Isadora7 Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 [quote name='luka1']kolejny gorący dzień się szykuje - dla "sercowców" makabra. Trzymaj się Teodor.[/QUOTE] No tak. A my z Teodorkiem idziemy w piątek obadać serducho Quote
Sarunia-Niunia Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 [quote name='Isadora7']No tak. A my z Teodorkiem idziemy w piątek obadać serducho[/QUOTE] Idźcie, koniecznie.... wiemy (a ja niestety doskonale) do czego może doprowadzić wada serduszka... Teodorku! Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciukaski:) Kochany!!! (dotarła dzisiaj do mnie encyklopedia, którą zakupiłam na bvazarku - jest ekstra!!!) Quote
anica Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 Bardzo .. bardzo mocno będziemy zaciskać kciuki ! będziemy się cieszyć ,jak wizyta ,zakończy się podobnie jak u Jasi :) może to podobna wada serduszka? u Teodorka jest niedomykająca się zastawka? a u Jasi jest niedomykalność mitralna(+) nieznaczne poszerzenie lewej komory i lewego przedsionka -pamiętam ,że jak usłyszałam diagnozę to ,się zdenerwowałam ,okazało się niesłusznie.. bo Jasieńka ma odstawione leki ,które były zalecone jeszcze ze schroniska (chlorowodorek benzadrylu później chyba Vetmedin i Furosemid) u nas się mówi ,że jak Prof Pasławska coś powie to tak jest!! i chyba nawet Jasia ze wszystkich wizyt u Wetów tam się najmniej stresuje :) ufamy Jej .. .a Jasia widać czuje się dobrze :) Quote
Isadora7 Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 [quote name='Sarunia-Niunia']Idźcie, koniecznie.... wiemy (a ja niestety doskonale) do czego może doprowadzić wada serduszka... Teodorku! Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciukaski:) Kochany!!! (dotarła dzisiaj do mnie encyklopedia, którą zakupiłam na bvazarku - jest ekstra!!!) [quote name='anica']Bardzo .. bardzo mocno będziemy zaciskać kciuki ! będziemy się cieszyć ,jak wizyta ,zakończy się podobnie jak u Jasi :) może to podobna wada serduszka? u Teodorka jest niedomykająca się zastawka? a u Jasi jest niedomykalność mitralna(+) nieznaczne poszerzenie lewej komory i lewego przedsionka -pamiętam ,że jak usłyszałam diagnozę to ,się zdenerwowałam ,okazało się niesłusznie.. bo Jasieńka ma odstawione leki ,które były zalecone jeszcze ze schroniska (chlorowodorek benzadrylu później chyba Vetmedin i Furosemid) u nas się mówi ,że jak Prof Pasławska coś powie to tak jest!! i chyba nawet Jasia ze wszystkich wizyt u Wetów tam się najmniej stresuje :) ufamy Jej .. .a Jasia widać czuje się dobrze :) No to jesteśmy. Teoś wymaga specjalistycznej konsultacji kardiologicznej. Umówieni jesteśmy w środe na 16. Lekarz stwierdził że serducho nienajlepsze. Prawdopodobnie również arytmia serca. Żyć z tym można ale Teodorek będzie musiał dabac o siebie, zadnych biegów, długich spacerów. Jakie leki okaże sie w środę. Spojrzałam dzisiaj dokładnie w datę urodzenia Teodora i.... słuchajcie to mój "rówieśnik". Urodził się 7 sierpnia tak jak ja. a Teraz troche dzisiejszego Teodorka. w drodze do weta w oczekiwaniu na wejście do weta A teraz czekamy na pociąg do Łodzi - Teodorek pojechał na dwa dni Quote
anica Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Kciuki nadal zaciskam... ale te wiadomości... raczej nie najlepsze...poczekamy zatem do środy... a ta data urodzin... a może lepiej nic nie powiem - bo się będziecie śmiały ;) Teodorku jesteś naprawdę śliczny !!! Quote
Isadora7 Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 [quote name='anica'][...] a ta data urodzin... a może lepiej nic nie powiem - bo się będziecie śmiały ;) [...][/QUOTE] Dawaj, dawaj, mów, pisz nikt nie będzie recholił Quote
Sarunia-Niunia Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 [quote name='Isadora7']Dawaj, dawaj, mów, pisz nikt nie będzie recholił Może i Ania ma wtedy urodzinki... następna Lwica do nas dołączyła:) http://i2.fmix.pl/fmi2391/5cb00b53002b799e4fad5a77 http://i1.fmix.pl/fmi1031/799508b50002a9064fad5a76 A Teodorek jest tak piękny :gent::gent::gent:, że nie mogę się na Niego napatrzeć, no takie Cudo, że nie da się nie zakochać:iloveyou::iloveyou::iloveyou:... Ech, te biedne serduszka naszych Najdroższych Skarbów:shake:.... Quote
