Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Ano, wolna wola, niech nmają rasowego, Ryjonku, po co im nierasowy za darmo śliczny Owczarek?....
Mila rzeczywiście nieco spasiona, a Greyka to chudzielec.

Poważnie: chętnie przyjmę woreczek lepszej karmy dla Greyki - takiej energetycznej. Bo swoim kupiłam znów w Krakvecie senior light (Bo to wszystko już seniorki, Zula, Nutka, Sonia, Mila)

Tomcug, ogromne dzięki za ogłoszenia!!

Edited by malagos
  • Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jak te psy w Płoniawach? Zabrane? W czwartek wracałam znów tą trasą i też nie widziałam - tylko jakiś czarny ;odpalany, niskoskanalizowany z długą sierścią stał pod sklepem, ale może za kimś przyszedł.

Posted

Został jeden, łaciaty. W sobote i w niedzielę wieczór urzędował pod remizą.
Ma zapewniony hotelik. Trzeba go tylko złapać i zawieść do Mszczonowa.
Na dzień dzisiejszy dla mnie jest to nie do zrealizowania, ale kombinuję cały czas.

Posted

[quote name='Ziutka']Malagosie mój, przegapiłam post o ogłoszeniach - czemu nie napisałaś na maila, skoro nie dawałam znaka ?[/QUOTE]
Ej, Moja Śliczna Matko Mojego Wnuka, nie chciałam Ci głowy zawracać, bo wiem, ze masz mało czasu :)

Ogłoszenia w każdym razie są, a le telefonów nie ma....

Posted (edited)

Aż musze na Greyke naskarżyć!
Wieczorem wychodzimy na dwór, o 22 ostatni spacer, a ze dziś musiałam wcześnie wstać, bo praca, po piątej małpy już wyszły na siusiu. Na piętrze dwie wielkie kupy i siuśki! Zrobiła w ciągu tych kilku nocnych godzin. W ciągu dnia Tomem Greykę wpuszczał i wypuszczał z domu, a jak wróciłam po pracy - kupsko wielkie i dwie kałuże! No tylko do chlewa się psisko nadaje, tak jej powiedziałam!

Tu jest ta babinka z Palucha, cholerny świat....

http://www.dogomania.pl/forum/threads/190811-W-wa-KOSZYCZEK-NIECHCIANYCH-STARUSZKÓW-spis-str-1-i-2/page132

Edited by malagos
Posted

Dzis sucha noc, ale obudziło mnie dreptanie po pierwszej w nocy - wypuściłam Milę i Greykę, za 15 min weszły i spały do rana.
Poprzednio wymyśliła, ze w ramach dotuczania będę dawac Greyce dodatkową miskę chrupek wieczorem. Może ta kupa to była odpowiedź na to późne karmienie? Ona ma chyba bardzo szybką przemianę materii...

Posted

Może tak być... U nas Kreśka lała w nocy na dywan (!). Pomogło to, że zamykam się z nią w sypialni. Czasem się obudzi w nocy albo nad ranem i zeskoczy z łóżka - wtedy idę i wypuszczam (z czego korzystają też inni - głównie Alutka, która w każdej chwili jest gotowa do wyjścia - przeciwieństwie np. do Lili, która patrzy na mnie z pytaniem w oczach "odbiło Ci, w środku nocy mam wychodzić na ziąb i mokrość?"). Ale zazwyczaj Krecha przesypia do samego rana, jeśli dywan nie jest w zasięgu sikawki ;)

Posted (edited)

Wieczorem przyszli na kolację znajomi - Greyka biegała luzem... od furtki do domu Tomek szedł za tymi ludźmi odganiając ujadającą wściele Greykę - tak doskakiwała do nóg, tak podchodziła z każdej strony, ze Marka ugryzła w łydkę. Co z niej za cholera!

Edited by malagos
Posted

Moja łagodna Luka ma jedno marzenie: ugryźć naszego sąsiada ze wsi w łydkę gdy do nas przychodzi.
I tak się zaczaja, kołuje, żeby go zaatakować.
Na swoje szczęście sąsiad ma szybki refleks i spodnie ma całe.

Posted

[quote name='Nutusia']A Mazowszankę i Jo też chciała dziabnąć?...[/QUOTE]

No nie, ale tak jakoś blisko ze szczekaniem podchodziła :scared:
Ale najlepszy był obrazek jak się razem z kotem na kanapie rozwaliła.

Posted

Zapytałam, bo pomyślałam, że skoro Was nie użarła, to znaczy, że... poznała się na Ciotkach! :)
Z drugiej strony, to jest pies wyjątkowo stróżujący i pilnujący tego raju, co go wreszcie ma...

Posted

Taki ma charakter wiejskiego kundelka, zakodowane pilnowanie, szczekanie, podskubanie za nogi :shake:
Żeby jeszcze dała się odwołać, zamknąć jak trzeba - to pół biedy, taka gorliwość w pilnowaniu to nawet byłaby zaletą. A tak Tomek się skarży, że jak toto biega luzem po ogrodzie i ktoś chce wejść do lecznicy, to Tomek wychodzi do furtki i asekuruje wchodzących. Cyrk normalnie :-(:shake:

Posted

[quote name='teresaa118']Jesli bedzie ciocia taka dobra i podrzuci mi link z ta karma i sklepem, to zasponsoruje. Nie mam bladego pojecia, jakie karmy sa dobre, a jakie do kitu[/QUOTE]

O, jak fajnie :) :)

Posted

[quote name='teresaa118']Jesli bedzie ciocia taka dobra i podrzuci mi link z ta karma i sklepem, to zasponsoruje. Nie mam bladego pojecia, jakie karmy sa dobre, a jakie do kitu[/QUOTE]
Tereniu, Dobra Duszko :multi:
Zamawiam ostatnio w Krakvecie, dawniej na Animalli.pl - ostatnio własnie light, bo moje staruszki są grubiutkie.
Moze ktoś poleci jakąś dobrą, a niedrogą karmę? Ciotki, pomocy!........