Ziutka Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 jola_li napisał(a):Niestety, nie mogę pomóc, bo nie mam fb... Ja tak samo jak Jola...nie mogę pomóc, bo nie mam fb Quote
inka33 Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 [quote name='kcd']Szczekamy dodały nam Mambusię! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=369921406441955&set=a.369921009775328.1073741898.254742034626560&type=1&theater Właśnie przeczytałam "szczeka Doda na mamusię!" - wobec tego... Dobranoc! :sleep2: Quote
kcd Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 inka33 napisał(a):Właśnie przeczytałam "szczeka Doda na mamusię!" - wobec tego... Dobranoc! :sleep2: Hahahaha! <3 Nutusiu, rozmawialiśmy z Joe jak było już bardzo późno, więc nie zawracaliśmy już głowy. Joe ma dzwonić do Ciebie dzisiaj. Daj znać co i jak, ok? Quote
Nutusia Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Czekam, czekam bardzo, bardzo :) A Ciotki niechaj kciuki trzymią zawzięcie i uczciwie, bo jest szansa na dobry tymczas, gdzie Mamba byłaby jedynaczką, a opiekun miałby dla niej dużo czasu. KCD - dzięki! Quote
kcd Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 kejciu napisał(a):Super wieści KCD dzięki! :loveu: Nie dziękować, jak nie ma jeszcze za co... Znając życie jeszcze wszystko może się posypać. Joe - złamać nogę albo wyjechać i zniknąć bez śladu a Mamba - znaleźć domek ;-) Mamy od wczoraj kilkadziesiąt udostępnień ze Szczekamy! :multi: Quote
jola_li Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Ajajajaj.......... Obyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyobyoby się udało..... Quote
Nutusia Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Z jednej strony strasznie mi jej żal, że znowu jej świat runie, bo już się powoli zaczyna przełamywać - lepiej je, łapie z nami kontakt, głaskanie zaczyna sprawiać przyjemność - a z drugiej strasznie żal mi Gapci. No i fakt, że Mamba miałaby jednego opiekuna na wyłączność, w dodatku takiego, który poświęcałby jej sporo czasu, to jednak chyba dla niej lepiej... Nie wiem co w tej czarnej łepetynie siedzi, ale np. wczoraj było tak: Gapcia leżała na kanapie, obok siedział Sławek. Mamba podeszła. Gapcia się spięła, ale czuła się pewniej, bo Pańcio był obok. I co zrobiła Mamba?... Wylizała Gapiszonowy pyszczek, merdając ogonem i spokojnie sobie poszła. A dziś rano, gdy Gapcia wróciła z ogrodu, Mamba do niej podeszła (stałam obok), powąchała ją delikatnie (też merdając ogonem) i odeszła. Niestety, Gapcia przypłaciła ten kontakt siknięciem pod siebie :( Najlepszą komitywę nadal ma z Kreską - szaleją tak, że meble w domu przestawiają. Przy czym zabawy Mamby z delikatnością niewiele mają wspólnego, a Kresce to bardzo odpowiada ;) Quote
Poker Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Wracam do świata żywych. Oby się udało Mambuchę wyekspediować. Ona jest ważna, ale Gapcia ważniejsza.Jest w SWOIM domu. Lady, która przeganiała Dolarka jest jedynaczką i jest bardzo dobrze. Quote
Nutusia Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 No właśnie - nasze własne psiaki są najważniejsze (przynajmniej powinny), ale nie zawsze jest to możliwe, jak widać. Tym bardziej szkoda byłoby zmarnować szansę i dla Mamby i dla Gapci i dla Chmurki i... dla mnie... Quote
kcd Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Ja też... napisałam smsa do Joe, jeszcze nie odpisał. Quote
Nutusia Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Właśnie rozmawialiśmy. Jesteśmy umówieni na jutro, na 11-tą. I jeszcze tylko będę musiała dziś zakneblować mojego Sławka, bo już wczoraj wieczorem do Mamby przemawiał mniej więcej w te słowa: "nikt Cię nie chce, a Ty taka fajna psina jesteś. Tylko szczekasz, ale jak tu nie szczekać, jak nie wiadomo co to za kolejny obcy człowiek... itd., itp..." Strasznie mi jej żal, cholera :( Quote
kcd Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 :-( :-( :-( No strasznie biedna niunia... nie jestem fanką takiego przerzucania psów, a wręcz przeciwnie. Ale w tym całym tymczasowaniu trzeba sobie ustalić pewne zasady... ja przyjęłam jedną podstawową - mój własny piesio będzie zawsze na pierwszym miejscu. Jakby mi sikał pod siebie ze strachu, to podjęłabym identyczną decyzję. Staraj się o tym pomyśleć w ten sposób - Dziabąg będzie miał Pańcia tylko dla siebie, ja będę wpadać i pomagać mu z nią pracować nad tym szczekaniem (może skonsultujemy ją z behawiorystką?), Joe pewnie pomoże nam ją udostępniać a może któryś z jego znajomych w ogóle ją weźmie? Quote
