szybszy_od_dylizansu Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 sdal2 napisał(a): Zastrzelcie tą babę, może wtedy cos będzie można zrobic z losem tych psiaków. Mówisz i masz... :boom: :ices_bla: O której babie myślałaś? :cool3: Quote
gonia66 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 szybszy_od_dylizansu napisał(a):Kto stwierdził , że pies jest za stary aby poszedł do normalnego domu? Czy od tej rozmowy telefonicznej pies jest młodszy? A wyobraź sobie szybszy ze jakos tak sie zlozylo ze w czasie kilku miesiecy Miluś odmlodnial o cale 3 lub nawet 4 lata...dowiedzialam sie o tym przedwczoraj wlasnie od P. Gontarek..wczesniej o tym ze ma 9 lat dowiedzialam sie tuz przed dopelnieniem wszystkich formalnosci o adopcji..a przedwczoraj dowiedzialam sie ze milekk ma 6 lat....no i co???Czary mary...u Pani G psy z roku na rok są coraz młodsze...to dpiero fenomen....:mad::mad::mad::mad: Quote
pati Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 przepraszam za offa ale czy mogłby mi ktos powiedziec jak skontaktowac się z Tosia przywiozła mi 3 psy i nie mam z nia żadnego kontaktu. Poprosze o info na pw. Quote
gonia66 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 pati napisał(a):przepraszam za offa ale czy mogłby mi ktos powiedziec jak skontaktowac się z Tosia przywiozła mi 3 psy i nie mam z nia żadnego kontaktu. Poprosze o info na pw. Jak to przywiozla 3 psy?/Kiedy znowu???Czy to te szczeniaczki o ktorych pisalas???Na watku przy jej postach jest nr telefonu...masz go czy odszukac i napisac Ci??/Nie odpowiada??? Quote
pati Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 gonia66 napisał(a):Jak to przywiozla 3 psy?/Nie odpowiada??? a no własnie cały czas włacza sie poczta albo abonent czasowo niedostepny no nic będe próbowac dalej . To te same szczeniaczki o ktorych pisałąm wczesniej Quote
gonia66 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 pati napisał(a):a no własnie cały czas włacza sie poczta albo abonent czasowo niedostepny no nic będe próbowac dalej . To te same szczeniaczki o ktorych pisałąm wczesniej EH..PATI...mnie Tosia wciskala 2 miesiace temu kit ze Jej sie telefon cos dziwnie psuje..ze ie slyszy polaczenia ani nie pokazuje jej sie ze ktos dzwonil...tylko ze ja wtedy Tosi kurcze uwierzyłam.......cos jak widac nie spieszy Jej się z naprawą..no i net też jej padł- bo podobno czasowo nie ma dostepu...no popatrz popatrz..co to za dziwne zbiegi okolicznosci..no ale fakt- nieszczęścia podobno chodza parami... a jesli chodzi o te proby dodzwonienia..coz chyba jednak szkoda kasy...bo niestety kazde polaczenie z sekretarka kosztuje..kiedy jest jedno lub nawet 10-to male piwo..ale kiedy jest 100 albo 500 polaczen to juztroszke kosztuje..moze lepiej wydac te pieniazki na pieski..bo smiem przypuszczac ze Tosia nie odbierze.....:mad::mad::mad::mad::mad:( i obym sie mylila) Quote
epe Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Pati! Może napisz PW do Anetek z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f28/puchaty-piesek-pilnie-szuka-dt-zbyt-wiele-przeszedl-w-wa-125730/ Ona ma jakiś kontakt z Tosią! Quote
szybszy_od_dylizansu Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Dzisiaj mija ROK od założeniu tematu o poszukiwaniu domu dla Miłka. Z tej okazji ogłaszam zbiórkę kasy na nowy telefon dla Tosi. :evil_lol: Quote
szybszy_od_dylizansu Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 pati napisał(a):przepraszam za offa ale czy mogłby mi ktos powiedziec jak skontaktowac się z Tosia przywiozła mi 3 psy i nie mam z nia żadnego kontaktu. Poprosze o info na pw. Najłatwiej skontaktować się z Tosią przez jej mamę : kontakt tel. z Ewą: (22) 751-33-80 (wieczorem), 0-501-147-350. Quote
kaja555 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 koss napisał(a):A JA PROSZE UPEWNIJCIE się ..ile pieso ma tych lat i czy ewentualny domek moze byc spoza Warszawy. Przykro byłoby,gdyby sytacja się powtórzyła:oops: kakadu - myślę że to trzeba wiedzieć przed zrobieniem allegro - i jaki ma być ten domek dobrze by było tez podać namiary np. tylko na Ciebie (ja mogę napisać, że ze względu na ograniczony zasięg, w wypadku nie odebrania tel. prosze wysłać smsa) - wtedy będziemy realnie wiedzieć jaki jest odzew na ogłoszenia i jakie domy chętne - i dopiero poważne sprawdzone domy odsyłać do p. Ewy - Co Ty na to? Będzie to dla Ciebie większe obciązenie, ale będziemy mieć nad tym realną kontrolę Quote
