soboz4 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 wyniki Misi, ale nie tej co zmarła (zbieżność imion), tylko naszej tymczasowiczki: http://www.dogomania.pl/forum/threads/237804-Całkiem-zwykła-Misia-w-wyścigu-o-życie… https://picasaweb.google.com/104632988192741690271/Misia Quote
anica Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Dzięki bardzo:lol:.... zastosuję się do rad szkoleniowych....albo raczej wyciągnę wnioski;) jak wrócę do domciu, to porównam z wynikami Jasi?... waga też podobna bo 8,5kg.... ... czy Rikuś, dużo pije i dużo sika?... (czy ktoś jest w stanie określić? ile wypija wody dziennie? 0,5l czy 1l?) Quote
stzw Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 [FONT=Arial]Dokonałam stosownych obliczeń na podstawie następującego wzoru: [ ( a x y ) - 3 % ] : [ b x (c - 0,5 % ) ][/FONT] _______________________________ [FONT=Arial]d[/FONT] [FONT=Arial]a – pojemność miski na wodę[/FONT] [FONT=Arial]y – ilość dolań wody w cyklu 24-godzinnym[/FONT] [FONT=Arial]3% - ubytki w granicach normy, czyli to, co wyciekło z mordy albo zostało wypite przez koty[/FONT] [FONT=Arial]b - ilośc psów w okresie[/FONT] [FONT=Arial]c – waga psów ( łącznie )[/FONT] [FONT=Arial]0,5 % - udział brakującej psiej łapy, bo jeden ma trzy łapy ale pije tyle samo co jakby miał cztery łapy[/FONT] [FONT=Arial]d – waga jamnika[/FONT] [FONT=Arial]Z powyższych wyliczeń wyszło, że jamnik wypija 394,76 ml wody w ciągu 24 godzin. Oczywiście mogę się mylić, bo są jeszcze uwarunkowania związane z rodzajem spożywanej karmy ( sucha lub mokra ) przez poszczególne psy. [/FONT] [FONT=Arial]Ograniczyć mu picie czy kazać wypijać więcej?[/FONT] Quote
Isadora7 Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 fona napisał(a):OK, w takim razie prosimy o założenie skarpety, żeby się mod nie przyczepił, i notowanie wydatków i wpływów. Jak na razie - jak rozumiem - wpływów nie było. No ale wydatki były. Dzięki. Zofija napisał(a):no pewnie, ze mogę to prowadzić. Sprawdzałam styczeń i żadnych wpłat na Rikusia nie widziałam Teraz 8 luty, jakby się udało to sprawdź proszę. Mam nadzieję że dobrze wpisałam, jakby co skan mogę wrzucić, poszło z Fundacji SOS dla Jamników skromne 30 zł. Quote
danka1234 Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Prosze o konto,chciałabym przeznaczyć część dochodu z mojego bazarku który był przeznaczony dla 3 jamników. Niestety jeden z nich,Kacperek odszedł za TM więć jego cześć chciałabym przeznaczyć na inne potrzebujące wsparcia. Quote
Zofija Posted February 8, 2013 Author Posted February 8, 2013 podam jutro. mój 15 letni tymczasowicz( jak się prawnie ureguluje to będzie mój) w typie ratlerka został poszrapany przez psa rasy Tosa Inu. Cała się trzęsę. Rikardo jest po operacji. Pies był bez smyczy, a facet mi na koniec powuedział spadaj. Dodam , ze Rikardo to [ies z meliny, którym z okna rzucono o beton. Stanął w obronie mojej suni-Neli bo ją zaatakowała ta suka. I jak on stanął to ona go porwała w paszczę..... Powiedziałąm facetowi, zę go znajdę i go namierzyłam. Muszę ochłonąć Quote
Zofija Posted February 8, 2013 Author Posted February 8, 2013 [FONT=Arial]DANE FUNDACJI DO WPŁAT:[/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Fundacja dla Zwierząt i Środowiska "Lepszy Świat"[/FONT] [FONT=Arial]43-400 Cieszyn, ul. Limanowskiego 8/3[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Konto:[/FONT] [FONT=Arial]ING Bank Śląski 33 1050 1403 1000 0090 3005 3319[/FONT][FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial] w tytule dla Rikusia[/FONT] Quote
Zofija Posted February 8, 2013 Author Posted February 8, 2013 Ludzie są beznadziejni. Nie wszyscy, ale ... Przez weekend idę też do pracy, ale sprawdzę konto. Dziękuję za wpłaty Quote
danka1234 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Zofija,dziękuje za konto. Przelałam z mojego bazarku dla Rikiego 167zł. Jest to cześć dochodu po zmarłym jamniczku Kacperku z mojego bazarku wystawionego dla trzech jamników. http://www.dogomania.pl/forum/threads/238851-ZAKONCZONY-ROZLICZENIE-na-3-chore-jamniki Po zaksięgowaniu wpłaty proszę Cię o potwierdzenie jej na podanym wątku bazarkowym. Rikusiowi życzę zdrówka,oby zdążył jeszcze choć trochę nacieszyć sie lepszym życiem bo widac poprzednie dobrym nie było. Quote
Zofija Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 [quote name='danka1234']Zofija,dziękuje za konto. Przelałam z mojego bazarku dla Rikiego 167zł. Jest to cześć dochodu po zmarłym jamniczku Kacperku z mojego bazarku wystawionego dla trzech jamników. http://www.dogomania.pl/forum/threads/238851-ZAKONCZONY-ROZLICZENIE-na-3-chore-jamniki Po zaksięgowaniu wpłaty proszę Cię o potwierdzenie jej na podanym wątku bazarkowym. Rikusiowi życzę zdrówka,oby zdążył jeszcze choć trochę nacieszyć sie lepszym życiem bo widac poprzednie dobrym nie było. Danusiu-dziękuję!!!! W poniedziałek/wtorek sprawdzę konto i od Isadory przelew również, za który również dziękuje! Quote
