kometa Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 kakadu napisał(a):ja mam gwarancje pani ewy, ze psa wyciagnie jesli bedzie dla niego dom; i wierze jej; gdybym nie wierzyla, porzucilabym ten watek dwa tygodnie temu; szybszy - prosze odpusc; wiem, ze jestes zly, ze ci nie dali tych dwoch suk, ale niepotrzebnie siejesz zwatpienie w miejscu, gdzie tylko wiara w cuda trzyma nas przy nadziei na poprawe losu milka; odpusc, chyba, ze masz jakies konkretne pomysly; jasne:roll: to dopiero czeka Cie niespodzianka... kazdy dom do tej pory był psa "niegodny", pies jest jak widac tylko godzien klatki o wymiarach na królika.... Quote
kometa Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 [quote name='kakadu']elzo, napisze tylko tyle: jesli sie czegokolwiek dowiem, (a to moze niestety potrwac, wiec ta wiosna jest mi nawet na reke) to sie odezwe, bo mydlenie wam oczu pustymi obiecankami jest niepowazne i rozumiem wasza irytacje; dajcie mi troche czasu; jesli okaze sie, ze gowno zalatwilam, a zalatwiac bede po swojemu, z zachowaniem calkowitej lojalnosci wzgledem pani gontarek bo wierze, ze ona chce dla psa dobrze, to sie uczciwie przyznam tu na watku czerwonymi literami, zeby nikomu nie umknelo; i sie wtedy poddam, a porazka bedzie dla mnie bolesna, bo na wielu frontach; ale i tak najbardziej ucierpi na tym pies; ona powinna chciec isc do takiego duzego pokoju bez klamek:roll: Quote
zachary Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 No....kakadu, spraw,aby gonia66 i Miluś byli najszczęśliwsi na świecie:lol:.Wiesz jakiego cudu masz dokonać? Tylko wyciągnij Miłka z obecnego miejsca do dt:modla::modla::modla:. Quote
kakadu Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 zachary napisał(a):No....kakadu, spraw,aby gonia66 i Miluś byli najszczęśliwsi na świecie:lol:.Wiesz jakiego cudu masz dokonać? Tylko wyciągnij Miłka z obecnego miejsca do dt:modla::modla::modla:. wlasnie tez jakos nabieram przekonania, ze moja hipotetyczna szansa na powodzenie oscyluje w granicach cudu... tak mnie tu indoktrynujecie :evil_lol:, ale podobno wiara przenosi gory :roll: Quote
kakadu Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 gonia66 napisał(a):kakadu...słowo Ci daję honoru, że z szybkim nawet słówkiem sie nie kontaktowalam..w świetle tego o czym psalam do Ciebie na PW wyglada na to, ze On niejako odpowiada na to, o czym pisałam do Ciebie...piszę na wątku- żebyś nie pomyślała, że to jakiś podstęp...nie znam szybszego i oprocz maila z prosba o fotki pseudoprzytuliska goniu daj spokoj, nawet o tym nie pomyslalam, no co ty... Quote
szybszy_od_dylizansu Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Co knujecie za moimi plecamia? :mad: Quote
kaja555 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 a jaki jest ten "dobry dom" dla Miłka? Tzn. jakiego szukamy? Do kojca, dom z ogrodem, czy do domu? Miłek w ogóle był kiedyś w domu, czy zna tylko budę na dworze? Pytam bo chyba mu zrobię to allegro, ale na wyrożnione niestety nie mam na razie funduszy. Te zdjecia też nieciekawe, jak widzę takie zdjęcia, to na bank będą się zgłaszać tylko chętni na psa "na łańcuch", bo on wygląda jak zwykły polski burek na łańcuchu, niestety :shake: Quote
