eloise Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 Ale wesolutko! Jak miło poczytać, że nie tylko u mnie taki kocioł! ;) A u nas odbywają się kocio-psie gonitwy, idzie pies, kot sie czai, wyskakuje, pies warczy i goni, po czym odwraca się a kot za psem w te pędy! Quote
AMIGA Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 Jak to czytam, to staję się coraz twardsza. Bo mi wciąż Agamika chce dostarczać kotki ze schroniska. Nie mówiąc, że Amiga robi się wyjątkowo wyrywna jak widzi kota, to jeszcze widzę, że musiałabym wciąz mieć porządek w domu, żeby nie było demolki Quote
AMIGA Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 (edited) Upsss ostatnio mój komp coś zdziwia i dubelki robi :-( Edited November 23, 2013 by AMIGA Quote
Mattilu Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 I Alutka nie dostala zupy pieczarkowej nic a nic?! :mad: To niesprawiedliwe!!! Quote
Gosiapk Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 Mattilu napisał(a):I Alutka nie dostala zupy pieczarkowej nic a nic?! :mad: To niesprawiedliwe!!! Też mi się ta dyskryminacja nie podoba ;) Quote
AMIGA Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 Kochane, nie bijcie pliiiiiissssssssss, bo ja znów wjeżdzam z zaproszeniem na przedświąteczny bazarek. Muszę przecież uciułać pieniążki na obcięcie głowy psu;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/248945-Figur%C3%B3wki-dziecinne-ksi%C4%85%C5%BCki-i-wszelakie-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-leczenie-Nurii-do-7-XII-godz-20?p=21576287#post21576287 Quote
Mattilu Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 [quote name='AMIGA']Kochane, nie bijcie pliiiiiissssssssss, bo ja znów wjeżdzam z zaproszeniem na przedświąteczny bazarek. Muszę przecież uciułać pieniążki na obcięcie głowy psu;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/248945-Figurówki-dziecinne-książki-i-wszelakie-różności-na-leczenie-Nurii-do-7-XII-godz-20?p=21576287#post21576287 Bedziemy bic i patrzec czy rowno puchnie! :) Quote
Mattilu Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 Bedziemy bic i patrzec czy rowno puchnie! :) Quote
Kejciu Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 Zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/248957-Miko%C5%82ajkowo-ciasteczkowy-dla-psiaka-Twego-lub-z-listy-wybranego!!!?p=21577879#post21577879 Quote
Gosiapk Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 [quote name='AMIGA']Kochane, nie bijcie pliiiiiissssssssss, bo ja znów wjeżdzam z zaproszeniem na przedświąteczny bazarek. Muszę przecież uciułać pieniążki na obcięcie głowy psu;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/248945-Figurówki-dziecinne-książki-i-wszelakie-różności-na-leczenie-Nurii-do-7-XII-godz-20?p=21576287#post21576287 A za co ta kara? :hmmmm: Quote
Mattilu Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 Nutusia wracaj juz! Bo jakos tak pusto na dogo...:) Quote
Gosiapk Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 Pewnie się przecharza po Paryżach albo innych ryżach. ;) Quote
malagos Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Tę musztardę kupuje i kupuje, wybiera i wybiera......... Quote
Gosiapk Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='malagos']Tę musztardę kupuje i kupuje, wybiera i wybiera.........[/QUOTE] i pozdrawia :) Quote
jola_li Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='malagos']Tę musztardę kupuje i kupuje, wybiera i wybiera.........[/QUOTE] A ja najlepszą jadłam w Związku Radzieckim ;). Ostra jak żyleta - taką lubię :)! Kiedy Nutusia wraca z tą musztardą ? Quote
Gosiapk Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='jola_li'](...) Kiedy Nutusia wraca z tą musztardą ?[/QUOTE] Też zamawiałaś? Quote
jola_li Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='Gosiapk']Też zamawiałaś?[/QUOTE] Nieeeee, skadże :)!!! (Te, które jadłam - Dijon - były słodkawe i niedobre ;)). Quote
