malagos Posted June 6, 2016 Author Posted June 6, 2016 O 25.04.2016 o 20:37, Mazowszanka13 napisał: Przelałam dzisiaj 472 zł z bazarku do podziału na spłatę długu Sonka i Amisi. Przelałam Mazowszance - z tej kwoty powyżej - 236 zł na nowe tymczasowe szczeniaczki :) Quote
Mazowszanka13 Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 41 minut temu, malagos napisał: Przelałam Mazowszance - z tej kwoty powyżej - 236 zł na nowe tymczasowe szczeniaczki :) Dziekuję bardzo :) Przelew otrzymałam. Quote
elik Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 11 minut temu, konfirm31 napisał: I tak się dzieje wśród dogomaniaków :). Którym prawdziwie leży na sercu dobro psiaków :) Quote
malagos Posted June 6, 2016 Author Posted June 6, 2016 Gosia robi wspaniałe bazarki, czasem podrzucę słoiczek przetworów, a cel to zawsze nasze tymczasiki :) Mam już torbę suszu z kwiatów czarnego bzu, jakby co :) Quote
inka33 Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 O 13.04.2016 o 08:38, malagos napisał: Taka poranna rozmowa z panią Marylą to naładowanie akumulatorów na cały dzień :) W niedzielę mama pani Maryli miała urodziny, 94 już, byli goście i tort. Nie było osoby, która by nie zwróciła uwagi na Amisię. Nienachalna, stateczna, spokojna - witała gości w progu, dawała sie głaskać i odchodziła na posłanie. Ideał psi! Jedna ze znajomych, raczej sceptycznie odnosząca sie do zwierząt powiedziała "O, teraz jak masz takiego fajnego psa będę częściej do Ciebie zaglądać". Brawo! Brawo! Brawo! :) Cieszę się ogromnie z Amisiowego domku!!! :))) Quote
Havanka Posted June 12, 2016 Posted June 12, 2016 Amisia wyniosła z domu tymczasowego perfekcyjne zasady dobrego wychowania i teraz to procentuje w nowym domu ! Ależ się cieszę, ze sunia ma tak fajny dom ! Quote
malagos Posted June 17, 2016 Author Posted June 17, 2016 Meluni zaraz założę wątek :) Wczoraj telefon od pani Maryli. - Mamy kłopot - mówi Ja już panikuję, coś się musiało stać. A pani Maryla mówi, ze Amisia zrobiła taką rzadszą kupę i czy się już niepokoić, czy poczekać do wieczora? Apetyt ma, humor tez. Dziś już ok. Ale stwierdzam, ze ja to nerwus jestem :) Quote
Mattilu Posted July 6, 2016 Posted July 6, 2016 Juz znalazlam, dziekuje :) Amisia zdrowa, prawda? Quote
malagos Posted July 7, 2016 Author Posted July 7, 2016 Zdrowa, bo by pewnie pani zadzwoniła :) 1 Quote
konfirm31 Posted July 13, 2016 Posted July 13, 2016 Też wierzę, że brak wiadomości, to dobra wiadomość :) Quote
malagos Posted July 25, 2016 Author Posted July 25, 2016 Rozmawiałam wczoraj z Panią Maryla , wieści dobre. Chodzą obie na spacery, w gości. Tyle że Ami potrafi unieść nosem dol siatki i przejść do sąsiada. Raczej to jemu nie przeszkadza ale Pani Maryla myśli o wzmocnieniu ogrodzenia. Quote
elik Posted July 26, 2016 Posted July 26, 2016 7 minut temu, Mattilu napisał: Niech szybko mysli Bardzo słuszna uwaga :) Quote
mari23 Posted August 31, 2016 Posted August 31, 2016 O 25.07.2016 o 11:25, malagos napisał: Rozmawiałam wczoraj z Panią Maryla , wieści dobre. Chodzą obie na spacery, w gości. Tyle że Ami potrafi unieść nosem dol siatki i przejść do sąsiada. Raczej to jemu nie przeszkadza ale Pani Maryla myśli o wzmocnieniu ogrodzenia. najgorsze są te powlekane siatki - z wierzchu piękna zieleń, w środku słaby, cienki drut :( wiem to niestety z własnego doświadczenia, jak już mam taka właśnie siatkę :( Oby Amisia nie uciekała, a pani znalazła sposób na uszczelnienie ogrodzenia Quote
elik Posted August 31, 2016 Posted August 31, 2016 10 godzin temu, mari23 napisał: . . . Oby Amisia nie uciekała, a pani znalazła sposób na uszczelnienie ogrodzenia Można kupić siatkę plastikowa wysoką na 30 - 40 cm i zamocować ją wzdłuż ogrodzenia, przytwierdzając do siatki metalowej. To utrudni suni podnoszenie ogrodzenia nosem Quote
malagos Posted September 1, 2016 Author Posted September 1, 2016 Tak właśnie Maryla ma zrobić, póki solidniejszego ogrodzenia nie zrobi. Moje dzieci wracały w połowie sierpnia z Ostródy z rege-festiwalu, i zajrzały po drodze do Amiśki i pani Maryli, bo miały Jej do przekazania obraz (malowany przez Tomka na zamówienie pani Maryli) Nie zrobiły zdjęć, gapki! Ale Ami bardzo się ucieszyła, została wygłaskana i poprzytulana. I ten nowy dom bardzo się moim chłopcom podobał, i ogród i samo miejsce - nad jeziorem :) 4 Quote
mari23 Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 11 godzin temu, malagos napisał: Tak właśnie Maryla ma zrobić, póki solidniejszego ogrodzenia nie zrobi. Moje dzieci wracały w połowie sierpnia z Ostródy z rege-festiwalu, i zajrzały po drodze do Amiśki i pani Maryli, bo miały Jej do przekazania obraz (malowany przez Tomka na zamówienie pani Maryli) Nie zrobiły zdjęć, gapki! Ale Ami bardzo się ucieszyła, została wygłaskana i poprzytulana. I ten nowy dom bardzo się moim chłopcom podobał, i ogród i samo miejsce - nad jeziorem :) takie wieści - miód na stroskane serce :) Quote
Recommended Posts