Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kiyoshi napisał(a):
a może sunia zjada te g...cukierki, bo jej jakiś bakterii brakuje?

wiele tymczasek tak robi na początku ,a potem przestaje.
Wciągnęłam Najkę przed chwilą do wyrka i pospałyśmy razem.Jaka ona była szczęśliwa.Przywierała do mnie całym ciałkiem, całowała mnie co chwilkę po twarzy i rękach.
Patrząc na nią jak się do nas czołga po podłodze, ktoś by pomyślał,że jest bita. A ona po prostu tak ma .Nie od początku ,ale po kilku dniach tak zaczęła robić. Tak samo czogała się mała Mikusia chociaż użadnej z nich nie widać ewidentnego lęku przed człowiekiem.

• Replies 296
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Był telefon z sprawie Najki z ogłoszenia na Gumtree.
Małżeństwo z Wrocławia.Pani 60 lat, mieszkają na Nowym Dworze.Ostatniego psa pochowali 3 lata temu i dojrzeli do wzięcia kolejnego futrzaka.Brzmi nieźle.
Jestem umówiona na telefon w sobotę i potem wizytę zapoznawczą u nas.
Pożyjemy, zobaczymy.

Posted

Wróciliśmy do domciu.
Najka w pierwszej chwili wystraszyła się ,ale jak usłyszała mój głos, to radości nie było końca. Nie wiem dlaczego ,ale nadal czołga się do nas i po podłodze i po nogach do góry.
Jutro mamy odwiedziny państwa z Wrocławia. Dom na Psim Polu .Mają 3.letniego dobermana , który przebywa na ogródku z dostępem do ogrzewanego garażu.Państwo są na emeryturze i szukają suni do przytulania. Byli w schronie ,ale upatrzoną sunię ktoś sprzątnął im sprzed nosa.
Jutro mam się kontaktować z państwem z Nowego Dworu i młodymi ludźmi, którzy dzwonili z ogłoszenia jeszcze Figi.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Na wtorek na g.11 jestem umówiona na sterylkę z czyszczeniem ząbków.

Posted

Dołączam z kciukami, choć podejrzewam, że i bez nich Naja szybciutko wyląduje w swoim domku - jak jej poprzedniczki.
Z domku Pokerków, dla psiaczków jest tylko jedna droga - do własnego, cudownego DS.

Posted

Byli państwo z Psiego Pola. Są w wieku 68 i 71 lat, w dobrej kondycji. Wyraziłam swoje obawy co do sytuacji , gdy zdrowie zacznie szwankować ,a Najka ma dopiero 2 -3 latka.Powiedzieli ,że mieszka a nimi 25.letni wnuk , który by się zajął sunią. Umówiliśmy się u państwa na jutro na 11.Ma tez być wnuk. Musze z nim pogadać i obejrzeć porządnie płot i resztę.
Mąż ocenił ich bardzo pozytywnie, ja w sumie też,ale nie pieję z zachwytu. Może mam za duże wymagania.
Najka podchodziła do nich , szczególnie do pani. Spodobała się im.

Dzwoniłam do młodych ludzi.Okazało się ,że wczoraj wzięli sunię z naszego schronu i chwała im za to.

Trzeci domek ma przyjechać ,może dziś jak przestanie lać albo jutro.

A myśmy wykąpali mała , bo ciągle było od niej brzydko czuć. I od dziś jak będzie miała ochotę, to będzie z nami spać.

Posted

[quote name='Poker'] I od dziś jak będzie miała ochotę, to będzie z nami spać.[/QUOTE]

i to najważniejsze :evil_lol:

Czekamy na rozwój sytuacji i nadal zaciskamy kciuki :lol: