Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kiedy Malagos mnie nie chce a ja pilnie potrzebuję ;-(

Ja sobie właśnie stwierdziłam, że sama zacznę udostępniać nasze zwierze zamiast ciągle się prosić organizacje. Info o chęci dodania (opis+foty+kontakt) słać tu: [email protected], a strona do polubienia jest tu:

https://www.facebook.com/pages/Pieskie-Adopcje/192092274276832

PS. Mamba już tam jest, zaraz wrzucam Fionkę oraz ASTa od Mestudio. Możecie rozesłać wici jakby co - służę pomocą :-)

Posted

[quote name='kcd']Kiedy Malagos mnie nie chce a ja pilnie potrzebuję ;-(

Ja sobie właśnie stwierdziłam, że sama zacznę udostępniać nasze zwierze zamiast ciągle się prosić organizacje. Info o chęci dodania (opis+foty+kontakt) słać tu: [email protected], a strona do polubienia jest tu:

PS. Mamba już tam jest, zaraz wrzucam Fionkę oraz ASTa od Mestudio. Możecie rozesłać wici jakby co - służę pomocą :-)

To ja poproszę Kajtuniastego... - masz do niego chyba FB link...? (mam w podpisie)

Posted

[quote name='kcd']Kiedy Malagos mnie nie chce a ja pilnie potrzebuję ;-(

to chodz do mnie na watek Hopki i zrob reklame :)

Posted

[quote name='Mattilu']to chodz do mnie na watek Hopki i zrob reklame :)[/QUOTE]

A ja nie znam wątku Hopki :-( Proszę mnie natychmiast wszędzie pozapraszać! ;-)

Posted

[quote name='kcd']A ja nie znam wątku Hopki :-( Proszę mnie natychmiast wszędzie pozapraszać! ;-)

Chodz, chodz: zapraszam Cie na watek Hopeczki: http://www.dogomania.pl/forum/threads/232409-Hopka-ju%C5%BC-wie-jak-wygl%C4%85da-prawdziwe-psie-%C5%BCycie-w-cudownej-Rodzinie/page69

i na watek zaprzyjazionej Ovki, Gusiaczek na pewno sie nie obrazi: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227186-To-i-owo-o-Ovo-wyrwanej-z-olkuskiej-mordowni-DT-oszala%C5%82-z-mi%C5%82o%C5%9Bci-i-Ovka-ma-DS/page61

Posted

Mambiszon już w stolicy... A Ciocia KCD zaspała ;)
W aucie jechała grzecznie, tylko nie dała się wypchnąć na tylne siedzenie :) Trochę wyglądała przez okno, trochę leżała zwinięta w kłębuszek. W pewnym momencie, gdy stałyśmy na czerwonym świetle przy przystanku autobusowym, obszczekała groźnie siwego pana... Na miejscu wyskoczyła sama z auta. Trochę niepewnie się czuła przy samej ulicy, gdy przejeżdżał sznur samochodów, ale już na chodniku nie było problemu - szła zaciekawiona. Do klatki weszła bez obaw. Trochę gorzej było z windą, ale weszła. Do mieszkania weszła zaciekawiona, pozwiedzała kąty, wyszła na balkon i zamierzała się zameldować na... łóżku!!!! Pewnie z braku kanapy i fotela ;) Do Janka podeszła bez obaw, bez szczekania, dała się głaskać i poklepywać. Zostawiłam jej narzutę, dwie nowe zabawki i jedną "przechodzoną", na wpół wybebeszoną świnkę ;) Dałam też 5 dużych puszek i torbę suchej karmy. Z naszych szacunków wynika, że żarełka wystarczy na tydzień. W przyszłym tygodniu zamówimy suchą karmę, bo Mamba przestała wybrzydzać. Gdy wychodziłam, nie pchała się na siłę za mną do drzwi. Powiedziałam, jak zawsze "pies zostaje" i wyszłam...
Z dobrze poinformowanych źródeł ;) wiem, że Mamba się Jankowi spodobała :) Mi mówił, że najważniejsze jest to, że jest... czarna! :) Mam nadzieję, że będzie się im dobrze układać. W poniedziałek odbiorę z lecznicy duplikat książeczki i we wtorek Sławek podrzuci, wraz z miską, o której zapomniałam...

Janek na razie nie pracuje. Zamierza wrócić do pracy z końcem czerwca i do tego czasu Mamba musi znaleźć dom...

A u nas w domu?... Gapcia znowu jest dawną Gapcią! Przywitała mnie radośnie w drzwiach, zaczepia Lili, cieszy się i swobodnie przemieszcza po domu i ogrodzie...

Janku, kcd - DZIĘKUJĘ!

