Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję!!

Ciągle mam nadzieję, że KTOŚ zadzwoni o Ami, że będzie taki telefon, na jaki się czeka.

Dom znalazł Rudzik, Bezik, tyle innych psów, które nie są białymi - puchatymi - młodymi - małymi - suczkami, że moze i Ami?... Zawsze to by sie zwolniła miejscówka na inną biedę.

Posted
7 godzin temu, malagos napisał:

Dziękuję!!

Ciągle mam nadzieję, że KTOŚ zadzwoni o Ami, że będzie taki telefon, na jaki się czeka.

Dom znalazł Rudzik, Bezik, tyle innych psów, które nie są białymi - puchatymi - młodymi - małymi - suczkami, że moze i Ami?... Zawsze to by sie zwolniła miejscówka na inną biedę.

Mimo, ze to już tyle trwa, ja też ciągle mam nadzieję, ze Amisia znajdzie dom. Gdybyś Malagosku miała jakieś "świeże" zdjęcia, to chętnie podmienię je w swoich ogłoszeniach.

Posted

Właśnie przeczytałam, że Spajk, który spędził w różnych hotelach ponad 5 lat (a jego utrzymanie kosztowało fortunę!!!) znalazł dom. Więc nadziei tracić NIE WOLNO :D

Posted
5 godzin temu, auraa napisał:

Amisia znajdzie dom. Jest ładna i przytulaśna. Czasami trwa to tylko trochę dłużej :)

u mnie Drop[sik na domek czekał.... 4 lata! Ale za to domek - marzenie!!! :) Amisia tak długo na pewno czekać nie będzie, bo jest śliczną, młodą sunią, a nie starym, ślepym Dropsikiem :) ;) A domek Dropsika jest dowodem na to, że nadzieję trzeba mieć zawsze :)

Posted

Przybyłem tu z bazarku Malagos:)

Co prawda nie jestem fanem dwukolorowych oczu bo dziwnie się nawiązuje kontakt wzrokowy, ale sunia ma w sobie to coś:) Aż sobie zapiszę wątek, czego od dawna nie robiłem:) 

A tak z ciekawości. Futro ma północne czy zwykłe? W sensie ilości wypadającego podszerstka. I lubi uciekać jak północniaki czy tylko to oko w spadku po nich dostała?:) I jak z północną gadatliwością?:D 

Posted

mnie się podobają te jej dwukolorowe oczy :) u nas w pobliskiej wsi samochód potrącił sunię z dwoma jasnymi, niebieskimi oczami, ale brązowa jest, nie północna zupełnie - tak mi mówiła koleżanka, która była przy interwencji. Teraz widać te oczka nie tylko u ras północnych.... czyżby "modyfikowane genetycznie"? ;) ;)

Posted
O 24.02.2016o18:45, Maciek777 napisał:

Przybyłem tu z bazarku Malagos:)

Co prawda nie jestem fanem dwukolorowych oczu bo dziwnie się nawiązuje kontakt wzrokowy, ale sunia ma w sobie to coś:) Aż sobie zapiszę wątek, czego od dawna nie robiłem:) 

A tak z ciekawości. Futro ma północne czy zwykłe? W sensie ilości wypadającego podszerstka. I lubi uciekać jak północniaki czy tylko to oko w spadku po nich dostała?:) I jak z północną gadatliwością?:D 

witaj, Maćku :) To jedno oko to jak bielmo wygląda, do tego w świetle błyszczy na czerwono :)

Z północniaka ma to uciekanie - jak brama otwarta, pół wsi zwiedzi, zanim wróci. Dlatego tak pilnujemy zamykania bramy i przez ten prawie rok, to może ze 4-5 razy się wymknęła. Z dworu ciężko ją dowołać, często po prostu zostaje w ogrodzie do naszego przyjścia  z pracy. Wykopuje sobie dołek w ziemi pod krzewami i tam siedzi. Poluje na ptaki, krety (1 zamordowany) i niestety koty...

Posted

Przypominamy się z Amisią :)

Dziś u nas biało, śnieg po kostki, ale pewnie zaraz się roztopi. Ale Ami tradycyjnie odmówiła powrotu do domu po porannym spacerze, zakotwiczyła w swoim ulubionym miejscu pod karmnikiem dla ptaków. Bo przecież może coś upadnie, albo kawki będą zbyt nachalnie się do jedzenia pchać, to Ami pokieruje ruchem - odstraszy co aktywniejsze jednostki....

Posted
O 28.02.2016o20:16, mari23 napisał:

mnie się podobają te jej dwukolorowe oczy :) u nas w pobliskiej wsi samochód potrącił sunię z dwoma jasnymi, niebieskimi oczami, ale brązowa jest, nie północna zupełnie - tak mi mówiła koleżanka, która była przy interwencji. Teraz widać te oczka nie tylko u ras północnych.... czyżby "modyfikowane genetycznie"? ;) ;)

I jak ta sunia?

Psy z GMO:)

O 29.02.2016o09:23, malagos napisał:

witaj, Maćku :) To jedno oko to jak bielmo wygląda, do tego w świetle błyszczy na czerwono :)

Z północniaka ma to uciekanie - jak brama otwarta, pół wsi zwiedzi, zanim wróci. Dlatego tak pilnujemy zamykania bramy i przez ten prawie rok, to może ze 4-5 razy się wymknęła. Z dworu ciężko ją dowołać, często po prostu zostaje w ogrodzie do naszego przyjścia  z pracy. Wykopuje sobie dołek w ziemi pod krzewami i tam siedzi. Poluje na ptaki, krety (1 zamordowany) i niestety koty...

Właśnie dziwne, że brązowe oczy błyszczą na zielono, a niebieskie na czerwono...

Ucieka, kopie i poluje - północniak pełną gębą:D Szkoda tylko, że te koty jej tak nie pasują:/

Posted

Zrobione :)

Dziękuję Wam, kochane dziewczyny!

Ami wzbogaciła sie o 106 zł z mojego bazarku ziółkowego.

Pieniądze przeznaczam na zakup mięsa, ryżu, puszek. Poprzednie wpłaty starczyły do końca roku 2015, te pokryją spokojnie wydatki do marca włącznie.

Posted
O ‎2016‎-‎03‎-‎05o19:09, malagos napisał:

Czekam na ogłoszenia od naszych cudownych dziewczyn-Czarodziejek :)

Nowa szansa dla Ami :)

od razu ogłoszona i wyróżniona - z różnymi imionami więc jakby ktoś dzwonił to wiesz...chodzi o Amisię :)

aaaa i aktywowałam na naszym mailu aby od razu się pokazały :)