Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

2 grudnia pojechaliśmy obejrzeć do pewnej wsi sukę i szczeniaka do zabrania gdyż właściciele wyjeżdżają za granicę do pracy.
Suka w stanie byle jakim - wyciągnięte cycki, chuda, zachowuje się jak szalona kiedy widzi jedzenie. A jej danie główne to suchy chleb i gnaty wyrzucone przez właścicielkę na ziemię przy nas. Żadnej krempacji, przecież tak się karmi psy.
Szczeniak dziki, boi się ludzi, ale TZ złapał. Szczeniaczka zabraliśmy, ale absolutnie nie może u nas być.

Potrzebny tymczas dla małego Owczusia - szczeniak owca w ogromnej potrzebie, jego mama także.

---------------------------------------

Edited by mestudio
  • Replies 377
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Owczusiowa księgowość:-)

Prezenty
evita. - 50 zł :loveu:
Macia - tabletki na II odrobaczenie :loveu:

Wydatki

16.12.12. szczepienie I - 40 zł
dojazd na spółkę z innym zwierzakiem do lecznicy - 15 zł

Edited by mestudio
Posted

Ogłosiłam narazie na najpopularniejszych portalach, zaraz wyróżnię też tablicę :

tablica.pl
gumtree.pl
morusek.pl
doadopcji.pl
adopcjapsa.pl
oglaszamy24.pl
cafeanimal.pl
alegratka.pl
naszemiasto.pl
zoomia.pl
ogloszenia.wp.pl

Posted

Napisałam - nie wiem tylko jaki wiek, no i czy zostanie odrobaczony i zaszczepiony - napisałam, że tak, bo to lepiej w ogłoszeniu wygląda ;)

Mały Owczuś prosi Mikołaja o domek

Owczuś został porzucony wraz ze swą mamą przez ludzi, którzy wyjeżdżają za granicę do pracy. To tylko psy... Ludzie i ich dobrobyt są zdecydowanie ważniejsi!

Maluch został zabrany, by... nie zamarzł i nie skonał z głodu. Jest jeszcze nieufny i przestraszony, jeszcze nie przypomina rozbrykanego, swawolnego szczeniaka, ale to tylko kwestia czasu. Wystarczy trochę uwagi i odrobina miłości, by Owczuś poznał co to znaczy dzieciństwo i przyjaźń pomiędzy psem a człowiekiem.

Owczuś ma w tej chwili ok. [x] tygodni. Jest zdrowy, odrobaczony i zaszczepiony. [???] Swe imię zawdzięcza sierści, przypominającej wełenkę. Będzie niedużym psem - jego mama sięga do kolana.

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej, wraz z zobowiązaniem do kastracji, gdy pies osiągnie dojrzałość.

Kontakt:

Posted

Nutusiu dziękuję za tekst.
Owczuś ma około dwóch miesięcy, tak twierdzą właściciele. Odrobaczyłam go dziś, co do szczepienia to w tym tygodniu na pewno nie damy rady.

Posted

Nie ma za co. Napiszcie w ogłoszeniu, że zaszczepiony - lepiej "wygląda". A jak zadzwoni ktoś do rzeczy, to przecież da się pogadać i wyjaśnić. Ponieważ nie wiemy kiedy zadzwoni - może do tego czasu będzie zaszczepiony ;)

Posted

mestudio napisał(a):
Cóż za zaszczyt, że nasz wątek do tego doprowadzi:-)

Ewuś, wysyłam na pw maila w sprawie szczeniaka...chociaż mało co napisane, yhhh

Posted

ewu napisał(a):
Jestem u cuda:) Dziękuję Kochani,że jesteście:)
Do nocy rozsyłałam zaproszenia i zawsze Wszyscy są Niezawodni:)

ewu, pięknie dziękuję za pomoc:-)

Jo37, ja też się wszędzie sama zapraszam:-)

Mam w miarę dobre wiadomości, był sensowny telefon w sprawie Owczusia.

Małżeństwo mieszkające w bloku na parterze, kilka miesięcy temu odszedł ich spaniel - zasnął i już się nie obudził, miał 12 lat. Państwo są zdecydowani na pieska nierasowego tym razem. Miasteczko jest niedaleko - jakieś 30 km od nas. Spróbuję zorganizować jakoś wizytę i tam podjechać do nich najpóźniej w weekend. W ciągu tygodnia jest to niemożliwe chyba.

Posted

obraczus87 napisał(a):
Trzymam kciuki :)

A Panstwo maja mozliwosc podjechac do Ciebie i poznać szczylka??:)

Mają, ale ja nie lubię takich odwiedzin, jestem sama z małym dzieckiem i musiałabym latać ze stadem po kątach aby wszystkie psy przetasować. Nie mam czasu na gości w tygodniu. Gdyby był ktoś do pomocy to co innego.

Posted

mestudio napisał(a):
Mają, ale ja nie lubię takich odwiedzin, jestem sama z małym dzieckiem i musiałabym latać ze stadem po kątach aby wszystkie psy przetasować. Nie mam czasu na gości w tygodniu. Gdyby był ktoś do pomocy to co innego.

Ciągle zapominam że siedzis sama z dzieckiem :roll: