Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutusia napisał(a):
No właśnie grzeję się już w sanatoryjnym blasku - od dzisiejszego południa! :) Dwa razy już na spacerku byłam ;)
Na razie pogoda sprzyja spacerom :) Pojedz z Czarnego Potoku kolejką gondolową na Jaworzynę. :)

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś widziałam 4 - dwa na smyczkach, jednego przed blokiem z pańcia i jednego "wiecznego tułacza", który się dumnie prezentował na skwerku - zadbany, błyszczący - "nie do zagospodarowania" ;)
Na Jaworzynę się wybieram, na Górę Parkową, a nawet na Węgry i na Słowację - tylko najpierw muszę znowu zacząć chodzić, bo dziś na amen zaniemogłam i od obiadu mam... 3 nogi :(

Posted

Mam i na biodro i na kręgosłup. Nie wiem czy się na wizycie lekarskiej nie skończy, bo dramat naprawdę :( Pani się nie odzywa - chyba wybrała inną sunię. Ale umawiałyśmy się, że da znać tak czy inaczej...

Posted

Nutusia napisał(a):
Mam i na biodro i na kręgosłup. Nie wiem czy się na wizycie lekarskiej nie skończy, bo dramat naprawdę :-(

Nutusiu - do lekarza marsz!
Nie czekaj na cud, tylko się lecz jak najszybciej!

Nutusia napisał(a):
Pani się nie odzywa - chyba wybrała inną sunię. Ale umawiałyśmy się, że da znać tak czy inaczej...

Z tym dawaniem znać to różnie bywa... Jak ludzie tracą zainteresowanie psem, to czasem razem z dobrymi obyczajami. Ale może jeszcze pani zadzwoni.

Posted

Już u Chmruci napisałam - byłam u pani doktor - nie mogę zbyt dużo chodzić (w granicach rozsądku), choć się serce do spacerów wyrywa :( Pozostaje mi wierzyć w cudowną moc sprawczą zabiegów :)

Posted

Nie mam na razie odpowiedzi od storozak. Miała zagaić koleżankę, jak się trochę obrobi. Alusia będzie smutna, jak Chmurcia pojedzie do domku, bo to jej najlepsza i najbardziej cierpliwa kumpela :(

Posted

Nutusia napisał(a):
Nie mam na razie odpowiedzi od storozak. Miała zagaić koleżankę, jak się trochę obrobi. Alusia będzie smutna, jak Chmurcia pojedzie do domku, bo to jej najlepsza i najbardziej cierpliwa kumpela :(

Alem durna sklerotyczka! :splat:

Siem głowiła, co tu ma storozak do rzeczy... :hmmmm: coś mi się plątało po łbie z lekka, ale za lekko, jak widać! :oops:

Posted

Odniosła swego rodzaju "porażkę". Nie ma łatwo - każdy pies, a w szczególności taki po przejściach to nie lada wyzwanie. Wszyscy chcieli dobrze, a wyszło, jak wyszło... Myślę, że czas będzie w tym przypadku dobrym lekarzem i nie ma co naciskać.

Posted

Rozumiem... Chociaż mi mówiła, że nadal chcą mieć psa.

Myślę, że jednak przesadnie długo nie powinni zwlekać, bo z tego wrażenia porażki może się zrodzić poczucie, że z żadnym sobie nie poradzą.
Wiem, jak się czułam jeszcze przez wiele, wiele tygodni po wyjeździe Kajtuna do Murki... :(

Może zaproponować im tymczasowanie jakiegoś spokojniejszego, nie płotowego(!) "egzemplarza"...? :hmmmm:

Posted

A ja też mam skierowanie do sanatorium, już wypisane, teraz wysyłam do Warszawy, czekam 2 lata i jadę!! Oby człowiek doczekał........
Jak tam Krynica, pogoda chyba ładna nadal?

Posted

A skąd! Leje dziś deszcz :( Dobre choć to, że jest ciepło... Po masażach za pieniądze jakby lepiej ;) Zaraz się właśnie wybieram na kolejny :)

Pomysł z tymczasowaniem bardzo dobry. Tylko to chyba storozak powinna w tej sprawie porozmawiać "na żywo" i wszystko wyjaśnić. No i przydałby się pies bezproblemowy. Alutka przez płoty nie skacze, ale ideałem nie jest ;)

Posted

Dziś sukces na sukcesami - doszłam na masaż, potem obeszłam park zdrojowy, odpoczęłam w przeuroczej kawiarni i weszłam pod górę do sanatorium - BEZ KULI!!!!!! Kocham naszego Pana Magistra! :)
U nas pogoda dziś fatalna - leje od rana :(

Posted

Nutusia napisał(a):
O jejuuuuu.... a zniżki szurniętym dogomaniaczkom daje? ;)
A gdzie niby te szurnięte znajdzie? Nic nie zarobi! Lepiej niech da zniżkę normalny dogociotkom ;)