Nutusia Posted April 24, 2014 Author Posted April 24, 2014 Tfu, tfu, tfu- na psa urok!!!!!!! Dom bez zasieków to jest to! A ile czasu się zaoszczędza (szczególnie rano). Gorzej po południu, bo trzeba sprzątać... w ogrodzie - wczoraj spadł deszczyk, więc psiaczki się nudziły na tarasie i napoczęły... oparcie od fotela. W końcu dojdzie do tego, że będą musiały spać na gołym betonie, jak pragnę podskoczyć!!!!! Quote
AMIGA Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Hahaha , Ty za bardzo nie podskakuj z Twoim biedrem. Quote
Nutusia Posted April 24, 2014 Author Posted April 24, 2014 (edited) Dzięki, Kasiu :) Zwracam uwagę na... GALOP Ikersona - aż uchole podskakują! ;) Edited April 24, 2014 by Nutusia Quote
Nutusia Posted April 24, 2014 Author Posted April 24, 2014 Nie ma go :( Straciła w niewyjaśnionych okolicznościach. Została znaleziona już bez oka. Myślałam, że takie oczodoły się zaszywa. W przelocie zapytałam Doktora, ale tylko rzucił "a po co". Nie wiem czy są przeciwwskazania czy nie ma zaleceń... Dopytam przy okazji. Tam jest sucho, nic się nie paprze, nie boli. Tylko może byłoby bardziej "estetycznie", gdyby oczodół był zaszyty. Nie wiem, nie znam się. Quote
Gosiapk Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Czasami Cię nie rozumiem Nutusiu, przecież ta szarlotka się tylko marnowała i schła na ławie. Po co Ci taka sucha szarlotka, już lepiej pozwoliłabyś Ice posprzątać. ;) PS. Jak umrze fotel śmiercią tragiczną w zębach psich, to pamiętaj, że u mnie są nadal 2 materace na strychu czekające transportu na Twój taras ... tylko gdzie ten transport. :roll: Quote
jaanka Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Jak ktoś ma niemowlaki w rodzinie to polecam pozyskanie materacyka. Można także kupić używany, cena porównywalna z legowiskiem. Super mi się sprawdza przy psie z problemami kręgosłupa. Ma taki lateksowy. Quote
Nutusia Posted April 24, 2014 Author Posted April 24, 2014 Na tarasie są fotele teoretycznie dla ludziów!!!! Materacyków mieliśmy zatrzęsienie, ale ostał się tylko jeden - taki element z narożnika. Wszystko, co było gąbkowe poległo... Dziś po powrocie do domu Ikucha nas przywitała NA STOJĄCO! :) Quote
anica Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Tak.... tylko wpadłam na chwileczkę:)... i lecę dalej! aaa... całuję w sam czubeczek noska http://images64.fotosik.pl/911/883d61998b1c237amed.jpg Quote
jaanka Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 [quote name='jaanka']Jak ktoś ma niemowlaki w rodzinie to polecam pozyskanie materacyka. [/QUOTE] Kurcze, to zabrzmiało jakbym namawiała do ograbienia dziecka :evil_lol: Quote
docha Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 [quote name='Nutusia'] Dziś po powrocie do domu Ikucha nas przywitała NA STOJĄCO! :)[/QUOTE] idą zmiany na lepsze. Quote
Nutusia Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 I bardzo mnie one cieszą :) Wczoraj znowu się trochę poczesałyśmy. Z portek można by było wyczesać tyle, że chyba sweter dałoby się zrobić. Można by było, gdyby Ikucha zechciała być cierpliwa!!! A ona po prostu... zwiała! Dała sobie wyczesać miejsce na ordery, trochę po boczkach, ale od portek wara ;) Będziemy podejmować kolejne próby, bo gdzie nie siądzie - wszędzie... biało! :) Quote
AMIGA Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Czekamy, czekamy co napiszesz za parę dni:-) Że było cudownie, jak dziewczyna była taka spokojna ;) Quote
jaanka Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Oczodół pewnie się po to zaszywa żeby nic niepotrzebnego tam się nie dostawało i nie podrażniało.W innym przypadku pewnie trzeba tam coś zakraplać żeby wypłukiwać. Tak sobie wyobrażam bo nie mam doświadczenia w tym względzie. To znaczy braku oczka. Bo przy kotach perskich doświadczenia w pielęgnacji oczu się nabywa. Quote
Nutusia Posted April 25, 2014 Author Posted April 25, 2014 Też mi się tak wydawało, że to się tam będzie "zanieczyszczać". Ale póki co niczego nie mamy zakrapiać... Przy perskich kotach to zdaje się nabywa się doświadczenia głównie w... cierpliwości ;) Wszystko, co kudłate wolę podziwiać u innych. Sama nie mam cierpliwości np. do czesania (szczególnie gdy "obiekt" też mało cierpliwy) - dlatego wolę wszystko, co... gładkowłose :) Quote
jaanka Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Niestety z czesaniem łatwo nie jest. Zwłaszcza przy "wacianej" sierści. I niecierpliwym "obiekcie". Nie miałam wyboru, wzięłam co znalazłam :) A Kartofel porósł dużo dłuższym włosem dopiero u mnie. Quote
Ellig Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 http://images65.fotosik.pl/870/996a0d20d8ea82demed.jpg Piękna sunia, jak dobrze,ze juz jest bezpieczna i ,ze wraca do zdrowia. Quote
Shilomaniak Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Przyszłam tu od Belli - och jak przyjemnie poczytać taki wątek :lol:. Ikunia śliczna, oby szybciutko doszła do siebie i znalazła domek :lol: Quote
anica Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 Bardzo przyjemnie czyta się o sukcesach Nutusi ... i Ikusi ;) Quote
Recommended Posts