kakadu Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 kaja555 napisał(a):kakadu - myślę że to trzeba wiedzieć przed zrobieniem allegro - i jaki ma być ten domek dobrze by było tez podać namiary np. tylko na Ciebie (ja mogę napisać, że ze względu na ograniczony zasięg, w wypadku nie odebrania tel. prosze wysłać smsa) - wtedy będziemy realnie wiedzieć jaki jest odzew na ogłoszenia i jakie domy chętne - i dopiero poważne sprawdzone domy odsyłać do p. Ewy - Co Ty na to? Będzie to dla Ciebie większe obciązenie, ale będziemy mieć nad tym realną kontrolę tez o tym dzis myslalam (chyba mamy jakies telepatyczne polaczenie ;)); podawaj tylko moj telefon i maila - bedziemy wiedzialy czy w ogole jest jakikolwiek odzew; tylko sie boje, ze sie ktos popodstawia i juz mam lęki, ze bedziecie robic podchody i zagmatwacie cala sytuacja niepotrzebnie; czy mozecie na chwile wstrzymac oddech? nie podpuszczac i nie sondowac? sprawdzilibysmy czy ktos oprocz osob z tego watku jest zainteresowany milkiem; kaja napisze za chwile pw i wszystko ci wyluszcze; Quote
kakadu Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 kaja pisze o kontroli realnego zainteresowania milkiem; czyli bede wiedziala, cyz ktos oprocz osob stad, jest zainteresowany jego losem i czy ktokolwiek zadzwoni; tylko przysiegam - jak wyczuje, ze ktos dzwoni, zeby mnie podpuscic- to koncze wspolprace i zaczynam dzialac na wlasna reke, bo nie mam czasu na pier...doly i ciuciubabki; poprzestawialy sie posty, ten mial byc POD postem szybszego Quote
szybszy_od_dylizansu Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 O jakiej kontroli piszesz? Nikt nad D. nie ma żadnej kontroli. Zanim zaczniecie ogłaszać psa i szukać domu musicie odwalić największą robotę wyciągając psa z pseudoschroniska inaczej wszystkie wasze działania nie mają sensu. Przez rok nie udało się zrobić zdjęcia a co dopiero uratowanie psa z rąk tej.... Quote
kaja555 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 dobra dobra, a jak Miłek będzie miał dom, to Szybszy stawia nam piwko i dyskotekę :diabloti: Zgoda? :eviltong: Quote
szybszy_od_dylizansu Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Zgoda ale nie jak znajdziecie dom tylko gdy pies tam zamieszka. :eviltong: A co Ty mi postawisz jak przegrasz zakład? :mad: Quote
kakadu Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 [quote name='kaja555']Wracając do Miłka - jego ogłoszenie na adopcjach.org może być na początku w wojewódzctwie: Chesz pomóc temu zwierzakowi? - wykop go na pierwsze miejsce na liście zwierząt do adopcji w danym województwie, a jego szansę na znalezienie domu znacznie wzrosną! Wystarczy wysłać SMS o treści: TC.WYG.24824 na numer: 72068 koszt sms: 2 zł + VAT. Uwaga!: miejsce na liście jest tylko jedno, wykopany zwierzak będzie na pierwszym miejscu tylko do czasu, gdy nie zostanie wykopany przez innego zwierzaka z tego samego województwa. Dochód z wykopywanka zostanie przeznaczony na pomoc zwierzętom. przypominam o mozliwosci podrzucenia milka smsem!!! Wystarczy wysłać SMS o treści: TC.WYG.24824 na numer: 72068 koszt sms: 2 zł + VAT. czy jest ktos chetny? ;) bo spadl na 3. strone... Quote
kaja555 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 szybszy_od_dylizansu napisał(a):Zgoda ale nie jak znajdziecie dom tylko gdy pies tam zamieszka. :eviltong: A co Ty mi postawisz jak przegrasz zakład? :mad: hmmm... na razie stawiam Miłkowi "wykopywanko" :eviltong: Quote
koss Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 WYSŁAŁAM I DOSTAŁAM ..KOD POTWIERDZAJACY RIZ8JIZ7...I :shake:CO Z TYM...jestem guła Quote
kakadu Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 nie wiem po co ten kod - ja tez dostalam; nic juz nie trzeba robic, wejdz na strone [url=http://www.adopcje.org]Psy do adopcji - koty do adopcji - zwierz Quote
