Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dobermania']

Postanowiłam więc - skoro i tak wszędzie błoto, piasek pod kostkę brukową i jakieś chałdy - że będę chodzić z taką zwykłą łopatką dla dzieci i zakopywać te kupy w tych górach piachu :p :cool1: :roll: Będzie nawóz na wiosnę :eviltong: Tak zresztą robię w moim ogrodzie - trawa pięknie rośnie :D:D:D:D

OO! A ja własnie dzisiaj rano - po dostarczeniu ciepłej jeszcze produkcji Zuzanki do skwerkowego kosza i skonstatowaniu, że pełen jest podobnych specjałów a normalnych śmieci w nim jak na lekarstwo zastanawiałam się, czy aby nie dało się spożytkować nawozu psiego do upraw rolniczych.:roll:

Jeżeli specjał ów znalazłby zastosowanie i poparcie w postaci dobrej kampanii reklamowej (opartej na gruntownych badaniach naukowych ;) potwierdzających wysoką skuteczność przy zwiększaniu wydajności upraw), to można by w dużych miastach zorganizować miejsca skupu i pobierać wysokie opłaty za dystrybucję.

Widzę same zalety takiego rozwiązania:

1. kampanię reklamową możnaby powiązać z kampanią społeczną na rzecz sprzątania - jakaś subwencyjka państwowa albo gminna mi się zamarzyła :evil_lol:
2. czyste chodniki, trawniki i nawet w krzaczorach czyściutko - skup byłby odpłatny - naród u nas niedofinansowany, sprzątaliby wszyscy (jak puszeczki po piwie i butelki)
2. wsparcie finansowe dla psiarzy ;)
3. spożytkowanie do końca wysokojakościowej karmy, na którą kazdy szurnięty psiarz wydaje ciężką kasę (chyba jakieś wartości odżywcze w niej muszą zostawać???)
4. po karmie mniej jakościwoej - polepszacze smaku od nasionka - pyszne jedzonko :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
5.otworzyłabym własny interes i rozpoczęła ekspansję na rynki zagraniczne :evil_lol:
już mi się marzą te notowania rynku światowego - wołowina argentyńska XXX USD, tusze wieprzowe XXX USD, pszenica XXX USD, polish guano canis XXXXX USD :lol: :lol:

Tylko te badania naukowe... Na krowich odchodkach się dało, ale to zwierzę roślinożerne.. Ma to w ogóle jakieś znaczenie? Czy na odchodku mięsnożernego też się coś uchować może????

A tak na marginesie - kwalifikuję się już do leczenia na oddziale zamkniętym, czy poradnia zdrowia psychicznego jeszcze ma tu jakies pole do działania? :hmmmm: :???: :smhair2: :huh:

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Perfetia napisał(a):

A tak na marginesie - kwalifikuję się już do leczenia na oddziale zamkniętym, czy poradnia zdrowia psychicznego jeszcze ma tu jakies pole do działania? :hmmmm: :???: :smhair2: :huh:

Spokojnie bez paniki... Jeszcze mozesz luzem biegac z psami :lol:

Swoja droga... Fajnie by bylo, jakby Twoja przepowiednia sie sprawdzila... :roll:

Posted

lady_m napisał(a):
Spokojnie bez paniki... Jeszcze mozesz luzem biegac z psami :lol:

Dzięki za wsparcie! Podobno osobom z zaburzeniami psychicznymi jest bardzo potrzebne :lol:

Nooooo, fajnie by było, przydałby się jakiś biolog, rolnik, albo - nie wiem jak się to nazywa - taki spec od nawozów :lol: do tych badań .. :roll:

Posted

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

nie.. chyba jednak leczenie wskazane.. ja tu o kupkach naszych milusińskich ...:crazyeye: Do tego stopnia nie jestem w temacie??? :shake:

Katcherine, proszę powiedz, że to nie do tego wątku, bo na prawdę pójde się leczyć.. :lol: :lol:

Pozdrowienia ! :lol:

