Ziutka Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Siedze cicho ;) ale też czekam na wieści rzecz jasna :) Quote
kcd Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Kiedy Malagos mnie nie chce a ja pilnie potrzebuję ;-( Ja sobie właśnie stwierdziłam, że sama zacznę udostępniać nasze zwierze zamiast ciągle się prosić organizacje. Info o chęci dodania (opis+foty+kontakt) słać tu: [email protected], a strona do polubienia jest tu: https://www.facebook.com/pages/Pieskie-Adopcje/192092274276832 PS. Mamba już tam jest, zaraz wrzucam Fionkę oraz ASTa od Mestudio. Możecie rozesłać wici jakby co - służę pomocą :-) Quote
Poker Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Cieszę się ,że sprawy przybrały tak pomyślny obrót. Musicie wszyscy odetchnąć ,a przede wszystkim Gapcia . Quote
inka33 Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 [quote name='kcd']Kiedy Malagos mnie nie chce a ja pilnie potrzebuję ;-( Ja sobie właśnie stwierdziłam, że sama zacznę udostępniać nasze zwierze zamiast ciągle się prosić organizacje. Info o chęci dodania (opis+foty+kontakt) słać tu: [email protected], a strona do polubienia jest tu: https://www.facebook.com/pages/Pieskie-Adopcje/192092274276832 PS. Mamba już tam jest, zaraz wrzucam Fionkę oraz ASTa od Mestudio. Możecie rozesłać wici jakby co - służę pomocą :-) To ja poproszę Kajtuniastego... - masz do niego chyba FB link...? (mam w podpisie) Quote
Mattilu Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 [quote name='kcd']Kiedy Malagos mnie nie chce a ja pilnie potrzebuję ;-( Ja sobie właśnie stwierdziłam, że sama zacznę udostępniać nasze zwierze zamiast ciągle się prosić organizacje. Info o chęci dodania (opis+foty+kontakt) słać tu: [email protected], a strona do polubienia jest tu: https://www.facebook.com/pages/Pieskie-Adopcje/192092274276832 PS. Mamba już tam jest, zaraz wrzucam Fionkę oraz ASTa od Mestudio. Możecie rozesłać wici jakby co - służę pomocą :-) to chodz do mnie na watek Hopki i zrob reklame :) Quote
Ellig Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 [quote name='kcd'] Ja sobie właśnie stwierdziłam, że sama zacznę udostępniać nasze zwierze zamiast ciągle się prosić organizacje. Info o chęci dodania (opis+foty+kontakt) słać tu: [email protected], a strona do polubienia jest tu: https://www.facebook.com/pages/Pieskie-Adopcje/192092274276832 Świetny pomysł:) Quote
Kejciu Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/243730-Zaproszeniowy-bazarek-do-2-06-dla-MAMBY-I-ZNAJDEK?p=20891753#post20891753 Quote
kcd Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 [quote name='Mattilu']to chodz do mnie na watek Hopki i zrob reklame :)[/QUOTE] A ja nie znam wątku Hopki :-( Proszę mnie natychmiast wszędzie pozapraszać! ;-) Quote
Mattilu Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 [quote name='kcd']A ja nie znam wątku Hopki :-( Proszę mnie natychmiast wszędzie pozapraszać! ;-) Chodz, chodz: zapraszam Cie na watek Hopeczki: http://www.dogomania.pl/forum/threads/232409-Hopka-ju%C5%BC-wie-jak-wygl%C4%85da-prawdziwe-psie-%C5%BCycie-w-cudownej-Rodzinie/page69 i na watek zaprzyjazionej Ovki, Gusiaczek na pewno sie nie obrazi: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227186-To-i-owo-o-Ovo-wyrwanej-z-olkuskiej-mordowni-DT-oszala%C5%82-z-mi%C5%82o%C5%9Bci-i-Ovka-ma-DS/page61 Quote
Nutusia Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 Mambiszon już w stolicy... A Ciocia KCD zaspała ;) W aucie jechała grzecznie, tylko nie dała się wypchnąć na tylne siedzenie :) Trochę wyglądała przez okno, trochę leżała zwinięta w kłębuszek. W pewnym momencie, gdy stałyśmy na czerwonym świetle przy przystanku autobusowym, obszczekała groźnie siwego pana... Na miejscu wyskoczyła sama z auta. Trochę niepewnie się czuła przy samej ulicy, gdy przejeżdżał sznur samochodów, ale już na chodniku nie było problemu - szła zaciekawiona. Do klatki weszła bez obaw. Trochę gorzej było z windą, ale