Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

O Boże, biedny Tinulek :-( . Dzwoniłam do koleżanki, nie mieszka na Bródnie, ale bywa tam codziennie, będzie się rozglądac'. WiosnaA, bardzo, bardzo Ci współczuję :glaszcze:. Wierzę, że Tinuś znajdzie się prędko i przynajmniej ten jeden smutek spadnie Ci z serca.

Posted (edited)

mnie w tym tyg nie ma
ale poproszę Grema, żeby miał oczy i uszy szeroko otwarte
wylewny to on nie jest ale poprosze go żeby poinformował innych psiarzy z okolicy lasku

w samym lasku widzialam ze czasami plakaty o psach zaginionych/znalezionych wiszą też w strategicznym pkt. na drzewach
a nie tylko przy wejściu do lasu

Edited by 3 x
Posted

[quote name='WiosnaA']Tragedia!!!! Na litość, błagam, proszę pomóżcie!:placz::placz::placz:
Po południu Pan próbował się ze mną skontaktować,ale dziś miałam pogrzeb Taty :-( :-(i nie mogłam odebrać.Oddzwoniłam od razu jak tylko mogłam i dostałam straszną wiadomość ,że Tinulek uciekł.Odpięło się/czy uszkodziło zapięcie i Tino wyrwał,poleciał przed siebie.Było to w południe w lasku bródnowskim,gdzie spaceruje tam wiele psiaków.Patrzę na mapę i tam jest dużo lasu :placz:.Wchodzili od ul.Kondratowicza.Miał czerwoną obróżkę i moje szeleczki, te ze zdjęć.Pan wyjął z adresówki mój nr.tel i od razu nie włożył swojego ...już sama nie wiem,czy ma pustą adresówkę,czy w ogóle zdjętą :placz:.Państwo szukali całe popołudnie..plakatów jednak nie rozwieszali.
POMOCY!!! Kto może wydrukować dużo plakatów,najlepiej na rano.
Kto mógłby pomóc nam szukać,rozwieszać.
Jestem półprzytomna po jednej tragedii ,a tu kolejna nim próg domu przekroczyłam:-(.....W nocy wyjeżdżam z córką szukac Tinusia,ale potrzebujemy pomocy.
Mój nr. 692 154 274[/QUOTE]

Przede wszystkim Aniu ogromne wyrazy współczucia z powodu śmierci taty :sad::sad::sad: przytulam bardzo bardzo mocno :glaszcze: ...niestety wiem co czujesz :sad:

Posted

[quote name='kolejna kobietka']chodzi ci o nowych właścicieli tak?[/QUOTE]

Niestety, ale w ogóle nie jest raczej wprowadzony do bazy !

To bardzo długo trwa, bo jest z inicjatywy schroniska. Sprawdzałam nieraz jakieś inne psy schroniskowe i dopiero po ponad pół roku pojawiały się w bazie. Nie znamy nr czipa Tinulka.

Posted

Jak macie numer tego czipa to nawet teraz można go wpisać do bazy. Jak zaginęła moja sunia, tydzień po adopcji - to ja ją wtedy wpisywałam sama do jakiejś centralnej bazy w Gdańsku. I bardzo się przydało bo jak ją zgarnęło szczecińskie schronisko to najpierw miałam telefon z Gdańska. Bo Szczecin nawet nie pomyślał żeby do mnie zadzwonić mimo, że ja do schronu dzwoniłam codziennie i numer czipa oraz wszystkie inne dane psiaka mieli...

I koniecznie osoby szukające muszą mieć małe karteczki z kontaktowym numerem telefonu. Nie każdy ma jak zapisać, nie zawsze plakat jest w zasięgu wzroku... Np. psiarz na spacerze może go zobaczyć w każdej chwili i dobrze żeby wtedy miał możliwość zadzwonić od razu a nie szukać plakatu żeby spisać numer...

Posted

Destinek biegnie właśnie po Wale Gocławskim w stronę Saskiej Kępy!!!!!! Ma tylko czerwoną obróżkę i kaganiec!!!!! W kagańcu długo nie przetrwa!!!!! Ania próbuje go gonić ale narazie jest bez auta w Warszawie i czeka na taksówkę. Może ktoś pomóc???????

Posted

Dzwoniła do mnie inka33 z informacją, o której pisała zachary, kto może pomóc??? Ja niestety nie mogę urwać się z pracy.
Pies na wale ma kaganiec, a właściciele ponoć potwierdzili, że uciekł w kagańcu.

Inka33 mówiła też o podobnym do Dastinka psie przy Kondratowicza, przy zamkniętym tesco, niestety widziała go tylko z daleka, nie zdążyła podbiec bliżej, by upewnić się, że to on.

Posted (edited)

Rozmawiałam z Anią. Prosi bardzo o zmianę w ogłoszeniu i podanie tylko jej numeru telefonu (692 154 274) i dopisaniu, że psiak jest łagodny. Ludzi może wystraszyć jego kaganiec. Można dopisać też, że ma na sobie kaganiec, a za znalezienie jest nagroda.

Widziany był na Bora-Komorowskiego i biegł w stronę mostu Siekierkowskiego.

