Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
O 25.04.2016 o 20:37, Mazowszanka13 napisał:

Przelałam dzisiaj 472 zł z bazarku do podziału na spłatę długu Sonka i Amisi.

Przelałam Mazowszance - z tej kwoty powyżej - 236 zł na nowe tymczasowe szczeniaczki :)

Posted
11 minut temu, konfirm31 napisał:

I tak  się dzieje wśród dogomaniaków :). 

Którym prawdziwie leży na sercu dobro psiaków :)

Posted

Gosia robi wspaniałe bazarki, czasem podrzucę słoiczek przetworów, a cel to zawsze nasze tymczasiki :)

Mam już torbę suszu z kwiatów czarnego bzu, jakby co :)

Posted
O 13.04.2016 o 08:38, malagos napisał:

Taka poranna rozmowa z panią Marylą to naładowanie akumulatorów na cały dzień :)

W niedzielę mama pani Maryli miała urodziny, 94 już, byli goście i tort. Nie było osoby, która by nie zwróciła uwagi na Amisię. Nienachalna, stateczna, spokojna - witała gości w progu, dawała sie głaskać i odchodziła na posłanie. Ideał psi!

Jedna ze znajomych, raczej sceptycznie odnosząca sie do zwierząt powiedziała "O, teraz jak masz takiego fajnego psa będę częściej do Ciebie zaglądać".

Brawo! Brawo! Brawo! :)

Cieszę się ogromnie z Amisiowego domku!!! :)))

Posted

Amisia wyniosła z domu tymczasowego perfekcyjne zasady dobrego wychowania i teraz to procentuje w nowym domu ! Ależ się cieszę, ze sunia ma tak fajny dom !

Posted

Meluni zaraz założę wątek  :)

Wczoraj telefon od pani Maryli.

- Mamy kłopot - mówi

Ja już panikuję, coś się musiało stać.

A pani Maryla mówi, ze Amisia zrobiła taką rzadszą kupę i czy się już niepokoić, czy poczekać do wieczora? Apetyt ma, humor tez.

Dziś już ok. Ale stwierdzam, ze ja to nerwus jestem :)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Rozmawiałam wczoraj z Panią Maryla , wieści dobre. Chodzą obie na spacery, w gości.  Tyle że Ami potrafi unieść nosem dol  siatki i przejść do sąsiada. Raczej to jemu nie przeszkadza ale Pani Maryla myśli o wzmocnieniu ogrodzenia.

• 1 month later...
Posted
O 25.07.2016 o 11:25, malagos napisał:

Rozmawiałam wczoraj z Panią Maryla , wieści dobre. Chodzą obie na spacery, w gości.  Tyle że Ami potrafi unieść nosem dol  siatki i przejść do sąsiada. Raczej to jemu nie przeszkadza ale Pani Maryla myśli o wzmocnieniu ogrodzenia.

najgorsze są te powlekane siatki - z wierzchu piękna zieleń, w środku słaby, cienki drut :( wiem to niestety z własnego doświadczenia, jak już mam taka właśnie siatkę :(

Oby Amisia nie uciekała, a pani znalazła sposób na uszczelnienie ogrodzenia

Posted
10 godzin temu, mari23 napisał:

. . .

Oby Amisia nie uciekała, a pani znalazła sposób na uszczelnienie ogrodzenia

Można kupić siatkę plastikowa wysoką na 30 - 40 cm i zamocować ją wzdłuż ogrodzenia, przytwierdzając do siatki metalowej. To utrudni suni podnoszenie ogrodzenia nosem

Posted

Tak właśnie Maryla ma zrobić, póki solidniejszego ogrodzenia nie zrobi.

Moje dzieci wracały w połowie sierpnia z Ostródy z rege-festiwalu, i zajrzały po drodze do Amiśki i pani Maryli, bo miały Jej do przekazania obraz (malowany przez Tomka na zamówienie pani Maryli) Nie zrobiły zdjęć, gapki! Ale Ami bardzo się ucieszyła, została wygłaskana i poprzytulana. I ten nowy dom bardzo się moim chłopcom podobał, i ogród i samo miejsce - nad jeziorem :)

• Upvote 4
Posted
11 godzin temu, malagos napisał:

Tak właśnie Maryla ma zrobić, póki solidniejszego ogrodzenia nie zrobi.

Moje dzieci wracały w połowie sierpnia z Ostródy z rege-festiwalu, i zajrzały po drodze do Amiśki i pani Maryli, bo miały Jej do przekazania obraz (malowany przez Tomka na zamówienie pani Maryli) Nie zrobiły zdjęć, gapki! Ale Ami bardzo się ucieszyła, została wygłaskana i poprzytulana. I ten nowy dom bardzo się moim chłopcom podobał, i ogród i samo miejsce - nad jeziorem :)

takie wieści - miód na stroskane serce :)