Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 684
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dzięki bardzo:lol:.... zastosuję się do rad szkoleniowych....albo raczej wyciągnę wnioski;)
jak wrócę do domciu, to porównam z wynikami Jasi?... waga też podobna bo 8,5kg....
... czy Rikuś, dużo pije i dużo sika?...
(czy ktoś jest w stanie określić? ile wypija wody dziennie? 0,5l czy 1l?)

Posted

[FONT=Arial]Dokonałam stosownych obliczeń na podstawie następującego wzoru:

[ ( a x y ) - 3 % ] : [ b x (c - 0,5 % ) ][/FONT]

[FONT=Arial]d[/FONT]

[FONT=Arial]a – pojemność miski na wodę[/FONT]
[FONT=Arial]y – ilość dolań wody w cyklu 24-godzinnym[/FONT]
[FONT=Arial]3% - ubytki w granicach normy, czyli to, co wyciekło z mordy albo zostało wypite przez koty[/FONT]
[FONT=Arial]b - ilośc psów w okresie[/FONT]
[FONT=Arial]c – waga psów ( łącznie )[/FONT]
[FONT=Arial]0,5 % - udział brakującej psiej łapy, bo jeden ma trzy łapy ale pije tyle samo co jakby miał cztery łapy[/FONT]
[FONT=Arial]d – waga jamnika[/FONT]

[FONT=Arial]Z powyższych wyliczeń wyszło, że jamnik wypija 394,76 ml wody w ciągu 24 godzin.
Oczywiście mogę się mylić, bo są jeszcze uwarunkowania związane z rodzajem spożywanej karmy ( sucha lub mokra ) przez poszczególne psy.
[/FONT]

[FONT=Arial]Ograniczyć mu picie czy kazać wypijać więcej?[/FONT]

Posted

fona napisał(a):
OK, w takim razie prosimy o założenie skarpety, żeby się mod nie przyczepił, i notowanie wydatków i wpływów. Jak na razie - jak rozumiem - wpływów nie było. No ale wydatki były.

Dzięki.

Zofija napisał(a):
no pewnie, ze mogę to prowadzić. Sprawdzałam styczeń i żadnych wpłat na Rikusia nie widziałam

Teraz 8 luty, jakby się udało to sprawdź proszę.
Mam nadzieję że dobrze wpisałam, jakby co skan mogę wrzucić, poszło z Fundacji SOS dla Jamników skromne 30 zł.

Posted

Prosze o konto,chciałabym przeznaczyć część dochodu z mojego bazarku który był przeznaczony dla 3 jamników.
Niestety jeden z nich,Kacperek odszedł za TM więć jego cześć chciałabym przeznaczyć na inne potrzebujące wsparcia.

Posted

podam jutro. mój 15 letni tymczasowicz( jak się prawnie ureguluje to będzie mój) w typie ratlerka został poszrapany przez psa rasy Tosa Inu. Cała się trzęsę. Rikardo jest po operacji. Pies był bez smyczy, a facet mi na koniec powuedział spadaj. Dodam , ze Rikardo to [ies z meliny, którym z okna rzucono o beton. Stanął w obronie mojej suni-Neli bo ją zaatakowała ta suka. I jak on stanął to ona go porwała w paszczę..... Powiedziałąm facetowi, zę go znajdę i go namierzyłam. Muszę ochłonąć

Posted

[FONT=Arial]DANE FUNDACJI DO WPŁAT:[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Fundacja dla Zwierząt i Środowiska "Lepszy Świat"[/FONT]
[FONT=Arial]43-400 Cieszyn, ul. Limanowskiego 8/3[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Konto:[/FONT]
[FONT=Arial]ING Bank Śląski 33 1050 1403 1000 0090 3005 3319[/FONT][FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial] w tytule dla Rikusia[/FONT]

Posted

Zofija,dziękuje za konto.
Przelałam z mojego bazarku dla Rikiego 167zł.
Jest to cześć dochodu po zmarłym jamniczku Kacperku z mojego bazarku wystawionego dla trzech jamników.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/238851-ZAKONCZONY-ROZLICZENIE-na-3-chore-jamniki
Po zaksięgowaniu wpłaty proszę Cię o potwierdzenie jej na podanym wątku bazarkowym.
Rikusiowi życzę zdrówka,oby zdążył jeszcze choć trochę nacieszyć sie lepszym życiem bo widac poprzednie dobrym nie było.