Czy jest szansa na poprawienie tych plakatów, bardzo proszę?????

Ja moge wydrukować 50-100 poprawionych biało-czarnych plakatów, ale czy ktoś mógłby je odebrać ode mnie z Wilanowa do 17 albo z Ursynowa później?

Nie dam rady jechać tam dzisiaj i jutro. W pracy mam masakrę i nie ma szans:-(

Edited by Ewa Marta
Posted (edited)

[quote name='zachary']Destinek biegnie właśnie po Wale Gocławskim w stronę Saskiej Kępy!!!!!! Ma tylko czerwoną obróżkę i kaganiec!!!!! W kagańcu długo nie przetrwa!!!!! Ania próbuje go gonić ale narazie jest bez auta w Warszawie i czeka na taksówkę. Może ktoś pomóc???????

tyle by sie przemieścił?
warto mimo wszystko (gdyby się okazało że to nie on po tym wale biega) oplakatować lasek bródnowski

tz ma się rozglądać
ale po ciemnicy w las się nie zapuszczamy

poza tym dziki wychodzą coraz śmielej na obrzeża lasku

edit 1
w sprawei czipa warto zadzwonić albo napisac maila do safe animal http://www.safe-animal.eu/
tylko musicie poznać numer czipa
oni są pomocni, na przy przepisywaniu psa nie robii problemów
trzeba powiedziec co i jak i powinni śmigiem migiem wpisac

poza tym nie wiem czy to nie jest tak, że każdy kto ma dostep do bazy danych może wpisywac tam psy
a wtedy to trwa 'chwilę moment'

przepraszam, że mi sie uleje
ale po raz kolejny gdy gubi się pies okazuje się, że nie ma adresówki bo cośtam, nie ma czipa w bazie danych bo cośtam
ja wiem, że to sa skrajne przypadki ale niestety cały czas są
przykre to jest

edit

Ewa&Duftel czy jakos ta też jest z okolic lasku
napiszcie może do niej, żeby się rozglądała i poinformowała znajomych psiarzy

Edited by 3 x
Posted

[quote name='3 x']tyle by sie przeieścił?
warto mimo wszystko (gdyby się okazało że to nie on po tym wale biega) oplakatować lasek bródnowski

tz ma się rozglądać
ale po ciemnicy w las się nie zapuszczamy

poza tym dziki wychodzą coraz śmielej na obrzeża lasku[/QUOTE]

Też mi się wydaje, że to trochę daleko, ale jeśli cały czas biegł... Nocą dużego ruchu nie ma na ulicach, więc jakieś szanse na to miał...

Warto chyba też sprawdzić ten trop, który podała inka33 - przy zamkniętym Tesco przy Kondratowicza.

Posted

skoro człowiek chodzi 6 km na godzinę, to zszokowany pies naprawdę szybko może się przemieszczać, mi nie pasuje raczej jak znalazł się na Bora biegnąc wałem, usiłuje dodzwonić się do lecznicy w okolicach.

Posted

Dziewczyny, napisałam to, co mi przekazała Ania.

Lasek oplakatowany jest z jednej strony. Potem dostali info o biegnącym psie, więc ruszyli tam i teraz mają wrócić plakatować lasek dalej. Ania ma 150 plakatów, ale prosi o więcej. Domyślacie się, jak sie czuje, jak jest rozdygotana. Pytałam jednak 2 razy o tego Bora-Komorowskiego i potwierdziła, że tam był widziany:-(

Mnie najbardziej załamuje ten kaganiec. Pies łagodny, więc po co mu kaganiec skoro jeszcze był na smyczy:-( Oby miał szansę napić się z jakiejś kałuży. Mam nadzieję, że kaganiec mu to umożliwi:-(

Posted

[quote name='Ewa Marta']Dziewczyny, napisałam to, co mi przekazała Ania.

Lasek oplakatowany jest z jednej strony. Potem dostali info o biegnącym psie, więc ruszyli tam i teraz mają wrócić plakatować lasek dalej. Ania ma 150 plakatów, ale prosi o więcej. Domyślacie się, jak sie czuje, jak jest rozdygotana. Pytałam jednak 2 razy o tego Bora-Komorowskiego i potwierdziła, że tam był widziany:-(

Mnie najbardziej załamuje ten kaganiec. Pies łagodny, więc po co mu kaganiec skoro jeszcze był na smyczy:-( Oby miał szansę napić się z jakiejś kałuży. Mam nadzieję, że kaganiec mu to umożliwi:-([/QUOTE]

ja rozmawialam z Gremem, obiecał dzisiaj połazić po lesie z naszymi psami
mega prędkości niestety nie rozwijamy
ale zawsze cos
a że jestesmy charkaterystyczni to sporo osób - psiarz nas kojarzy i tz obiecał ich informowac o Tinku i rozdawać numer tel.

ja niestety w domu będę dopiero w weekend

Posted

Destinek potrafi biegać naprawdę szybko i żwawo. Widziałam na własne oczy i u Ani i jak go wieźliśmy ze schronu w Grudziądzu. Mój TZ z nim biegał jak się zatrzymywaliśmy na siusiu i sprinter był z Tinka, jak nie wiem....