Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale suuper filmik :D :D normalnie wysłać tylko do śmiechu warte :D:D :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

ale się ubawiłem, i widać, że eksmisja kota zakończyła się zwycięstwem psa :D :multi:

Posted

Laluna to co?

kolejne kudłacze ostródzkie wyciągać na światło dzienne?

Jest Zośka, sunia siedząca z Zośką ...to tylko pierwszy boks z brzegu...oj kudłaczy to jeszcze u nas trochę ;)...

a jak kiedyś zbraknie to najwyżej będziemy tupeciki im nakłdać, żeby pod kudłacze podchodziły ;)

Posted

[quote name='Aga_Mazury']Laluna to co?

kolejne kudłacze ostródzkie wyciągać na światło dzienne?

Jest Zośka, sunia siedząca z Zośką ...to tylko pierwszy boks z brzegu...oj kudłaczy to jeszcze u nas trochę ;)...

a jak kiedyś zbraknie to najwyżej będziemy tupeciki im nakłdać, żeby pod kudłacze podchodziły ;)

O nie, a juz myślałam ze będę mogła usiasć spokojnie i o niczym nie myśleć i niczym sie nie martwić. No wiesz taki kamień z serca i nie ma żadnego kudłacza w potrzebie, skoro o nim nie wiem. Stan nirwany :evil_lol:
Moze poczekaj chociaż do niedzieli, daj mi sie nacieszyc, szcześliwym zakończeniem, trzech przecudnych kudłatek. I chce zobaczyc ich przemiane. Uśmiechniete pycholiki i zobaczyc jak cudna jest Morgana bez kudełków. :loveu:

A La Negre i Morgane to se sama wyciągnęłam, nie chciałaś mi ślicznotek pokazać :eviltong:

No dobra dwaj te Zosię i jej kolezake, Tylko ładne zdjecia i filmiki. Jak mnie złapią za serducho to przesle fluidy po nowy domek. Wiesz nie wsyzstkie życzenia sie spełniaja, ale jak sie bardzo chce to niekiedy marzenia się spełniaja ;)

Posted

Zosia ma wątek na dogo...i kilka zdjęć...niewiele...(inaczej kudłata ale bardzo kudłata)

jej koleżanka podobna zupełnie do Morgany...nie ma...

a co do znalezienia La Negry i Morgany...popolemizowałabym trochę, ale niech Ci będzie..;)

wszystko według planu...i strategii :) ...

najważniejsze, że są domki...że "do przodu"...

Laluna dzięki za opiekę nad ostródzkimi kudłaczami...:)

Posted

LALUNA stan Nirwany :evil_lol:
nie wierze

wystawilam Zosie na allegro
co to za kudlatka podobna do Morgany co z nia siedzi??

Aga Ty bedziesz jutro w schro? Mozesz zajrzec co z Morganka?

Posted

LALUNA stan Nirwany :evil_lol:
nie wierze

No co pomarzyć nie można? :razz: A wy chcecie tak człowieka za nogi na ziemie sprowadzić i bęc. Kupe siniaków i wszystko boli :diabloti:

Aga Ty bedziesz jutro w schro? Mozesz zajrzec co z Morganka?

To trzeba by Matusza, bo on tam rękę wkładał. Ale dopiero w sobotę. No a w sobotę to i tak Moragane wyciagną z budy w podróż.
Oj zeby już była ta sobota.

Laluna dzięki za opiekę nad ostródzkimi kudłaczami...:smile:

No wiesz, w końcu rodzina po kudłach jakby nie patrzeć.:evil_lol:

Przynajmniej tyle mogę

Posted

hopsa hopsa hop jak cudownie ze dwie nasze pieknosci jada do domków :loveu: a racja Mateusz lubi wchodzic do bud i fotografowac psiaki wiec jak jest jakies zamówienie na psiaka to pisac do Mateusza o on juz znajdzie chodz miało by sie ubrac kubraczek tak jak wspomniała juz Aga.

