Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki ....dojechali cali i bardzo zmeczeni :multi:Przepraszam , ze dopiero teraz ale .....:loveu:co bede pisala....milosc od pierwszego wejrzenia :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
calusom nie bylo konca :-) teraz dopiero sunieczka usnela i ja tez ide bo emocje mnie prawie dzisiaj zabily :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Acha ....niunia jest pieeeeeeekna, super kochana i straszna awanturnica ....rodzenstwo za oknem obszczekala calkiem powaznie :loveu:
Reszta jutro :-)
buziaki i wielkie podziekowania za to, ze byliscie z nami :loveu::loveu::loveu::loveu:
Lika piekne zyczenia :-) dziekujemy

Posted

barszcz, paszteciki, uszka .... prawie gotowe .... zaglądam do suni i do Was kochane moje dobre serduszka :smile: cichutko we śnie zycze Wam, zawsze "pelnej chaty" , brylancików, węszacych nosków i mokrych jezorkow - całej masy cieplych bezpiecznych futerek i co dzień uśmiechów przychylnych :smile:

ciiiii dobranoc.................

Posted

Nasi bohaterzy odpoczywają ,przytulają się do siebie i my cieszymy się z nimi z happy endu:loveu:Pozwolę sobie złożyć Tobie Kajka i Brylantowi ,całej Waszej rodzince tej ludzkiej i zwierzęcej Najserdeczniejsze Życzenia Zdrowych,Spokojnych i Szczęśliwych Świąt:loveu:Wszystkim Dobrym Ludziom z tego wątku i całej Dogomanii Najlepsze Życzenia:loveu:

Czekam na wieści choć wiem,że teraz pisanina nie jest już najważniejsza;)Ale jak ochłoniecie z wszystkim ,to liczę na małe co nieco;)

Posted

[FONT=Georgia]Białych myśli lekkich jak puch,
niech Anioł przywieje z nieba,
otworzy skrzydłem nadziei,
i niech kolędę zaśpiewa,
bo dzisiaj jest piękny dzień,
wszystko się rodzi na nowo,
więc w blasku tajemnych świąt,
żyjcie zdrowo i kolorowo
[/FONT]

[FONT=Georgia]mokrych nosków i trącających z miłościa pycholków, wytrwałości i wiary dla wszystkich aniołów oddanych zwierzakom , rodzinnego ciepełka i radości :loveu:[/FONT]

Posted

O matko złota alez piękne życzenia:) ogromnie dziękujemy i życzymy rownież cudownych Świat :)
Kochani, pisze tak troszkę po cichu z iPhone bo nie mam nawet kiedy odpalic komp. Malutka absorbuje bardzo:) słoneczko jest cudowne. Taka mała kruszynka z charakterem wielkiego onka. Opisze wszystko jutro bo sporo się dzieje:) obserwowałam ja dzisiaj długo i powiem Wam. Będzie z niej cudenko z
z dobrym charakterem tylko wymaga to sporo pracy:) mała jest żywioł , najchętniej by brykala i znowu ja będę zła , bo brylant tylko piesci a ja pilnuje dyscypliny;)
Życie nasze przeniosło się do siłowni, do niuni;)
Cdn.....Sciskamy mocno.