Gosiapk Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 A swoją drogą, to myślałam, że Francja jako duże, bogate państwo w UE ma lepiej rozwiniętą strukturę telekomunikacyjną. A tu okazuje się, że im nawet pół wiadra Internetu nie dowieźli. :razz: Quote
jola_li Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='Gosiapk']A swoją drogą, to myślałam, że Francja jako duże, bogate państwo w UE ma lepiej rozwiniętą strukturę telekomunikacyjną. A tu okazuje się, że im nawet pół wiadra Internetu nie dowieźli. :razz:[/QUOTE] Bo to Francja-elegancja, a nie Francja-informatyzacja ;). Quote
malagos Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Dobrze, że Nutusi do Bożoleee nie wysłali, czy jak to się tam pisze :) Quote
Mazowszanka13 Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='malagos']Dobrze, że Nutusi do Bożoleee nie wysłali, czy jak to się tam pisze :)[/QUOTE] Ale za to może przywieźć Burgunda ! Quote
Mattilu Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Niech przywiezie co chce, ale nich juz wraca bo mi sie cni! I nie wiem co porabia cale stado lacznie z Jezym w lazience. Quote
malagos Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Burgund moze za drogi, ale takie młode beaujolais zakąszone musztardką pod stolikiem w Grubej Kaśce możemy sfinalizować, co? :cool3: :multi: Quote
Gosiapk Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='jola_li']Bo to Francja-elegancja, a nie Francja-informatyzacja ;).[/QUOTE] No tak... i wszystko stało się jasne :) [quote name='malagos']Dobrze, że Nutusi do Bożoleee nie wysłali, czy jak to się tam pisze :)[/QUOTE] Masz rację, wtedy to już w ogóle by nie wróciła, bo tak na okrągła, albo zygzakiem jak się idzie... ;) [quote name='Mattilu']Niech przywiezie co chce, ale nich juz wraca bo mi sie cni! I nie wiem co porabia cale stado lacznie z Jezym w lazience.[/QUOTE] O to, to, to! [quote name='malagos']Burgund moze za drogi, ale takie młode beaujolais zakąszone musztardką pod stolikiem w Grubej Kaśce możemy sfinalizować, co? :cool3: :multi:[/QUOTE] Łoj, brzmi trochę przerażająco dla języka. :D Quote
Nutusia Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 Jak miło, że ktoś za mną tęskni :loveu: Przez musztardę o mało mnie na Alaskę czy inną Syberię nie wysłali!:angryy: Dowodu osobistego ode mnie nie chcieli - bo nieważne czy ja to ja, tylko, że musztardę w walizce mam i chyba myśleli, że nie zawaham się jej użyć!!!!! Jeszcze chwila i bym do samolotu nie zdążyła wsiąść przez te ich "środki bezpieczeństwa". Powiem szczerze, że obmacywany publicznie człowiek stojący na bosaka nie czuje się najlepiej...:cool3: Ale pani - zanim wsadziła mi ręce w spodnie - grzecznie zapytała "czy pani pozwoli?" Już miałam jej odpowiedzieć, że nie pozwalam, ale trochę się bałam, że a) odbiorą mi musztardę i b) samolot mi ucieknie :eviltong: W dodatku miałam jeszcze trochę serów i wolałam nie otwierać walizki, żeby otoczenie nie padło od ich smrodu:evil_lol: Musztardy dijońskiej jest już teraz chyba co najmniej kilkanaście gatunków - jedne lepsze, drugie gorsze. Ja lubię tę ostrą - i w smaku lepsza i... na dłużej starcza :razz: Jest też z dodatkiem czarnej porzeczki, chrzanu, mięty, różnych innych ziółek - we łbie się kręci i nie wiadomo którą wybrać. Beaujolais nouveau to sikacz zupełnie niegodny szumu, jaki się wokół niego robi! Burgund to co innego, ale nie nabyłam. I dobrze, bo musztarda plus burgund plus śmiardolące sery... to mogłoby się okazać jednak za wiele jak na wytrzymałość czarnoskórych francuskich stróży bezpieczeństwa :) Stado w komplecie, zadowolone z życia. Jest szansa, że jutro kicia pojedzie do siebie, ale póki to nie nastąpi "się nie nastawiam" :) Jeży śpi od 3 dni. Konsultowaliśmy z Doktorem, żeby go budzić tylko raz na kilka dni, skoro sam nie wyłazi. Bo jak już go Sławek obudzi i wysika, to daje mu jeść. Da jeść - znów się pęcherz wypełnia i kółko się zamyka. A tak, zima idzie, aktywność się zmniejszyła i można też zmniejszyć częstotliwość wysikiwania i karmienia. Próbujemy... Quote
Recommended Posts