Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 962
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam trzy kolejne wpłaty dla Messiego:

- teresaa118 - 50 zł (04.07.),
- Anna GR - 20 zł (04.07.),
- gluchypies - 10 zł (02.07.).

Pięknie dziękuję za wpłaty !

Posted

Till napisał(a):
uaktywniłam ogłoszenia i czekam jak telefon zacznie szaleć, w końcu to taki przystojniak :)

Super!

Dziękuję za ogłoszenia !

Posted

Wklejam informacje od Angeliki:

"01.07.2013 robiłam Messiemu badania krwi, biochemię - ma w normie
zakupiłam mu także u weta tabletki na odrobaczanie
paragon i wyniki w załącznikach
płatne bezpośrednio do weta

skończył jeść swoje puszki, suchą karmę ma jeszcze na 2-3 dni
wet powiedział, że już nie musi jeść nerkowej
więc mogę go wrzucić na joserę economy
chyba, że ma jeść coś z wyższej półki

jutro skończy brać Encorton
bierze jeszcze Esseliv Forte na regenerację wątroby
za 10-14 dni można umawiać kastrację".

Posted

Super filmik, najbardziej przemawia do mnie to, że jego druga część jest taka radosna, optymistyczna - pokazuje, jakim wspaniałym przyjacielem będzie Messi dla swojego człowieka! Pokazuje, jak wspaniale ludzie mogą pomóc psiakowi i dać mu nadzieję na pełne radości, szczęśliwe życie. Teraz tylko trzeba czekać na nowy domek dla Messiego! :)

Posted

Chętnie poczytam Wasze komentarze na temat postu nr 484, w szczególności jeśli chodzi o karmę.

Lekarz twierdzi, ze Messi po leczeniu może przejść na zwykłą karmę, Angelika może zapewnić mu w cenie pobytu Joserę Ekonomy. Kto jest za, kto przeciw, jakieś sugestie ?

Posted

MALWA napisał(a):
Chętnie poczytam Wasze komentarze na temat postu nr 484, w szczególności jeśli chodzi o karmę.

Lekarz twierdzi, ze Messi po leczeniu może przejść na zwykłą karmę, Angelika może zapewnić mu w cenie pobytu Joserę Ekonomy. Kto jest za, kto przeciw, jakieś sugestie ?

Moze przejscie na zwykla karme, nalezalo by stopniowac, najpierw z wyzszej polki, a pozniej przejsc na nizsza polke.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Moze przejscie na zwykla karme, nalezalo by stopniowac, najpierw z wyzszej polki, a pozniej przejsc na nizsza polke.

Ale co mu podawać? Zakupić inna karmę, tę co brał (dla psów z niewydolnjością nerek), proszę o sugestie.

Niestety sama nie mam doświadczenia, mam wprawdzie teriera z gronkowcem skóry, ale on je karmę dla alergików z zawartością jadnięciny.

Posted

hmmm ja tez sie nie znam..ale moze faktycznie raczej stopniowo odstawiac tą dla psów z niewydolnoscia nerek...z jakas inną ..albo ta co Angelika sugeruje (nie znam jej) albo inna ale to mzoe trzeba by poczytac co dla rasy...predyspozycji fizycznych..pelno tego na rynku..ja mam boksera i kupuje mu Royala dla bokserów

moze Till sie bardzieej zna...i cos zasugeruje

Posted

MALWA napisał(a):
Ale co mu podawać? Zakupić inna karmę, tę co brał (dla psów z niewydolnjością nerek), proszę o sugestie.

Niestety sama nie mam doświadczenia, mam wprawdzie teriera z gronkowcem skóry, ale on je karmę dla alergików z zawartością jadnięciny.

Ja tez nie mam doswiadczenia z karmami. Marta ktora prowadzi hotel w Glogoczowie podaje gotowana karme. Psy ktore u niej hotelikowalam, mialy zawsze wspaniala blyszczaca sierc, nigdy nie slyszalam od niej zeby psy mialy biegunke, ale tez nie moge dyktowac warunkow zywienia psow ktore sa u Angeli. W koncu gotowanie napewno zabiera wiecej czasu,jednak z relacji Marty wiem ze jest to taniej. Marta podaje tez do karmy olej z ryb, oraz rozne witamy.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Ja tez nie mam doswiadczenia z karmami. Marta ktora prowadzi hotel w Glogoczowie podaje gotowana karme. Psy ktore u niej hotelikowalam, mialy zawsze wspaniala blyszczaca sierc, nigdy nie slyszalam od niej zeby psy mialy biegunke, ale tez nie moge dyktowac warunkow zywienia psow ktore sa u Angeli. W koncu gotowanie napewno zabiera wiecej czasu,jednak z relacji Marty wiem ze jest to taniej. Marta podaje tez do karmy olej z ryb, oraz rozne witamy.

