Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

otka123 napisał(a):
Myśmy się chyba nieprzypadkowo Monia dobrały. Osim lat z rzędu jeździliśmy do Bieniek, malutkiej miejscowości, tak w połowie drogi między Szczytnem a Mrągowem. KOCHAM Mazury.

o jaaak miło :loveu::loveu::loveu:

Posted

otka123 napisał(a):
Myśmy się chyba nieprzypadkowo Monia dobrały. Osim lat z rzędu jeździliśmy do Bieniek, malutkiej miejscowości, tak w połowie drogi między Szczytnem a Mrągowem. KOCHAM Mazury.

my tez kochamy mazury i mazurskie psiaki

Posted

Cytrynka-gastronomik powiadasz? a mój mąż nie tylko aktor amator(to dla Mateusza)ale głównie kucharz! technolog żywienia.dla każdego cos dobrego!No to szykuje sie w wakacje jakas gastronomiczno -artystyczna uczta! prosze jak to kynologia łączy narody!!!;):evil_lol:;):evil_lol:

Posted

moka1 napisał(a):
Cytrynka-gastronomik powiadasz? a mój mąż nie tylko aktor amator(to dla Mateusza)ale głównie kucharz! technolog żywienia.dla każdego cos dobrego!No to szykuje sie w wakacje jakas gastronomiczno -artystyczna uczta! prosze jak to kynologia łączy narody!!!;):evil_lol:;):evil_lol:

o prosze to bede mogła pogotowac z twoim mezewm chodz ja po czterech latach nauki wole jadac dobre jedzenie niz je przyzadzac :) no cóz taki fachowy len :cool3:

Posted

O rany! ale sie przestraszyłam!cos mi nie chciał komputrek wskoczyc na dogo!!!zamarłam!jak by co,jakis kataklizm globalny to mój numer tel maja Laluna i Aga.
Nie wytrzymam chyba do soboty.Pieszo polezę!

Posted

moka1 napisał(a):
O rany! ale sie przestraszyłam!cos mi nie chciał komputrek wskoczyc na dogo!!!zamarłam!jak by co,jakis kataklizm globalny to mój numer tel maja Laluna i Aga.
Nie wytrzymam chyba do soboty.Pieszo polezę!

No proszę jak sie szybko zmienia plany na długi weekend :evil_lol: i to dla jakiegoś kudłacza :loveu:

Posted

[quote name='monita']To moka1 bierze na DT Morgankę ??

Postaram się, poszukać dla niej domku !!

Monita Moka jedzie po La Negrę już na stałe. Poniewaz bedzie w Ostródzie odbierać La Negrę osobiście, zobaczy też Morganę i wtedy zdecyduje czy da radę wziąsć dwa psy. Morgane do domku tymczasowego.
Tak ze szukaj domku stałego jak mozesz.

Posted

basia0607 napisał(a):
Zobaczy schronisko w Ostrodzie i bedzie chciala zabrac wszystkie psy.Jestem tego pewna ! Na wszelki wypadek niech bedzie przygotowana na wiekszą ilośc kudlatych pasażerow.

Basiu to nie tak. Trzeba mierzyć siły na zamiary.
Monita ma trójkę dzieci i juz jednego psa i koty. Chce wziasć La Negrę na stałe. Wiec musi być uczciwa do siebie do domowników dwunoznych i czteronożnych i do psa czy psów które weźmie

Posted

oj Otka w schronisku spokój ,kiedy tyle par oczu sledzi każdy twój ruch ,tyle nadzieji wniesiecie:shake:
ja na Paluch wybieram się z3tyg. i nie moge...a Gosiar mi mówiła o malenkiej suni na kociarni ,takiej straej ,ratlerkowatej ,malunia podobno ...a ja nie mam odwagi spojrzec im w oczy ,bo to my ludzie zgotowaliśmy im taki los..:-(

Posted

Ufff... dotarłam tu. Dzięki AniaB za naprowadzenie. Tytuł wątku mylący. Ja staram się wiedzieć o wszystkich sznaucerkach. A Morgana to bez dwóch zdań sznaucer mini. Potwornie jest zaniedbana :shake: i taka biedaczka przerażona :( Sznaucery fatalnie znoszą bezdomność :shake:
Ale kąpiel, strzyżenie i będzie jak nowa. Czekam na wieści czy pojedzie na DT. Jeśli nie będę działać. A domku tak czy siak pomogę szukać.

