Nutusia Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 Oj, zwyzywałam dziś Alutkę od... Greyki!!!! Od wczoraj ma nową zabawę - łap mnie, a ja się nie dam. Udaję, że idę z Tobą do domu, ale w ostatniej chwili zmieniam zdanie... Wyszłam dziś z siebie i stanęłam obok. Helka siedziała na posesji sąsiadki i darła paszczę, że chce do domu, ale nie chciała przejść przez płot, bo - myślałby kto - Alutki się boi. Alutka za nic nie chciała przyjść do domu! Helenka już na płocie w pewnym momencie siedziała, więc pomyślałam, że podejdę, wezmę na ręce i zaniosę do domu... Gdzie tam - ja do płotu - Helka z powrotem u sąsiadki. A róbta co chceta i dajcie mi święty spokój!!!! Quote
Mattilu Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Wyadoptuj Helke! Ostatnio adopcje kocie ida Ci lepiej niz psie:cool3: Quote
Nutusia Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 Rozwód chyba musiałabym wziąć - wtedy Sławek by się wyprowadził i zabrał Helenkę i... Lesia :) A ja bym sobie zostawiła resztę, zamknęła działalność spółki z nieograniczoną odpowiedzialnością i tyle ;) Quote
Mattilu Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Aaaa, to nie ma mowy. Jak tak, to Helenka ma zapewnione dozywocie :) Quote
Gosiapk Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Heleknę i Sławka możnaby poświęcić, ale Lesia?! ;) Quote
malagos Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 Taką Greyką to nasze dzieci i wnuki będziemy straszyć... Quote
Nutusia Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 Nie codziennie pierwszy maja i taki bezproblemowy tymczas jak nasza Chmurka albo Wasza Kenia ;) A Buźka teraz jest Miszka - i jak na mojego tymczasa przystało - w DS jest aniołeczkiem! Nawet suchą karmę je! ;) Żadnej tęsknoty, żadnej depresji! Brzusio pełny, głasków ile wlezie, a do tego zabawa, zabawa i jeszcze raz zabawa :) Dostałam zdjęcia, ale na telefon i nie umiem przerzucić :( Quote
malagos Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Zasłużyła kocinka na taki dom i takich ludzi :) dobrze, Nutusiu, ze straciłaś Buźkę a nie twarz :diabloti: Quote
Nutusia Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 No, fakt... :) Za to Alutka wczoraj o mało nie straciła życia! Zatłukłabym, gdybym dopadła złodziejkę, która z blatu w ułamku sekundy zwędziła plaster boczku przeznaczonego na grochówkę!!!!!!!!!!!!!!! No, ale nie dopadłam, bo taka szybka nie jestem.... ;) Quote
Nutusia Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 Figa to miała być z Alusiowej kolacji!!!!! No, ale czy człowiek da radę oprzeć się tym oczkom?... ;) Quote
malagos Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 A grochówka to na czym była? Na kostce rosołowej Knorr? Quote
Nutusia Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 Raczej na gwoździu! :) Nie, na żelaznym zapasie boczusia własnego wędzenia ;) Żelaznym, znaczy takim zamkniętem w miejscu niedostępnym dla psi mord o przydługich odnóżach :) Quote
malagos Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 O tej ratlereczce mówiłam, bo nie mogę zapomnieć. Jest na geriatrii na Paluchu. Lat 13, skulona, chce na ręce, a ma plastikową miskę do spania z zasikanym kocykiem.... Quote
auraa Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 gdzie ją wypatrzyłaś? Ale ona musi mieć więcej lat. Ratlerki nawet starsze tak nie wyglądają:-( Quote
Nutusia Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 Też fakt. 13 lat dla ratlerka to wieku kwiat!... A bidusia przepiękna. I taka smutna :( Quote
Nutusia Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 TZ właśnie sprawdził stan konta względem wpłat bazarkowych, a tam... niespodzianka! 81,12 zł od Mattilu, do podziału pomiędzy Chmurkę i Alutkę (czyli po 40,56 na łepeczek). Moniko, bardzo Ci dziękuję :) Quote
Mazowszanka13 Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Jaka biedna: http://img443.imageshack.us/edit_preview.php?l=img443/9007/6rjf.jpg&action=rotate Pokaż Tomkowi, może się zakocha :) Quote
Nutusia Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 Dobry pomysł, ja nie śmiałam proponować ;) Quote
Gosiapk Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Jaka bidusieńka ta malunia sunieczka. Oby ją ktoś wziął! Ale to marzenie ściętej głowy. Quote
malagos Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 No właśnie, bąknęłam Tomkowi i suni, cisza była odpowiedzią.... Wymowna cisza....... Więcej zdjeć tej niuni jest na watku Koszyczek niechcianych staruszków. Quote
Gosiapk Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 [quote name='malagos']No właśnie, bąknęłam Tomkowi i suni, cisza była odpowiedzią.... Wymowna cisza....... Więcej zdjeć tej niuni jest na watku Koszyczek niechcianych staruszków.[/QUOTE] Czy możesz podać link do koszyczka? Quote
Mattilu Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 [quote name='Nutusia']TZ właśnie sprawdził stan konta względem wpłat bazarkowych, a tam... niespodzianka! 81,12 zł od Mattilu, do podziału pomiędzy Chmurkę i Alutkę (czyli po 40,56 na łepeczek). Moniko, bardzo Ci dziękuję :)[/QUOTE] Na zdrowie!!! Ciesze sie, ze choc troche moge pomoc tym, co mi w serce zapadly/ zapadli ;) Quote
Recommended Posts