Zofija Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 [FONT=3507E5794Tahoma][FONT=3507E5794Tahoma][SIZE=1] FUNDACJA SOS DLA JAMNIKÓW UL. KAROLKOWA 80/82 LOK 22 01-193 WARSZAWAdla Rikusia 30,00 wpłyneło:) dziękuję! rozliczenie na wątku zrobię później. Mojego Rikarda stan jest ciężki [/FONT][/FONT] Quote
bela51 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Zosiu, wspólczuje Ci z powodu Ricarda. Dopadnij tego idiote, niech płaci za leczenie i nie tylko. Quote
wilczy zew Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 bela51 napisał(a):Zosiu, wspólczuje Ci z powodu Ricarda. Dopadnij tego idiote, niech płaci za leczenie i nie tylko. popieram ... Quote
Zofija Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 Już go mam. Chodził dzisiaj po osiedlu i mnie szukał. Błaga o wybaczenie i mówi, ze pokryje wszystkie koszta. Ale po pierwsze nie wiadomo, czy Rikardo przeżyje. Po drugie on to robi tylko dlatego, ze ja do niego wczoraj przyszłam z Policją i powiedziałam, ze spotkamy się w sądzie. Jestem pewna, ze gdyby nie to to by mnie nie szukał. Na razie jestem skupiona na tym, zeby Rikunio przeżył. Mój najukochańszy maczo men Quote
wilczy zew Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 chodzi też o nauczkę aby inne psy były bezpieczne zdrowia dla psia Quote
bela51 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Rikardo, to mały twardziel. Z całego serca zycze Mu, aby dał rade. Jestem z Tobą myslami, Zosiu. Quote
fona Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Zofija napisał(a):podam jutro. mój 15 letni tymczasowicz( jak się prawnie ureguluje to będzie mój) w typie ratlerka został poszrapany przez psa rasy Tosa Inu. Cała się trzęsę. Rikardo jest po operacji. Pies był bez smyczy, a facet mi na koniec powuedział spadaj. Dodam , ze Rikardo to [ies z meliny, którym z okna rzucono o beton. Stanął w obronie mojej suni-Neli bo ją zaatakowała ta suka. I jak on stanął to ona go porwała w paszczę..... Powiedziałąm facetowi, zę go znajdę i go namierzyłam. Muszę ochłonąć Straszne. Jak się czuje Rikardo? Quote
__Lara Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Zofija napisał(a):Już go mam. Chodził dzisiaj po osiedlu i mnie szukał. Błaga o wybaczenie i mówi, ze pokryje wszystkie koszta. Ale po pierwsze nie wiadomo, czy Rikardo przeżyje. Po drugie on to robi tylko dlatego, ze ja do niego wczoraj przyszłam z Policją i powiedziałam, ze spotkamy się w sądzie. Jestem pewna, ze gdyby nie to to by mnie nie szukał. Na razie jestem skupiona na tym, zeby Rikunio przeżył. Mój najukochańszy maczo men Zofija - trzymaj się! I nie popuść idiocie :angryy: Quote
anica Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 __Lara napisał(a):Zofija - trzymaj się! I nie popuść idiocie :angryy:...jesteśmy z Wami! maleńki nie daj się! walcz!...:glaszcze: a z tą ilością wody?... to nie była moja ciekawość:cool3:... na podstawie wypijanej ilości?.... możemy określić niektóre dolegliwości... podobno choroby wątroby też do nich należą dlatego spytałam, tak jak cukrzyca, moczówka, cushing i inne.... Quote
piescofajnyjest Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Zofija, strasznie mi przykro z powodu Ricarda.....moze ktos mnie tutaj zaciuka!! ale nie TOLERUJE psow lazacych bez smyczy! Quote
soboz4 Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Zofija napisz co z Rikardo, żyje? mam nadzieję, że lepiej się czuje? takie sprawy ciągną się latami, jamnikarze na pewno pamiętają jamnisię rozszarpaną w Szczecinie - Konwalię może napisz do Amiśki, jak co to jest też na "Zielonym forum jamniczym", ma niestety doświadczenie co robić w takim przypadku, żeby facet za to "zapłacił" http://www.dogomania.pl/forum/threads/135749-SZCZECIN-Briard-zagryzł-jamniczkę-króliczą-KONWALIĘ Quote
Nilsson Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 piescofajnyjest napisał(a):Zofija, strasznie mi przykro z powodu Ricarda.....moze ktos mnie tutaj zaciuka!! ale nie TOLERUJE psow lazacych bez smyczy! Nikt Cię nie zaciuka ,wstawię się za Tobą;).Pozwolę sobie za Zosię odpowiedzieć;Rikardo żyje ,raz lepiej ,raz gorzej ale mamy nadzieję ,ze z tego wyjdzie. Quote
yunona Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Trzymamy kciuki za Rikardo, nie daj się robaczku :) Quote
Zofija Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 Rikuś dobrze, je dużo, nie ma biegunek, jak na swoje lata ponoć bardzo dobrze! Quote
Recommended Posts