danka1234 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 To chyba jedyny jamnik na dogo który boi sie kotów.Pewnie dlatego ze jest bardzo zagubiony. Quote
jofracy Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Ja myślę, że on dopiero rozpoznaje wroga :) Teoś a ja myślę, że niedługo złamiesz serce komuś i będziesz jeszcze miał super życie - zobaczysz :) Quote
Celina12 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 .....musisz KOGOŚ zauroczyć,bo Śliczny Jesteś....trzymam kciuki cały czas... Quote
Isadora7 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 danka1234 napisał(a):To chyba jedyny jamnik na dogo który boi sie kotów.Pewnie dlatego ze jest bardzo zagubiony. No ja pierwszy raz spotkałam, trafiałay się takie obojetne (aczkolwiek do końca nie ufam instynkt to instynkt) ale bojący się to dla mnie szok. luka1 napisał(a):Pozdrawiam ulubionego jamnika A dziękuję, dziękuje nie boisz sie ze Ciebie zeżre?:evil_lol::evil_lol: jofracy napisał(a):Ja myślę, że on dopiero rozpoznaje wroga :) Teoś a ja myślę, że niedługo złamiesz serce komuś i będziesz jeszcze miał super życie - zobaczysz :) Celina12 napisał(a):.....musisz KOGOŚ zauroczyć,bo Śliczny Jesteś....trzymam kciuki cały czas... Tu mam już mniej radosne myśli. Jest piekny fakt, a w realu jeszcze bardziej. Ale ma 11 lat. Ludzie nie pojmują, nie wiedza, co to jest 11-letni JAMNIK. Dla nich to zwyczajnie stary pies. Nawet jak trafi się osoba której sie spodoba, rodzina i otoczenie wybije jej z głowy. Wiem co pisze bo już była osoba która od poczatku interesowała sie bardzo Teodorkiem. Wydzwaniała, dopytywała. Zadawała bardzo zsensowne i konkretne zapytania. Nawet byłysmy umówione na wizyte u Teodorka. Zadzwoniłą na dzień przed (tu jej chwała ze zadzwoniła) i powiedziała że po rozmowie z rodziną została przeforsowana opcja szczeniaka. Czułam w głosie, że jej żal. Była tez Pani z Polski z wielkimi planami - zamilkla. I to wszystko stało się gdy Teodor został już wyrwany ze schronu. Hiphurra było póki byl na Paluchu. A on został wyrwany i nikogo nie zeżarł jeszcze. W tym wszystkim ma niefart bo jest zdrowym i pieknym psem. Ja już pisałam parokrotnie tu i tam że piekny, bezdomny pies ma gorzej. Jedni mówią że piekny to znajdzie inni, zę trzeba pomagać tylko tym z urwaną nóżka, pokiereszowanym itd. Ja uważam że wszystkim którym mozę sie pomóc. Nomen-omen uważam ze piekne psy mają gorzej. Nie są medialne. No i ratujac takiego psa narażamy się na komenciki tych którzy uważają, ze należy ratowac tylko pokiereszowańce. Komenciki bardziej lub mniej głośne, ale są. Ja uważam ze ratujac pięknego psa nie dopuszczamy, ratujemy go przed OKRUCIEŃSTWEM. Tak dokładnie przed OKRUCIEŃSTWEM. Bo ten piekny pies za kilka tygodni/dni stanie sie pokiereszowany/zagryziony/zniszczony. Widzialam sierść Teodora po dwóch tygodniach pobytu w schronie. Widzę i twierdze pewne zachowania - które uważam za "poschroniskowe". Dlatego uważam że nalezy ratować KAŻDEGO którego mamy w tej chwili możłiwość ratowania. Bowiem OKRUCIEŃSTWEM jest też nie zapobieganie OKRUCIEŃSTWU. A jak pieknego nie uratujemy to stanie sie (o ile przeżyje) kolejnym pokiereszowanym. Problemem Teodora jest nie tylko uroda ale w tym wszystkim wiek. U ludzi też tak jest. Przekroczysz magiczny wiek i możesz wszystkimi papierami i doświadczeniem doope sobie podetrzeć. Wolą zatrudnić pampersa który zrobi bywa jedno a 15 zepsuje. Ale mają młody, dynamiczny zespół. A w tym "dynamicznym" zespole wszyscy jednakowo gadają, wszystkim sie podoba jeden film bo o nim głośno akurat, wszyscy noszą np szpice bo wszyscy