Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale wesolutko! Jak miło poczytać, że nie tylko u mnie taki kocioł! ;)
A u nas odbywają się kocio-psie gonitwy, idzie pies, kot sie czai, wyskakuje, pies warczy i goni, po czym odwraca się a kot za psem w te pędy!

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak to czytam, to staję się coraz twardsza. Bo mi wciąż Agamika chce dostarczać kotki ze schroniska. Nie mówiąc, że Amiga robi się wyjątkowo wyrywna jak widzi kota, to jeszcze widzę, że musiałabym wciąz mieć porządek w domu, żeby nie było demolki

Posted

[quote name='malagos']Tę musztardę kupuje i kupuje, wybiera i wybiera.........[/QUOTE]
A ja najlepszą jadłam w Związku Radzieckim ;).
Ostra jak żyleta - taką lubię :)!

Kiedy Nutusia wraca z tą musztardą ?

Posted

A swoją drogą, to myślałam, że Francja jako duże, bogate państwo w UE ma lepiej rozwiniętą strukturę telekomunikacyjną. A tu okazuje się, że im nawet pół wiadra Internetu nie dowieźli. :razz:

Posted

[quote name='Gosiapk']A swoją drogą, to myślałam, że Francja jako duże, bogate państwo w UE ma lepiej rozwiniętą strukturę telekomunikacyjną. A tu okazuje się, że im nawet pół wiadra Internetu nie dowieźli. :razz:[/QUOTE]
Bo to Francja-elegancja, a nie Francja-informatyzacja ;).

Posted

[quote name='jola_li']Bo to Francja-elegancja, a nie Francja-informatyzacja ;).[/QUOTE] No tak... i wszystko stało się jasne :)

[quote name='malagos']Dobrze, że Nutusi do Bożoleee nie wysłali, czy jak to się tam pisze :)[/QUOTE] Masz rację, wtedy to już w ogóle by nie wróciła, bo tak na okrągła, albo zygzakiem jak się idzie... ;)

[quote name='Mattilu']Niech przywiezie co chce, ale nich juz wraca bo mi sie cni! I nie wiem co porabia cale stado lacznie z Jezym w lazience.[/QUOTE] O to, to, to!

[quote name='malagos']Burgund moze za drogi, ale takie młode beaujolais zakąszone musztardką pod stolikiem w Grubej Kaśce możemy sfinalizować, co? :cool3: :multi:[/QUOTE] Łoj, brzmi trochę przerażająco dla języka. :D

Posted

Jak miło, że ktoś za mną tęskni :loveu:

Przez musztardę o mało mnie na Alaskę czy inną Syberię nie wysłali!:angryy: Dowodu osobistego ode mnie nie chcieli - bo nieważne czy ja to ja, tylko, że musztardę w walizce mam i chyba myśleli, że nie zawaham się jej użyć!!!!! Jeszcze chwila i bym do samolotu nie zdążyła wsiąść przez te ich "środki bezpieczeństwa". Powiem szczerze, że obmacywany publicznie człowiek stojący na bosaka nie czuje się najlepiej...:cool3: Ale pani - zanim wsadziła mi ręce w spodnie - grzecznie zapytała "czy pani pozwoli?" Już miałam jej odpowiedzieć, że nie pozwalam, ale trochę się bałam, że a) odbiorą mi musztardę i b) samolot mi ucieknie :eviltong: W dodatku miałam jeszcze trochę serów i wolałam nie otwierać walizki, żeby otoczenie nie padło od ich smrodu:evil_lol:

Musztardy dijońskiej jest już teraz chyba co najmniej kilkanaście gatunków - jedne lepsze, drugie gorsze. Ja lubię tę ostrą - i w smaku lepsza i... na dłużej starcza :razz: Jest też z dodatkiem czarnej porzeczki, chrzanu, mięty, różnych innych ziółek - we łbie się kręci i nie wiadomo którą wybrać.

Beaujolais nouveau to sikacz zupełnie niegodny szumu, jaki się wokół niego robi! Burgund to co innego, ale nie nabyłam. I dobrze, bo musztarda plus burgund plus śmiardolące sery... to mogłoby się okazać jednak za wiele jak na wytrzymałość czarnoskórych francuskich stróży bezpieczeństwa :)

Stado w komplecie, zadowolone z życia. Jest szansa, że jutro kicia pojedzie do siebie, ale póki to nie nastąpi "się nie nastawiam" :) Jeży śpi od 3 dni. Konsultowaliśmy z Doktorem, żeby go budzić tylko raz na kilka dni, skoro sam nie wyłazi. Bo jak już go Sławek obudzi i wysika, to daje mu jeść. Da jeść - znów się pęcherz wypełnia i kółko się zamyka. A tak, zima idzie, aktywność się zmniejszyła i można też zmniejszyć częstotliwość wysikiwania i karmienia. Próbujemy...