weszła. Do mieszkania weszła zaciekawiona, pozwiedzała kąty, wyszła na balkon i zamierzała się zameldować na... łóżku!!!! Pewnie z braku kanapy i fotela ;) Do Janka podeszła bez obaw, bez szczekania, dała się głaskać i poklepywać. Zostawiłam jej narzutę, dwie nowe zabawki i jedną "przechodzoną", na wpół wybebeszoną świnkę ;) Dałam też 5 dużych puszek i torbę suchej karmy. Z naszych szacunków wynika, że żarełka wystarczy na tydzień. W przyszłym tygodniu zamówimy suchą karmę, bo Mamba przestała wybrzydzać. Gdy wychodziłam, nie pchała się na siłę za mną do drzwi. Powiedziałam, jak zawsze "pies zostaje" i wyszłam... Z dobrze poinformowanych źródeł ;) wiem, że Mamba się Jankowi spodobała :) Mi mówił, że najważniejsze jest to, że jest... czarna! :) Mam nadzieję, że będzie się im dobrze układać. W poniedziałek odbiorę z lecznicy duplikat książeczki i we wtorek Sławek podrzuci, wraz z miską, o której zapomniałam... Janek na razie nie pracuje. Zamierza wrócić do pracy z końcem czerwca i do tego czasu Mamba musi znaleźć dom... A u nas w domu?... Gapcia znowu jest dawną Gapcią! Przywitała mnie radośnie w drzwiach, zaczepia Lili, cieszy się i swobodnie przemieszcza po domu i ogrodzie... Janku, kcd - DZIĘKUJĘ! Quote
Gusiaczek Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 [quote name='Mattilu'] i na watek zaprzyjazionej Ovki, Gusiaczek na pewno sie nie obrazi: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227186-To-i-owo-o-Ovo-wyrwanej-z-olkuskiej-mordowni-DT-oszalał-z-miłości-i-Ovka-ma-DS/page61 Obraziła się, jak zawsze ;) Quote
Gusiaczek Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 [quote name='Nutusia']Mambiszon już w stolicy... A Ciocia KCD zaspała ;) W aucie jechała grzecznie, tylko nie dała się wypchnąć na tylne siedzenie :) Trochę wyglądała przez okno, trochę leżała zwinięta w kłębuszek. W pewnym momencie, gdy stałyśmy na czerwonym świetle przy przystanku autobusowym, obszczekała groźnie siwego pana... Na miejscu wyskoczyła sama z auta. Trochę niepewnie się czuła przy samej ulicy, gdy przejeżdżał sznur samochodów, ale już na chodniku nie było problemu - szła zaciekawiona. Do klatki weszła bez obaw. Trochę gorzej było z windą, ale weszła. Do mieszkania weszła zaciekawiona, pozwiedzała kąty, wyszła na balkon i zamierzała się zameldować na... łóżku!!!! Pewnie z braku kanapy i fotela ;) Do Janka podeszła bez obaw, bez szczekania, dała się głaskać i poklepywać. Zostawiłam jej narzutę, dwie nowe zabawki i jedną "przechodzoną", na wpół wybebeszoną świnkę ;) Dałam też 5 dużych puszek i torbę suchej karmy. Z naszych szacunków wynika, że żarełka wystarczy na tydzień. W przyszłym tygodniu zamówimy suchą karmę, bo Mamba przestała wybrzydzać. Gdy wychodziłam, nie pchała się na siłę za mną do drzwi. Powiedziałam, jak zawsze "pies zostaje" i wyszłam... Z dobrze poinformowanych źródeł ;) wiem, że Mamba się Jankowi spodobała :) Mi mówił, że najważniejsze jest to, że jest... czarna! :) Mam nadzieję, że będzie się im dobrze układać. W poniedziałek odbiorę z lecznicy duplikat książeczki i we wtorek Sławek podrzuci, wraz z miską, o której zapomniałam... Janek na razie nie pracuje. Zamierza wrócić do pracy z końcem czerwca i do tego czasu Mamba musi znaleźć dom... A u nas w domu?... Gapcia znowu jest dawną Gapcią! Przywitała mnie radośnie w drzwiach, zaczepia Lili, cieszy się i swobodnie przemieszcza po domu i ogrodzie... Janku, kcd - DZIĘKUJĘ! A! się dziwisz ??? ! poza tym z tylnego siedzenia trudno autko prowadzić ... a może się mylę ? nie prowadzę nawet ze śmietnika ; Podeślij Mu namiary na Pierworodną , czarna niczym heban:roflt: Quote
Poker Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Świetne wiadomości i biedna Gapcia odzyskała sobie należną pozycję w stadzie. Quote