Posted

Nie moglam sie oprzec zeby Wam nie pokazac tych zdjatek. :oops: :evil_lol:
Moim zdaniem pasuja do tematu. Drugie zdjecie moze mniej, ale co tam :roll:
To moje dziela :oops: :evil_lol: Uprzedzam, drastyczne :cool3:
1 2

Posted

[quote name='Evelina']Nie moglam sie oprzec zeby Wam nie pokazac tych zdjatek. :oops: :evil_lol:
1 2

Zwariowała :evil_lol:
Przypomnijcie mi, jak się nazywał ten "artysta", który w galerii wystawił swoje fekalia jako dzieło sztuki? :evil_lol:

Posted

[quote name='Evelina']Nie moglam sie oprzec zeby Wam nie pokazac tych zdjatek. :oops: :evil_lol:
1 2
Czy Ty chcesz zasugerować, że psie g... w odpowiedniej oprawie i okolicznosciach można byłoby upłynniac jako wyrób cukierniczy????? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Moze masz rację!? W końcu jak sa psy bez rodowodu tak samo mogą być słodycze niewiadomego pochodzenia :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Behemot']Zwariowała :evil_lol: Juz dawno
[quote name='Behemot']Przypomnijcie mi, jak się nazywał ten "artysta", który w galerii wystawił swoje fekalia jako dzieło sztuki? :evil_lol:Ja sie z takimi nie zadaje :obrazic: wiec nie wiem :eviltong:
[quote name='puli']Czy Ty chcesz zasugerować, że psie g... w odpowiedniej oprawie i okolicznosciach można byłoby upłynniac jako wyrób cukierniczy????? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Moze masz rację!? W końcu jak sa psy bez rodowodu tak samo mogą być słodycze niewiadomego pochodzenia :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Ja tylko sugeruje metode treningu obchodzenia sie z psia kupa :p :evil_lol: i sprawdzenia skutecznosci sprzatania przy uzyciu rekawiczki jaka mam na reku.
Rekawiczka zajmuje mikroskopijna objetosc w torebce i moze sluzyc w wielu innych okolicznosciach. :lol:
Gdy masa jest ciepla symulacja realnej sytuacji jest prawie stuprocentowa :evil_lol:

Po cwiczeniach zamieniamy mase krowkowa na cukierki i zjadamy ze smakiem. Smacznego !

Posted

Na pytanie co zrobić z kupą w woreczku jeśli w okolicy brak kosza - podpowiadam: wpycham kupsko do kraty ściekowej (kanalizacyjnej). Jest trochę trudno bo prześwity wąskie ale kupa materiał plastyczny:evil_lol:więc się da.

Posted

taks napisał(a):
Na pytanie co zrobić z kupą w woreczku jeśli w okolicy brak kosza - podpowiadam: wpycham kupsko do kraty ściekowej (kanalizacyjnej).

Razem z woreczkiem? :crazyeye: Nie ma co się dziwić, że kanalizacja deszczowa działa w tym kraju tak jak działa :shake: czyli powódź na pół miasta po każdym większym deszczu :p
;)

Evelina, chcesz ludzi zniechęcić do sprzątania? :evil_lol:

Posted

puli napisał(a):
W końcu jak sa psy bez rodowodu tak samo mogą być słodycze niewiadomego pochodzenia :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Hmmmm.......:crazyeye:

Posted

coztego napisał(a):
Razem z woreczkiem? :crazyeye: Nie ma co się dziwić, że kanalizacja deszczowa działa w tym kraju tak jak działa :shake: czyli powódź na pół miasta po każdym większym deszczu :p

Rury średnicy z pół metra mają albo i lepiej a nasze kupeczki(w woreczkach) to takie małe pakuneczki są i niczym łódeczki na oceanie pomykają .Ale masz rację co złe w tym kraju to przez psy:eviltong:

