Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biedna i psina i Elik z tymi kłopotami :( Oby szybko pozbyć się tego paskudztwa..
Ewu, cieszę się, że zgłosił się do Ciebie ten pan Piotr, obyś miała jak najlepszą pomoc z jego strony

• Upvote 2
Posted

...Elik, właśnie przeczytałam jakie masz teraz stadko w domu...Potwornie mi przykro, że sunia wróciła z adopcji :( Jak będziesz potrzebowała pomocy w ogłoszeniach,to pisz śmiało:)

Bardzo serdecznie dziękuję :) I od razu pozwolę sobie prosić Cię o ogłoszenia dla Czikuni. Czika to kochana sunieczka, ale razem z Tosią tworzą piekielny duet trudny do opanowania. Najmniejszy odgłos za drzwiami, czy dzwonek domofonu, telefonu powoduje, że obie wszczynają jazgot na wysokich tonach i obrotach, jakby jedna drugą chciała przekrzyczeć, czytaj - przeszczekać :P
Dołączają do tego moje psiaki i nie ma takiej opcji, żeby usłyszeć co ktoś przez domofon, czy telefon mówi. Na dłuższą metę nie do zniesienia :(
Ogłaszałam, Czikę na Gumtree, OLX (wyróżnienie do 26.02.) Kraków i alegratka.

http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/krakow/czika-mlodziutka-mala-grzeczna-idealna-sunia-czeka-na-dom-618441944

http://olx.pl/oferta/czika-mlodziutka-mala-grzeczna-idealna-sunia-czeka-na-dom-CID103-ID8H2NR.html

http://krakow.oglaszamy24.pl/ogloszenie/793355679/krakow-Czika-mlodziutka-mala-grzeczna-idealna-sunia-czeka-na-dom.html

http://alegratka.pl/ogloszenie/czika-mlodziutka-mala-grzeczna-idealna-25741161.html

Zastanawiam się czy nie dobrze byłoby usunąć ogłoszenia z Gumtree, Kraków i alegratka, żeby ogłoszenia Cziki pojawiły się na nowo na górze stron.
Z OLX nie warto usuwać, bo tam po usunięciu ogłoszenia, żeby dodać takie samo, musi upłynąć bodajże miesiąc.
Ogłaszam swoje tymczasiki na Kraków, tak żebym, mogła sprawdzić potencjalny DS :)
Jeśli chcesz mogę Ci podesłać tekst i zdjęcia Czikuni.
Posted

Elik- ja już dawno stwierdziłam, że domofon mi niepotrzebny-nic nie słyszę, bo jazgot moich potworów zagłusza wszystko-wystarczy normalny dzwonek...To kanał jest...Mój TŻ jak ma jakiś ważny telefon, to na wszelki wypadek wychodzi przed dom, żeby cokolwiek słyszeć.
Co najmniej jeden z Twoich tymczasowych szczekaczy musi jak najszybciej znaleźć dom-wiem jak Ci ciężko :(

• Upvote 1
Posted

Elik- ja już dawno stwierdziłam, że domofon mi niepotrzebny-nic nie słyszę, bo jazgot moich potworów zagłusza wszystko-wystarczy normalny dzwonek...
Co najmniej jeden z Twoich tymczasowych szczekaczy musi jak najszybciej znaleźć dom-wiem jak Ci ciężko :(

Problem tkwi w tym, że u mnie nie da się zrezygnować z domofonu :(

Czy znacie sposób na katar u psiaka, inny niż pójście do weta ?
Wszystkie dziewczynki już kichają i prychają :( :(
Posted

Mam dobre wieści:

Malamutka Agatka pojechała do bdt.

Mam zapłacić 50 zł czyli rozliczyć do 15-go lutego.

Drugą połowę deklaracji wpłacam nadal na szczeniaki u Anety.

Czy Darczyńcy przekazują połowę deklaracji na potrzeby psiaków z tego wątku czy od marca wpłaty będą stanowiły 50% zadeklarowaych kwot? Bardzo  proszę  Wszystkich o informację na wątku.

Rozliczę potem lutowe wpłaty na malamutkę Agatkę, która Wszystkim bardzo, bardzo dziękuje za wsparcie.

Agatka przesyła najpiękniejszy psi uśmiech:) :):)

Posted

Jak u ludzi - wit. C, rutinoscorbin, wapno w syropie (dla dzieci)

http://www.psy.pl/archiwum-miesiecznika/art1391.html

Dziękuję bardzo :)

Jeśli dobrze wiem to rutinoscorbin należy zażywać profilaktycznie. Czy pomaga także, gdy przeziębienie już jest faktem ?