szybszy_od_dylizansu Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Jaki jest dobry dom dla Miłka??? Tego nikt nie wie. Gdy szukałem domu dla suczek husky to "dobry dom" miał być taki gdzie nie używano psów do sportu ani rekreacji czyli kanapa. Gdy zjawiał się chętny mieszkający w bloku to okazywało się , że suczki wymagają dużo ruchu. Gdy pojawiał się ktoś z ogrodem i aktywny to okazywało się , że suczki muszą trafić do bloku bo z ogrodu mogą uciec. Gdy pojawiła się osoba w bloku , pracująca w mieszkaniu mogąca spędzać z psem całą dobę to nie wzbudzała ona zaufania bo to niemożliwe by ktoś mógł z psem spędzać cały dzień. Gdy pojawił się młody chłopak to zapytano się kto zaopiekuje się po jego śmierci. Gdy pojawiali się starsi ludzi byli za mało aktywni. Gdy pojawiał się sportowiec to okazywało się , że suczki muszą trafić do osoby mało ruchliwej.... itd. Więc pozostaje pytanie czy trzeba szukać "dobrego domu"? Quote
kaja555 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 szybszy_od_dylizansu napisał(a):Jaki jest dobry dom dla Miłka??? Tego nikt nie wie. Gdy szukałem domu dla suczek husky to "dobry dom" miał być taki gdzie nie używano psów do sportu ani rekreacji czyli kanapa. Gdy zjawiał się chętny mieszkający w bloku to okazywało się , że suczki wymagają dużo ruchu. Gdy pojawiał się ktoś z ogrodem i aktywny to okazywało się , że suczki muszą trafić do bloku bo z ogrodu mogą uciec. Gdy pojawiła się osoba w bloku , pracująca w mieszkaniu mogąca spędzać z psem całą dobę to nie wzbudzała ona zaufania bo to niemożliwe by ktoś mógł z psem spędzać cały dzień. Gdy pojawił się młody chłopak to zapytano się kto zaopiekuje się po jego śmierci. Gdy pojawiali się starsi ludzi byli za mało aktywni. Gdy pojawiał się sportowiec to okazywało się , że suczki muszą trafić do osoby mało ruchliwej.... itd. Więc pozostaje pytanie czy trzeba szukać "dobrego domu"? ale z tego co się orientuję (a wybaczcie ale nie znam tak sytacji jak Wy), to te suczki mają dom? Tak? Quote
szybszy_od_dylizansu Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Jedna suczka została wydana osobie która nie odpowiada na moje maile o losy suczki. Druga suczka została zabrana przez weterynarza z klinkiki gdzie była sterylizowana. Wet zobaczył zdjęcia w jakich warunkach przebywają psy i stwierdził , że husky nie może tam wrócić. Walka o nią trawała 2 lata. Gdyby nie pomoc pewnej osoby która poinformowała mnie , że suczka przebywa poza pseudoschroniskiem to pewnie resztę swoich dnie suczka spędziła by w klatce nie wiedząc co to są szelki zaprzęgowe. Quote
kaja555 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Wracając do Miłka - jego ogłoszenie na adopcjach.org może być na początku w wojewódzctwie: Chesz pomóc temu zwierzakowi? - wykop go na pierwsze miejsce na liście zwierząt do adopcji w danym województwie, a jego szansę na znalezienie domu znacznie wzrosną! Wystarczy wysłać SMS o treści: TC.WYG.24824 na numer: 72068 koszt sms: 2 zł + VAT. Uwaga!: miejsce na liście jest tylko jedno, wykopany zwierzak będzie na pierwszym miejscu tylko do czasu, gdy nie zostanie wykopany przez innego zwierzaka z tego samego województwa. Dochód z wykopywanka zostanie przeznaczony na pomoc zwierzętom. Quote
kakadu Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 dzieki kaja555 - juz wyslalam smsa :) przy okazji zobaczylam, ze mam jakies nieodebrane polaczenie, ktos dzwonil po 10 - chyba wtedy bylam z psami na spacerze, albo odsniezalam przed domem, bo mnie zasypalo strasznie i nie slyszalam :oops:; mam nadziejem ze to nie w spr. milka; oddzwonilabym, ale pokazalo sie: 'brak numeru' Quote
kakadu Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 szybszy_od_dylizansu napisał(a):Co knujecie za moimi plecamia? :mad: knujemy jakby cie tu spowolnic... :diabloti: Quote
