Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
16 godzin temu, ewu napisał:

On jest malutka, może 7 kg... Przemiła psinka.Jagna wrzuć ją może tak jak Dunię na Wrocław , choćby dt się przydało.

Ewu, nie dam rady ogłosić, nie wchodzą mi zdjecia. Pojawia się na olx info, że nieprawidłowy format pliku. Nie wiem, jak to można zmienić, może ktoś bardziej biegły ją szybciutko ogłosi.

Posted
17 godzin temu, ewu napisał:

On jest malutka, może 7 kg... Przemiła psinka.Jagna wrzuć ją może tak jak Dunię na Wrocław , choćby dt się przydało.

2 godziny temu, Jaaga napisał:

Ewu, nie dam rady ogłosić, nie wchodzą mi zdjecia. Pojawia się na olx info, że nieprawidłowy format pliku. Nie wiem, jak to można zmienić, może ktoś bardziej biegły ją szybciutko ogłosi.

Jak będzie tekst to ją ogłoszę, ale dzisiaj, bo jutro rano wyjeżdżam i wracam po świętach.

Posted

Na szybko, bo dowiedziałam się, że sunie w pilnej potrzebie... 
Lorcia na Wrocław: https://www.olx.pl/oferta/slodka-kruszynka-miks-papillon-jamnik-pilnie-szuka-schronienia-CID103-IDCYcWm.html

Jestem z doskoku, więc Kofi dorobię też w wolnej chwili. A teraz może ktoś wyróżni ogłoszenie Lorce?

EDIT: Kofi na Wrocław - https://www.olx.pl/oferta/mix-pudel-mini-skrzywdzona-kupka-nieszczescia-pilnie-szuka-domu-CID103-IDCYdTR.html

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Mogę zapłacić za wyróżnienie obu dziewczynek. Komu wpłacić?

Klikasz w ogłoszeniu wyróżnij, wybierasz opcję czasową, opłacasz i gotowe. 

Posted

Dostaję sporo zapytań o Kofi, zwłaszcza o stosunek do dzieci oraz o takie rzeczy, których nie da się sprawdzić w schronisku :( Proszę o kontakt telefoniczny, ale nie wiem czy dzwonią. Mam nadzieję, że ewu nie męczą debilnymi zapytaniami w ten świąteczny czas... ale zadzwoni ktoś, kto da dom. Za to o Lorkę nie było żadnego zapytania na olx, ma też zdecydowanie mniej wyświetleń ogłoszeń niż Kofi. Może jednak ktoś wyróżni jej ogłoszenie?

Posted
Dnia 23.12.2019 o 12:17, Poker napisał:

Mogę zapłacić za wyróżnienie obu dziewczynek. Komu wpłacić?

Nie wiem jak się to robi , jeżeli nie jestem ogłoszeniodawcą.

Posted
32 minuty temu, Poker napisał:

Nie wiem jak się to robi , jeżeli nie jestem ogłoszeniodawcą.

Jak wejdziesz przez link do ogłoszenia, to zobaczysz pod zdjęciem po lewej stronie napis: "Wyróżnij to ogłoszenie".

Na zdjęciu poniżej pokazałam go strzałką. Trzeba najechać na ten napis kursorem myszki, kliknąć i dalej robić to co wskazuje system.

wyr-nienie.png

• Upvote 1
Posted
19 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Dostaję sporo zapytań o Kofi, zwłaszcza o stosunek do dzieci oraz o takie rzeczy, których nie da się sprawdzić w schronisku :( Proszę o kontakt telefoniczny, ale nie wiem czy dzwonią. Mam nadzieję, że ewu nie męczą debilnymi zapytaniami w ten świąteczny czas... ale zadzwoni ktoś, kto da dom. Za to o Lorkę nie było żadnego zapytania na olx, ma też zdecydowanie mniej wyświetleń ogłoszeń niż Kofi. Może jednak ktoś wyróżni jej ogłoszenie?

Wczoraj wieczorem rozmawiałam z Basią. Znowu nie ma internetu, a z telefonu nie potrafi tu wejść. Mówiła, że Kofi jest zainteresowana rodzina z  Wrocławia. Niestety mówiła też, że ludzie ją męczą debilnymi pytaniami, nawet w trakcie kolacji wigilijnej. Podziwiam, że to wytrzymuje.

Posted
21 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Trzeba pisać,że nic nie wiadomo o Koffi i nic się nie dowiedzą bo Kofi nie jest po wizycie u weta.Basi też będzie trudno odpowiedzieć na pytania.Kofi nie jest przygotowana do adopcji.No chyba,że jedna strona jak i druga wyda,przyjmie ją bez znajomości suni.

Nie wiem czy to dobry pomysł wydawać sunię do adopcji bez oględzin weta.Może być zaciążona jeżeli nie jest wysterylizowana.

Dostałam od ewu wiadomość,że jacyś oszołomy dzwonili do Basi o Nussi a w ogłoszeniach nie ma tel.do Basi.

Posted
3 godziny temu, Poker napisał:

Anula, ale sunia jest w schronie. Chyba nikt nie zna jej charakteru.

No nie zna ale jak pisze Tysia to jest zainteresowanie sunią i ewu może podać,że jest w M.Pojadą i zaadoptują ją jacyś ludzie.W zasadzie być może to i dobrze bo wybędzie ze schronu.