Oby katarzysko minęło.

To nie tylko katar. Ona teraz też kaszlą. To co słuchałaś wczoraj to był kaszel Cziki.

Zastanawiałyśmy się co to jest i potem do mnie dotarło, że to kaszel. Nieco inaczej to brzmiało niż ludzki, ale myślę, że to był kaszel.

Mam dobre wieści:

Malamutka Agatka pojechała do bdt.

...

Agatka przesyła najpiękniejszy psi uśmiech:) :) :)

Fantastycznie :) Agatko, bądź grzeczna i szczęśliwa :) I prędziutko do DS się szykuj.

A czy Agatka jest ogłaszana ?

Posted

Agatka piekna, dziwie sie, ze jeszcze nie znalazla ds.

Kwota mojej deklaracji pozostaje bez zmian.

Dziękuję:)

Agatka niestety ma nieco trudny charakterek ale idzie ku dobremu ;)

Posted

Rany julek zapomniałam o lutowej deklaracji dla Malamuci.. Ewu, zaraz poślę, przepraszam, ale ciężki miesiąc mam i już pamięć szwankuje...

No za co przepraszasz, przecież luty jeszcze trwa:)
Dziękuję :)

Posted

Tak :). Uszczelnianie śródbłonków, utrudnia penetrację wirusów i zmniejsza wysięk.

Soreczki, nie rozumiem, jak mam to przełożyć na dobro sunieczek ?

Cos im można podawać na to zmniejszenie wysięku ?

Elu Agatka jest pod opieką Fundacji:)

Tak, pamiętam, ale dobrze, że poszła do BDT, bo nie trzeba będzie już za nią płacić. Czy tak ? A może źle to pojęłam ?

Posted

Tak, pamiętam, ale dobrze, że poszła do BDT, bo nie trzeba będzie już za nią płacić. Czy tak ? A może źle to pojęłam ?

Tak Elu, jeszcze 50 zł i koniec:)

Posted

Rutinoscorbin uszczelnia naczynia krwionośne, więc wirusy nie wnikają tak łatwo i katar jest też mniejszy, więc działa zarówno profilaktycznie jak i leczniczo
Posted

Najlepiej jednak iść do Lecznicy,ponieważ nie wiadomo co to jest.Mój rezydent,też kaszlał i miał katar a okazało się,że ma anginę i musiał łykać antybiotyk.

Posted

Najlepiej jednak iść do Lecznicy,ponieważ nie wiadomo co to jest.Mój rezydent,też kaszlał i miał katar a okazało się,że ma anginę i musiał łykać antybiotyk.

Idź Elu, koniecznie.

Posted

Rutinoscorbin uszczelnia naczynia krwionośne, więc wirusy nie wnikają tak łatwo i katar jest też mniejszy, więc działa zarówno profilaktycznie jak i leczniczo

A dawkowanie jakie dla psiaków ? Pewnie zależy od wielkości ?

Wszystkie trzy panny zabrać czy może wystarczy jedna, jako przedstawicielka chorego stada :P

Posted

Pewnie wszystkie 3 mają to samo i pewnie się skończy na antybiotyku. U nas Aszka przywlokła kaszel kenelowy ze schronu, ale zaraził się tylko Lesio... Kasłały bardzo, aż do wymiotów, ale kataru nie było.

Posted

Pewnie wszystkie 3 mają to samo i pewnie się skończy na antybiotyku. U nas Aszka przywlokła kaszel kenelowy ze schronu, ale zaraził się tylko Lesio... Kasłały bardzo, aż do wymiotów, ale kataru nie było.

U nas zaczęła Czikunia i najpierw był sam katar, kichanie, a w końcu  takie ni to smarkanie, ni to wydychanie. Odnosiłam wrażenie, że wciąga powietrze noskiem, jakby przeszkadzała jej wydzielina. Bardzo to przykre. Pozostałe dziewczynki bardzo szybko z kichania przeszły do tego dziwnego wciągania powietrza przez nosek, ale tak głośno :(

Edek prosiła żeby pójść do weta i przesłała kasę i jak do popołudnia będzie się utrzymywał taki stan, to wezmę wszystkie trzy i polezę do weta.

Kurtka ostatnio jestem częstym gościem u wetów.

Basiu, dziękuję otrzymałam zwrot 58,00 zł za wizytę i leki Tosi.