M&S Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 To przy następnej adopcji konieczna będzie "instrukcja obsługi" na piśmie;) Widać, że są przejęci, to dobrze. Quote
NikaEla Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 mestudio napisał(a):Pan chciał robić sobie notatki :-D (na serio) TZmestudioJuż go lubię :) w moim typie jest ;) Quote
__Lara Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 obraczus87 napisał(a):To znaczy, że poważnie traktuje adopcję. :) Czasami jak się do niektórych właścicieli coś mówi, to widać, że są znudzeni i kompletnie niezainteresowani tematem... Dokładnie - Ci się wydają spoko :) Quote
enia Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Bardzo się cieszę że Owczarczyk już w chałupce swojej własnej:multi: mestudio, na pewno teraz cisza i spokój, bo wszystkie psiury i kociury tęsknią za tym aniołkiem?:razz: Quote
mestudio Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 Nikaragua napisał(a):Już go lubię :) w moim typie jest ;) Niedługo przyda się wizyta poadopcyjna w domku.... :-) TZmestudio Quote
mestudio Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 M&S napisał(a):Ciekawe co u Owcy, domek się odzywał? Ja dzwoniłem do domku. Na razie jest dzikawa (ciekawe dlaczego?) i bardzo płochliwa. Reaguje ucieczką na wszelkie gwałtowniejsze ruchy. Nie chcą ją oddać. I z ciekawszych wieści - uwielbia się wywalać na kanapie, łącznie z do góry nogami z pępkiem na świat. Mamy dostać zdjęcia z nowego domu za jakiś czas.... TZmestudio Quote
M&S Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 mestudio napisał(a):Ja dzwoniłem do domku. Na razie jest dzikawa (ciekawe dlaczego?) i bardzo płochliwa. Reaguje ucieczką na wszelkie gwałtowniejsze ruchy. Nie chcą ją oddać. I z ciekawszych wieści - uwielbia się wywalać na kanapie, łącznie z do góry nogami z pępkiem na świat. Mamy dostać zdjęcia z nowego domu za jakiś czas.... TZmestudio Myśle, że to stres. Samotna Owca bez stada... Ale pozycje z kołami do góry, to już coś. Szkoda, że ludzie nie chcą brać pakiecików;) Fajnie, że obiecali fotki. Quote
mestudio Posted January 8, 2013 Author Posted January 8, 2013 Owca jest dziki bo był trzymany w stodole i nikt się nim nie interesował. U nas najpierw się panicznie bał i siedział za kanapą, a potem zwiewał jak uważał, że ktoś za blisko podchodzi. Dalej jest na etapie zwiewania, ale myślę, że bycie ze swoimi już ludźmi zrobi z niego psiego przytulaka. Szkoda, że nikt od nas go nie zabrał na tymczas bo ja nie mam jak zajmować się odpowiednio szczeniakiem i miesiąc jest stracony. Quote
Patmol Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 więc trzymam mocno kciuki teraz za dalszą, udaną socjalizację dzikiej owcy Quote
Ellig Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Owca "nie bój żaby":) Bedzie dobrze, moze nawet jest lepiej ,ze troszkę jeszcze jest nie ufny, powoli zobaczy co i jak, oswoi się i wyrosnie na madrego i pieknego Owce Quote
Nutusia Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 TZ-ie - a może jednak doślij pisemną instrukcję obsługi dzikiej Owcy ;) Ja chyba też powinnam się zabrać za takową dla naszego Motka, czyli bojowej świnki morskiej :) On też nie powinien u mnie być i siedzieć 11 godzin zamknięty sam w sypialni i głodny :( Ale jak wiadomo lepiej było Owcy u Was niż w stodole, a mojemu Motkowi u nas niż w zaspie ;) Quote
Ziutka Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 M&S napisał(a):Ciekawe co u dzikiej Owcy? Też jestem ciekawa :) Quote
mestudio Posted January 9, 2013 Author Posted January 9, 2013 W sobotę będą robić zdjęcia, bo te co zrobili są zbyt mroczne (ciemne). Poza tym dziękowali za Owcę i powiedzieli po raz kolejny, że nie oddadzą jej za nic. Coś wspominali, ze cala rodzina chodzi na kolanach, ale nie wiem, czy chce wiedzieć coś więcej... :-D Gdzieś czytałem, że ta rodzina jest normalna, czy mi się tylko tak wydawało? :-) TZmestudio Quote
__Lara Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='mestudio']W sobotę będą robić zdjęcia, bo te co zrobili są zbyt mroczne (ciemne). Poza tym dziękowali za Owcę i powiedzieli po raz kolejny, że nie oddadzą jej za nic. Coś wspominali, ze cala rodzina chodzi na kolanach, ale nie wiem, czy chce wiedzieć coś więcej... Gdzieś czytałem, że ta rodzina jest normalna, czy mi się tylko tak wydawało? TZmestudio Hahahahahaha [quote name='M&S']No i prawidłowo, zeszli do poziomu Owcy Normalnie nie mogę W ogóle imię "Owca" mnie rozwala kto je wymyślił? Quote
mestudio Posted January 9, 2013 Author Posted January 9, 2013 __Lara napisał(a): W ogóle imię "Owca" mnie rozwala :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: kto je wymyślił? :loveu: Ja wymyśliłam - chyba? Tz musi potwierdzić:-) Quote
NikaEla Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 A imię zostawili???? i Będą tak wołać na psa??? np w parku :D Quote
__Lara Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Nikaragua napisał(a):A imię zostawili???? i Będą tak wołać na psa??? np w parku :D Hahahahahahahahha, no nie mogę :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: imię jest świetne :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: Quote
Nutusia Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Ja bym zostawiła ;) Gdy jeszcze mieszkałam w Warszawie, w naszym parku była pani, która przygarniała psiaczki i szukała im domków - taka przedpotopowa dogomaniaczka :) Miała swojego psa znajdkę o imieniu Bimber, co już wzbudzało sensację (szczególnie w tamtych czasach), a kolejnego podopiecznego nazwała... Zacier. Kto pierwszy raz przechodził przez park i słyszał donośne wołanie: "Bimbeeeeeeeer, Zaaaaaacier" - rozglądał się niepewnie i przyśpieszał kroku :) Quote
Patmol Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 mój TŻ na naszego cętkowanego psa, który się ludziom kojarzy najczęściej z hieną albo likaonem woła "Pirania" i nawet takie imię ma pies wpisane u veta czasem na spacerach, jak psy biegają luzem, ludzie pytają -czy ten cętkowany nie ugryzie a mój TŻ - nie, Pirania raczej nie gryzie Quote
Recommended Posts