MALWA Posted June 20, 2013 Author Posted June 20, 2013 Nikt nie zajrzał do Messiego........................ Quote
baster i lusi Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 [quote name='MALWA']Nikt nie zajrzał do Messiego........................[/QUOTE] zaglądam ale co pisać. Quote
Till Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 Dziś w Warszawie kolejna demonstracja przeciwko rytualnemu ubojowi.Jak ktoś z was jest z Wawy to koniecznie zaglądnijcie tam, w naszym imieniu też!!! Quote
yolanovi Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 [quote name='baster i lusi']zaglądam ale co pisać.[/QUOTE] I ja też zaglądam. Śliczny sie psiak z niego zrobił, powinien szybko znaleźć domek Quote
MALWA Posted June 20, 2013 Author Posted June 20, 2013 [quote name='yolanovi']I ja też zaglądam. Śliczny sie psiak z niego zrobił, powinien szybko znaleźć domek[/QUOTE] Domek sam się nie znajdzie, bo o Messim jeszcze nie wie. Prosiłam o ogłoszenia...........czy jest ktoś kto umie je zrobić? Quote
Malgoska Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 [quote name='MALWA']Domek sam się nie znajdzie, bo o Messim jeszcze nie wie. Prosiłam o ogłoszenia...........czy jest ktoś kto umie je zrobić?[/QUOTE] ja nie umiem ja od bazarów jestem........... Quote
Ada-jeje Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 [quote name='Till']Dziś w Warszawie kolejna demonstracja przeciwko rytualnemu ubojowi.Jak ktoś z was jest z Wawy to koniecznie zaglądnijcie tam, w naszym imieniu też!!![/QUOTE] Jutro glosowanie w sejmie nad wprowadzeniem zmian w ustawie, dopuszczajacego uboj rytualny. :diabloti::angryy: Quote
MALWA Posted June 20, 2013 Author Posted June 20, 2013 Ada-jeje napisał(a):Jutro glosowanie w sejmie nad wprowadzeniem zmian w ustawie, dopuszczajacego uboj rytualny. :diabloti::angryy: Czarno to widzę............. Quote
Ada-jeje Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 MALWA napisał(a):Czarno to widzę............. ja tez, ale jesli nawet przeglosuja to ostatecznie przyklepac musi prezydent, ktory moze zawetowac, moze napisac do trybunalu konstytucyjnego i poczekac na odp. jest jeszcze kilka innych mozliwosci, raczej zezwolenia w tym roku nie bedzie. Sa jeszcze nasi waleczni samurajowie ktorzy tez caly czas trzymaja reke na pulsie. Quote
rudakacha Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 Przecież prezydent jest myśliwym z zamiłowania to i jego empatia jest przytępiona. A po za tym lobby ludowców nie pozwoli... Może to co powiem będzie niesprawiedliwe ale ludzie mieszkający na wsi lub będący niej blisko mają jakąś stępioną wrażliwość na niedolę zwierzaków stąd nie ma co liczyć na koalicjanta. Quote
zozola77 Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 w ostatecznosci to mozna kupic ogłoszenia na jakims bazarku tylko tekst by trzeba wymyslić.. hmm.. Quote
Ada-jeje Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 (edited) rudakacha napisał(a):Przecież prezydent jest myśliwym z zamiłowania to i jego empatia jest przytępiona. A po za tym lobby ludowców nie pozwoli... Może to co powiem będzie niesprawiedliwe ale ludzie mieszkający na wsi lub będący niej blisko mają jakąś stępioną wrażliwość na niedolę zwierzaków stąd nie ma co liczyć na koalicjanta. To wlasnie koalicjant walczy o ta ustawe, wszyscy wiemy ze psl, to wies, rolnicy i tak jak piszesz ludzie malo wrazliwi na krzywde zwierzat, ludzie z mala wiedza ktorymi latwo manipulowac i wmowic im kazde klamstwo. Edited June 21, 2013 by Ada-jeje poprawaka Quote
yolanovi Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 zozola77 napisał(a):w ostatecznosci to mozna kupic ogłoszenia na jakims bazarku tylko tekst by trzeba wymyslić.. hmm.. No właśnie chciałam zaproponować, że kupię Messiemu ogłoszenia na bazarku tylko tekst by się jakiś zgrabny przydał Quote
Till Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 Ada-jeje napisał(a):ja tez, ale jesli nawet przeglosuja to ostatecznie przyklepac musi prezydent, ktory moze zawetowac, moze napisac do trybunalu konstytucyjnego i poczekac na odp. jest jeszcze kilka innych mozliwosci, raczej zezwolenia w tym roku nie bedzie. Sa jeszcze nasi waleczni samurajowie ktorzy tez caly czas trzymaja reke na pulsie. pre....t hahaha ten mały fiutek latający po lesie z pukawką! on i jakiekolwiek decyzje, a tym bardziej na rzecz zwierząt to utopia...za tym biznesem stoją lobbyści i wypasieni właściciele ubojni, to ogromne pieniądze...nam potrzeba cudu! Ostatnio mozna zauważyć w mediach piękne oblicze instytucji powiatowego lekarza weterynarii i w ogóle profesji weterynarza, afery ze schroniskami, z padniętym zwierzętami w ubojniach i hodowlach, nielegalny obrót środkami chemicznymi i "farmaceutycznymi" za tym wszystkim stoją weterynarze ŁAPÓWKARZE. Czarnych owiec w tej profesji coraz więcej, takie kreatury wychodzą ze szkół weterynaryjnych. A gdzie powołanie, służba bracią jak ich nazywają mniejszym...frazesy, liczą się tylko pieniądze. A uczciwego weterynarza, kochającego zwierzęta coraz trudniej znaleźć. Moją wypowiedzią nie chciałam urazić uczciwych weterynarzy i myślę, że tacy nie poczuli sie urażeni, ale szlag mnie trafia jak obserwuję ten proceder już od wielu lat. Czują się bezkarni bo ci nad nimi nie różnią się od nich więc kto ma ich pozbawić prawa wykonywania zawodu? Quote
