Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Musiałam zamówić coś dodatkowo, bo zamówienie musi wynosić co najmniej 49 zł.  Zamówiłam najtańszą rzecz - smaczki wołowe.

Mam nadzieję, że dostawa nastąpi przed świętami.  Póki co, Tosi nie będę "uzdatniać" suchej karmy.

Szczegóły dotyczące Pana/Pani zamówienia:

E-mail:
elsiXXXXXXXXX

Numer klienta:
33XXXXXXXXXX

Adres (rachunek):
Pani
Elżbieta XXXXXXXXXXX
ul. XXXXXXXXXXXXXXX
30-611 Kraków
PL

Adres (dostawa):
Pani
Elżbieta MaXXXXXXXXX
ul. XXXXXXXXXX
30-611 Kraków
PL

ZAMÓWIENIE: 47546078 16.12.2014 17:38   Ilość Artykuł Cena Suma 1 49452.4 - Rocco Sensible, 6 x 800 g- Jagnięcina z ryżem 39,80 PLN 39,80 PLN 1 206331.1 - Rocco Chings Wołowina- 120 g 11,80 PLN 11,80 PLN 1 1.1 - - Koszty przesyłki 10,00 PLN 10,00 PLN Do zapłaty: 61,60 PLN

Elu wysyłam przelew:)

Posted

Gdybys zamowila za 99 zl, to nie placisz za przesylkę ;) Ja tez kociskom zamawiam jedzenie i żwirek w Zooplusie.

Kurcze, szkoda, że nie wiedziałam i nie doczytałam. Zamiast opłaty za transport mogłam zamówić jeszcze jakieś smaczki :(  Zazwyczaj kupuję w krakvecie i tam tak właśnie jest.

Bardzo Wam dziękuję za informacje  :) :loveu:

Chciałam zamieścić ale nie mam uprawnień :(

A czemu Basiu do mnie nie posłałaś ???

Ślij szybciutko :)

Posted

Elu jak zlikwidować stary wątek żeby go nie było?

Zlikwidować się nie da, chyba że za sprawą moda. Można przenieść wątek np z działu psów w potrzebie, do psów w swoim domu. O to też trzeba poprosić moda.

Elu posłałam fotki ale na razie ich nie wstawiaj muszę coś usunąć.

Ok :)

Posted

Witam :)

Jako suchą karmę rewelacyjną na problemy jelitowe, polecam Eukanuba Intestinal Formula Dog. Wypraktykowałam na wielu psach

http://www.keko.pl/eukanuba-intestinal-formula-dog.html

Jak dojdą na niej do normy, zaczynam stopniowo mieszać z karmą bytową (u nas, też Eukanuba )i jest OK.

Dzięki :) Jeśli wierzyć temu co piszą w opisie karmy, to faktycznie byłaby dobra na problemy Tosi. Jednak jest dość droga. Sprawdziłam ile ta karma kosztuje w innych sklepach i chociaż też nie jest tania, to np w KrakVecie 12 kg jest o 15 zł tańsze.

Na razie zobaczymy jak Tosia zareaguje na Rocco w puszkach. Właśnie przed chwilą kurier dostarczył zamówienie.

f-ra%2520za%2520zakup%2520dla%2520Tosi.j
Posted

Karma ma jeszcze tę zaletę, że nie znam psa, któremu by nie smakowała :). 

No to Tosiu, smacznego :)

zakupy%2520dla%2520Tosi.jpg

Szkoda tylko, że nie trawi animondy, bo zrobiłam jej zapas, biorąc także i Tosie pod uwagę.

zakupy%2520dla%2520Tosi%2520i%2520moich%

Animonda też jest bardzo lubianą karmą przez wszystkie psiaki. Nie znam takiego, który nie pałaszowałby animondy ze smakiem. Dwie puszki zjadły dość szybko. No cóż widać i psom nie zawsze służy to, co im smakuje :)

Wczoraj otrzymałam przelew od Basi na kwotę 61,60 zł - zakup puszek Rocco dla Tosi.
Dziękuję :)

Posted

Karma ma jeszcze tę zaletę, że nie znam psa, któremu by nie smakowała :). 

Właśnie ją zamówiłam. Zobaczymy, dam znać. Rano znowu się z niej wylało....nie zdążyłyśmy wyjść na dworek bida moja :(.

Posted

Właśnie ją zamówiłam. Zobaczymy, dam znać. Rano znowu się z niej wylało :lookarou: nie zdążyłyśmy wyjść na dworek bida moja :(.

Ojej :( To znacznie gorzej niż u Tosi. Bidulka.

Spróbuj dać jej węgiel.  Tosia waży 5,2 kg i wystarczyła 1 tabletka. Jeśli Twój psiak waży więcej, to może trzeba 2 tabletki. Na pewno nie zaszkodzi psiakowi, a myślę, że pomoże. Moja Tosia bardzo dobrze i szybko na niego reagowała. Koo była czarna więc się nie przestrasz, ale konsystencja była prawie normalna.

Posted

Ojej :( To znacznie gorzej niż u Tosi. Bidulka.
Spróbuj dać jej węgiel.  Tosia waży 5,2 kg i wystarczyła 1 tabletka. Jeśli Twój psiak waży więcej, to może trzeba 2 tabletki. Na pewno nie zaszkodzi psiakowi, a myślę, że pomoże. Moja Tosia bardzo dobrze i szybko na niego reagowała. Koo była czarna więc się nie przestrasz,ale konsystencja była prawie normalna.

Dzięki za podpowiedź, skoczę do apteki i jej podam.
Posted

Dzięki za podpowiedź, skoczę do apteki i jej podam.

Węgla można podać nawet więcej. Oprócz tego, że wstrzymuje biegunkę, "wchłania" też toksyny z przewodu pokarmowego. Tylko ewentualne sprzątanie bywa... trudne ;)

Posted

Ciocie kochane,czy nie wiecie co się dzieje z ewu? :hmmmm: Wysłałam i mail i pw.Nie mam wpłaty za zakupiony fant,ani adresu do wysyłki.Brakuje tylko tej jednej wpłaty,aby przelać pieniążki dla Toto-Wiesia

Co do karm i biegunek,to nie wolno zmieniać radykalnie karmy innego producenta!!!Trzeba ją stopniowo wprowadzać,dosypując do starej.Każdy producent ma swoja recepturę i skład karmy.Zmiana karmy jest pewnym rodzajem szoku dla organizmu i stąd te rewolucje żołądkowe.

Doskonałym lekiem na biegunkę jest Nifuroksazyd Hasco dostępny w aptekach i niedrogi.Warto go mieć w domu!

Posted

Ja jestem świeżo po trwających 3 tygodnie biegunkach mojego Semika. Byłam u weta i w sumie z tych 3 tygodni mam takie doświadczenia:

Jeśli chodzi o Nifuroksazyd, to trzeba go podawać co najmniej 6 dni nawet, jeśli biegunki ustaną. Jeśli odstawi się za szybko, biegunka może wrócić ze zdwojoną siłą. Ja odstawilam i skończyło się to podawaniem 14 dni antybiotyku i probiotyku.

Węgiel można podawać w ilościach naprawdę dużych. Wetka powiedziała, żebym w przypadku Semika (waży 30 kg) podawała 3 x 20 tabletek! Razem 60 tabletek. Węgiel jak pisala Nutusia znakomicie wiąże toksyny i pomaga w zwalczaniu biegunki.

W przypadku mojego psa 2-tygodniowa kuracja antybiotykowa wreszciepomogła i jest już OK.