Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przyszła karma!!
Dzwonił kurier, ze jest pod moim domem - ja zaś w pracy, poprosiłam, by otworzył furtkę i położył worek przed domem.
Rany, teraz zdrętwiałam, przecież na dworze została Smoczyca Greyka!! I teraz albo na chodniczku mam zwłoki kuriera, albo zdołał uciec, ale worek karmy poszarpany i pożarty przez Greykę....
A Tomeczek wypuścił się na jakieś sympozjum foto do Łodzi......Siam jezdem........

Posted

[quote name='malagos']Tereniu, Dobra Duszko :multi:
Zamawiam ostatnio w Krakvecie, dawniej na Animalli.pl - ostatnio własnie light, bo moje staruszki są grubiutkie.
Moze ktoś poleci jakąś dobrą, a niedrogą karmę? Ciotki, pomocy!........
Dobrze, że już masz, bo się całkiem pogubiłam, czy Ty szukasz light, czy wysokokalorycznej... :oops:

[quote name='malagos']Przyszła karma!!
Dzwonił kurier, ze jest pod moim domem - ja zaś w pracy, poprosiłam, by otworzył furtkę i położył worek przed domem.
Rany, teraz zdrętwiałam, przecież na dworze została Smoczyca Greyka!! I teraz albo na chodniczku mam zwłoki kuriera, albo zdołał uciec, ale worek karmy poszarpany i pożarty przez Greykę....
A Tomeczek wypuścił się na jakieś sympozjum foto do Łodzi......Siam jezdem........
No, powiedzmy, że może jeszcze masz... :p

Posted

Cholerka, weszły do mnie do pracy te dwie panie z gazety makowskiej, tej, co dawałam ogłoszenie o Greyce. Gadka szatka o psach.... Mówią, ze jadą z sąsiedniej gminy Sypniewo, a tam "tyle bezdomnych psów lata! Jedna to ciężarna biała prawie-pudelka, druga czarna prawie-pudelka"....
I co ja mam zrobić?........ Zadzwoniłam to tej gminy, ale pan z którym chciałam rozmawiać, bo on by coś poradził, jest na urlopie jeszcze 10 dni.....To blisko Ostrołęki, moze któraś z dziewczyn by tam podjechała, zobaczyła?... Ja bez Tomka i autka do niedzieli.....

Posted

Wróciłam do domu z duszą na ramieniu... Worek leżał zaraz za furtką, chyba przerzucony. I każdy z 4 rogów ogryziony! Małpa jedna, zamiast 1 dziury, zrobiła 4! Przytargałam do domu, sypiac trochę po drodze chrupkami, zakleiłam taśmą i po krzyku.
Jak wracałam, wkurzyła mnie jedna baba na ulicy mówiąc, że Sebuś rozpowiada, jaką to krzywdę JA zrobiłam Cezarowi (ten biedny ON, co odszedł po tak nieludzkim życiu u tego żula), że mnie do sądu poda!! Szłam ulicą i klęłam na głos, co mi się nie zdarza.

Posted

Pewnie bardzo smakowała, bo trochę ubyło :) Z resztą miała trochę luźniejszy stolec, co zechciała mi pokazać robiąc kupola na podłogę :mad:

Posted

Greyka, jesteś super grzeczną suczynką! Moje by się rozprawiły z całym worem i musiałabym je zbierać z podjazdu :(
A ten dziad niech Cię do sądu podaje - droga wolna!!!!! Żeby się nie zdziwił...

Posted

Ta super grzeczna suczyna jest ciągle w ruchu, nie chodzi, a biega, skacze, podskakuje....Ciągle zaczepia Milkę i Sonię (małe się nie dają zaczepiać i powarkują). To dlatego ten pies nigdy nie będzie gruby, bo spala wszystko błyskawicznie. Pozazdroscić....