anica Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Ok ... też uważam ,że jak się zacznie ,to trzeba skończyć... Jakbyście tak razem zamieszkali... to imprezka urodzinowa.. razem :) zawsze to trochę.. taniej wyjdzie :eviltong::lol:;) ja jestem wodniczka -12 luty , jeszcze raz oglądam zdjęcia.. i napatrzyć się nie mogę -chłopak.. jak malowany!!! Quote
Mika31 Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Isadora przemyśl tą propozycje a ja jestem baran;) z 18 kwietnia Quote
yunona Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Teodor jest naprawdę pięknym i przystojnym jamniorem. Jestem nim zauroczona, szczególnie pięknie tu się prezentuje: http://i2.fmix.pl/fmi2391/5cb00b53002b799e4fad5a77 . I teraz nie dziwię się, że Tedy ma charakter jak przystało na jamniora , skoro matka Dorota od jamników też z 7 sierpnia :eviltong::loveu::ices_bla::megagrin::megagrin::megagrin: Quote
Isadora7 Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 (edited) [quote name='anica']Ok ... też uważam ,że jak się zacznie ,to trzeba skończyć... Jakbyście tak razem zamieszkali... to imprezka urodzinowa.. razem :) zawsze to trochę.. taniej wyjdzie :eviltong::lol:;) ja jestem wodniczka -12 luty , jeszcze raz oglądam zdjęcia.. i napatrzyć się nie mogę -chłopak.. jak malowany!!! [quote name='Mika31']Isadora przemyśl tą propozycje a ja jestem baran;) z 18 kwietnia Ludziska zbieraczką łatwo się stać. Tylko co potem? Ja mam trzy jamniory, dwa z załozenia, trzecie - "wypadek przy pracy". I to między innymi zamknęło dom tymczasowy u mnie. Mierze siły nad zamiary. A i przyznam że pare razy zostałam z ręką w nocniku. Pies bezpieczny to zainteresowanie sie kończy. Nie stać mnie na posiadanie kolejnego psa ze wzgledów zdrowotnych jak i materialnych. Proste. Staram sie pomóc w inny sposób. Dusza by chciała jednak myslenie i rozsądek są mocniejsze. [quote name='yunona']Teodor jest naprawdę pięknym i przystojnym jamniorem. Jestem nim zauroczona, szczególnie pięknie tu się prezentuje: http://i2.fmix.pl/fmi2391/5cb00b53002b799e4fad5a77 . I teraz nie dziwię się, że Tedy ma charakter jak przystało na jamniora , skoro matka Dorota od jamników też z 7 sierpnia :eviltong::loveu::ices_bla::megagrin::megagrin::megagrin: No to poooojechałaś :grin::grin::grin::grin: Ale coś w tym jest. Teodor podobnie jak i ja jest z najbardziej lwiej dekady znaku lwa. Teodor (gr. theos + dorón – bóg + dar, tj. "dar boży, darowany przez boga") – imię męskie pochodzenia greckiego. W Polsce nadawane co najmniej od XIII w., i zapisywane m.in. w formach: Tader, Chodor (wschsł.), Teodor, Todor, C(z)ader, C(z)eder. Odpowiednikiem znaczeniowym tego imienia wśród imion staropolskich jest Bożydar, Bogdan, Bohdan. Istnieje ponadto imię greckie złożone z tych samych członów w odwrotnej kolejności: Doroteusz (którego żeńskim odpowiednikiem jest Dorota). Hebrajskim odpowiednikiem znaczeniowym jest Matisyahu czyli Mateusz. Rosyjskim odpowiednikiem jest Fiodor. Dorota – imię żeńskie pochodzące z greckiego Dorothéa: doron - dar i Theós - bóg, "dar od boga". Jego męskim odpowiednikiem jest Doroteusz. W Polsce imię tę odnotowano po raz pierwszy w 1385[SUP][1][/SUP]. Znane są też inne formy tego imienia: Dochna, Dora, Dorota, Doroteja, Dorotka. To samo znaczenie ma złożone z analogicznych członów, tylko w odwrotnej kolejności, imię Teodora. Edited May 12, 2012 by Isadora7 Quote
anica Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Wiem .. naprawdę to tak jest !!!! co innego serce... co innego rozum... Cieszymy się z tego co mamy !!! czyli Ciebie ... Darze Od Boga !!!! ja to muszę jeszcze duuuużo się nauczyć!! .. czasem mi się zdarza ,że najpierw mówię... później myślę... ale .. Teodorek .. no nie.. wiem on jest ... naprawdę-jakiś wyjątkowy!!!!! matka Dorota od jamników - suuuuuuuuuuuuuuuper :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Isadora7 Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 Anica, gdyby nie inni z Jamniczych Bojówek niewiele bym zdziałała. Ważne aby sie trzymać wspierać, nie podsrywać - reszta się ułoży :) jest dobrze, a pewnie będzie lepiej. Quote
