malagos Posted January 12, 2016 Author Posted January 12, 2016 Dodaj, oczywiscie :), ze bardzo pogodna, przyjacielska, wspaniała towarzyszka Quote
malagos Posted January 12, 2016 Author Posted January 12, 2016 6 godzin temu, malagos napisał: Dodaj, oczywiscie :), ze bardzo pogodna, przyjacielska, wspaniała towarzyszka Eliku, wiesz co, nie rób tego plakaciku. Nawet jeśli by ktoś się Niunią zainteresował, to nie mam siły myśleć o transporcie, potem wyczekiwać na wieści -bo to miasto, bo ruch, bo winda, bo spacery... Ogłaszam suczysko na mazowieckie, może domek z ogródkiem się znajdzie, może ta pani z Ostródy wreszcie się przeprowadzi i zadzwoni, może... Dobrze? Quote
konfirm31 Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Myślę, że Amisia rzeczywiście raczej do domku z ogródkiem, albo do małego miasta :). Znajdzie sie taki domek :) 2 Quote
malagos Posted January 13, 2016 Author Posted January 13, 2016 Szkoda, że moja Ania nie może mieć dwóch psów - to niewiarygodne, jak Kenia z Ami się zaprzyjaźniły. Na spacery brała je Ania razem - dwie smycze do jednej ręki i szły obok siebie, bark w bark przez cały spacer! W drugiej ręce smycz Bezi - ale to psiątko trochę ciągnie, trochę zostaje w tyle, trochę zbacza z trasy. Ami nigdy! Quote
Nutusia Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 No, w końcu to "husky", to do zaprzęgu się nadaje jak nikt inny! ;) Quote
konfirm31 Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Widać, że Amisia północnianka, nie tylko z wyglądu, ale i z charakteru :) Quote
elik Posted January 14, 2016 Posted January 14, 2016 O 12.01.2016o18:46, malagos napisał: Eliku, wiesz co, nie rób tego plakaciku. Nawet jeśli by ktoś się Niunią zainteresował, to nie mam siły myśleć o transporcie, potem wyczekiwać na wieści -bo to miasto, bo ruch, bo winda, bo spacery... Ogłaszam suczysko na mazowieckie, może domek z ogródkiem się znajdzie, może ta pani z Ostródy wreszcie się przeprowadzi i zadzwoni, może... Dobrze? Oczywiście. Nie mogę przecież wbrew Twojej woli, ale powiem Ci, że moje tymczasiki znajdywały w kraku i poza nim domki z ogrodem :) Życzę Amisi najlepszego pod słońcem domu :) Quote
malagos Posted January 14, 2016 Author Posted January 14, 2016 To jak radzisz, Elik? Bo ja sama już nie wiem :( Quote
elik Posted January 14, 2016 Posted January 14, 2016 18 minut temu, malagos napisał: To jak radzisz, Elik? Bo ja sama już nie wiem :( Ja bym rozklejała gdzie się da, a wybór ewentualnego domy i tak od Ciebie zależy :) 1 Quote
elik Posted January 14, 2016 Posted January 14, 2016 12 godzin temu, malagos napisał: To działaj, kochana! Ok :) Quote
malagos Posted January 15, 2016 Author Posted January 15, 2016 Miałam telefon w sprawie Ami - ale pani z Wrocławia, pogadałyśmy chwilę i tyle..Ma dzieci i szuka młodego psa, a w schronisku powiedzieli pani, że same dorosłe i stare.... Quote
Poker Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 U nas tak może być , że nie ma młodych psów.One schodzą prawie na pniu jak są zdrowe. No a Ami jej nie odpowiada czy Tobie domek nie pasuje? Quote
konfirm31 Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 Pewnie malagos boi się reakcji Amisi na miasto, na rozstanie i...odległości :(. Ja - też bym się bała....Swoją drogą, dobrzy ludzie ci wrocławianie, że tak czyszczą schronisko :). A niestety, psy stare i chore nie mają z reguły wzięcia - chociaż są chwalebne wyjątki :) Quote
malagos Posted January 16, 2016 Author Posted January 16, 2016 17 godzin temu, Poker napisał: U nas tak może być , że nie ma młodych psów.One schodzą prawie na pniu jak są zdrowe. No a Ami jej nie odpowiada czy Tobie domek nie pasuje? Pani sama powiedziała, ze za daleko. Mam rzeczywiście stracha - Amisia a miasto - winda, ulica, spacery. Przenoszę te lęki na Biankę, tak mi ta poprzednia adopcja dała w kość. Quote
malagos Posted January 20, 2016 Author Posted January 20, 2016 Bianka-Beza na razie ok, są drobne spięcia z psem brata - musi się wszystko ułożyć. A cudak Ami czeka na swoją kolej :) Quote
Nutusia Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 A ja za malagosami (jeśli jest na co!) :D Quote
mari23 Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 O 12.01.2016o19:59, konfirm31 napisał: Myślę, że Amisia rzeczywiście raczej do domku z ogródkiem, albo do małego miasta :). Znajdzie sie taki domek :) mój dzikusek Puszek dzisiaj taki domek znalazł.... a ja zamiast się cieszyć - z niepokoju, jak się dzikusek zaaklimatyzuje pewnie drugą noc oka nie zmrużę ... Amisia na pewno taki domek znajdzie ! ( Pusio czekał rok) Quote
malagos Posted January 21, 2016 Author Posted January 21, 2016 Wczoraj łapaliśmy z Tomkiem psa - bezdomny, od kilku dni włóczył się po naszej wsi, dziadował pod sklepami. I jak po wyjściu z pracy zobaczyłam go zwiniętego w rogalik w śniegu na chodniku, przysypanego śniegiem, to serce mi pękło :( Pies już bezpieczny w gminnym kojcu :) Quote
konfirm31 Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Brawo niezawodna Drużyna Malagossów :). jak będziesz miała chwile, to obfoć psiaka i załóż mu wątek, lub wrzuć go na swój stary, który specjalnie dla Ciebie odkopałam w niebytach nowego dogo :) 1 Quote
malagos Posted January 21, 2016 Author Posted January 21, 2016 Krysiu, Złota Kobieto! A ja tyle się naszukałam tego wątku! Dziękuję Ci serdecznie! Napisała o nowym psie tam właśnie. Imię tylko jakieś muszę wymyślić. Quote
konfirm31 Posted January 21, 2016 Posted January 21, 2016 Przepraszam, że żyję ......Śliczny :) Quote
Recommended Posts