evita. Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 (edited) Mestudio- czy mogłabyś podac swojego maila, bo zdaje się że nie mam ?. Właśnie dostałam z tablicy bardzo rozsądnie brzmiącą ofertę tymczasu dla Owczusia. Domek doświadczony w odchowywaniu szczeniaków itp. Państwo mieszkają niestety daleko, bo w Gdańsku. EDIT: Dzięki :)- @ już poszedł ;) Zobaczymy czy coś z tego wyniknie ;) Edited December 10, 2012 by evita. Quote
Nutusia Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Czy już widzimy co wynikło? ;) W Trójmieście jest też potencjalny domek dla szczeniaka, ale piesek musi być docelowo mały (mniejszy od foksia), więc Owca chyba nie podpada, prawda?.... Quote
mestudio Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 Oj Owca to mały nie będzie, myślę, że będzie minimum do kolana sięgał diabełek, zaszczaniec, gryzoń koszmarny - zaczął zjadać meble i książki. Quote
Nutusia Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Nudzi mu się - wujek Jordi nie chce się z nim bawić... Quote
Ziutka Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Nadal cisza ? Nikt nie dzwoni...nie pisze ? Quote
mestudio Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 Jak do tej pory dzwonią w sprawie szczeniaka ludzie, którzy chcą szczeniaka niesikającego, zaszczepionego i z roczną wyprawką żywieniową i finansową na najbliższy rok, nie żartuję. Jak uświadomiłam pewnej pani, że przez najbliższe 2 miesiące będzie musiała poświęcić czas na obserwowanie szczeniaka, częste wychodzenie z nim i sprzątanie w domu jak nasika no i uważanie na to czy coś podgryza, to już nie oddzwoniła więcej. Inni odkładają słuchawkę bezczelnie po tym jak dowiadują się, że szczeniak dopiero był odrobaczony i czeka na szczepienie. Quote
Ziutka Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='mestudio']Jak do tej pory dzwonią w sprawie szczeniaka ludzie, którzy chcą szczeniaka niesikającego, zaszczepionego i z roczną wyprawką żywieniową i finansową na najbliższy rok, nie żartuję. Jak uświadomiłam pewnej pani, że przez najbliższe 2 miesiące będzie musiała poświęcić czas na obserwowanie szczeniaka, częste wychodzenie z nim i sprzątanie w domu jak nasika no i uważanie na to czy coś podgryza, to już nie oddzwoniła więcej. Inni odkładają słuchawkę bezczelnie po tym jak dowiadują się, że szczeniak dopiero był odrobaczony i czeka na szczepienie.[/QUOTE] Cóż moge napisać.....................lepiej nic nie napisze! Quote
Nutusia Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Niech spadają - po prostu! Bo z deszczu pod rynnę to my raczej psów świadomie nie wydajemy... Quote
Patmol Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 bo oni chyba myśleli, że to psiak interaktywny Quote
mestudio Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 Jeszcze trochę, a tak będzie, że pieski interaktywne będą w modzie rzeczywiście. Dzwoniła przed chwilą pani z okolic Góry Kalwarii....................od dwóch tygodni nie mają psa bo ich przepiękny długowłosy owczarek pobiegł za panem jak ten szedł do pracy i pewnie dał się złapać i już dwa tygodnie dom jest bez psa, a dzieciom pod choinkę by chcieli, najlepiej berneńczyka, a ten jest taki podobny, ale mąż woli berneńczyka prawdziwego, buda jest więc warunki super by miał.....bez łańcucha, na wizytę się zgadza. Ja odpadam. Czyli pozytywy są - brak łańcucha, zgoda na wizytę pa, aaaaa jeszcze latem uśpili innego swojego psa czyli pies u nich nie będzie zdychał sam bez pomocy weta. Quote
sylwija Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 załamka.. ale tak to jest, do mnie dzwonili zainteresowani adopcją kociaka z zapytaniem, czy pokryję (ja czy pokryję!!) tę wymaganą kastrację.. Quote
