Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

inka33 napisał(a):
Właśnie przeczytałam "szczeka Doda na mamusię!" - wobec tego... Dobranoc! :sleep2:

Hahahaha! <3

Nutusiu, rozmawialiśmy z Joe jak było już bardzo późno, więc nie zawracaliśmy już głowy. Joe ma dzwonić do Ciebie dzisiaj. Daj znać co i jak, ok?

Posted

Czekam, czekam bardzo, bardzo :)
A Ciotki niechaj kciuki trzymią zawzięcie i uczciwie, bo jest szansa na dobry tymczas, gdzie Mamba byłaby jedynaczką, a opiekun miałby dla niej dużo czasu. KCD - dzięki!

Posted

kejciu napisał(a):
Super wieści KCD dzięki! :loveu:

Nie dziękować, jak nie ma jeszcze za co... Znając życie jeszcze wszystko może się posypać. Joe - złamać nogę albo wyjechać i zniknąć bez śladu a Mamba - znaleźć domek ;-)

Mamy od wczoraj kilkadziesiąt udostępnień ze Szczekamy! :multi:

Posted

Z jednej strony strasznie mi jej żal, że znowu jej świat runie, bo już się powoli zaczyna przełamywać - lepiej je, łapie z nami kontakt, głaskanie zaczyna sprawiać przyjemność - a z drugiej strasznie żal mi Gapci.

No i fakt, że Mamba miałaby jednego opiekuna na wyłączność, w dodatku takiego, który poświęcałby jej sporo czasu, to jednak chyba dla niej lepiej...

Nie wiem co w tej czarnej łepetynie siedzi, ale np. wczoraj było tak: Gapcia leżała na kanapie, obok siedział Sławek. Mamba podeszła. Gapcia się spięła, ale czuła się pewniej, bo Pańcio był obok. I co zrobiła Mamba?... Wylizała Gapiszonowy pyszczek, merdając ogonem i spokojnie sobie poszła. A dziś rano, gdy Gapcia wróciła z ogrodu, Mamba do niej podeszła (stałam obok), powąchała ją delikatnie (też merdając ogonem) i odeszła. Niestety, Gapcia przypłaciła ten kontakt siknięciem pod siebie :(

Najlepszą komitywę nadal ma z Kreską - szaleją tak, że meble w domu przestawiają. Przy czym zabawy Mamby z delikatnością niewiele mają wspólnego, a Kresce to bardzo odpowiada ;)

Posted

Wracam do świata żywych.
Oby się udało Mambuchę wyekspediować. Ona jest ważna, ale Gapcia ważniejsza.Jest w SWOIM domu.
Lady, która przeganiała Dolarka jest jedynaczką i jest bardzo dobrze.

Posted

No właśnie - nasze własne psiaki są najważniejsze (przynajmniej powinny), ale nie zawsze jest to możliwe, jak widać. Tym bardziej szkoda byłoby zmarnować szansę i dla Mamby i dla Gapci i dla Chmurki i... dla mnie...

Posted

Właśnie rozmawialiśmy. Jesteśmy umówieni na jutro, na 11-tą.
I jeszcze tylko będę musiała dziś zakneblować mojego Sławka, bo już wczoraj wieczorem do Mamby przemawiał mniej więcej w te słowa: "nikt Cię nie chce, a Ty taka fajna psina jesteś. Tylko szczekasz, ale jak tu nie szczekać, jak nie wiadomo co to za kolejny obcy człowiek... itd., itp..." Strasznie mi jej żal, cholera :(

Posted

:-( :-( :-( No strasznie biedna niunia... nie jestem fanką takiego przerzucania psów, a wręcz przeciwnie. Ale w tym całym tymczasowaniu trzeba sobie ustalić pewne zasady... ja przyjęłam jedną podstawową - mój własny piesio będzie zawsze na pierwszym miejscu. Jakby mi sikał pod siebie ze strachu, to podjęłabym identyczną decyzję. Staraj się o tym pomyśleć w ten sposób - Dziabąg będzie miał Pańcia tylko dla siebie, ja będę wpadać i pomagać mu z nią pracować nad tym szczekaniem (może skonsultujemy ją z behawiorystką?), Joe pewnie pomoże nam ją udostępniać a może któryś z jego znajomych w ogóle ją weźmie?