noszą. Nawet jak są na kaczych nóżkach. Wszyscy pisza w łerdzie a nie w (fonetycznie) łordzie. A to że potrafią jedynie podstawowe funkcje, poza pogrubieniem i kursywą nic nie wymyslą, to już inna sprawa. Wrócmy do bohatera tego wątku. Teodor jest typowym jamniorem. Dominujacym i niezwykle mądrym. Jest jak MediaMarkt - nie dla idiotów. Czy może dziabnąć? Może. Najłagodniejszy pies może ugryźć i trzeba mieć tego swiadomość. Dla psa jest białe albo czarne. Nie ma szarości. Określony ruch kojarzy sie psiakowi z jakimś wspomnieniem i pies nie rozważa jak człowiek, po prostu reaguje. Teodor musi iść do mądrego domu i da wtedy jeszcze lata miłości i przyjaźni. Ale czy taki dom się znajdzie? Kilka miesiecy temu sytuacja dwóch pieknych (rasowych, rodowodowych) jamników długowłosych. Jeden miał 2 lata a drugi 10. O dwulatka rozgorzała wojna. W imie hipokryzyjnych zasad "ło matko hodowca ma pieszeństwo, jego zdanie decyduje". Szkoda kuźwa ze hodowca nie zaiteresował sie moją gangą. Która jest piekna ale ma poważne wady natury fizycznej i psychicznej. W przyadku tych dwóch dziesięciolatkiem żaden z hodowców się nie interesował. Zjawiskowo piekny dwulatek to standard długowłosy a tych mało. Na dodatek dwuletni. Niestety hermetycznośc środowiska i trudne wrećz niemozłiwe dojście do "dysponenta" jamnikó doprowadziły do tego (pomimo że prosiłam i mówiłam ze zajmę sie) do tego że 10 latek został uśpiony. To tylko utwierdziło mnie w tym że bez mała 25 lat temu, wbrew namowom (i dobrego wejscia z powodu posiadania synka-jamniczka najlepszego wówczas reproduktora) nie zostałąm hodowcom. Poszłam jak mówie dwa razy na wystawę, znaczy pierwszy który był tez ostatnim wyjsciem na taką impreze. Wystarczyło mi poczucie tej "atmosferki" którą odczułam nie jako zdrową rywalizacje a po prostu polskie piekieło. Tu słówko, tam słówko wpadałao, a jeszcze te biedne psy pudrowane, wachlowane, lakierowane .... Ech dobrze zę sie nie dałam w toto wciągnąć. Quote
Isadora7 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Idealny prezent na komunię http://www.dogomania.pl/forum/thread...dora-Do-5-maja Wielka Encyklopedia OXFORD Ekskluzywne i nowoczesne 20-tomowe wydanie zawierających mnóstwo przydatnych informacji oraz bogato ilustrowanych. Cena wywoławcza- 50zł Cena kup-teraz -70zł Koszty przesyłki 30zł-(kurierem) oryginalnie opakowana Normalna cena ksztaltuje się na poziomie minimum 300 a najdczesciej 400 zł: to tylko jedno z ogłoszeń > http://tablica.pl/oferta/wielka-ency...rd-IDcKTN.html [FONT=century gothic]Kupując Encyklopedię pomożemy w ratowaniu zjawiskowo pięknego jamnika porzuconego dwukrotnie, raz po 11 latach przez swój dotychczasowy dom, oddany do nieprzemyślanej adopcji do niesprawdzonego domu z którego po niespełna 3 dniach został wywalony na Paluch. Teraz jest w BDT, ale potrzebne pieniądze na utrzymanie, diagnostykę serca itp. [/FONT] Quote
paty Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Odnośnie ''była też Pani z Polski z wielkimi planami - zamilkła", Pani nie zamilkła tylko nie odpowiedziano jej na maila, stąd stwierdziła, że jako jest z "Polski", a nie z Warszawy to nie jest brana pod uwagę, bo w większości Państwa ogłoszeń poszukujecie domu w Warszawie... Quote