obraczus87 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Mestudio, nie załamuj się, chociaż jest ciężko... Myślę, że dopiero po świętach zadzwoni ktoś normalny.. dla kogo żywe stworzenie to nie zabawka... Mnie kiedyś pewna pani na pytanie co pies będzie dostawać, powiedziała: gotowane. Ciepłe mleko z chlebem.... Quote
mestudio Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 No tak, po świętach. Tylko że ja też bym chciała mieć trochę normalności przed i w czasie świąt, a nie 15 zwierzów do oporządzenia+małe dziecko, klatka nie do końca rozwiązuje problem bo pies w niej szczeka jak wściekły, wstawiona woda jest zaraz wylana, a sprzątać też w niej trzeba. Zwyczajnie jestem durną babą i tyle. Quote
Nutusia Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Normalne święta, moja Droga to będą mieli ci, którzy się przed nimi pozbędą zwierzaków. Będą mieli ciszę, spokój, czystą podłogę... I nawet sumienia będą mieli czyste, bo przecież zostawili na przystanku, na ulicy, przy ruchliwej drodze - na pewno się ktoś zaopiekuje i uratuje - choćby takie durne baby jak my! Quote
mestudio Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 Wiecie co, bardzo się cieszę, że udało nam się kupić piec do ogrzewania domku murowanego. Nareszcie będzie można wyremontować werandę przez którą wpuszczam ludzi do domu. Ostatnio przyszedł facet do licznika wody i nie wiedziałam jak się ogarnąć, najlepiej to udawać, że człowieka w domu nie ma bo na werandzie 3 psy w domu 4..........a chłop jakiś nowy przyszedł - psychol - i jak nasza mała Fiźka dotknęła go łapkami bo zainteresowana była co to za jeden to chłop zaczął się drzeć i odganiać psiaka. TZ wczoraj już coś stukał i pukał w domku to możliwe, że w tym tygodniu jeszcze będzie próba generalna odpalenia. Wcześniej przychodził taki fajny gość, miłośnik ptactwa (taki nawiedzony jak my w sprawie psów) i wiedział o co chodzi i nic sobie nie robił z naszych psiaków, nawet podpytał czasami o nie. Quote
Poker Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [quote name='mestudio'] Zwyczajnie jestem durną babą i tyle.[/QUOTE] Nie durną tylko DOBRĄ , też na D :evil_lol: Quote
Ziutka Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Dostałam zapytanie o Owczusia, wysyłam na pw z namiarami : Witam. Chciałabym się dowiedzieć, w jakim wieku jest piesek, czy jest po wszystkich niezbędnych szczepieniach i poprosić o więcej zdjęć.. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Quote
mestudio Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 Wieczorem tej pani odpiszę, ale mnie trzepie jak widzę takie pytania - czy już piesek z całym pakietem jest do wydania, możliwe, że dziś go zaszczepimy więc poczekam i złość mi przejdzie. Quote
NikaEla Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Odpisz, że owszem, będzie zaszczepiony ale na koszt domu stałego. Quote
mestudio Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 [quote name='Ziutka']Był maluszek na szczepieniu ? ;)[/QUOTE] Dzisiaj jedziemy po śniadaniu. Wczoraj się nie udało. TZmestudio Quote
enia Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Mestudio, czy Ty masz czas wystawić bazarek? jeśli tak, podaj namiary na tz jeśli czasami urzęduje w Warszawie :) Quote
mestudio Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 [quote name='enia']Mestudio, czy Ty masz czas wystawić bazarek? jeśli tak, podaj namiary na tz jeśli czasami urzęduje w Warszawie :)[/QUOTE] Generalnie tak, mam czas od 21-6:00 :-) i mogę wystawić, nie jest to dla mnie żaden problem, czasami miewam też wolniejsze dni. A że ciężko mi się śpi więc siedzę nocami. Owca zaszczepiony, pojechał dzielnie w klatce do weta, klatka przyda się też do takich celów w przyszłości. Jestem bardzo zadowolona z tego zakupu i jeszcze raz dziękuję za pomoc Baloniarkom. Koszt szczepienia 40 zł, dojazd 15 bo na spółkę z innym zwierzem. Quote
Recommended Posts