Posted

Bardzo się cieszę, że Mamba trafi pod dobrą opiekę.
I Ty też ciesz się, Nutusiu, bo choć mogłoby być lepiej, gdyby poszła bezpośrednio do DS, to mogłoby też być o wiele wiele gorzej...
Spotka ją los najlepszy z możliwych. I będzie to ratunek dla Gapci, dla Waszych nerwów i dobrych relacji w stadzie, które wkrótce znów się powiększy.

Oby Mamba jak najszybciej trafiła do tego wyczekanego, kochającego, ostatniego domu...

Posted

Kcd, wiesz co? :loveu: To za Joe.

Nutusia napisał(a):
No właśnie - nasze własne psiaki są najważniejsze (przynajmniej powinny), ale nie zawsze jest to możliwe, jak widać. Tym bardziej szkoda byłoby zmarnować szansę i dla Mamby i dla Gapci i dla Chmurki i... dla mnie...

Pewnie, że by było szkoda...

Chociaz dla Ciebie to by się może jeszcze szansa na jakiś DT znalazła... :diabloti:

Posted

[quote name='Mattilu']Wyslalam mejla do psygarnij z tekstem do ogloszen podanym przez Nutusie tu na watku i ze zdjeciami, proszac o umieszczenie jej na ich stronie na FB. Teraz trzeba sprawdzac na FB czy ja umiescili.[/QUOTE]

Na fb psygarnij jest podana instrukcja jaką trzeba uskutecznić w mailu i chyba w jakiej kolejności - więc wysłalam przed chwileczką do nich wg. ich instrukcji zobaczymy może się uda - o chyba mi nic nie umknęło?sprawdziłam przed chwilą ale Mambiszona od wczoraj nie dodali :(
Ale będę walczyć i tak łatwo zbyć się nie dam :D

Posted

[quote name='inka33'](...)
Chociaz dla Ciebie to by się może jeszcze szansa na jakiś DT znalazła... :diabloti:[/QUOTE]

Chcesz zaadoptować Nutusię? :siara:

[quote name='Nutusia'](...) Strasznie mi jej żal, cholera :([/QUOTE]

Nutusiu, nie martw się, przecież jedzie do domu, gdzie będzie jej dobrze! Będzie jedynaczką i będzie miała ludzia dla siebie. Same 'dodatnie plusy' i nie miej wyrzutów sumienia, bo krzywdy jej nie robisz, a wręcz odwrotnie. Gapcia odetchnie a Ty wraz z nią i Chmurka będzie miała miejsce. :) Choć... zaraz... Ty przercież do inki33 na DS idziesz :roflt:

Posted (edited)

Halo! Przecież to ja szukałam dla siebie DS! Co to za wpychanie się? KOLEJKA!

Edit: oraz: jutro w samo południe jadę przywitać Mambiszonka i zobaczyć jak z tym szczekaniem :-) Przywiozę też od siebie trochę jedzonka i może długaśną smycz treningową?

Edited by kcd
Posted

[quote name='inka33']Chociaz dla Ciebie to by się może jeszcze szansa na jakiś DT znalazła... :diabloti:[/QUOTE]
[quote name='Gosiapk']Chcesz zaadoptować Nutusię? :siara: [/QUOTE]
:shake: Przetymczasować. :)
Obiadek by mi ugotowała czy cuś... ;)

[quote name='Gosiapk']Nutusiu, nie martw się, przecież jedzie do domu, gdzie będzie jej dobrze! Będzie jedynaczką i będzie miała ludzia dla siebie. Same 'dodatnie plusy' i nie miej wyrzutów sumienia, bo krzywdy jej nie robisz, a wręcz odwrotnie. Gapcia odetchnie a Ty wraz z nią i Chmurka będzie miała miejsce. :smile:[/QUOTE]
Mądrze gadasz - dać Ci wódki! ;)
[quote name='Gosiapk'] Choć... zaraz... Ty przercież do inki33 na DS idziesz :roflt:[/QUOTE]
Tylko ADT! :mad:

[quote name='kcd']Halo! Przecież to ja szukałam dla siebie DS! Co to za wpychanie się? KOLEJKA![/QUOTE]
Ale Ty czekasz na miejsce u Malagos? Co to za zaklepywanie mijsca w dwoch kolejkach?!

[quote name='kcd']Edit: oraz: jutro w samo południe jadę przywitać Mambiszonka i zobaczyć jak z tym szczekaniem :-) Przywiozę też od siebie trochę jedzonka i może długaśną smycz treningową?[/QUOTE]
Czekam na opo(wieści) o Mambuśce.