Posted

Ale kąpiel, strzyżenie i będzie jak nowa. Czekam na wieści czy pojedzie na DT. Jeśli nie będę działać. A domku tak czy siak pomogę szukać.

To szukaj.
Dla Iskierki szykuje sie dom w Krakowie, stały. No i trzeba bedzie myśleć o transporcie. Moze i dla morgany by sie cos znalazło.
Kazdy stały domek ma pierwszeństwo przed domkiem tymczasowym.
A Morganie przyda sie tak czy tak doprowadzenie do ładu. Bo teraz nikt ja nawet nie zobaczy a nawet jak juz to kto ja weźmie.

Posted

Moka1 z tego co Cie znam ....zabierzesz obie sunie ;) bez wzgledu na konsekwencje ( mąż juz chyba padnie z wrazenia ....:evil_lol: ...moze poczekaj jak wyjedzie gdzies , a potem wmowisz ze te juz były ...;) ) Jestes Kochana ...zaczelam czytac wątek...zbieralo mi sie na płacz ...ale na szczescie doszlam do końca i ...:multi: ...szerokiej drogi :loveu:

Posted

Sznaucerek mini mówisz.
Jakieś pół roku temu kolega mojej córki znalazł w trakcie spaceru sznaucerkę mini. Okazał się na tyle odpowiedzialny, że szukał jej pierwotnej właścicielki i ku swojej rozpaczy znalazł.
Podpytam czy może chciałby pomóc takiej biedzie.
Innych zwierząt w domu nie ma.

Posted

Morgana jest w schronisku conajmniej około 6 lat. Jak przychodziło obecne kierownictwo to ona już była i wtedy miała z jakieś 2 lata ....więc conajmniej ma 8....

biedna 6 lat w budzie....mówią o nią "dzikuskowata" :(

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Morgana jest w schronisku conajmniej około 6 lat. Jak przychodziło obecne kierownictwo to ona już była i wtedy miała z jakieś 2 lata ....więc conajmniej ma 8....

ojejj....:-(

Posted

[quote name='Aga_Mazury']Morgana jest w schronisku conajmniej około 6 lat. Jak przychodziło obecne kierownictwo to ona już była i wtedy miała z jakieś 2 lata ....więc conajmniej ma 8....

Tyle lat :shake:
Przeciez to był młodziutki pies. Tyle co La Negra, Iskierka, Pola :-(
Te młode psy tak szybko staja sie starymi. Zamknięte w ciasnej klatce. A Morgana ma tylko ta scine w budzie.
Trzeba koniecznie dać jej chociaz kilka normalnych lat. Aby nie odeszła w zapomnieniu i samotnosci. :-(

Morgana prosi o stały domek :modla:

Posted

i ona całe 6 lat przesiedziała w tej budzie?:-(

kurcze, jej tzreba domu - jakiegokolwiek - stałego czy tymczasowego- zeby pracować nad socjalizacją..
biedna kupka dredów....

Posted

basia0607 napisał(a):
Zobaczy schronisko w Ostrodzie i bedzie chciala zabrac wszystkie psy.Jestem tego pewna ! Na wszelki wypadek niech bedzie przygotowana na wiekszą ilośc kudlatych pasażerow.

przeciesz cały czas mowie o zamowieniu autobusu najlepiej pietrowego.... Morgana biedulko nasza 6 lat w schronisku całe twoje zycie o ty nasz Ostrodzki biedaku.... szukamy domku dla slicznej Morgany

Posted

Może być ciężko z socjalizacją. Chociaż cuda się zdarzają.
W listopadzie ubiegłego roku trafiła do mnie z ulicy przeraźliwie wychudzona, poraniona sunia. Nota bene gdzieś na szarym końcu pewnie jest tu jeszcze jej temat. Do wanny wsadzałam ją z duszą na ramieniu, nie wiedząc jak zareaguje. Chyba obie bałyśmy się tak samo. Po kilku dniach sunia okazała się najcudowniejszym, posłusznym i przezabawnym stworzeniem. Mieszka niedaleko mnie.