MALWA Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 [quote name='Martika@Aischa']szczerze ??? to chętnie poszłabym do Kościoła i poprosiła księdza o możliwośc powieszenia plakatu na tablicy ogłoszeń. To miejsce gwarantuje że chcąc nie chcąc ogłoszenie przeczyta 99% wsi.[/QUOTE] Bardzo dobry pomysł! Jeśli trafisz na człowieka, który wykaże się empatią, to są bardzo duże szanse, ze pozwoli powiesić ogłoszenie. Moja teściowa około 10 lat temu znalazła ogłoszenie o zaginięciu suni właśnie na drzwiach kościoła. Sama bym nie zauważyła, bo ostatecznie trzeba tam jeszcze chodzić, by widzieć jakiekolwiek ogłoszenia, ale mama to widziała, i mi to ogłoszenie przyniosła do domu. Akurat było tak, ze ta zaginiona sunia była u mnie. Ktoś przyprowadził ją do mnie, bo myśłał, ze to mój pies. I tak sunia trafiła do swojej rodzinki. Quote
azalia Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 Warto się chwytać wszelkich możliwości. Ja zimą prosiłam księdza,żeby uczulił ludzi,aby zadbali o psy,zabierali do domów w mrozy itd.,no i poprosił wiernych o to. Quote
yolanovi Posted May 7, 2014 Author Posted May 7, 2014 Nic nie wiadomo. Cisza. Nikt już wiecej nie dzwonił :( Quote
zozola77 Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 myślałam, ze moze coś drgneło..ech.. Grysiu gdzie jesteś/? co się z tobą dzieje psiaku?? .... Quote
prunia Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 z ogłoszeniem przy kościele dobry pomysł,a tak na marginesie jest ksiądz w parafii mojej rodzinnej wioski który odprawia mszę, a piesek często siedzi koło ambony i ani księdzu,ani wiernym to nie przeszkadza :D Quote
Martika&Aischa Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Gorzej z czasem bo nie mam pojęcia kiedy znowu uda nam się tam wybrac :( fajnie by było znalezc osobę w okolicy ( Psary ...Sarnów ) która by nam pomogła w poszukiwaniach. Quote
Sarunia-Niunia Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 [quote name='Martika@Aischa']Gorzej z czasem bo nie mam pojęcia kiedy znowu uda nam się tam wybrac :( fajnie by było znalezc osobę w okolicy ( Psary ...Sarnów ) która by nam pomogła w poszukiwaniach.[/QUOTE] Marticzko, z Sarnowa jest chyba Pysia... Jakbyś chciała mam do Niej nr telefonu... Quote
Martika&Aischa Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 [quote name='Sarunia-Niunia']Marticzko, z Sarnowa jest chyba Pysia... Jakbyś chciała mam do Niej nr telefonu...[/QUOTE] Saruniu chyba mam nr do Pysi ....jest też nasza Emiś ale wiadomo że przy prowadzeniu hoteliku nie ma na nic czasu :( Podziwiam ją jak świetnie daje sobie radę z ogonami :lol: zresztą wystarczy zobaczyc jej podopiecznych i od razu się człowiekowi buzia śmieje :lol: Quote
Amos67 Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 [COLOR=#000000][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Zamieszczone przez [B]Martika@Aischa[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=22118291#post22118291"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL][/COLOR] [COLOR=#000000][I]szczerze ??? to chętnie poszłabym do Kościoła i poprosiła księdza o możliwośc powieszenia plakatu na tablicy ogłoszeń. To miejsce gwarantuje że chcąc nie chcąc ogłoszenie przeczyta 99% wsi.[/I][/COLOR] bardzo dobry pomysł Quote
bela51 Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 [quote name='prunia']z ogłoszeniem przy kościele dobry pomysł,a tak na marginesie jest ksiądz w parafii mojej rodzinnej wioski który odprawia mszę, a piesek często siedzi koło ambony i ani księdzu,ani wiernym to nie przeszkadza :D[/QUOTE] Brawo dla księdza. Niestety , sądze, ze jest wyjątkiem. Ale spróbowac zawsze mozna. Quote
madziakato Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Słuchajcie, a myślałyscie o ogłoszeniach w gazecie? Quote
mdk8 Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 kochane zajrzyjcie bardzo proszę chociaż na chwilkę [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253008-Szybki-bazarek-na-Jerry-ego-do-19-maja-2014-do-godz-20-00?p=22138417#post22138417[/url] Quote
Martika&Aischa Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 ani pół telefonu :( kompletna cisza :( może rzeczywiście warto by było jeszcze spróbować z tą gazetą tylko nie wiem jaką ludzie w tamtych okolicach najchętniej kupują. Nie wiem już naprawdę co robić bo mam się Grysiu zapadł pod ziemię :( Quote
zachary Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Jesteście pewne, że sprawdzenie w schronach było sumienne i skrupulatne?....Jeśli w tych miejscach jest dużo psów i to podobnych, szczególnie się niewyróżniających, to może on gdzieś tam wegetuje?....Istnieje też smutne prawdopodobieństwo, że Grysia "zmogły" kleszcze....albo ktoś go przygarnął, w co raczej wątpię skoro był nieufny...Na pewno gazetowa akcja na szerszą skalę mogłaby coś pomóc. Quote
Martika&Aischa Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='zachary']Jesteście pewne, że sprawdzenie w schronach było sumienne i skrupulatne?....Jeśli w tych miejscach jest dużo psów i to podobnych, szczególnie się niewyróżniających, to może on gdzieś tam wegetuje?....Istnieje też smutne prawdopodobieństwo, że Grysia "zmogły" kleszcze....albo ktoś go przygarnął, w co raczej wątpię skoro był nieufny...Na pewno gazetowa akcja na szerszą skalę mogłaby coś pomóc.[/QUOTE] " Mógł biedak wpaść we wnyki albo zostać postrzelony przez nawiedzonego "myśliwego" i dokonać gdzieś w lesie żywota :-(" - tego się obawiamy najbardziej niestety :( Quote
Nilsson Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 [quote name='bela51']Wrzuciłyscie tę bezduszna włascicielke na CK ?[/QUOTE] Koniecznie !!!! Quote
Recommended Posts