Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elisabeta napisał(a):
W aucie jest jeden zachwyt. Sonia jest grzeczna i łasi się do Swoich. :smile::smile::smile:
Patrzy przez okno, siedzi, leży. Napiła się wody.Teraz jest przystanek w Lublinie na krótki odpoczynek. Gdy Chłopcy wyszli z Mamą, chciała iść za Nimi. Wczoraj ją Murka pięknie wykąpała. Śnieżna biel.:smile:
Ja Sonię za 2,5-3h zobaczę! :multi: Brat da znać, jak będą pod moim blokiem.
To wszystko jest jak piękny sen...
Dobrze, że tu jesteście i nie piszę do ściany.;)

Dora, ...:iloveyou:

Jestem.............
Caly dzien myslami z Sonia i jej rodzina:)
Sliczna Sonia:) a jakie chlopaki sliczne:jumpie:

Posted

Powiem Chłopakom, Dora. :biggrina:
Za 15 min Sonia będzie w Domku. Właśnie wróciłam sprzed bloku...
Ona jest śliczna, zgrabna i dużo "lżejsza" niż na fotkach.
Przytula się do wszystkich. Więc nie było trudno mi i Tacie utulić ją.:-) Swojemu Dziadkowi też się spodobała. ;)
Kochana sunieczka.:-)
Łezki mi się zakręciły w oczach, jak ją zobaczyłam. Ale potem już była radość.:-)
Pochodziła nawet po naszym osiedlowym podwórku. Ładnie i luźno chodzi na smyczce.
Nie zrobiła siku. Pewnie nerwy trzymają, bo to jednak stres. Jak inna planeta.
Zaraz będzie Domek i jedzonko.:-)
Chłopcy wniebowzięci. :loveu:
Kończę, bo trochę już mi się myśli plączą po dzisiejszym dniu. ;)

Posted

Sonia już po jedzonku.
Zrobiła siku i koopę, która została zaniesiona w miejsce docelowe.;)
Chodzi po całym placu i węszy centymetr po centymetrze.
Już się przemówiła z czworonożną sąsiadką zza siatki. Były warki i ząbki i... oczywiście ustąpiła Luna. :eviltong: Już jest ok.
Cała Sonia, prawda, Murko?
Brat ze mną rozmawiał, a Sonia przed nim położyła się brzuchem do góry. Dowodu zdjęciowego nie mam. Ale będzie.
Brat obiecał. :smile:\
Trochę są zmęczeni wszyscy, ale jutro... będzie piękny dzień. :loveu:
Najpiękniejszy widok dzisiaj?...
Moja kochana Bratowa, która nigdy psa nie miała, a z samochodu wysiadła w dżinsach całych w psiej sierści. :evil_lol:
A niech ma za lata bez psa. :loveu:
Sonia linieje po kąpieli. Wyczeszą. ;)

Posted

A Sonia wygląda na "leniucha" ;)
No, ale rąk do czesania nie zabraknie :loveu:

Dzień pełen wrażeń.
Niech wszyscy odpoczną.
I dobrej nocy!

Posted

Ha! No i wszystko pięknie!
Chłopaki, to będą baaaardzo ekscytujące wakacje. A skoro jest was trzech na jedną, wierzę, że pokonacie "opór" i Sonia będzie mogła zaglądać do domu ;)

Posted

Sonia będzie zaglądać do Domu, Nutusiu. :smile:
Ale żeby stała się psem salonowym trzeba czasu i zżycia.
Chłopcy maja pierwszego psa i na razie są w pięknym amoku. Nie zastanawiają się...
To nie jest tak, że tylko Bratowa jest za Sonią śpiącą w budzie...
Brat też ma taką wizję. Przekona Żonę do zmiany wariantu, gdy będzie chciał. He he he. Wiem to. ;)
Trzeba czasu. W sumie tam wokoło psy śpią w budach i kojcach. Nie mówię o yorkach oczywiście. :evil_lol:
Tak czy inaczej Sonia będzie kochana i szczęśliwa. Już jest, tylko na razie jest zmęczona i zdziwiona.
Teraz smacznie śpi na tarasie. Oczywiście w asyście. ;)
Będzie dobrze. :loveu:

Posted

Wspaniały dzień. Płaczę. Lepiej mała trafić nie mogła :)
Mam nadzieję, że się nie gniewacie z faktu, że Waszymi relacjami podzieliłam się z fejsbukiem.