Isadora7 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 paty napisał(a):Odnośnie ''była też Pani z Polski z wielkimi planami - zamilkła", Pani nie zamilkła tylko nie odpowiedziano jej na maila, stąd stwierdziła, że jako jest z "Polski", a nie z Warszawy to nie jest brana pod uwagę, bo w większości Państwa ogłoszeń poszukujecie domu w Warszawie... Nie wiem czy o jednej Pani myłśilimy bo to było podane jako jeden przykład z wielu. Maila żadnego w temacie Teodorka nie ma. Niestety. Czy był pisany na [email protected] ? Czy Pani mysli o ogłoszeniach na stronie http://jamniki.eadopcje.org/start bo szczerze mwóiac nie widze tam wiekszosci na Warszawę. Nawet w ogłoszeniu Teodora nie ma takiego zastzreżenia. Aczkolwiek nie ukrywam najchętniej bym widziała Warszawę. Quote
paty Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Mail był pisany na prywatnego maila do jednej z Pań, po kontakcie telefonicznym na numer telefonu z ogłoszenia z tablica.pl Co do Warszawy, to niestety tego wymogu nie jesteśmy w stanie spełnić, ale oferta z naszego maila jest nadal aktualna Quote
Isadora7 Posted May 2, 2012 Author Posted May 2, 2012 (edited) paty napisał(a):Mail był pisany na prywatnego maila do jednej z Pań, po kontakcie telefonicznym na numer telefonu z ogłoszenia z tablica.pl Co do Warszawy, to niestety tego wymogu nie jesteśmy w stanie spełnić, ale oferta z naszego maila jest nadal aktualna Telefon jest podany mój. Dla tematów jamniczych jest mail [email protected], mój prywatny który niekoniecznie podaję przy sprawach jamniczych jest [email protected] na żadnym z tych adresów nie mam żadnego maila dotyczącego Teodora. Prosiłabym zatem jeżeli Pani jest zainteresowana nadal o ponowne napisanie maila (wolałabym na adres jamniczy bo mam wtedy całość dokumentacji). Być moze skoro Pani pisała to po prostu mail nie doszedł, może błąd w adresie był, zbędna spacja czy coś innego. Cokolwiek było NIE MAM MAILA. Z całą pewnością na maila dotyczącego Teodora czy jakiegokolwiek jamnika pod moją opieką odpowiedziałabym. Nie odpowiadam jedynie na maile typu "Ja chce tego psa, kiedy przywieziecie". Ale to napewno Pani nie dotyczy, piszący takie maile nie dotarliby tu na forum. pozdrawiam Edited May 2, 2012 by Isadora7 literówki Quote
Isadora7 Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 Czekamy i się łudzimy że jak minie dłuuugi weekend telefony się rodzwonią a skrzynka mailowa zrobi sie czerwona. Póki co wiatr hula po łączach. Quote
paty Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Właśnie wysłałam Pani maila na [email protected] mam nadzieję, że tym razem już dotrze. Pozdrawiam Panią Quote
Sarunia-Niunia Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 I co tam u naszego Przystojniaka? Mizianka dla Teodorka:) Quote
keakea Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Hejka Teodor, ale masz USZY, jaciękręcę! Z takimi uszami musowo znajdziesz porządnych Dużych :) Daję Ci gwarancję, jakem R(rrr)ulon :) Quote
Isadora7 Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 paty napisał(a):Właśnie wysłałam Pani maila na [email protected] mam nadzieję, że tym razem już dotrze. Pozdrawiam Panią Dostałam i odpisałam :) soboz4 napisał(a):Trochę późno, ale dotarłam na wątek! A tam późno, dłuuuuuuuuuugi wekend mamy Sarunia-Niunia napisał(a):I co tam u naszego Przystojniaka? Mizianka dla Teodorka:) Teodorek wczasuje. Podobno cale dnie stoi wpatrzony u nóg babci. Babcia mu tam ciągle dogadza "no bo on takie biedny". Niestety foty to chyba jak wróca. Został zapomniany kabelek. keakea napisał(a):Hejka Teodor, ale masz USZY, jaciękręcę! Z takimi uszami musowo znajdziesz porządnych Dużych :) Daję Ci gwarancję, jakem R(rrr)ulon :) R(rrr)ulon ja tez bym tak chciał, tym bardziej że on ma uszy podone do moich :) to ja R(rrr)ambo pisałem, na zdjęciu poniżej też ja Rambo. No i Rambo jest prawie rówieśnikiem Teodora - ma 10 lat Quote
