Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
6 godzin temu, malagos napisał:

Dodaj, oczywiscie :), ze bardzo pogodna, przyjacielska, wspaniała towarzyszka

Eliku, wiesz co, nie rób tego plakaciku.  Nawet jeśli by ktoś się Niunią zainteresował, to nie mam siły myśleć o transporcie, potem wyczekiwać na wieści -bo to miasto, bo ruch, bo winda, bo spacery...

Ogłaszam suczysko na mazowieckie, może domek z ogródkiem się znajdzie, może ta pani z Ostródy wreszcie się przeprowadzi i zadzwoni, może...

Dobrze?

Posted

Szkoda, że moja Ania nie może mieć dwóch psów - to niewiarygodne, jak Kenia z Ami się zaprzyjaźniły. Na spacery brała je Ania razem - dwie smycze do jednej ręki i szły obok siebie, bark w bark przez cały spacer! W drugiej ręce smycz Bezi - ale to psiątko trochę ciągnie, trochę zostaje w tyle, trochę zbacza z trasy. Ami nigdy!

Posted
O 12.01.2016o18:46, malagos napisał:

Eliku, wiesz co, nie rób tego plakaciku.  Nawet jeśli by ktoś się Niunią zainteresował, to nie mam siły myśleć o transporcie, potem wyczekiwać na wieści -bo to miasto, bo ruch, bo winda, bo spacery...

Ogłaszam suczysko na mazowieckie, może domek z ogródkiem się znajdzie, może ta pani z Ostródy wreszcie się przeprowadzi i zadzwoni, może...

Dobrze?

Oczywiście. Nie mogę przecież wbrew Twojej woli, ale powiem Ci, że moje tymczasiki znajdywały w kraku i poza nim domki z ogrodem :)

Życzę Amisi najlepszego pod słońcem domu :)

Posted
18 minut temu, malagos napisał:

To jak radzisz, Elik? Bo ja sama już nie wiem :(

Ja bym rozklejała gdzie się da, a wybór ewentualnego domy i tak od Ciebie zależy :)

• Upvote 1
Posted

Miałam telefon w sprawie Ami - ale pani z Wrocławia, pogadałyśmy chwilę i tyle..Ma dzieci i szuka młodego psa, a w schronisku powiedzieli pani, że same dorosłe i stare....

Posted

U nas tak może być , że nie ma młodych psów.One schodzą prawie na pniu jak są zdrowe.

No a Ami jej nie odpowiada czy Tobie domek nie pasuje?

Posted

Pewnie malagos boi się reakcji Amisi na miasto, na rozstanie i...odległości :(. Ja - też bym się bała....Swoją drogą, dobrzy ludzie ci wrocławianie, że tak czyszczą schronisko :). A niestety, psy stare i chore nie mają z reguły wzięcia - chociaż są chwalebne  wyjątki :)

Posted
17 godzin temu, Poker napisał:

U nas tak może być , że nie ma młodych psów.One schodzą prawie na pniu jak są zdrowe.

No a Ami jej nie odpowiada czy Tobie domek nie pasuje?

Pani sama powiedziała, ze za daleko.

Mam rzeczywiście stracha  - Amisia a miasto - winda, ulica, spacery. Przenoszę te lęki na Biankę, tak mi ta poprzednia adopcja dała w kość.

Posted
O 12.01.2016o19:59, konfirm31 napisał:

Myślę, że Amisia rzeczywiście raczej do domku z ogródkiem, albo do małego miasta  :). Znajdzie sie taki domek  :)

mój dzikusek Puszek dzisiaj taki domek znalazł.... a ja zamiast się cieszyć - z niepokoju, jak się dzikusek zaaklimatyzuje pewnie drugą noc oka nie zmrużę ...

Amisia na pewno taki domek znajdzie ! ( Pusio czekał rok)

Posted

Wczoraj łapaliśmy z Tomkiem psa - bezdomny, od kilku dni włóczył się po naszej wsi, dziadował pod sklepami.

I jak po wyjściu z pracy zobaczyłam go zwiniętego w rogalik w śniegu na chodniku, przysypanego śniegiem, to serce mi pękło :(

Pies już bezpieczny w gminnym kojcu :)

Posted

Brawo niezawodna Drużyna Malagossów :). jak będziesz miała chwile, to obfoć psiaka i załóż mu wątek, lub wrzuć go na swój stary, który specjalnie dla Ciebie odkopałam w niebytach nowego dogo :)

• Upvote 1
Posted

Krysiu, Złota Kobieto! A ja tyle się naszukałam tego wątku!

Dziękuję Ci serdecznie! Napisała o nowym psie tam właśnie. Imię tylko jakieś muszę wymyślić.