Posted

W opisie jest to, co widać: że sunia jest w schronisko i nic o niej nie wiadomo. A i tak piszą do mnie masakrycznie głupie pytania, aż nie wyobrażam sobie przez co przechodzi ewu... Jak ktoś do mnie pisze, gdzie sunia jest to odpowiadam, że na śląsku, ale kontakt wyłącznie telefoniczny. Nie podaję konkretnego adresu, aby jacyś "dobroczyńcy" nie chcieli za darmo pudelka, którego za chwilę wyrzucą, bo...

Tylko dzisiaj było o Kofi aż 7 zapytań, mimo że w tekście jest prośba o kontakt telefoniczny. Zapytania od "wezme tego psa" przez "kiedy moge odebrac", az przez "dzien dobry, jak pies reaguje na dzieci? czy umie chodzic na smyczy? jak z czystoscia? czy niszczy? ile ma lat i czy jest chora?".  Najbardziej uaktywnili się rodzice z małymi dziećmi...

Trzymam kciuki, aby Kofi jak najszybciej trafiła do domu. Adopcje bezpośrednio ze schroniska nie są złe, a jeżeli są obawy czy dom dopełni formalności związanych ze sterylizacją lub nie porzuci psa, bo wyjdzie, że pies chory/nie takie charakterem zawsze można na razie podpisać umowę jako DT z opcją DS, a z czasem, np. po miesiącu przepisać jako umowę z DS.

Posted

Basia ma zainteresowanych, ale pośredniczyłaby w adopcji i sprawdziła dom. Wiem, że inne sunie ze schroniska też w ten sposób znalazły domy, w tym niepozorna starsza Klara, moja ulubienica, którą ogłaszałam. Ja też w ogłoszeniu piszę, że pies znajduje się w jednym ze śląskich schronisk i tyle.

Posted

Przepraszam znowu nie miałam internetu w laptopie.    Próbowałam z telefonu ale nie mogłam niczego napisać.  Nie wiem co ztym moim sprzętem , już było dobrze i od niwa raz jest internet , raz nie ma.

Ja mam obłęd z tymi ogłoszeniami. Jestem wykończona. 

W Wigilię nie miałam nawet spokoju, bo o 19 dostawałam wiadomości czy przywiozę sunię na Pomorze!!!

W Pierwszy dzień Świąt od rana smsy i telefony. Rodzina patrzyła na mnie z politowaniem a nie mam zwyczaju wyłączać telefonu bo zawsze się boję,że może być naga potrzeba działania.

Posted

O Kofi jest szaleństwo.  Jest chętna Pani z Wrocławia , jakaś druga oferowała dt z opcją ds,jeszcze jedna Pani ma dzwonić, Pań z Kościerzyny też nie odpuszcza. Jestem naprawdę zdołowana. Anula dziękuję za chęć pomocy. Byłoby wspaniale .

Proszę przemyślmy wspólnie co robić , bo ja już naprawdę nie daję sobie rady. Poza Kofi mam jeszcze telefony o Iryska i jeszcze jedna adopcja szczeniaczka z innej rodzinki.

Posted
1 godzinę temu, ewu napisał:

O Kofi jest szaleństwo.  Jest chętna Pani z Wrocławia , jakaś druga oferowała dt z opcją ds,jeszcze jedna Pani ma dzwonić, Pań z Kościerzyny też nie odpuszcza. Jestem naprawdę zdołowana. Anula dziękuję za chęć pomocy. Byłoby wspaniale .

Proszę przemyślmy wspólnie co robić , bo ja już naprawdę nie daję sobie rady. Poza Kofi mam jeszcze telefony o Iryska i jeszcze jedna adopcja szczeniaczka z innej rodzinki.

Ja zaoferowałam DT ale decyzja należy do Basi.Jeszcze chodzi o transport do Wrocławia.Do M. jest mi za daleko jechać.Do Wrocławia mam 100km i dam radę dojechać.

Jeżeli jest tyle chętnych na sunię to może autentycznie wyadoptować ją ale do naprawdę dobrego,odpowiedzialnego domu.Uświadomić dom,że sunia wymaga na już kasy bo wet,sterylka,fryzjer i jeszcze nie wiadomo co po drodze wyniknie.Nie jest znany wiek suni.Na zdjęciu jest widoczny szary ząb a więc raczej nie może być bardzo młoda.Niech Basia decyduje,ja tylko zaoferowałam pomoc.

Posted

Dużo osób adoptuje psy wprost ze schronu i dają radę. I tak sytuacja jest o tyle dobra ,że jest szansa na wizytę przed adopcyjną. i można ocenić chętnych również pod kontem finansowym.

Posted

Ja ją do Wrocławia dowiozę. Na razie nikt się nie odzywa więc dt u Anuli jest cudowną propozycją. Na spokojnie wszystko trzeba przemyśleć. Ona nie jest wysterylizowana więc naprawdę wolałabym że przeszła przez dt u Anuli. Jeśli się odezwie Pani z Wrocławia oferująca dt , to też trzeba wszystko sprawdzić .Tu nie jestem pewna bo Pani ma alergię i żeby nie było problemu.