luka1 Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 matko, jakie one śliczne - te jamniory oczywiście i wiek taki piękny. Uwielbiam takie dojrzałe psy. Quote
Isadora7 Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 Wiesz dla jamniora 10 lat to nie starość. Ale faktycznie jamniory sa fantastyczne a te co najmniej kilkuletnie to już rewelacja. Quote
luka1 Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Masz rację. Psiaki starsze są wspaniałe i takie pełne życiowej mądrości. Isadora, szukam kogoś do przeprowadzenia wizyty w Zielonce - może znasz kogoś z tego rejonu? Quote
Isadora7 Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 luka1 napisał(a):Masz rację. Psiaki starsze są wspaniałe i takie pełne życiowej mądrości. Isadora, szukam kogoś do przeprowadzenia wizyty w Zielonce - może znasz kogoś z tego rejonu? Nie znam nikogo, ale moze ktoś na Mapie Pomocy się znajdzie: [h=3]W. mazowieckie - wizytacja domow[/h] [Warszawa / Węgrów] Baffi2 [okolice Serocka, Legionowa, Warszawa] Neigh [Warszawa] qeram [ok. Makowa Maz.] malagos Aarionne (Tylko w bardzo pilnych sytuacjach) [Warszawa] Jo37 lavinia [Warszawa] Kostek [Marki] shirrrapeira [mińsk mazowiecki] nadzieja [Warszawa / Tomaszów Mazowiecki] GrubbaRybba (Warszawa, Tomaszów Maz i okolice) [Warszawa] Ziutabenia [Wołomin] laura1108 [Warszawa] magdyska25 (mogę pomóc w Warszawie) [Warszawa] shantara marlenka [Ĺťyrardów] agata-air (Ĺťyrardów) [Zielonka / Warszawa] Bazyliah (kontrole przed i poadopcyjne, Zielonka, Ząbki, Marki i okolice) Angie:) [Warszawa] abrakadabra3000 [Warszawa] Wyjątek (Warszawa i okolice) [ok wawy] Sylwia K Indy [okolice garwolina] yumanji [Nowy Dwór Mazowiecki/Legionowo] kasiaNDM [Warszawa] mru (najchetniej Ursynów/Mokotów/Centrum, ew. okolice Piaseczna/Konstancina) [Warszawa / Węgrów] TYGRYS-ica. (Warszawa (najlepiej Mokotów) oraz Węgrów i okolice ale możemy się dogadać :)) [Warszawa] sleepingbyday [Warszawa] Daka Madallena [Ostrołęka] bebcik obraczus87 (Targówek, Ząbki i okolice) [Warszawa] koosiek [Warszawa] morisowa [Ząbki] Aga-33-76 (Ząbki, Zielonka, Wołomin, Kobyłka) [Wołomin] kinia1984 (na terenie powiatu wołomińskiego (kobylka, zielonka, ząbki, duczki, radzymin itd.)) Andzike (Warszawa (mokotów, ochota, ursynów - raczej lewa strona Warszawy)) [siedlce] meganka5 [Otwock] Agmarek (na terenie otwocka ) [Warszawa Wola] _Goldenek2 [Warszawa/okolice Brodnicy] 1qaz (Warszawa, okolice Brodnicy) parykPdZ [Pruszków] szalej [WARSZAWA] dorota3005_1976 marerka [Piaseczno] Doti (woj. mazowieckie) [Piaseczno] agulka2212 [sochaczew] łolkiee (sochaczew i tylko ) Atomowka (Na terenie całej Wawy, już robiłam wizyty) [Radom] kasumi (jak nie ma kogoś innego pod ręką... /Radom/) ostatniaszansa KingaW. [Warszawa] kasiekw [Warszawa] arielka186 (kilka wizyt pa na koncie (udanych)) [Warszawa (Powiśle), Łódź (w weekendy)] bellatriks (potowarzyszę lub przyuczę się. Łódź, Warszawa) Quote
Isadora7 Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 paty napisał(a):Właśnie wysłałam Pani maila na [email protected] mam nadzieję, że tym razem już dotrze. Pozdrawiam Panią Na maila odpisalam.... Największe cuda powstają w największej ciszy. Wilhelm Raabe Może cud się stanie i Teodor Dom dostanie A teraz Teodor w wersji baskerville dog :grin::grin::grin::grin: Quote
Sarunia-Niunia Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 http://i2.fmix.pl/fmi2963/6e1eaaa40025214e4fa4d03d Normalnie "strach się bać" :eviltong::evil_lol::diabloti:.... Czyżby się "czaił" jakiś domek dla Teodorka? Czy ja mam bezpodstawne przeczucia? Teodorku! Ciotka Cie mocno przytula Kochany:loveu:!!! Quote
Recommended Posts