Posted

coztego napisał(a):
Evelina, chcesz ludzi zniechęcić do sprzątania? :evil_lol:
Nic z tych rzeczy :nono:
Wszak cwiczenie czyni mistrzem :evil_lol: co najwyzej moglam zniechecic do krowek :evil_lol:

Hania:) napisał(a):
puli napisał(a):
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
W końcu jak sa psy bez rodowodu tak samo mogą być słodycze niewiadomego pochodzenia
Hmmmm....... :-o
Na zasadzie produktu zastepczego :roll:

Posted

A ja wczoraj pochwały zebrałam:evil_lol:
Moje usuwanie kupki obserwował pewien tatuś małej dziewczynki...
zaczepił mnie potem
trzy razy powtarzał "niesamowite... pierwszy raz coś takiego widzę"
to ja mu dumnie że dwa psy mam i po obu sprzątam...
a moja mama po swojej suczce:lol:

Posted

agacia0504 napisał(a):
Moj pies raczej nie zalatwia sie na chodnikach jak juz to na trawce:P
Nom..i nie mam problemow:D:D:D

a sprzątasz z tej trawy?
Dzieci, spacerowicze, psiarze mają prawo chodzić po trawniku , kłaść sie na nim ect, a naszym obowiązkiem jest po psie sprzątanie ...zawsze i wszędzie.

Posted

Dada napisał(a):
Szkoda tylko, że nie ma koszy na te nasze psie "odchody", bo chodzenie z 'ciepłym' woreczkiem do przyjemnych nie należy:shake:

Wyobraź sobie, że to termofor :evil_lol:

Posted

Behemot napisał(a):
Wyobraź sobie, że to termofor :evil_lol:

:evil_lol:to trzeba opatentować:evil_lol: Może to jedyny godziwy sposób na zarabianie na psach?:cool3: Same zalety, "towaru mnóstwo", nawet psa w domu nie trzeba trzymać, wystarczy sprzedać - i CZYSTY zysk!!!:diabloti:

Posted

Dada napisał(a):
Szkoda tylko, że nie ma koszy na te nasze psie "odchody", bo chodzenie z 'ciepłym' woreczkiem do przyjemnych nie należy:shake:

A zwykłe kosze?
Zawsze można interweniować w UM ;) .

Posted

taks napisał(a):
Rury średnicy z pół metra mają albo i lepiej a nasze kupeczki(w woreczkach) to takie małe pakuneczki są i niczym łódeczki na oceanie pomykają .Ale masz rację co złe w tym kraju to przez psy:eviltong:

dobra, dobra.... :eviltong:

jakby zatkane studzienki sie pojawiły w najbliższym czasie, to i tak wszyscy będą wiedzieć - to po prostu tędy chadza taks z psiurem :evil_lol: nawet jeśli to będzie np. Gdańsk :lol:

Posted

Perfetia napisał(a):
dobra, dobra.... :eviltong:

jakby zatkane studzienki sie pojawiły w najbliższym czasie, to i tak wszyscy będą wiedzieć - to po prostu tędy chadza taks z psiurem :evil_lol: nawet jeśli to będzie np. Gdańsk :lol:

Kurcze to chyba zacznę moje woreczki podpisywać ( tylko jakieś logo muszę stworzyć)- bo jeszcze ktoś się podszyje i złą reklamę moim pięknym kupom zrobi;)

Posted

[quote name='taks']Kurcze to chyba zacznę moje woreczki podpisywać ( tylko jakieś logo muszę stworzyć)- bo jeszcze ktoś się podszyje i złą reklamę moim pięknym kupom zrobi;)Dorzuc adres, jak kto znajdzie to Ci odesle :evil_lol:

A propos podpisywania.
Poniewaz przemieszczam sie po tej pieknej Francji, zauwazylam, ze woreczki oddane do dyspozycji posiadaczy psow sa zawsze jakosc podpisane czy oznakowane.
A to obrazkiem, a to instrukcja jak tego uzyc, czasem herb miasta sie trafi. :roll:
Zaczelam sie zastanawiac czy ich nie kolekcjonowac ? :evil_lol: