Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

...
Cała nadzieja w elik, że dzisiaj coś się dowie.

Dziękuję za zaufanie :) Niestety biorąc pod uwagę odległość, nie jestem w stanie wyegzekwować interwencji tak, jak bym tego chciała.
Dowiedziałam się, że faktycznie pies nie ma budy, że to stodoła, a nie dom została rozebrana. Dom stoi nadal i mieszka w nim starsza pani, która przez pewien czas była w szpitalu, a teraz znowu mieszka w tym domu. Starsza pani jest doglądana przez mieszkającą w pobliżu rodzinę, która została zobowiązana do poprawy warunków temu psu. Mają do tygodnia postawić nową budę.
Właśnie przeczytałam, że na miejscu jest AgaG i agat21. Trzymam kciuki za to, żeby obu Agatom udało się załatwić sprawę pomyślnie dla psiaczka :)
Posted

Bardzo dziękuję, już rozmawiałam przez telefon.Dziewczyna jechała autobusem z Krakowa, żeby pomóc psu, a nikt tutaj nie chciał pomóc.Dwa miesiące temu zgłaszałam problem.Strasznie mi wstyd.

Dziewczyny, jesteście wielkie, naprawdę.

Posted

O rany,udało się pomóc biednemu psiakowi.AgaG i agat21 - wielki ukłon w Waszą stronę.Słowa nie oddadzą tego co czuję.Wielkie,wielkie podziękowanie!

Tak jak obiecałam dołożę się do transportu albo na inne potrzeby psiaka.

Posted

AgaG i agat21 - jesteście wielkie :)

No to teraz dziewczyny nie ma co ochać i ahać tylko za zbieranie kasy trzeba się zabrać :)

Stowarzyszenie pewnie chciało kasę na pomoc wyciągnąć od gminy, ale teraz się to nie uda - teraz ten problem jest na NASZEJ głowie.

Zaraz przejrzę jakie fotki mam gotowe i przygotuję bazarek.

Ma ktoś może doświadczenie w robieniu wydarzeń i bazarków na facebooku?

Posted

a jesteś na FB ? To podam Ci na na pw nazwiska osób z dogo , które świetnie poruszają się po FB.

Jestem, tylko jeszcze nie robiłam nic takiego - nie przepadam za FB
Co prawda zawsze kiedyś musi być ten pierwszy raz, ale może lepiej żeby zrobił to ktoś bardziej oblatany, choćby dlatego, że ma już swoje grono odbiorców :)

Posted

Ergo jest u nas; to dość duży pies. Bardzo, bardzo chudy, kręgosłup mu sterczy... Jak się odkarmi to będzie piękny, podobny do owczarka niemieckiego, tylko, że czarnego.

Jest bardzo łagodny, ale spanikowany, nie wie co się dzieje. Będzie musiał się wszystkiego nauczyć, łącznie z chodzeniem na smyczy. Ma podobno 8 lat, ale jest bardzo energicznym psem.

Został już odrobaczony. Zaświadczenie o szczepieniu p. wściekliźnie ma od właścicielki. 

Jutro postaram się jakieś zdjęcia zrobić.

Posted

MURKO, serdeczne dzięki :)
Trafił w najlepsze możliwe ręce.

Teraz tylko trzeba się sprężyć z kasą :)

Kto się podejmie skarbnikowania?

Posted

Mam bardzo ładną obrożę, kupioną w Niemczech, z odblaskiem i chusteczką w kratkę.Pasuje na obwód szyi 33-42 ( odległość od pierwszej do ostatniej dziurki ).Chciałabym ją przesłać temu pieskowi, o ile będzie pasowała.Jeśli nie, może na bazarek? Postaram się też uszyć mu posłanie, jakiś kocyk też się znajdzie.Poproszę o adres do wysyłki na maila [email protected] potrafię odbierać pw na dogo, przepraszam.

[url=http://naforum.zapodaj.net/23ed77d6923a.jpg.html]23ed77d6923a.jpg[/url] [url=http://naforum.zapodaj.net/23f64fb4b1ab.jpg.html]23f64fb4b1ab.jpg[/url]