Myślę, że teraz można by kupić karmę poziom niższy niż ta co była wcześniej, ale, która będzie go odżywiać, a później jeśli wciaz nie będzie miał domu to przejdzie na Joserę. Oczywiście najlepiej by było żeby jadł najlepszą karmę, ale musimy brać pod uwagę również względy finansowe. Może teraz bedzie można wybrać coś Puriny Pro Plan np. jagnięcina z ryżem za 14 kg około 149 zł, lub łosoś z ryżem, albo z Brit Care też są przystępne ceny i delikatne karmy, Fitmin Solution też jest ok. Jeśli ktoś jeszcze ma doświadczenie z tymi karmami to proszę o sugestie

Posted

Till napisał(a):
Myślę, że teraz można by kupić karmę poziom niższy niż ta co była wcześniej, ale, która będzie go odżywiać, a później jeśli wciaz nie będzie miał domu to przejdzie na Joserę. Oczywiście najlepiej by było żeby jadł najlepszą karmę, ale musimy brać pod uwagę również względy finansowe. Może teraz bedzie można wybrać coś Puriny Pro Plan np. jagnięcina z ryżem za 14 kg około 149 zł, lub łosoś z ryżem, albo z Brit Care też są przystępne ceny i delikatne karmy, Fitmin Solution też jest ok. Jeśli ktoś jeszcze ma doświadczenie z tymi karmami to proszę o sugestie

Dziękuję za sugestię, zapytam Angelike, którą z tych karm poleca.

Posted

Nie mam doświadczeń z Joserą, ale na pewno na inną karmę trzeba psiaka przenosić stopniowo- w proporcji 1:3. Przynajmniej tak twierdzi mój wet, czyli wpierw 1/3 nowej, po kilku dniach 2/3, a potem normalnie

Posted

Wklejam e-maila od Angeliki:

"witaj

co do karmy dla Messiego to przyznam że z Fitminem nie miałam do czynieniaa z pozostałymi dwoma nie mam dużego doświadczenia

ale przy wyborze karmy trzeba pamiętać o tym, że dopiero co pies przeszedł poważne zapalenie nerek
czyli karma nie może mieć dużo białka, aby nerek niepotrzebnie nie obciążać
odpadają karmy dla psów aktywnych, energetyczne, na których szybko mógłby przytyć
taka rada od weta".

Posted

MALWA napisał(a):
Wklejam e-maila od Angeliki:

"witaj

co do karmy dla Messiego to przyznam że z Fitminem nie miałam do czynieniaa z pozostałymi dwoma nie mam dużego doświadczenia

ale przy wyborze karmy trzeba pamiętać o tym, że dopiero co pies przeszedł poważne zapalenie nerek
czyli karma nie może mieć dużo białka, aby nerek niepotrzebnie nie obciążać
odpadają karmy dla psów aktywnych, energetyczne, na których szybko mógłby przytyć
taka rada od weta".

tak to jasne, że wysokobiałkowe odpadają, ale podałam te firmy ponieważ posiadają specjalistyczne karmy, a nie tylko z podziałam na psy aktywne, duże, małe itd. Fitmin Solution polecała mi pani, która ma bloodhoundy, ja też mam i dlatego tą firmę bo nie jest droga, a delikatna, wet polecał purine pro plan i ewentualnie brit care. Akurat to są serie specjalistyczne, a nie podstawowa oferta wiec można je wziąć pod uwagę

Posted

Till napisał(a):
tak to jasne, że wysokobiałkowe odpadają, ale podałam te firmy ponieważ posiadają specjalistyczne karmy, a nie tylko z podziałam na psy aktywne, duże, małe itd. Fitmin Solution polecała mi pani, która ma bloodhoundy, ja też mam i dlatego tą firmę bo nie jest droga, a delikatna, wet polecał purine pro plan i ewentualnie brit care. Akurat to są serie specjalistyczne, a nie podstawowa oferta wiec można je wziąć pod uwagę

Ok, to biorąc pod uwage, ze pies był poważnei chory, to co mam kupić?