Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wystarczy DS który poświęci czas psu i sprawi mu przyjemność praca z tym psem , jak wiadomo DT to DT dajemy dach nad głową ile czasu możemy poświęcić , poświęcamy psiaki nie chodzą głodne itd ale dom stały to coś innego , codzienne spacery mogą już psa odmienić który w DT jest wypuszczany często tylko na podwórko , wiem sama po sobie jest podwórko i nie waham się go użyć :) na spacerach pies zaspakaja swoje potrzeby poznawania świata , uczy się zachowań jakich nie nauczy się na podwórku ,a jak trafi jako jeden pies w domu to już w ogóle może nie być problemów które są w domu tymczasowym , są ludzie o różnej osobowości i tak pies który w DT jest aniołem może w domu stałym gdzie ktoś ma słaby charakter okazać się z czasem rządzącym łobuzem bo państwo mu na to pozwolą a pies który sprawia kłopoty jak trafi do kogoś o silniejszej osobowości może okazać się bez problemowy. Mam na myśli własne doświadczeniach z tymczasami i wiem że tak jest .Tak samo może jakiś ds zepsuć psa idealnego jak i z łobuza zrobić fajnego psiura. Greyka jak by trafiła do bloku uważam że z czasem może się okazać że problemowa , to że lubi skubnąć za nogawkę ,no cóż ma do tego prawo ,życie ją tego nauczyło są kagańce po to żeby je założyć psu np na spacer , masa psów wychodzi tak na spacery a w domku będzie przytulakiem , są osoby którym podoba się pies broniący państwa i ich domu . Nie ściągajcie czarnych myśli bo to jej nie pomoże ,trzymać kciuki i wypatrywać osoby odpowiedniej dla Greyki

Posted

Ależ ja właśnie chwalę różnicę w zachowaniu, nie mam czarnowidzenia :).
Teraz ds może przejąć pracę nad Greyką, bo z najważniejszych lęków została wyprowadzona. Na spacery w mieście mozna wyprowadzać ją na długiej lince, jak Fionkę wyprowadza inka33, też pies się wybiega i zmęczy. A zostaje juz ładnie w domu (wczoraj wieczorem wyjechalismy na 5 godzi i tez było wszystko ok, a przecież pół dnia od rana tez były psy zamkniete w domu), przybiega na wołanie w domu (na dworze tylko wtedy, jak ma ochotę).
Tak że piszę tu szczerze o jej zachowaniu i nie jest to już sama krytyka :roll: :p :cool3:
Tylko przy tylu latach bycia dt wiem, jakie są czasem wymagania ludzi dzwoniacych o psa - bezwzględne posłuszeństwo, zostawanie w domu 8 godzin, spacery przy nodze itp. Tym Greyki przecież nie polecę.

Posted

malagos napisał(a):

Tak że piszę tu szczerze o jej zachowaniu i nie jest to już sama krytyka :roll: :p :cool3:
nie zrozum mnie żle :) jak do mnie trafi zgaga to też sobie na forum poużywam ,z kimś trzeba się tym podzielić w koopie rażniej:) chodziło mi bardziej o to że jak trafiają się trudne psiaki to czasami przychodzą takie myśli ''oj ciężko będzie znaleźć dom'' jest coś takiego jak samo spełniająca się przepowiednia i wtedy może być ciężko ,bo już człowiek widzi oczami wyobraźni pogryzione nogawki nowych opiekunów :) może nie jest łatwiej jak np grzecznym psiakom ale na prawdę różni są ludzie i różne ich potrzeby , siostra moja np lubi psy które pilnują domu i właścicielki ale uprzedzam od razu że ona lubuje się w molosach :) trzeba tylko znaleźć tego odpowiedniego , gorzej jednak jak nikt nie dzwoni

Posted

Ogłoszenia dawno poszły w otchłań internetu, to pewnie dlatego. Ma tylko Lento aktualne. Zaraz wznowię tabicę i gumtree.

Zbliża się weekend i czas zacząć ogłaszać małpeczkę.
Kto mi pomoże? Na ochotnika!

Posted

[quote name='malagos']Bardzo by było wskazane zrobić ogłoszenia dziś, na weekend.
No nic, na razie będę wznawiać Tablicę i Gumtree.

Nie udało mi się nikogo znaleźć.........

Posted

malagos napisał(a):
Kto mi pomoże z tymi ogłoszeniami?.....
Proszę.........

Przeca pomoge :)
Nic nie dostałam od Ciebie babciu Alessandro !
Ślij Greyke i nie pytaj wiecej czy pomoge, tylko wysyłaj na maila i bede ogłaszać !!!!!

Posted

O, Ziutka, to Ty? Juz dobrze, nie krzyczkaj na mnie, bom smutna i bez tego... Tracę nadzieję na dom dla Greyki, o Harnego nikt nie pyta, e tam, nie bawię się.......

Posted

Spacer z Greyką po ulicy, wprawdzie krótki, to już postęp widoczny! W sali ocen szkolnych już na 4.
A dziś przyjechali na obiad moi chłopcy, to zobaczcie, jak Greyka się zachowuje (a jeszcze niedawno do głowy by jej nie przyszło wejść do pokoju, gdzie ktoś jest):
Tu z moim Michałem:

Posted

malagos napisał(a):
O, Ziutka, to Ty? Juz dobrze, nie krzyczkaj na mnie, bom smutna i bez tego... Tracę nadzieję na dom dla Greyki, o Harnego nikt nie pyta, e tam, nie bawię się.......

No ja :) ja :)
Bede krzykać bo pytasz o ogłoszenia a sie nie pyta...tylko maila sle z fotami i tekstem i oglaszam :)