Posted

[quote name='Nutusia']Mambiszon już w stolicy... A Ciocia KCD zaspała ;)
W aucie jechała grzecznie, tylko nie dała się wypchnąć na tylne siedzenie :)
Trochę wyglądała przez okno, trochę leżała zwinięta w kłębuszek. W pewnym momencie, gdy stałyśmy na czerwonym świetle przy przystanku autobusowym, obszczekała groźnie siwego pana... Na miejscu wyskoczyła sama z auta. Trochę niepewnie się czuła przy samej ulicy, gdy przejeżdżał sznur samochodów, ale już na chodniku nie było problemu - szła zaciekawiona. Do klatki weszła bez obaw. Trochę gorzej było z windą, ale weszła. Do mieszkania weszła zaciekawiona, pozwiedzała kąty, wyszła na balkon i zamierzała się zameldować na... łóżku!!!! Pewnie z braku kanapy i fotela ;) Do Janka podeszła bez obaw, bez szczekania, dała się głaskać i poklepywać. Zostawiłam jej narzutę, dwie nowe zabawki i jedną "przechodzoną", na wpół wybebeszoną świnkę ;) Dałam też 5 dużych puszek i torbę suchej karmy. Z naszych szacunków wynika, że żarełka wystarczy na tydzień. W przyszłym tygodniu zamówimy suchą karmę, bo Mamba przestała wybrzydzać. Gdy wychodziłam, nie pchała się na siłę za mną do drzwi. Powiedziałam, jak zawsze "pies zostaje" i wyszłam...
Z dobrze poinformowanych źródeł ;) wiem, że Mamba się Jankowi spodobała :) Mi mówił, że najważniejsze jest to, że jest... czarna! :) Mam nadzieję, że będzie się im dobrze układać. W poniedziałek odbiorę z lecznicy duplikat książeczki i we wtorek Sławek podrzuci, wraz z miską, o której zapomniałam...

Janek na razie nie pracuje. Zamierza wrócić do pracy z końcem czerwca i do tego czasu Mamba musi znaleźć dom...

A u nas w domu?... Gapcia znowu jest dawną Gapcią! Przywitała mnie radośnie w drzwiach, zaczepia Lili, cieszy się i swobodnie przemieszcza po domu i ogrodzie...

Janku, kcd - DZIĘKUJĘ!

A! się dziwisz ??? ! poza tym z tylnego siedzenia trudno autko prowadzić ...
a może się mylę ?
nie prowadzę nawet ze śmietnika ;
Podeślij Mu namiary na Pierworodną , czarna niczym heban:roflt:

Posted

[quote name='Gusiaczek']A! się dziwisz ??? ! poza tym z tylnego siedzenia trudno autko prowadzić ...
a może się mylę ?
nie prowadzę nawet ze śmietnika ;

Hahahah! To fakt zaspałam, ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że całą noc tę akcję fejsbukową ogarniam... Umówiłam się z Joe na 19:00 (on teraz z kolei odsypia), więc zaraz wychodzę... Wieczorem albo jutro zdam relację... :-)

Posted

[quote name='Poker']Świetne wiadomości i biedna Gapcia odzyskała sobie należną pozycję w stadzie.[/QUOTE]

Nio... odzyskała! Teraz najbiedniejsza znów jest Lili - napadana przez te dwie niskopienne przydługie, że muszę ją drugimi drzwiami wypuszczać :cool3:

Gusiaczku - namiary mogiem dać, bo taki "zięć" byłby całkiem całkiem, tylko że Mamba czarna... cała :eviltong:

Kcd zdawała mi relację z wizyty sms-owo na bieżąco. Mamba powitała ją buziakami. Ani trochę nie szczekała, przytulała się do Joe. Padła nawet deklaracja ze strony Cioci Kcd "kocham Mambę"! :crazyeye::loveu:

No cóż, znowu zadziałała "wersja eksportowa" i wyszłam na kłamczuchę i oszustkę, że psa - nomen omen - OCZERNIAM!:evil_lol:

Posted

Mamba mnie pędzlowała po nosie, po rękach a na Joe skakała, domagając się miziania :-) A potem jego również pędzlowała po nosie i rękach. Ona ma jakiś pociąg do nosów... ;-) Uwielbia się z Joe bawić piłeczką, jest wtedy chyba najszczęśliwszym psem na świecie! Póki co nikogo nie obszczekała, merdała ogonkiem na pieski na spacerze (nawet jak jeden ją brzydko obszczekał, to nie zareagowała) a także na 7latkę, która do niej podeszła - grzecznie dała się jej również pogłaskać po główce. Jestem pod wrażeniem i to fakt - kocham Mambę, że ojej!

Dziś Mambulec pojechał zapoznać się z 2 innymi rodzinnymi psami i cała trójka się pokochała :-) Mam nawet zdjęcie z ich szaleństw, ale jest tak nieczytelne, że nie nadaje się do wrzucania.

Mówiłam wczoraj, że mam dobre przeczucia... Joe poprosił, żeby wstrzymać się tydzień z ogłaszaniem Mamby... :-)

Posted

Tfu tfu tfu - 3 razy za lewe ramię.
Super się sprawa rozwiązała, bo to nie byla sytuacja komfortowa ani dla Mamby ani dla psiaczków u Nutusi, nie mówiąc już o samej Nutusi

Posted

[quote name='kcd']Mówiłam wczoraj, że mam dobre przeczucia... Joe poprosił, żeby wstrzymać się tydzień z ogłaszaniem Mamby... :-)
Cóż, widocznie tak ją Nutusia oczerniła, że może... :kciuki:

Posted

Uuuuuuaaaaaa..... się narobiło...... ;)
Napisałam maila do Joe, ale nie dostałam jeszcze odpowiedzi ;) Jutro Sławek podrzuci książeczkę, miskę i posłanie, skoro do wyrka wstęp wzbroniony :) Mam nadzieję, że ta wersja "dobra, grzeczna Mamba" się utrzyma na dłużej niż się utrzymała u nas...

Posted

Mam wieści od Joe, że Mamba jest... SUPER! :) Trochę ją niepokoją obcy ludzie i głosy za ścianą, ale szybko się uspokaja. Była też z wizytą u Mamy Janka, gdzie są 3 psy i nie było żadnych scysji... Mam w aucie posłanko dla niej, miskę i książeczkę, tylko nie wiem czy uda nam się dzisiaj spotkać.
Ciocia Kejciu zamówiła 20 kg karmy Josera z pieniążków bazarkowych - bardzo dziękujemy :)