Jump to content
Dogomania

Rudzik (teraz Kuba) - młodzik spod balkonu MA DOM! Zamieszkał nad morzem :)

Recommended Posts

Posted

Panowie zawsze są bardziej wrażliwi od pań ;), chociaż sterylizacja, to poważniejsza sprawa od kastracji.

Marysiu, trzymam kciuki, żeby Rutek dał Ci choć trochę pospać i żeby na Rudziku "goiło się, jak na psie"

Posted

Po tym, co wczoraj wyprawiał w lecznicy mówiłam Marysi, żeby się lepiej nastawiła na nocne... uczenie się, bo o spaniu może zapomnieć!
Co on wyczyniał! Wył, zawodził, wykładał się na plecy, pokazując miejsce zbrodni, tylne łapy wyciągał, jakby tracił w nich czucie... Nawet przy próbie pogłaskania go po głowie wpadał w histerię - jakby go bolało całe długie ciało!!!
A gdy na odchodnym dr Marta ukucnęła przy nim i przepraszała, że zadała mu ból i mówiła, żeby się nie martwił, że wszystko będzie dobrze - był moment, jakby zamierzał potraktować ją zębami. W każdym razie przeprosić się nie dał ;)

Posted

No i miłe zaskoczenie ;)

Noc minęła nam spokojnie :) Rudzik się uspokoił i przestał piszczeć (prawie całkiem ;)).

Najpierw ubrałam go w "garniturek" z poszewki po Bodziu i wstawałam co jakiś czas żeby sprawdzić czy wszystko ok. No i o godzinie 2 było jeszcze ok ale już o 5 kubraczek był mokry a ze szwu zlizany Alu Spray więc zdjełam mu ubranko i założyłam kołnierz. Obawiałam się, że będzie kolejna fala histerii ale Rudek świetnie sobie radzi i nie przejmuje się kloszem :) Będę tylko musiała pojechać kupić większy kołnierz bo ten który mam i myślałam, że będzie dobrzy okazał się trochę za krótki - nosek wystaje poza krawędź i przy odrobinie gimnastyki obawiam się, ze Rudek da radę polizać szew. Ale na szczęście interesuje się szwem raczej umiarkowanie więc nie ma pośpiechu :)

Posted

Czyli jednak dr Marta miała rację, że po preparacie wybudzającym mógł mieć... halucynacje! ;) :)

Maryś, będę jutro w lecznicy z Sonią - mogę wziąć kołnierz, tylko mi napisz ile cm musi mieć klosz na szerokość. No i kwestia czy będziesz w domu, jak będziemy wracać ;)

Posted

Rudzik ma się bardzo dobrze :) Postanowił chyba udowodnić wszystkim złośliwym ciotkom, że wcale nie jest histerykiem ;)

W ciągu dnia chodzi bez kołnierza, ubieram go w niego tylko na noc, kiedy wychodzi na dwór albo kiedy ja wychodzę. Szwem interesuje się niewiele ale nie na tyle żebym mogła go zostawić w ogóle bez kołnierza. Ale nie ma z tym najmniejszego problemu bo czuje się w nim jak ryba w wodzie. Wczoraj bardzo elokwentnie zwymyślał przez płot psa sąsiadki (wielkiego owczarka środkowoazjatyckiego ;)) a potem gonił po ogrodzie za Borówką, która bawiła się piłką i próbował ją dziabnąć w zadek - i to wszystko w kołnierzu! Potrafi nawet biegać w nim po schodach. Apetyt mu dopisuje :)

Ziutka już wykonała pakiet Rudka a ja dodatkowo wyróżniłam mu wczoraj na tydzień ogłoszenie na OLX, zobaczymy czy będzie jakiś odzew :)

Zaległy rachunek za kastrację: https://lh4.googleusercontent.com/-_1ktnjPLKf4/VMyvNHdDBMI/AAAAAAAABnM/4-ZWwIx4lM4/s512/zdj%25C4%2599cie%25202-16.JPG

Rudzik prezentuje piękny uśmiech udając, że to wcale nie on przed chwilą najgłośniej szczekał ;)

zdj%25C4%2599cie%25201-19.JPG

Posted

Jak na to, że w czwartek prezentował się jak poniżej, to jest w formie fenomenalnej! :)

20150129_184631.jpg

Sońcia użyczyła mu miejsca na swoim posłanku, oczekując na swoją kolej do sali operacyjnej...

20150129_184642.jpg

Posted

Sonia jest naprawdę niesamowicie spokojnym i kochanym psem, ze stoickim spokojem przyjęła ułożenie "trupka" na swoim posłanku ;)

Rudzik bryka aż miło, dzisiaj nawet przeciągał się ze mną sznurem :)

Przy okazji pozwolę sobie zaprosić na wątek: http://www.dogomania.com/forum/topic/145352-wolno-%C5%BCyj%C4%85ce-koty-spod-wiaduktu-potrzebne-wsparcie-i-porady/  Tematyka kocia ale obecność mile widziana :)

Posted

Wszystko w porządeczku :) A z resztą same oceńcie :)

Wygrzewanie się na słonku z koleżankami

zdj%25C4%2599cie%25205-8.JPG

zdj%25C4%2599cie%25203-18.JPG

Końskie zaloty ;)

zdj%25C4%2599cie%25201-21.JPG

I jak tu odmówić czegoś takiemu słodziakowi ;) :)

zdj%25C4%2599cie%25204-15.JPG

zdj%25C4%2599cie%25202-19.JPG