Posted

Dziękujemy Elisabeta za domek dla Soni:loveu:. A Soni życzę też od siebie dużo szczęśliwych chwil ze swoimi ludźmi:lol:.
To co Elisabeta,któremu psiorkowi teraz wyczarujesz super dom?;)
Może Puckowi,który też przebywa u Murki ? Bardzo by się ucieszył ze swojej osobistej budy na swoim podwórku do pilnowania:lol:;)

Posted

A ja myślałam, że tu będzie pusto... ;)
Dziękuję Wszystkim za dobre słowa. :loveu: Gdybym mogła znaleźc Domki dla tych wszystkich cudnych psiaków...
Będę się rozglądac. Po Rodzinie też, bo duża...
Ala, Pucek jest taki fajny... Raz się u niego odezwałam, ale czytam na bieżąco. :-)
Ty$ko, zaraz lecę na FB i zobaczę, co napisałaś... ;)

Wczoraj były burze Na razie nie traktuje budy jako kryjówki... Siedziała z Chłopcami w garażu. W garażu z kanapą, ale nie na kanapie. Nie chciała. Burzy się bała, ale gdy się skończyła zawierucha, zaraz się uspokoiła. Znałam gorsze przypadki... ;)

Posted

To jest tak, gdy pies trafia do Domu spokrewnionego z dogomaniaczką... :evil_lol:
Nie martwcie się. Tu tak nie będzie w nieskończonośc. ;)

Rozmawiałam właśnie z Bratem...
Noc minęła bardzo spokojnie. Sonie przespała ją całą w budzie. Brat kilka razy sprawdzał... ;)
Sonia jest rewelacyjnym psem. Po prostu. Nie mogą się jej nachwalic. Pod każdym względem.
Grzeczna, radosna. Spokojna.
Mimo burzy... Murko, ona w ogóle nie panikuje. Dziś rano w czasie burzy była nieswoja, ale cały czas leżała na tarasie, a po burzy od razu odzyskała radośc życia.
Jest grzeczna, słucha każdego słowa i jakby wszystko rozumiała...;)
Luna jeszcze za siatką podskakiwała, ale Sonia ją z godnością ignoruje.
No i najpiękniejsza ta niezwykła przymilnośc i przytulanie się do Swoich. :loveu: Oczy jej się śmieją, ogon chodzi jak szalony.
Jest pięknie.
Jak wyjdzie słońce, to może Brat porobi fotki.
I jeszcze... Sonia rzeczywiście nie lubi deszczu... Jak trawa mokra to się chodzi po chodnikach. :evil_lol:

Gdzie ludzie mają oczy??? :p Takie psy tak długo czekają...
Jak brac to tylko "siedmiolatki i w górę". ;)
Może Sonia czekała dwa lata na właśnie tą Rodzinkę... :smile: To jedyne wytłumaczenie.

Posted

Jedna uwaga...:diabloti:nie" jakby rozumiała",tylko rozumie.:evil_lol:Do psów jak sie mówi,to rozumieja,wsłuchują sie uważnie i wiedzą co sie od nich chce.Chciałabym,zeby w schronisku pracownicy tak rozumieli co sie do nich mówi:mad:Niestety,rozumieją psiaki,ale garów po sobie np nie potrafią wymyc,ani wody wymienic całkiem,a nie wieczne dolewanie do zasyfionej wody!!!:shake: