Nutusia Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Odmiana w drugą stronę może nie być taka miła, niestety... Quote
Mattilu Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Ale Greyce w tej poscieli do twarzy :) Quote
Nutusia Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Zdecydowanie pościel zyskała na atrakcyjności ;) Quote
1izabelka1 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 wystarczy DS który poświęci czas psu i sprawi mu przyjemność praca z tym psem , jak wiadomo DT to DT dajemy dach nad głową ile czasu możemy poświęcić , poświęcamy psiaki nie chodzą głodne itd ale dom stały to coś innego , codzienne spacery mogą już psa odmienić który w DT jest wypuszczany często tylko na podwórko , wiem sama po sobie jest podwórko i nie waham się go użyć :) na spacerach pies zaspakaja swoje potrzeby poznawania świata , uczy się zachowań jakich nie nauczy się na podwórku ,a jak trafi jako jeden pies w domu to już w ogóle może nie być problemów które są w domu tymczasowym , są ludzie o różnej osobowości i tak pies który w DT jest aniołem może w domu stałym gdzie ktoś ma słaby charakter okazać się z czasem rządzącym łobuzem bo państwo mu na to pozwolą a pies który sprawia kłopoty jak trafi do kogoś o silniejszej osobowości może okazać się bez problemowy. Mam na myśli własne doświadczeniach z tymczasami i wiem że tak jest .Tak samo może jakiś ds zepsuć psa idealnego jak i z łobuza zrobić fajnego psiura. Greyka jak by trafiła do bloku uważam że z czasem może się okazać że problemowa , to że lubi skubnąć za nogawkę ,no cóż ma do tego prawo ,życie ją tego nauczyło są kagańce po to żeby je założyć psu np na spacer , masa psów wychodzi tak na spacery a w domku będzie przytulakiem , są osoby którym podoba się pies broniący państwa i ich domu . Nie ściągajcie czarnych myśli bo to jej nie pomoże ,trzymać kciuki i wypatrywać osoby odpowiedniej dla Greyki Quote
malagos Posted November 20, 2013 Author Posted November 20, 2013 Ależ ja właśnie chwalę różnicę w zachowaniu, nie mam czarnowidzenia :). Teraz ds może przejąć pracę nad Greyką, bo z najważniejszych lęków została wyprowadzona. Na spacery w mieście mozna wyprowadzać ją na długiej lince, jak Fionkę wyprowadza inka33, też pies się wybiega i zmęczy. A zostaje juz ładnie w domu (wczoraj wieczorem wyjechalismy na 5 godzi i tez było wszystko ok, a przecież pół dnia od rana tez były psy zamkniete w domu), przybiega na wołanie w domu (na dworze tylko wtedy, jak ma ochotę). Tak że piszę tu szczerze o jej zachowaniu i nie jest to już sama krytyka :roll: :p :cool3: Tylko przy tylu latach bycia dt wiem, jakie są czasem wymagania ludzi dzwoniacych o psa - bezwzględne posłuszeństwo, zostawanie w domu 8 godzin, spacery przy nodze itp. Tym Greyki przecież nie polecę. Quote
Nutusia Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Takim "wymagaczom" to bym jednak żadnego psa od siebie nie dała, bo może się zdarzyć to, o czym pisze izabelka i d..a ;) Quote
1izabelka1 Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 malagos napisał(a): Tak że piszę tu szczerze o jej zachowaniu i nie jest to już sama krytyka :roll: :p :cool3: nie zrozum mnie żle :) jak do mnie trafi zgaga to też sobie na forum poużywam ,z kimś trzeba się tym podzielić w koopie rażniej:) chodziło mi bardziej o to że jak trafiają się trudne psiaki to czasami przychodzą takie myśli ''oj ciężko będzie znaleźć dom'' jest coś takiego jak samo spełniająca się przepowiednia i wtedy może być ciężko ,bo już człowiek widzi oczami wyobraźni pogryzione nogawki nowych opiekunów :) może nie jest łatwiej jak np grzecznym psiakom ale na prawdę różni są ludzie i różne ich potrzeby , siostra moja np lubi psy które pilnują domu i właścicielki ale uprzedzam od razu że ona lubuje się w molosach :) trzeba tylko znaleźć tego odpowiedniego , gorzej jednak jak nikt nie dzwoni Quote