Posted

[quote name='danka1234']Zofija,dziękuje za konto.
Przelałam z mojego bazarku dla Rikiego 167zł.
Jest to cześć dochodu po zmarłym jamniczku Kacperku z mojego bazarku wystawionego dla trzech jamników.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/238851-ZAKONCZONY-ROZLICZENIE-na-3-chore-jamniki
Po zaksięgowaniu wpłaty proszę Cię o potwierdzenie jej na podanym wątku bazarkowym.
Rikusiowi życzę zdrówka,oby zdążył jeszcze choć trochę nacieszyć sie lepszym życiem bo widac poprzednie dobrym nie było.

Danusiu-dziękuję!!!! W poniedziałek/wtorek sprawdzę konto i od Isadory przelew również, za który również dziękuje!

Posted

[FONT=3507E5794Tahoma][FONT=3507E5794Tahoma][SIZE=1]

FUNDACJA SOS DLA JAMNIKÓW UL. KAROLKOWA 80/82 LOK 22 01-193 WARSZAWA
dla Rikusia 30,00

wpłyneło:) dziękuję! rozliczenie na wątku zrobię później. Mojego Rikarda stan jest ciężki
[/FONT][/FONT]

Posted

Już go mam. Chodził dzisiaj po osiedlu i mnie szukał. Błaga o wybaczenie i mówi, ze pokryje wszystkie koszta. Ale po pierwsze nie wiadomo, czy Rikardo przeżyje. Po drugie on to robi tylko dlatego, ze ja do niego wczoraj przyszłam z Policją i powiedziałam, ze spotkamy się w sądzie. Jestem pewna, ze gdyby nie to to by mnie nie szukał. Na razie jestem skupiona na tym, zeby Rikunio przeżył. Mój najukochańszy maczo men

Posted

Zofija napisał(a):
podam jutro. mój 15 letni tymczasowicz( jak się prawnie ureguluje to będzie mój) w typie ratlerka został poszrapany przez psa rasy Tosa Inu. Cała się trzęsę. Rikardo jest po operacji. Pies był bez smyczy, a facet mi na koniec powuedział spadaj. Dodam , ze Rikardo to [ies z meliny, którym z okna rzucono o beton. Stanął w obronie mojej suni-Neli bo ją zaatakowała ta suka. I jak on stanął to ona go porwała w paszczę..... Powiedziałąm facetowi, zę go znajdę i go namierzyłam. Muszę ochłonąć

Straszne. Jak się czuje Rikardo?

Posted

Zofija napisał(a):
Już go mam. Chodził dzisiaj po osiedlu i mnie szukał. Błaga o wybaczenie i mówi, ze pokryje wszystkie koszta. Ale po pierwsze nie wiadomo, czy Rikardo przeżyje. Po drugie on to robi tylko dlatego, ze ja do niego wczoraj przyszłam z Policją i powiedziałam, ze spotkamy się w sądzie. Jestem pewna, ze gdyby nie to to by mnie nie szukał. Na razie jestem skupiona na tym, zeby Rikunio przeżył. Mój najukochańszy maczo men

Zofija - trzymaj się! I nie popuść idiocie :angryy:

Posted

__Lara napisał(a):
Zofija - trzymaj się! I nie popuść idiocie :angryy:
...jesteśmy z Wami! maleńki nie daj się! walcz!...:glaszcze:
a z tą ilością wody?... to nie była moja ciekawość:cool3:... na podstawie wypijanej ilości?.... możemy określić niektóre dolegliwości... podobno choroby wątroby też do nich należą dlatego spytałam, tak jak cukrzyca, moczówka, cushing i inne....

Posted

Zofija napisz co z Rikardo, żyje? mam nadzieję, że lepiej się czuje?

takie sprawy ciągną się latami, jamnikarze na pewno pamiętają jamnisię rozszarpaną w Szczecinie - Konwalię

może napisz do Amiśki, jak co to jest też na "Zielonym forum jamniczym", ma niestety doświadczenie co robić w takim przypadku, żeby facet za to "zapłacił"

http://www.dogomania.pl/forum/threads/135749-SZCZECIN-Briard-zagryzł-jamniczkę-króliczą-KONWALIĘ

Posted

piescofajnyjest napisał(a):
Zofija, strasznie mi przykro z powodu Ricarda.....moze ktos mnie tutaj zaciuka!! ale nie TOLERUJE psow lazacych bez smyczy!

Nikt Cię nie zaciuka ,wstawię się za Tobą;).Pozwolę sobie za Zosię odpowiedzieć;Rikardo żyje ,raz lepiej ,raz gorzej ale mamy nadzieję ,ze z tego wyjdzie.