów to suki, które słuzyły tylko i wyłącznie do produkcji maluchów!!! Quote
doddy Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Rozmawiałam z Grzegorzem i pytałam o to. Jego zdaniem są to typowe ofiary pseudohodowli. Psy nie noszą śladów walk. Quote
Tengusia Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 jesli jest taka potrzeba moge dac namiary na ludzi ktorzy interesowali sie Dragonem, z niego zrezygnowali bo nie dogadywal sie z suka ale mowili ze mogli by przygarnac szczeniaka lub podlotka na DT a moze na stale. jesli cos moge dac telefon na pw do tych ludzi ;) mieszkaja na slasku w Zabrzu. Quote
abbk4 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Czy wiadomo coś nowego? Śledzę sprawę od początku i chciałabym wiedzieć co z psami. Quote
doddy Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Są zdjęcia, więc jest pewne ułatwienie. Z tego co mi dziś Grzegorz przekazał będzie dziś dosyłać konkretne opisy i zdjęcia. Napiszcie może ile dokładnie psów szuka DT. Ile samców, ile suk, ile szczeniąt. Ile psów z 35 ma już DT i czy już do nich dotarły, czy ktoś je zarezerwował? Co się na dziś dzieje z psami? Ile psów jest na hotelach, ile w schroniskach? Czy ktoś na bieżąco może pisać – DT szuka tyle i tyle – psów, suk, szczeniąt. Mam nadzieję, że ogarniecie u kogo są psy i co się z nimi dzieje i się nie pogubią jak te z akcji Otwocka. ;) Mamy deklarację na przyjęcie 6 szczeniąt do Łodzi, gdzie mają zapewnione domy tymczasowe. Mogą przyjeżdżać w każdej chwili. Ja myślę o dorosłych. Quote
Pastylka Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Moze przy okazji jakis apel o zaostrzanie kar za znecanie sie nad zwierzetami? Jakbym tego faceta dorwala to normalnie fruwalby wrrrr... Quote
Recommended Posts