kakadu Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 cos mi nie wyszedl ten post na gorze, alechodzilo mi oto, ze zanim sie wysle smsa lepiej sprawdzicz czy milek nie jest juz wykopany na samej gorze, bo byc moze nie ma potrzeby i lepiej poczekac pare godzin i spr. jeszcze raz i wtedy jak go nie ma to wyslac; bo tak to moze te smsy przepadaja; koss patrzylas na te strone o adopcjach? Quote
kakadu Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 sprawdzilam - jest na samej gorze :) dzieki :) [url=http://www.adopcje.org/doadopcji-7-0-0-0-Mazowieckie.html]do adopcji Mazowieckie - Psy do adopcji - koty do adopcji - zwierz Quote
kakadu Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 nie wiem czemu link jest nieaktywny..., ale mozna wejsc na ten adres co podala kaja i potem w mazowieckie i milek jest teraz na samej gorze :) adres strony: www.adopcje.org Quote
gonia66 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 [quote name='kakadu']gdybyscie szukali domu dla milka/jacka, to faktycznie maksymalna odleglosc od warszawy to 50 kilometrow; pies zostanie dowieziony na miejsce po uprzednim sprawdzeniu domu, jest zaszczepiony na wscieklizne, zachipowany, przed wydaniem do domu docelowego (a wiec nie dt) zostanie zaszczepiony na wirusowki; konieczne bedzie podpisanie umowy adopcyjnej; wiek psa nie jest latwy do okreslenia i ocenia sie go na ok. 7 lat, a wiec pies nie jest juz mlodzieniaszkiem (biorac pod uwage jego gabaryty, to pan kolo szescdziesiatki), potrzebuje domu gdzie dozyje swoich dni w szczesciu i spokoju; jest wielkosci owczarka niemieckiego tylko drobniejszej kosci, wazy ok. 30 kg (waga podana 'na oko'); wierzcie mi, albo nie; to sa dane, ktore uzyskalam; jesli ktos z was znajdzie potencjalny dom to bardzo prosze o kontakt; Czyli tak...pies odmlodnial faktycznie...to raz...dwa...nie ma sensu robic Mu Allegro a ogloszenia powinny byc tylko w warszawskich biuletynach i okolicznych...bo to ludzi wprowadza w blad- ja na allegro podawalam(wg wczesniejszych aucji)ze odleglosc nie gra roli...to dwa a trzy...DOM TYMCZASOWY JEDNAK ODPADA????????:-(:-(:-(:-(CZYLI DOM ELZY..Z KTOREGO MILEK NA 100% ZARAZ ZNALAZLBY DOMEK TEZ NA NIC SIE NIE ZDAJE...???? Dobrze wszystko zrozumialam kakadu?????:crazyeye:Jesli tak...to..teraz juz zostana tylko modlitwy o cud..chyba ze policja...i rozwalenie pseudoprzytuliska...nie widze innej mozliwosci..ale akuat w cuda...wierzę.......................................................................... Quote
kakadu Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 gdybyscie szukali domu dla milka/jacka, to faktycznie maksymalna odleglosc od warszawy to 50 kilometrow; pies zostanie dowieziony na miejsce po uprzednim sprawdzeniu domu, jest zaszczepiony na wscieklizne, zachipowany, przed wydaniem do domu docelowego (a wiec nie dt) zostanie zaszczepiony na wirusowki; konieczne bedzie podpisanie umowy adopcyjnej; wiek psa nie jest latwy do okreslenia i ocenia sie go na ok. 7 lat, a wiec pies nie jest juz mlodzieniaszkiem (biorac pod uwage jego gabaryty, to pan kolo szescdziesiatki), potrzebuje domu gdzie dozyje swoich dni w szczesciu i spokoju; jest wielkosci owczarka niemieckiego tylko drobniejszej kosci, wazy ok. 30 kg (waga podana 'na oko'); wierzcie mi, albo nie; to sa dane, ktore uzyskalam; jesli ktos z was znajdzie potencjalny dom to bardzo prosze o kontakt; Quote
gonia66 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 kakadu..przeczytalam wczesniejsze wypowiedzi Twoje z dzisiaj..niesety nie wszyscy sa wtajemniczeni w to co pisalam do Ciebie...piszac o podpuszczaniu nie wiem kogo oprocz mnie masz na mysli i dlaczego....ale skoro ta, zeby bylo wszystko jasne dla wszystkich to moze mam tu wkleic moje Pw do Ciebie...bo z tego co napisalas na watku wyglada jakbys tego chcial albo jakbys myslala ze wszyscy wiedza o wszystkim...nie wszyscy zapewniam..ale skoro chcesz moga wiedziec.......a jesli chodzi o to..to napisalamCi dokladny powod dlaczego zadzwonilam...nie wiem czy nie przeczytalas dokladnie..nie wiem wiec dlaczego teraz takie..hmm..."przytyczki"???(nie wiem jak inaczej to nazwac..ale źle sie poczulam czytajac to....zrobiło mi sie przykro...i nie chce pisac dlaczego..mysle ze Ty dokładnie powinnas to wiedziec.....już wczesniej....:-( Quote
Recommended Posts