Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jo37']Dorosła sunia napewno tak . Sunie szczeniaki są za małe.[/QUOTE]

Pytam o dorosła sunię ;). Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że ma być wizyta pa dla niej, czy mi się imiona pomyliły :oops:.

• Replies 673
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='cancer43']NIe mogę się powstrzymać żeby zachować tę wiadomość dla siebie - Nesti już w nowym domu.
Sharka co prawda pojechala na wizytę PA dla mojego Józia,ale dom znalazł Nesti.
Pomimo że Józio dalej u mnie kwitnie,strasznie,niewymownie się cieszę[/QUOTE]

Super, że następny ogon ma domek :multi:. Oby Józio szybko znalazł swojego człowieka :kciuki:.

Posted

Oj pomyliły. Dorosła to Malwinka.
Ale po kolei.
Nesti już w domku - będzie z pewnością miał mnóstwo miłości. Wzbudził zachwyt wszystkich i na bank będzie rozpieszczonym psiulem. Serca i czułości oraz opieki mu nie zabraknie. Umówiliśmy się na wizytę poadopcyjną za 1.5 miesiąca.

W domku także Lana - no cóż, ta maluda trafiła do raju. Dostała juz swoje imie - Felicja. Ma starszych kolegów - belga Fabio i mała sunię, znaleziona jako chyba dwudniowe szczenię w śmietniku - uratowana i ma juz kilka lat za sobą. Do kompletu 2 spore rude koty. Ogólnie po prostu raj dla zwierząt. A jej właścicielką jest... Pani Małgosia Ostrowska, wokalistka moja ulubiona (Lombard - kiedyś jeśli znacie, a także dla dzieciarni - królowa Aba w Panu Kleksie).
Lepiej już chyba trafić nie mogła.

Właśnie wróciłyśmy z Iza z obu wizyt - i mam wrażenie że malcom się udało.
Teraz jeszcze biedulka szanta - bez mamy i rodzeństwa - czeka na domek.

Posted

Malwinka pojechała do wolontariuszki na DT. koniecznie trzeba było ją oddzielić od szczeniaków, ponieważ nawet nie jadła równo z nimi tylko czekała az one zjedzą... na każdym kroku była przy nich.tylko pisnęły ona biegiem do nich a one do niej. Szanta noc ładnie przespała w legowisku. Najchętniej chowa się pod krzesłami, sofą... tam czuje się bezpieczna. teraz siedzi ze mną w kuchni i co chwytam aparat ucieka pod ławę.... zaczęła się w końcu bawić króliczkiem... pastwi się nad nim ;) każdy gwałtowny ruch, każdy hałas chowa się. pozwalam jej zwiedzać dom, nawet nieźle radzi sobie na schodach, nie chodzę za nią krok w krok, żeby czuła się bardziej samodzielna :) jak pstrykne jej jakąś fotke to umieszczę

Posted

:multi:Ale wieści, super:)
Malcom udało się wspaniale; jeszcze niedawno spały na ziemi, a teraz własne domki pełne miłości:p
Dzięki dziewczyny:)
Trzymam kciuki za równie wspaniały domek dla Szanty.
A Malwinka to wspaniała matka; pani karmicielka z naszych stron również opowiadała, ze Malwinka nigdy pierwsza nie jadła - zawsze czekała, aż zjedzą maluchy i dopiero potem brała się za resztki.

Posted

na dworze jest w miarę ok. biega , zaczepia inne psiaki ale zdarza sie jej uciekać w stronę kojca i chować się w budzie, gdzie mieszkały całą rodziną

w stanie zagrożenia pod ławą

i walka z królikiem , która ucieszyła mnie najbardziej :)

Posted

A ja mam pytanie odnośnie stałych deklaracji: czy one zostają zniesione w związku z faktem, że ostatnia suczka i mamusia są w BDT? Oczywiście będę wpłacać na nie grosiki, ale chcę wiedzieć, jak wygląda sprawa z deklaracją.