mestudio Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 (edited) 2 grudnia pojechaliśmy obejrzeć do pewnej wsi sukę i szczeniaka do zabrania gdyż właściciele wyjeżdżają za granicę do pracy. Suka w stanie byle jakim - wyciągnięte cycki, chuda, zachowuje się jak szalona kiedy widzi jedzenie. A jej danie główne to suchy chleb i gnaty wyrzucone przez właścicielkę na ziemię przy nas. Żadnej krempacji, przecież tak się karmi psy. Szczeniak dziki, boi się ludzi, ale TZ złapał. Szczeniaczka zabraliśmy, ale absolutnie nie może u nas być. Potrzebny tymczas dla małego Owczusia - szczeniak owca w ogromnej potrzebie, jego mama także. --------------------------------------- Edited January 4, 2013 by mestudio Quote
mestudio Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 (edited) Owczusiowa księgowość:-) Prezenty evita. - 50 zł :loveu: Macia - tabletki na II odrobaczenie :loveu: Wydatki 16.12.12. szczepienie I - 40 zł dojazd na spółkę z innym zwierzakiem do lecznicy - 15 zł Edited December 16, 2012 by mestudio Quote
Ziutka Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Ogłosiłam narazie na najpopularniejszych portalach, zaraz wyróżnię też tablicę : tablica.pl gumtree.pl morusek.pl doadopcji.pl adopcjapsa.pl oglaszamy24.pl cafeanimal.pl alegratka.pl naszemiasto.pl zoomia.pl ogloszenia.wp.pl Quote
Nutusia Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Napisałam - nie wiem tylko jaki wiek, no i czy zostanie odrobaczony i zaszczepiony - napisałam, że tak, bo to lepiej w ogłoszeniu wygląda ;) Mały Owczuś prosi Mikołaja o domek Owczuś został porzucony wraz ze swą mamą przez ludzi, którzy wyjeżdżają za granicę do pracy. To tylko psy... Ludzie i ich dobrobyt są zdecydowanie ważniejsi! Maluch został zabrany, by... nie zamarzł i nie skonał z głodu. Jest jeszcze nieufny i przestraszony, jeszcze nie przypomina rozbrykanego, swawolnego szczeniaka, ale to tylko kwestia czasu. Wystarczy trochę uwagi i odrobina miłości, by Owczuś poznał co to znaczy dzieciństwo i przyjaźń pomiędzy psem a człowiekiem. Owczuś ma w tej chwili ok. [x] tygodni. Jest zdrowy, odrobaczony i zaszczepiony. [???] Swe imię zawdzięcza sierści, przypominającej wełenkę. Będzie niedużym psem - jego mama sięga do kolana. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej, wraz z zobowiązaniem do kastracji, gdy pies osiągnie dojrzałość. Kontakt: Quote
mestudio Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 Nutusiu dziękuję za tekst. Owczuś ma około dwóch miesięcy, tak twierdzą właściciele. Odrobaczyłam go dziś, co do szczepienia to w tym tygodniu na pewno nie damy rady. Quote
Nutusia Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Nie ma za co. Napiszcie w ogłoszeniu, że zaszczepiony - lepiej "wygląda". A jak zadzwoni ktoś do rzeczy, to przecież da się pogadać i wyjaśnić. Ponieważ nie wiemy kiedy zadzwoni - może do tego czasu będzie zaszczepiony ;) Quote
evita. Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Zjawiam się i ja ;) Widzę że są fotki, jest i tekst- aż prosi się o wydarzenie na FB :) Jeśli się zgadzacie mogę zrobić "od ręki" ;) Quote
Nutusia Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Ja to co prawda nie mam nic do gadania, ale moim zdaniem rób od ręki ;) Najwyżej mnie Mestudia z wątków wypiszą :) Quote
evita. Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Nutusia napisał(a): Najwyżej mnie Mestudia z wątków wypiszą :) No to mnie przy okazji pewnie też ;) Już się zabieram do roboty :) Quote
mestudio Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 już zrobiłam http://www.facebook.com/events/303583656410217/?context=create muszę ćwiczyć w końcu Quote
evita. Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 mestudio napisał(a):już zrobiłam http://www.facebook.com/events/303583656410217/?context=create O- to fajnie :) W takim razie bierzemy udział i udostępniamy :) Quote
Nutusia Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 O matko - chyba nadejszła wiekopomna chwila i muszę się wreszcie na tym FB zarejestrować ;) Quote
mestudio Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 Nutusia napisał(a):O matko - chyba nadejszła wiekopomna chwila i muszę się wreszcie na tym FB zarejestrować ;) Cóż za zaszczyt, że nasz wątek do tego doprowadzi:-) Quote
Ziutka Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 mestudio napisał(a):Cóż za zaszczyt, że nasz wątek do tego doprowadzi:-) Ewuś, wysyłam na pw maila w sprawie szczeniaka...chociaż mało co napisane, yhhh Quote
mestudio Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 Ziutka napisał(a):Ewuś, wysyłam na pw maila w sprawie szczeniaka...chociaż mało co napisane, yhhh Tak, już odpisałam na tego treściwego maila pani:-) Quote
obraczus87 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 zapisuje i bede trzymac kciuki aby znalazl sie szybciutko DT/DS Quote
ewu Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Jestem u cuda:) Dziękuję Kochani,że jesteście:) Do nocy rozsyłałam zaproszenia i zawsze Wszyscy są Niezawodni:) Quote
mestudio Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 ewu napisał(a):Jestem u cuda:) Dziękuję Kochani,że jesteście:) Do nocy rozsyłałam zaproszenia i zawsze Wszyscy są Niezawodni:) ewu, pięknie dziękuję za pomoc:-) Jo37, ja też się wszędzie sama zapraszam:-) Mam w miarę dobre wiadomości, był sensowny telefon w sprawie Owczusia. Małżeństwo mieszkające w bloku na parterze, kilka miesięcy temu odszedł ich spaniel - zasnął i już się nie obudził, miał 12 lat. Państwo są zdecydowani na pieska nierasowego tym razem. Miasteczko jest niedaleko - jakieś 30 km od nas. Spróbuję zorganizować jakoś wizytę i tam podjechać do nich najpóźniej w weekend. W ciągu tygodnia jest to niemożliwe chyba. Quote
obraczus87 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Trzymam kciuki :) A Panstwo maja mozliwosc podjechac do Ciebie i poznać szczylka??:) Quote
mestudio Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 obraczus87 napisał(a):Trzymam kciuki :) A Panstwo maja mozliwosc podjechac do Ciebie i poznać szczylka??:) Mają, ale ja nie lubię takich odwiedzin, jestem sama z małym dzieckiem i musiałabym latać ze stadem po kątach aby wszystkie psy przetasować. Nie mam czasu na gości w tygodniu. Gdyby był ktoś do pomocy to co innego. Quote
obraczus87 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 mestudio napisał(a):Mają, ale ja nie lubię takich odwiedzin, jestem sama z małym dzieckiem i musiałabym latać ze stadem po kątach aby wszystkie psy przetasować. Nie mam czasu na gości w tygodniu. Gdyby był ktoś do pomocy to co innego. Ciągle zapominam że siedzis sama z dzieckiem :roll: Quote
Recommended Posts