Till Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 yolanovi napisał(a):No właśnie chciałam zaproponować, że kupię Messiemu ogłoszenia na bazarku tylko tekst by się jakiś zgrabny przydał ja czekam na zdjecia takie do ogłoszeń, sklecimy treść i można ruszać z ogłoszeniami. Mam tylko jeden dylemat, jak określić jego rasę, nie chce żeby przez to, że jest w typie pit bulla był traktowany jak ostry zabijaka bo on żyje z kotami i innymi psami w zgodzie. Najbardziej lubi bawić się ze szczeniakiem, ma duże poczucie humoru, jest wesołym, młodym pieskiem, a do tego bardzo inteligentnym. Może to pit bull mieszany z boksiem? no nie wiem, trzeba coś wymyślić, jak sądzicie? Quote
yolanovi Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 Till napisał(a):ja czekam na zdjecia takie do ogłoszeń, sklecimy treść i można ruszać z ogłoszeniami. Mam tylko jeden dylemat, jak określić jego rasę, nie chce żeby przez to, że jest w typie pit bulla był traktowany jak ostry zabijaka bo on żyje z kotami i innymi psami w zgodzie. Najbardziej lubi bawić się ze szczeniakiem, ma duże poczucie humoru, jest wesołym, młodym pieskiem, a do tego bardzo inteligentnym. Może to pit bull mieszany z boksiem? no nie wiem, trzeba coś wymyślić, jak sądzicie? Może wcale nie pisać o bullowatych w genealogii Messiego, tylko że to wesoły, łagodny i ineteligentny pies z domieszką genów boksiowych. Każdy sobie go zaklasyfikuje jak zechce na podstawie fotek Quote
zozola77 Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 yolanovi napisał(a):Może wcale nie pisać o bullowatych w genealogii Messiego, tylko że to wesoły, łagodny i ineteligentny pies z domieszką genów boksiowych. Każdy sobie go zaklasyfikuje jak zechce na podstawie fotek uwazam to za dobry pomysł trzeba by zebrac informacje o Mesim w jednym poscie i próbowac cos napisac do ogłoszeń...teraz juz uciekam..ale mzoe w najblizszym czasei mi sie uda cos sklecic..no chyba ze ktos bedzie szybszy :) Quote
Ada-jeje Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 [quote name='Till']pre....t hahaha ten mały fiutek latający po lesie z pukawką! on i jakiekolwiek decyzje, a tym bardziej na rzecz zwierząt to utopia...za tym biznesem stoją lobbyści i wypasieni właściciele ubojni, to ogromne pieniądze...nam potrzeba cudu! Ostatnio mozna zauważyć w mediach piękne oblicze instytucji powiatowego lekarza weterynarii i w ogóle profesji weterynarza, afery ze schroniskami, z padniętym zwierzętami w ubojniach i hodowlach, nielegalny obrót środkami chemicznymi i "farmaceutycznymi" za tym wszystkim stoją weterynarze ŁAPÓWKARZE. Czarnych owiec w tej profesji coraz więcej, takie kreatury wychodzą ze szkół weterynaryjnych. A gdzie powołanie, służba bracią jak ich nazywają mniejszym...frazesy, liczą się tylko pieniądze. A uczciwego weterynarza, kochającego zwierzęta coraz trudniej znaleźć. Moją wypowiedzią nie chciałam urazić uczciwych weterynarzy i myślę, że tacy nie poczuli sie urażeni, ale szlag mnie trafia jak obserwuję ten proceder już od wielu lat. Czują się bezkarni bo ci nad nimi nie różnią się od nich więc kto ma ich pozbawić prawa wykonywania zawodu? Zakaz testowania kosmetykow na zwierzetach trwal 20 lat i w tym roku zostal wprowadzony w zycie. http://proanimals.org/z-ostatniej-chwili/236-zakaz-testowania-kosmetykow-na-zwierzetach-na-zawsze W Polsce walka medialna trwa okolo 3 lat, pokazuja nam korupcje w weterynarii, lobbystow w sejmie, jednak spoleczenstwo jest informowane o coraz wiecej aferach, a to jest edukacja, spolecznstwa, musimy sie uzbroic w cierpliwosc ktorej tak nam brak, i wierzyc ze po wielu bojach i latach walki uda sie i w Polsce. Quote
missiaa Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 Wiadomość od missieek: [FONT=arial]w załączniku fotka paragonu z apteki[/FONT][FONT=arial]musiałam zakupić jeszcze jeden Ranigast, mieli tylko większą dawkę więc cena ciut większa od poprzednich[/FONT] [FONT=arial] [/FONT] [FONT=arial]dziś skończył branie Ranigastu, brał przez 2 tygodnie[/FONT] [FONT=arial]we wtorek skończy branie antybiotyku[/FONT] [FONT=arial] [/FONT] [FONT=arial]bierze jeszcze Esseliv i Encorton[/FONT] Quote
Recommended Posts