Posted

ryjonku kochany, ale ja nie wiem, jaki dom by zechciał Greykę. w tym problem. to nie jest pies dla każdego, bezproblemowy. Gdy już dwa dni dobrze, kolejne dwa źle -siku na panelach, na noc nie chce wejść do domu (dziś np. spała na tarasie... ).
Na smyczy nie chodzi, jest bardzo głośna, dużo szczeka, bardzo czujna; reaguje na samochód kilometr dalej - do miasta się nie nadaje. Na wsi pilnuje rewelacyjnie posesji, szczeka, biega, ale nie daje się odwołać, gdy ktoś przychodzi, i gryzie, czasem po prostu bez ostrzeżenia (wczoraj ugryzła kuzynkę Mazowszanki jak weszły do domu). Czyli jest agresywna. Jak wybiegnie na ulicę, szaleje i króluje, biega, szczeka, goni ludzi i za cholerę nie chce wrócić na wołanie. Jak dam na wieś, to upalują gdzieś przy budzie i będzie koniec pieśni. A przeciez Greyka jak już wejdzie do domu, to śpi na kanapie do góry łapami, włazi mi do łóżka,
Jestem bezradna.
Proszę o pomoc - inny dom tymczasowy
.
Może ktoś kto umie pracować z psem, nowy teren, nowa osoba, nowe zasady i pies by musiał się przestawić. Nawet w mieście, w domu - na głęboką wodę. Taka druga szansa. U nas sie czuje za swobodnie, zadomowiaona, pewna siebie. Ale spróbuj na nią krzyknać, to pół dnia omija mnie łukiem....

Posted

a może właśnie coś w mieście by jej się przydało ,żeby ktoś z nią pracował i oduczył jej złych manier . Będzie w domu nie na posesji i może się wszystko zmienić , nauka na smyczy , kaganiec na pychol i socjalizacja w miejskim ruchu . W mieszkaniu w bloku można bardziej psa kontrolować , tylko gdzie tu znaleźć kogoś kto się tego podejmie ona za dobrze się czuję chyba w wiejskich klimatach

Posted (edited)

Macie moze kogoś mi polecić?
Proszę........
Na miesiąc, jak nie będzie efektów, zabieram Greykę do siebie z powrotem.

Edited by malagos
Posted

To masz powazny problem. Może zmiana miejsca to rzeczywiście jest dobry pomysł. U mnie Myszka gryzła poduszki, posłania, zabawki i robiła to z takim zapamietaniem. Sikała na podłogę, a u Feli to inny pies. Tylko szczekanie przy płocie jej zostało.

Posted

Z zachowanie Greyki w domu jest raczej ok. Ostatnie noce suche, bez niespodzianek. Nawet z przyzwyczajenia się budzę w nocy i proponuję jej wyjście (dziś 4.30), ale odpowiedzią jest tylko stukanie ogonka, wystającego z posłanka, o podłogę. Rano wyskakuje z wszystkimi do ogrodu, wpada potem do kuchni i bardzo chętnie je śniadanie chrupkowe. I zostaje w domu, bo do lecznicy przychodzą ludzie i Tomek nie chce kłopotów z jej łapaniem.
Wczoraj przypięłam jej smyczkę i tak łaziła po domu godzinę (przemykała się właściwie), z lękiem patrząc na tę końcówkę smyczkową, ciągnącą się za nią. Bała się podejść na wołanie, mimo, że miałam w ręku smaczek. Za to po zdjeciu smyczy inny pies! Wskoczyła na kanapę obok mnie, podgryzała rękę, wreszcie usnęłą do góry brzuchem. Taka wzruszająco ufna bywa, gdy sama podejdzie, wtuli łepetynę w moje dłonie i posapuje z rozkoszy....
Ja też myślę, jak auraa, że diametralnie inne warunki + absolutnie inna osoba = inny pies.
Inka, wracasz mi wiarę w to, ze nie zostaje z problemem sama, a nie często się poddaję......