kcd Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 [quote name='Gusiaczek']A! się dziwisz ??? ! poza tym z tylnego siedzenia trudno autko prowadzić ... a może się mylę ? nie prowadzę nawet ze śmietnika ; Hahahah! To fakt zaspałam, ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że całą noc tę akcję fejsbukową ogarniam... Umówiłam się z Joe na 19:00 (on teraz z kolei odsypia), więc zaraz wychodzę... Wieczorem albo jutro zdam relację... :-) Quote
Nutusia Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 [quote name='Poker']Świetne wiadomości i biedna Gapcia odzyskała sobie należną pozycję w stadzie.[/QUOTE] Nio... odzyskała! Teraz najbiedniejsza znów jest Lili - napadana przez te dwie niskopienne przydługie, że muszę ją drugimi drzwiami wypuszczać :cool3: Gusiaczku - namiary mogiem dać, bo taki "zięć" byłby całkiem całkiem, tylko że Mamba czarna... cała :eviltong: Kcd zdawała mi relację z wizyty sms-owo na bieżąco. Mamba powitała ją buziakami. Ani trochę nie szczekała, przytulała się do Joe. Padła nawet deklaracja ze strony Cioci Kcd "kocham Mambę"! :crazyeye::loveu: No cóż, znowu zadziałała "wersja eksportowa" i wyszłam na kłamczuchę i oszustkę, że psa - nomen omen - OCZERNIAM!:evil_lol: Quote
Poker Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Czasem zmiana miejsca pobytu wychodzi psu na dobre. Otwiera sie przed nim pusta kartka. Quote
Mattilu Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Noo, zeby Mambe OCZERNIC to sie trzeba postarac :evil_lol: Quote
kcd Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Mamba mnie pędzlowała po nosie, po rękach a na Joe skakała, domagając się miziania :-) A potem jego również pędzlowała po nosie i rękach. Ona ma jakiś pociąg do nosów... ;-) Uwielbia się z Joe bawić piłeczką, jest wtedy chyba najszczęśliwszym psem na świecie! Póki co nikogo nie obszczekała, merdała ogonkiem na pieski na spacerze (nawet jak jeden ją brzydko obszczekał, to nie zareagowała) a także na 7latkę, która do niej podeszła - grzecznie dała się jej również pogłaskać po główce. Jestem pod wrażeniem i to fakt - kocham Mambę, że ojej! Dziś Mambulec pojechał zapoznać się z 2 innymi rodzinnymi psami i cała trójka się pokochała :-) Mam nawet zdjęcie z ich szaleństw, ale jest tak nieczytelne, że nie nadaje się do wrzucania. Mówiłam wczoraj, że mam dobre przeczucia... Joe poprosił, żeby wstrzymać się tydzień z ogłaszaniem Mamby... :-) Quote
AMIGA Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Tfu tfu tfu - 3 razy za lewe ramię. Super się sprawa rozwiązała, bo to nie byla sytuacja komfortowa ani dla Mamby ani dla psiaczków u Nutusi, nie mówiąc już o samej Nutusi Quote
inka33 Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 [quote name='kcd']Mówiłam wczoraj, że mam dobre przeczucia... Joe poprosił, żeby wstrzymać się tydzień z ogłaszaniem Mamby... :-) Cóż, widocznie tak ją Nutusia oczerniła, że może... :kciuki: Quote
Nutusia Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 Uuuuuuaaaaaa..... się narobiło...... ;) Napisałam maila do Joe, ale nie dostałam jeszcze odpowiedzi ;) Jutro Sławek podrzuci książeczkę, miskę i posłanie, skoro do wyrka wstęp wzbroniony :) Mam nadzieję, że ta wersja "dobra, grzeczna Mamba" się utrzyma na dłużej niż się utrzymała u nas... Quote
kcd Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Dzień dobry, przyszedł spam: http://www.dogomania.pl/forum/threads/243833-Mikrosunia-3-szczeniaki-z-ulicy-PILNIE-DT-!!!!! Zapraszam na wątek suni i 3 szczeniaków. Quote
Nutusia Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 Mam wieści od Joe, że Mamba jest... SUPER! :) Trochę ją niepokoją obcy ludzie i głosy za ścianą, ale szybko się uspokaja. Była też z wizytą u Mamy Janka, gdzie są 3 psy i nie było żadnych scysji... Mam w aucie posłanko dla niej, miskę i książeczkę, tylko nie wiem czy uda nam się dzisiaj spotkać. Ciocia Kejciu zamówiła 20 kg karmy Josera z pieniążków bazarkowych - bardzo dziękujemy :) Quote
AMIGA Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Mambo jedna - już nic nie wymyślaj. Bądź jak najdłużej "wersją eksportową" :-) Quote
Recommended Posts