kakadu Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 milek na adopcje.org jest na pierwszym miejscu :multi: mozna sprawdzac co jakis i jakby spadal to prosze o smsy :) jak dla mnie, wystarczy chyba zeby byl na pierwszej stronie; chociaz nie wiem jak to dziala, moze jak nie jest 'wykopany' (paskudne okreslenie wymyslili) na pierwsza pozycje to spada na swoje miejsce w szeregu, czyli coraz dalej, bo przed nim sa nowe dopiero dodane psy? tak czy owak nie mysle zeby 5 smsow na godzine mialo sens dla pozycji milka; przed wyslaniem nalezaloby sprawdzic, czy ktos go smsem wczesniej juz nie podniosl; Quote
kakadu Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 kaja ja zaoferowalam na poczatek 12 zlotych na allegro, podaj swoj nr kontana pw ktos jeszcze proponowal, ale nie pamietam kto, moze sie odezwie pozniej? Quote
kaja555 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 kakadu napisał(a):milek na adopcje.org jest na pierwszym miejscu :multi: mozna sprawdzac co jakis i jakby spadal to prosze o smsy :) jak dla mnie, wystarczy chyba zeby byl na pierwszej stronie; chociaz nie wiem jak to dziala, moze jak nie jest 'wykopany' (paskudne okreslenie wymyslili) na pierwsza pozycje to spada na swoje miejsce w szeregu, czyli coraz dalej, bo przed nim sa nowe dopiero dodane psy? tak czy owak nie mysle zeby 5 smsow na godzine mialo sens dla pozycji milka; przed wyslaniem nalezaloby sprawdzic, czy ktos go smsem wczesniej juz nie podniosl; jednym sms-em powinien się utrzymywać na pierwszej stronie przynajmniej kilka dni, albo dłużej, zalezy ile nowych ogłoszeń będzie i ile "wykopanych" Quote
kaja555 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 musze uciekać, ale do allegro wrócimy jutro, bo chyba nikt inny mu nie zrobi Quote
szybszy_od_dylizansu Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Czy już wiecie jakiego domu macie szukać dla Miłka? Quote
epe Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Szybszy! Twój wpis dotyczący domów,które zostały odprawione z kwitkiem-może zdołować:placz: Przypomniałeś mi,ze jak Gonia znalazła super dom w jej miejscowości,dom z ogrodem i ta pani zadzwoniła -to się dowiedziała,że pies już jest za stary:diabloti: To się rozmyśliła! Matko jedyna- czarno widzę:-( No chyba,że zdarzy się cud,albo p.D zemrze! Quote
szybszy_od_dylizansu Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Kto stwierdził , że pies jest za stary aby poszedł do normalnego domu? Czy od tej rozmowy telefonicznej pies jest młodszy? Quote
epe Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Rozmowa była o ile się nie mylę z p.Gontarek:diabloti: Albo z Tosią! Quote
ANETTTA Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 zajrzyjcie prosze KWL to cos dla ciebie Bernardynowate,kaukazowate,podhalańskie- IDEALNE DO PILNOWANIA-niedługo bez domu... Quote
koss Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 A JA PROSZE UPEWNIJCIE się ..ile pieso ma tych lat i czy ewentualny domek moze byc spoza Warszawy. Przykro byłoby,gdyby sytacja się powtórzyła:oops: Quote
sdal2 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Boże drogi mijaja dni, tygodnie, miesiące, a niedługo może lata, a sytuacja Miłka sie nie zmienia. Zastrzelcie tą babę, może wtedy cos będzie można zrobic z losem tych psiaków. Quote
epe Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Szybszy! :evil_lol::evil_lol::evil_lol: A pytanie bardzo ciekawe!:evil_lol: Quote
Recommended Posts