Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj dzwoniła pani Nestiego, wystraszyła się trochę że w internecie Nesti jest nadal "do adopcji". Może zmyliło ją wydarzenie na FB, ale już tam napisałam że szczylki mają domek. No i na stronie Animalii Nesti też jest w dziale "mają dom". Pani pozdrawia, mówi że maluch był na szczepieniu, imienia nie zmieniła :) I na pewno go nie odda bo jest cudowny, super grzeje ją w kolanka na wózku.
Więc ciotki stare ogłoszenia do kosza proszę :mad: ;)

• Replies 673
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie trwają prace socjalizacyjne. Będziemy tez umawiali w tym tygodniu termin sterylizacji - były Święta i nie chcieliśmy domkowi przysparzać prac z opieka nad sunia po zabiegu. Mam też pytanie o sunię - ale dotyczy reakcji na koty a tego niestety nie wiemy.

Posted

supergoga napisał(a):
Na razie trwają prace socjalizacyjne. Będziemy tez umawiali w tym tygodniu termin sterylizacji - były Święta i nie chcieliśmy domkowi przysparzać prac z opieka nad sunia po zabiegu. Mam też pytanie o sunię - ale dotyczy reakcji na koty a tego niestety nie wiemy.

To trzymam kciuki za Malwinkę:)

Posted

Wieści z domu tymczasowego Malwinki:

Malwina miewa sie doskonale :-) Nauczyła się korzystać z klatki i zamykamy ją w niej na czas naszej nieobecności w domu. Poranne wejście do klatki zajmuje od kilku do nawet 30 minut ale dotychczas zawsze się udawało. Myślę, że w klatce siedzi grzeczne - chyba śpi? Nie udaje nam się niestety wypracować spokojnego wyjścia z klatki - wyskakuje jak wystrzelona z procy i odtańcowuje dziki taniec radość skacząc na nas, merdając ogonem piszcząc i biegając po całym domu :-)
Poza tym wydaje mi się że jest bardziej pewna siebie i spokojniejsza. Łazi sobie sama po domu, towarzyszy nam w różnych czynnościach a najchetniej leży na kanapie, :-) czasem kładzie się pod stołem a jak chce mieć spokój bo np. dostanie kość czy inny gryzak to włazi do klatki czyli chyba jak każdy normalny pies :-)
Jeździmy z nią na psie wybiegi i też zachowuje się coraz pewniej, biega, bawi sie z psami (a pierwszy wybieg to był jeden wielki strach, warczenie i oganianie sie od wszystkich psów).
Fizycznie też chyba lepiej sie czuje. Trochę przytyła i dostała grubej puszystej sierści. Teraz ma cieczkę więc spacerujemy tylko na smyczy ale za jakiś czas wrócimy do wybiegów i spacerów po lesie.
Malwina jest bardzo grzeczna w aucie więc podróże z nia to sama przyjemnośc, chętnie zabieramy ja ze sobą na nasze wycieczki, do stajni a nawet "w gości".
Ciągle tylko jest jakaś taka smutna, to w sumie młoda psina a mało sie bawi, w ogóle nie interesują ja gryzaki, piłeczki zabawki, cały czas się łąsi i domaga pieszczot to na swoj sposób urocze ale pewnie świadczy jeszcze o jej problemach.

Jeszcze chwilke czekamy aby klateczka stała sie pewnym azylem. Będzie jej potem łatwiej jak będzie po zabiegu. I żeby zaufała. Myślę, że ciachniemy panienke w tym m-cu.

Posted

Biedna sunieczka, na pewno nigdy w życiu nie była bezpieczna, zaopiekowana, radosna.
Ale jestem dobrej mysli.
Przypominam o fakturze za sterylkę, bo pieniążki czekają.

Posted

Mizianka dla dzielnej mamusi.
Trzymam kciuki za postępy Malwinki i za sterylkę.

Pani, która dokarmiała psią rodzinkę opiekuje się teraz małym pieskiem Cwaniakiem.
Dobrze, ze psiak ma taką osobę, bo cięzko przeżyć mrozy bez pomocy, jedzenia.

Posted

[quote name='Tola']Mizianka dla dzielnej mamusi.
Trzymam kciuki za postępy Malwinki i za sterylkę.

Pani, która dokarmiała psią rodzinkę opiekuje się teraz małym pieskiem Cwaniakiem.
Dobrze, ze psiak ma taką osobę, bo cięzko przeżyć mrozy bez pomocy, jedzenia.[/QUOTE]

A gdzie ten Cwaniak jest? Chyba nie tam pod barakowozem też? :(