Posted

Kochani, mam chwilke czasu to "poopowiadam" Wam o malej :-)
Pierwsze wrazenie jak ja zobaczylam...zacisk w gardle, lzy w oczach i chec by powiedziec ....biedna malutka , tak bardzo skrzywdzona , wychudzona i kaleka :-(
Odczekalam chwilke by pochylic sie nad nia i powiedzic ..."witaj malenka w domu :-) teraz juz bedzie TYLKO dobrze :-) " Uwierzcie...taki piesek robi wrazenie .....
Sunia zamieszkala w silowni ...(to chyba juz pisalam) z kilku wzgledow. Brak schodow, odizolowana od innych pieskow , wiec spokojniej moze dochodzic do formy, poza tym...tam bezpieczniej i nie musze jej klatkowac. Sprzety powynoszone, wiec i przestrzen spora. ma tam cieplutko, mieciutko i fajnie :-)
Pierwszy dzien..., a ja juz bylam nia zszokowana ....mala ma tyle energii, ze trzeba bylo jej pokazac czego nie wolno absolutnie robic:shake: A nie wolno przede wszystkim ...skakac, bo ona jest niewiarygodnie silna i potrafila z radosci na przywitanie podskoczyc bardzo wysoko, co mnie zszokowalo i przerazilo :crazyeye: tylko dwie sprawne lapki, a ona jak kangurek :-o Niunia juz zna slowo nie...i powiem Wam....to naprawde bardzo madry dzieciak.
Oczywiscie,probuje zachowywac sie jak kazdy podrostek gdy jest zadowolona ale musimy ja wyhamowywac :-) i to sie udaje.
Mamy juz pierwsze sukcesy :multi:
Wczoraj " na dzien dobry" nasikane na wlasne lozeczko, obok qpal , pozniej powtorka z rozrywki kilka razy...uciekala z podworka, wracala "do siebie" i natychmiast" siusiala:shake: Postanowilam, ze czas na pierwsza lekcje ;) pochodzilysmy po posesji powolutku, "obwachalysmy " wszystko (u nas spokojnie i cicho), usiadlysmy na laweczce i brylany wypuscil babcie Sabinke;) Mala probowala "napyskowac" ale poprosilam , by tego nie robila bo Sabcia nie ma ochote na awantury;-) -poskutkowalo ale ciekawosc byla przeogromna i obserwacja pelna ;) Wykorzystalam sytuacje i poprosilam Sabcie -"zrob siusiu"-natychmist zrobila :evil_lol: i szybciutko poleciala do domu :)
Ponownie pochodzilam z niunia kilka minut i .....siusiu zrobila :multi: matko ...radosci konca nie bylo, smakolyki, buziaki , pochwaly, za pare minut ponownie zrobila ...znowu radosc jak z trafienia szostki w lotto :cool3:. I tak sie zaczelo...
Dzisiaj ....ani razu siusiu nie zrobila w domu...:multi::loveu:Oczywiscie, wyjscie co 2godziny ale poczatek jest :-)
Sunia jest przekochana, walczy z ulomnoscia dzielnie, nawet nie protestuje jak wmasowuje jej w lapki steryd, ktory troszke piecze, popiskuje z radosci jak sie nad nia nachylamy, przytulamy, chwalimy,a nawet normalnie mowimy....to takie dzielne slonko z madrym spojrzeniem :-) nie ma juz najmniejszych oporow przed wyjsciem do ogrodu.....wrecz odwrotnie...cieszy sie :-) przed lecznica sie bala...obcy ludzie, halas, a u nas cisza i spokoj :-)
Ale sie rozpisalam, a to dopiero dwa dni :oops: duzo ja obserwowalam by zobaczyc jak z nia najlepiej postepowac ale to wcale nie jest problemowy pies.Bzdura jest , ze sunia jest agresywna , absolutnie nie ...bardziej ciekawa i pyskujaca ale agresji nie ma w niej wcale. Fizycznie -tak....sporo roboty, psychicznie-nie , tyle, ile z normalnym psim; owczarowym dzieckiem :-)
Wybaczcie , ze taki elaborat ale .....:oops:

Posted

Kajko kochana,takie elaboraty to możemy kilka razy dziennie czytać.Sunieczka ma wielkie szczęście,że trafiła do Was,cudownych psiolubnych ludzi i już są pierwsze sukcesy,życzę dalszych no i dużo zdrówka dla malutkiej,oby jak jak najszybciej mogła biegać na czerech łapeczkach.

Posted

Jakie krzepiace wiesci .W tak krotkim czasie a sunka zaczyna robic postepy wychowawcze . Malenka trafila w odpowiednie rece .Bede sie pewnie powtarzac ,ale domek Kajki i Brylanta to prawdziwy onkowy raj .Lepiej Boni nie mogla trafic .W tym dobrym domku odzyska sily .Jak Kajciu dojdziesz do tego ,wstaw prosze jakies fotki malej .

Posted

Unixena ...zyczysz -masz :loveu: zdjecia robione przed chwileczka ;-)
Udowadniamy, ze podklady "sikowe " zdjete na stale ;-) juz nie sikamy do lozka:multi:
Mala jest obledna :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Boni rozwala -jest po prostu urzekajaco slodka i sliczna .W takim cudenku to mozna sie zakochac na zaboj .Mnie tez serce szybciej bije na jej widok .Kajciu dzieki za fotki -usciski i cmokasy .