malagos Posted November 20, 2013 Author Posted November 20, 2013 Ogłoszenia dawno poszły w otchłań internetu, to pewnie dlatego. Ma tylko Lento aktualne. Zaraz wznowię tabicę i gumtree. Zbliża się weekend i czas zacząć ogłaszać małpeczkę. Kto mi pomoże? Na ochotnika! Quote
malagos Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 Zapytałam Ziutkę, czy zrobi pannicy ogloszenia, czy w ogóle ma czas nasza Matka Polka Aleksandryjska :p Quote
malagos Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 Nie mam odpowiedzi od Ziutki :( Zrobiłam Tablica.pl i Gumtree. Quote
malagos Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 Kto mi pomoże z tymi ogłoszeniami?..... Proszę......... Quote
wiosenka Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 Jak mi wszystko podasz na tacy to podeśle, ale nie wiem czy Juldan obrobi się przed weekendem bo będziesz 3 w kolejce ;)? Quote
malagos Posted November 22, 2013 Author Posted November 22, 2013 Bardzo by było wskazane zrobić ogłoszenia dziś, na weekend. No nic, na razie będę wznawiać Tablicę i Gumtree. Quote
malagos Posted November 22, 2013 Author Posted November 22, 2013 [quote name='malagos']Bardzo by było wskazane zrobić ogłoszenia dziś, na weekend. No nic, na razie będę wznawiać Tablicę i Gumtree. Nie udało mi się nikogo znaleźć......... Quote
Ziutka Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 malagos napisał(a):Kto mi pomoże z tymi ogłoszeniami?..... Proszę......... Przeca pomoge :) Nic nie dostałam od Ciebie babciu Alessandro ! Ślij Greyke i nie pytaj wiecej czy pomoge, tylko wysyłaj na maila i bede ogłaszać !!!!! Quote
malagos Posted November 23, 2013 Author Posted November 23, 2013 O, Ziutka, to Ty? Juz dobrze, nie krzyczkaj na mnie, bom smutna i bez tego... Tracę nadzieję na dom dla Greyki, o Harnego nikt nie pyta, e tam, nie bawię się....... Quote
Mattilu Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 Nie poddawaj sie Malagosie. To tylko teraz tak kiepsko wyglada. Zobaczysz, pewnie to troche potrwa, ale i one znajda domy. Quote
malagos Posted November 23, 2013 Author Posted November 23, 2013 Spacer z Greyką po ulicy, wprawdzie krótki, to już postęp widoczny! W sali ocen szkolnych już na 4. A dziś przyjechali na obiad moi chłopcy, to zobaczcie, jak Greyka się zachowuje (a jeszcze niedawno do głowy by jej nie przyszło wejść do pokoju, gdzie ktoś jest): Tu z moim Michałem: Quote
Ziutka Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 malagos napisał(a):O, Ziutka, to Ty? Juz dobrze, nie krzyczkaj na mnie, bom smutna i bez tego... Tracę nadzieję na dom dla Greyki, o Harnego nikt nie pyta, e tam, nie bawię się....... No ja :) ja :) Bede krzykać bo pytasz o ogłoszenia a sie nie pyta...tylko maila sle z fotami i tekstem i oglaszam :) Quote
malagos Posted November 24, 2013 Author Posted November 24, 2013 Poszły dwa mejle wieczorem, z 10 zdjęciami do wyboru. Quote
malagos Posted November 24, 2013 Author Posted November 24, 2013 A to dowód na Greykowy spacer na smyczy, na naszym podwórku, ale zaraz ruszamy na ulicę :) Quote
Recommended Posts