Posted

hopsa hopsa hop jak cudownie ze dwie nasze pieknosci jada do domków

Miały trzy :shake: z Iskierki sie wycofano :-(
Dobrze ze te dwie pewne.
Otka wyjeżdza z Warszawy w sobote o 5 rano. Chca tam być chyba na 8

Posted

dokładnie ludzie zmieniaja zdanie jak wiatr zmienia swój kierunek wiania... wazne ze ida dwa a na Iskierke czeka pewnie jeszcze wspanialszy dom .... a otka to zwariowała naprawde nie może doczekas sie kudłaczy my jak bedziemy to dopiero 8 30 :)

Posted

Niestety moja rodzina nie jedzie na działkę, w związku z tym moje dwie psice zostają w domu. Czyli przetrzymanie suńki u mnie w domu odpada. Jedna z suk jest agresywna wobec obcych psów.

Dorothy - jak wygląda dokładnie sprawa Morgany? Czy masz dla niej zapewniony dom?

Posted

Własnie....
Ja musze wiedzieć czy Morgana jutro ewentualnie jedzie czy jutro jeszcze nie...

Wczoraj rozmawiałam o Morganie z kierownictwem...
Morgana przy jakichkolwiek zabiegach przy niej musi mieć podawany Sedalin...nie daje się dotknąć...tzn. nie to, że jest agresywna, ale nie sprawia jej dotyk ludzki przyjemności...i poprostu zachowuje się jak dzikus...wyrywa, szarpie...
nie jest to tzw. łatwy psiak...to tak dla przypomnienia...

jeżeli jest dom tymczasowy to Dorothy podaj mi dane tego domu na priw, adres, imie nazwisko i numer kontaktowy do osoby...bo psiak będzie adoptowany przez AFN więc muszę miec dane gdzie pies przebywa...

tak jak i dane osoby przewożącej ;) (Otka :))...

oczywiście o ile w ogóle jutro Morgana wychodzi ze schronu...bo jeśli nie....to dane będą mi potrzebne dopiero chwile przed wyjściem psiaka...

Posted

Jeśli jest dom to coś pomyślimy - ewentualnie jeśli transport z Warszawy byłby dopiero 13 maja, mogę po nią pojechać do Ostródy 12 maja.

Dorothy - odezwij się bardzo proszę!

Posted

Morgana przy jakichkolwiek zabiegach przy niej musi mieć podawany Sedalin...nie daje się dotknąć...tzn. nie to, że jest agresywna, ale nie sprawia jej dotyk ludzki przyjemności...i poprostu zachowuje się jak dzikus...wyrywa, szarpie...
nie jest to tzw. łatwy psiak...to tak dla przypomnienia...

Dobrze ze nie jest to agresja, mysle ze ze strachem i takim autyzmem da sie radę. Wyprowadzałam takiego psa, Moka pisała ze tez. Oczywiscie sprawa trudniejsza bo i pies starszy. Ale najwazniejsze ze nie ma tendencji do gryzienia. A wszelkie zabiegi lepiej robic w wannie bo wtedy pies jest naturalnie poskromniony. Chociaż pewnie Morgana bedzie musiała ten pierwszy raz byc ostrzyzona maszynka, a to denerwujace dla psa, wiec lepiej na sedalinie.
Ale to oczywiscie musi byc decyzja Otki i Dorothy.
Czyli czekamy na ich decyzję.

Posted

nie mam transportu wczesniej niz na 13-go. a wlasciwie 14-go, czyli poniedzialek.
Jak mowilam jest DT pod warunkiem ze sunia nie gryzie. Najlepiej byloby, gdyby osoba/osoby ktore jutro beda w schronie zabierac La Negre i ew.Morgane wyprowadzily ta druga z budy na zewnatrz i zadzwonily bezposrednio do mnie. Zeby sprawdzily jak sie sunia zachowuje, czy mozna ja brac na rece, czy idzie na smyczce, czy nie probuje gryzc itd itp. To sa bardzo wazne informacje, decydujace powiedzialabym. Jesli Morgana okaze sie agresywna to nie moge jej pomoc:-( pisalam to juz na poczatku.
A widze ze w sumie procz tego co powyzej zupelnie nic o niej nie wiadomo.
Podam na pw nr tel osobie ktora tam jutro bedzie, moze Aga? nie wiem. I bardzo prosilabym o wyjecie jej i "obadanie sprawy", i tel do mnie lub sms to ja zadzwonie jesli koszt to klopot, i zdecydujemy w tym momencie wspolnie.
Uwazam ze to rozsadne.
D

