Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam, że wtrącę swoje 3 grosze.

Jeśli Anula zaproponowała DT ( Anulko, jesteś cudowna), to chyba lepiej niech sunia jedzie.

Będzie można ją "doprowadzić" do porządku " i spokojnie szukać domu.

Wiadomo, że to się wiąże z kosztami, ale wiemy, jak jest z ludźmi.

Sunia może trafić teraz do kogoś, kto się nią wspaniale zaopiekuje, ale też nie wiemy, czy ludzie nie mają słomianego zapału

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Gabi79 napisał:

Jeśli Anula zaproponowała DT ( Anulko, jesteś cudowna), to chyba lepiej niech sunia jedzie.

Sunia może trafić teraz do kogoś, kto się nią wspaniale zaopiekuje, ale też nie wiemy, czy ludzie nie mają słomianego zapału

Ja też tak uważam :)

Posted
32 minuty temu, Gabi79 napisał:

Co racja, to racja.

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Dużo osób adoptuje psy wprost ze schronu i dają radę. I tak sytuacja jest o tyle dobra ,że jest szansa na wizytę przed adopcyjną. i można ocenić chętnych również pod kontem finansowym.

Tu Poker ma dużo racji.Jeżeli są chętni na adopcję suni to można to wykorzystać.Mogą pojechać do schronu np.po sprawdzeniu domu i podpisaniu umowy i dać suni DS.

Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

Basiu,jaka decyzja?

Trzeci raz zaczynam pisać i zawiesza mi się komputer:(

Anula ja bym bardzo chciała żeby Kofi trafiła do Ciebie , spokojnie zrobiłoby się sterylkę i znalazło najlepszy dom.

Jeśli podtrzymujesz propozycję to ja działam żeby mała jak najszybciej była u Ciebie.

Posted

Muszę załatwić transport. Niestety Martyna , która bardzo pomagała w tej kwestii wycofała się i na razie nie będzie mogła dalej brać udziału w rozwożeniu piesków.Jutro pogadam z dziewczynami ze schroniska czy mogą pomóc.

Do Wrocławia bo dalej to byłby już chyba poważny problem.  

• Downvote 1
Posted
Dnia 26.12.2019 o 07:58, jaguska napisał:

:) Elu, dzięki za instruktaż, bo też nie miałam zielonego pojęcia jak to się robi  jako osoba postronna :)

Miło mi, że mogłam pomóc Iwonko  :)  Odpowiadam po tak długim czasie, bo dopiero dzisiaj wróciłam po świętach.

Dostałam od Basi zdjęcia i kilka słów:

To jest Doriana, starsza sunia, ciężko babuni w schronisku. Może komuś na dogo zabije do niej serce.

20191027-135420.jpg

Wielki strach i smutek maluje się w jej oczach    p-acz-4.gif

20191103-183743.jpg

• Upvote 1
Posted
10 godzin temu, ewu napisał:

Trzeci raz zaczynam pisać i zawiesza mi się komputer:(

Anula ja bym bardzo chciała żeby Kofi trafiła do Ciebie , spokojnie zrobiłoby się sterylkę i znalazło najlepszy dom.

Jeśli podtrzymujesz propozycję to ja działam żeby mała jak najszybciej była u Ciebie.

10 godzin temu, ewu napisał:

Muszę załatwić transport. Niestety Martyna , która bardzo pomagała w tej kwestii wycofała się i na razie nie będzie mogła dalej brać udziału w rozwożeniu piesków.Jutro pogadam z dziewczynami ze schroniska czy mogą pomóc.

Do Wrocławia bo dalej to byłby już chyba poważny problem.  

Oczywiście,że podtrzymuje propozycję DT.Do Wrocławia dojadę i odbiorę sunię.

• Like 1
Posted

Kolejnego biedaka podesłała mi Basia pisząc :(

taki cudny jamniś siedzi w schronisku.

IMG-20191228-WA0000.jpg

Może czyjeś serduszko mocniej zabije na jego widok  :(

Posted
12 godzin temu, Anula napisał:

To super:) W takim razie działam:)

Posted
20 godzin temu, elik napisał:

Miło mi, że mogłam pomóc Iwonko  :)  Odpowiadam po tak długim czasie, bo dopiero dzisiaj wróciłam po świętach.

Dostałam od Basi zdjęcia i kilka słów:

To jest Doriana, starsza sunia, ciężko babuni w schronisku. Może komuś na dogo zabije do niej serce.

20191027-135420.jpg

Wielki strach i smutek maluje się w jej oczach    p-acz-4.gif

20191103-183743.jpg

Doriana źle znosi pobyt w schronisku:(

Posted
12 godzin temu, Anula napisał:

Dzięki Anulko   serce-9-bij-ce.gif  Suni się poszczęściło   buziaczki-7.gif

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

W razie potrzeby mogę przetrzymać sunię parę godzin w tygodniu , a w weekend dłużej lub pomóc w inny sposób.

Anula , ciesze się , że znowu bierzesz tymczaskę.

Posted
8 minut temu, Poker napisał:

W razie potrzeby mogę przetrzymać sunię parę godzin w tygodniu , a w weekend dłużej lub pomóc w inny sposób.

Kofi?

Posted
Dnia 28.12.2019 o 21:09, elik napisał:

Kolejnego biedaka podesłała mi Basia pisząc :(

taki cudny jamniś siedzi w schronisku.

IMG-20191228-WA0000.jpg

Może czyjeś serduszko mocniej zabije na jego widok  :(

To jest jamniś z głową cocker spaniela.

Posted
3 minuty temu, Poker napisał:

No tak. Ją Anula chce wziąć.

Tak , wiem ale napisałam powyżej błagalny post bo Doriana podupada i wolałam się upewnić.

Posted
12 godzin temu, Poker napisał:

No właśnie Kofi zapadła w moje serce.Mam pewne uwarunkowania ze względu na mojego Miki.Miki nie toleruje,średnich, dużych psów obojętnie czy to jest suczka czy samiec.Nawet mamy problemy z sunią syna,która jest średniakiem.Po prostu już jest wiekowy,przeszedł sporo tymczasów i było okey,teraz jest inaczej.Mam nadzieję,że dogadają się z Kofi.

Poker bardzo dziękuję za pomoc w przetrzymaniu suni u siebie.Ja dojadę najszybciej jak to będzie możliwe.

Basi udało się załatwić transport do Wrocławia na 2 stycznia.Kofi ma dotrzeć do Poker a ja ją odbiorę.

Z całego serca dziękuję za zaangażowanie, ogromną pomoc.Kofi założę wątek aby była widoczna i może znajdzie wokół siebie fanów.

• Like 1