Mika31 Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Isadora to był żart sama mam dwa jestem bardzo chora psy kosztują dom jest duży mame mam na emeryturze mogła bym być idealnym dt ale zbyt wiele czasu spędzam w pozycji leżącej może za jakiś czas będzie lepiej i zaoferuje realną pomoc Quote
Isadora7 Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 [quote name='Mika31']Isadora to był żart sama mam dwa jestem bardzo chora psy kosztują dom jest duży mame mam na emeryturze mogła bym być idealnym dt ale zbyt wiele czasu spędzam w pozycji leżącej może za jakiś czas będzie lepiej i zaoferuje realną pomoc[/QUOTE] Ja wiem ze to był żart :) Quote
luka1 Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 [quote name='yunona'] I teraz nie dziwię się, że Tedy ma charakter jak przystało na jamniora , skoro matka Dorota od jamników też z 7 sierpnia :eviltong::loveu::ices_bla::megagrin::megagrin::megagrin: I czy to znaczy że skoro Teodor bestia zagrażająca światu - to ciotka tyż?:p Quote
yunona Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 [quote name='luka1']I czy to znaczy że skoro Teodor bestia zagrażająca światu - to ciotka tyż?:p Zaznacz : zagrażająca złemu światu - to na bank TYŻ :sweetCyb: Quote
Isadora7 Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 [quote name='luka1']I czy to znaczy że skoro Teodor bestia zagrażająca światu - to ciotka tyż?:p [quote name='yunona']Zaznacz : zagrażająca złemu światu - to na bank TYŻ :sweetCyb: Dokładnie tak jest, ja zdecydowanie zagrażam trzeba na mnie uważać :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: W środę trzymajcie kciuki, to znaczy w sumie nie ma co trzymać bo to ze Teodor ma chore serducho to fakt. Po prostu bedzie oficjalna diagnoza i zaproponowana profilaktyka aby zabezpieczyć mu maksymalny komfort życia. Quote
wieso Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 on ma dopiero tyle lat, prawie nic...moja 16-tka tez ma stare serduszko dostaje 2xdziennie Vetmedin i smiga jak mlodka , czasami zamieram ze stachu, tak gna:) musze nakrecic filmik..... Quote
Isadora7 Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 [quote name='wieso']on ma dopiero tyle lat, prawie nic...moja 16-tka tez ma stare serduszko dostaje 2xdziennie Vetmedin i smiga jak mlodka , czasami zamieram ze stachu, tak gna:) musze nakrecic filmik..... Oczywiście zę ma przed sobą jeszcze trochę lat, o ile będzie dobrze ustawione leczenie i będzie leki dostawał. Quote
soboz4 Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Piękny ten Teodorek, z chorym serduchem można żyć bardzo długo jak bierze się leki! Quote
anica Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 ja też żartowałam ....chyba?... albo takie trochę dziecinne marzenia...które szybko pękają jak bańka mydlana w zderzeniu z rzeczywistością... próbuję się wytłumaczyć :) to trochę tak .. jak jechałam do schroniska w Ostródzie.. też się na chwilę zapomniałam.. tak po prostu jak dziecko...dopiero TZ .. logika .. argumenty.. i sama powiedziałam ,że trzeba to przemyśleć... Isadoro jesteś dla nas po prostu autorytetem i to takim z pazurem !!!! :loveu: jeśli chodzi o Teodorka to jeśli zechcesz to mogę jego wyniki , diagnozę skonsultować z Prof Pasławską ( teraz w maju mamy wizytę ) Quote
Isadora7 Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 Przypominam o teodorku on nadal Was potrzebuje Quote
Sarunia-Niunia Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='Isadora7']Przypominam o teodorku on nadal Was potrzebuje[/QUOTE] Pamiętamy, pamiętamy - zaglądam tu kilka razy dziennie, ale cóż tu pisać:shake:? Najchętniej to.... ech.... Quote
Recommended Posts