Posted

Sądzę, że...
nie da się wziąc na ręce, nie będzie na smyczy....i w końcu być może ugryzie co by wcale nie było takie dziwne skoro będzie przrażona do granic możliwości...bo tak naprawdę już od dośc długiego czasu nikt jej nie wyciąga na siłę...ot jak jest pora strzyżenia dostaje sedalin i nikt się z nią nie szarpie...więc nie wiem jakby to było z tym gryzieniem gdyby ktoś sie uparł jednak z nią "powalczyć"

poza tym tak naprawdę chyba nikt nie pozwoli wejśc obcej osobie (nie pracownikowi) na wybieg w celu wyciągania "na siłę" dzikiego psa...
rozumiesz Dorothy....zbyt duże ryzko...

do mnie telefon może niekoniecznie ponieważ istnieje prawdopodobieństwo, że mnie jutro nie będzie jednak w schronisku...(rozłożyła mnie totalnie angina)...aczkolwiek szprycuje się czym mogę aby stanąc na nogi, ale ...chyba organizm by potrzebował tez i odpoczynku przy walce z choróbskiem a tego nie jestem mu jak narazie w stanie zapewnić...(niestety cały czas coś się dzieje niedobrego na terenie Ostródy i muszę jechać na interwencje...)...

także jakby już coś no to telefon do...do...nie wiem otki...moki..

Dorothy to jest trudny pies...całkiem mozliwe, że po jednym dniu czy tygodniu będzie największą przylepą....ale tego nie wiemy...i najlepiej zakładać gorszy scenariusz i być na niego przygotowanym...

Dorothy wiem, że zdecydujesz tak, żeby było jak najlepiej dla psa...

Posted

Aga no przeciez nawet jesli bym osobiscie przyjechala, chciala ja zaadoptowac, to moge chyba prosic pracownika aby wydostal ja z budki i przynios, zebym mogla choc z bliska ja zobaczyc, poglaskac itd??:crazyeye:
Czy mam adoptowac w ciemno, podpisac papiery i tyle ich obchodzi???
Nie wierze ze to jest niemozliwe. Chodzi o zycie tego psa. Nikt nie wezmie go w ciemno Aga. A jesli jests szansa, to naprawde, sprobujcie...
OPrzeciez chyba znajdzie sie tam ktos z odrobina mozgu kto zrozumie ze zeby zaadoptowac psa trzeba go wyjac z klatki??

Posted

druga sprawa- jesli ona okaze sie agresywna czy cokolwiek juz po podpisaniu umowy to uwazasz ze dziewczyna bioraca La Negre wezmie ja do siebie i nie bedzie problemu? Nawet jesli to mialby byc jeden dwa dni. Uwazam ze ona tez chcialaby wiedziec....
Nie wiem Aga, nie mozna tak w ciemno, wymysl cos ciotka... wiesz ze ja mam najlepsze checi.

Posted

Dorothy napisał(a):
druga sprawa- jesli ona okaze sie agresywna czy cokolwiek juz po podpisaniu umowy to uwazasz ze dziewczyna bioraca La Negre wezmie ja do siebie i nie bedzie problemu? Nawet jesli to mialby byc jeden dwa dni. Uwazam ze ona tez chcialaby wiedziec....
Nie wiem Aga, nie mozna tak w ciemno, wymysl cos ciotka... wiesz ze ja mam najlepsze checi.

Dorothy czy w miejsce Morgany weźmiesz kudłata kolezanke Zosi? Jest radosna i przymilna, nie bedzie z nia problemu.
Dla Morgany musi byc domek tymczasowy który ją weźmie swiadomie i który będzie potrafił ja wyciagnać z autyzmu, a potem przeznaczyc do adopcji .

Posted

chcialam zeby to Morgana dostala szanse, dlatego tak bardzo dopytuje, poniewaz moze ona skonczyc swoj psi zywot w tej budzie.
A czy musi? Moze nie...
Dlatego prosilam o przebadanie sprawy.

Ta kolezanka Zosi (juz pytalam na jej watku ) to wieksza od Morgany?