jola_li Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Bardzo się cieszę, że Mamba trafi pod dobrą opiekę. I Ty też ciesz się, Nutusiu, bo choć mogłoby być lepiej, gdyby poszła bezpośrednio do DS, to mogłoby też być o wiele wiele gorzej... Spotka ją los najlepszy z możliwych. I będzie to ratunek dla Gapci, dla Waszych nerwów i dobrych relacji w stadzie, które wkrótce znów się powiększy. Oby Mamba jak najszybciej trafiła do tego wyczekanego, kochającego, ostatniego domu... Quote
inka33 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Kcd, wiesz co? :loveu: To za Joe. Nutusia napisał(a):No właśnie - nasze własne psiaki są najważniejsze (przynajmniej powinny), ale nie zawsze jest to możliwe, jak widać. Tym bardziej szkoda byłoby zmarnować szansę i dla Mamby i dla Gapci i dla Chmurki i... dla mnie... Pewnie, że by było szkoda... Chociaz dla Ciebie to by się może jeszcze szansa na jakiś DT znalazła... :diabloti: Quote
Kejciu Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 [quote name='Mattilu']Wyslalam mejla do psygarnij z tekstem do ogloszen podanym przez Nutusie tu na watku i ze zdjeciami, proszac o umieszczenie jej na ich stronie na FB. Teraz trzeba sprawdzac na FB czy ja umiescili.[/QUOTE] Na fb psygarnij jest podana instrukcja jaką trzeba uskutecznić w mailu i chyba w jakiej kolejności - więc wysłalam przed chwileczką do nich wg. ich instrukcji zobaczymy może się uda - o chyba mi nic nie umknęło?sprawdziłam przed chwilą ale Mambiszona od wczoraj nie dodali :( Ale będę walczyć i tak łatwo zbyć się nie dam :D Quote
Kejciu Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 (edited) Na sz_czekamy mamy 32 udostępnienia Mambika - walczymy o domek dla czarnego szkudnika ;D Edited May 24, 2013 by kejciu Quote
Gosiapk Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 [quote name='inka33'](...) Chociaz dla Ciebie to by się może jeszcze szansa na jakiś DT znalazła... :diabloti:[/QUOTE] Chcesz zaadoptować Nutusię? :siara: [quote name='Nutusia'](...) Strasznie mi jej żal, cholera :([/QUOTE] Nutusiu, nie martw się, przecież jedzie do domu, gdzie będzie jej dobrze! Będzie jedynaczką i będzie miała ludzia dla siebie. Same 'dodatnie plusy' i nie miej wyrzutów sumienia, bo krzywdy jej nie robisz, a wręcz odwrotnie. Gapcia odetchnie a Ty wraz z nią i Chmurka będzie miała miejsce. :) Choć... zaraz... Ty przercież do inki33 na DS idziesz :roflt: Quote
kcd Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 (edited) Halo! Przecież to ja szukałam dla siebie DS! Co to za wpychanie się? KOLEJKA! Edit: oraz: jutro w samo południe jadę przywitać Mambiszonka i zobaczyć jak z tym szczekaniem :-) Przywiozę też od siebie trochę jedzonka i może długaśną smycz treningową? Edited May 24, 2013 by kcd Quote
inka33 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 [quote name='inka33']Chociaz dla Ciebie to by się może jeszcze szansa na jakiś DT znalazła... :diabloti:[/QUOTE] [quote name='Gosiapk']Chcesz zaadoptować Nutusię? :siara: [/QUOTE] :shake: Przetymczasować. :) Obiadek by mi ugotowała czy cuś... ;) [quote name='Gosiapk']Nutusiu, nie martw się, przecież jedzie do domu, gdzie będzie jej dobrze! Będzie jedynaczką i będzie miała ludzia dla siebie. Same 'dodatnie plusy' i nie miej wyrzutów sumienia, bo krzywdy jej nie robisz, a wręcz odwrotnie. Gapcia odetchnie a Ty wraz z nią i Chmurka będzie miała miejsce. :smile:[/QUOTE] Mądrze gadasz - dać Ci wódki! ;) [quote name='Gosiapk'] Choć... zaraz... Ty przercież do inki33 na DS idziesz :roflt:[/QUOTE] Tylko ADT! :mad: [quote name='kcd']Halo! Przecież to ja szukałam dla siebie DS! Co to za wpychanie się? KOLEJKA![/QUOTE] Ale Ty czekasz na miejsce u Malagos? Co to za zaklepywanie mijsca w dwoch kolejkach?! [quote name='kcd']Edit: oraz: jutro w samo południe jadę przywitać Mambiszonka i zobaczyć jak z tym szczekaniem :-) Przywiozę też od siebie trochę jedzonka i może długaśną smycz treningową?[/QUOTE] Czekam na opo(wieści) o Mambuśce. Quote
Recommended Posts