Roszpunka Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 To znaczy, że mamy sobie darować Jokera i ratować tamtą sunię? Nie bardzo rozumiem. Oczywiście, jeżeli zaistnieje taka potrzeba, osoby zajmujące się sprawą suni mogą liczyć na moją pomoc w miarę możliwości. Natomiast, jeżeli chodzi o Jokera, to niestety, psiak jest nadal w punkcie wyjścia z kilku powodów, których tutaj przytaczać nie zamierzam. W sumie nie wiem, kto jest teraz osobą decyzyjną w jego sprawie, nic się nie dzieje, tak, jak dziać się powinno. Nie jestem w stanie samodzielnie zająć się sprawą Jokera, ale zawsze chętnie pomogę. Ten wątek mnie dołuje, czekam na konkretne decyzje - jeżeli takowe zapadną, jestem do dyspozycji. Jeżeli nie, pozostanę wiernym czytelnikiem tego wątku i tyle. Przykro mi, Jokerku. Quote
Martika&Aischa Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Smutny ten wątek :(:(:( Trudno nie tracić nadziei .....cholernie mi szkoda tego psiaka :( Quote
PaSja Hera Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 Joker bywa,pod 9,ale coraz rzadziej.Juz kolejny dzien z kolei,rano go nie bylo.Byl natomiast ten bialy psiak o ktorym,byla mowa wczesniej. Tak jak pisalam wczesniej,nie mam pomyslu na odlowienie Jokera.Jestem dostepna od godziny 21.Po nocy lapanie nie ma sensu.psiak przemieszcza sie praktycznie bez przerwy....Mnie tez przykro,ale jak mu pomoc??? Quote
erka Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Wydaje mi się, że najlepiej by było zrobić rozpoznanie w tej Dąbrowie, od tego chyba trzeba było zacząć. Ktos pisał wczesniej,ze rozmawiał z ludźmi w Dąbrowie, którzy cos wiedzieli na temat Jokera . Quote
lenkaaaa2 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 erka napisał(a):Wydaje mi się, że najlepiej by było zrobić rozpoznanie w tej Dąbrowie, od tego chyba trzeba było zacząć. Ktos pisał wczesniej,ze rozmawiał z ludźmi w Dąbrowie, którzy cos wiedzieli na temat Jokera . Ja rozmawiałam, a dokładnie moja mamuśka i nie z ludźmi z Dąbrowy, a z osiedlowymi żulami którzy znając życie mają tam znajomości także w postaci żuli, chodzą tam i widzieli, że jest z tego i z tego domu. Joker coraz częściej znika, ja u siebie nie widuje go już w ogóle nawet przelotem. Cieczka u suni sąsiada się skończyła to i Joker ma mnie gdzieś. Za to kolejna wielka biało brązowa psia bida się pojawiła u mnie pod blokiem. Strach do niego podchodzić, ale nie da się przejść obok i nie wynieść jedzenia. Joker niedługo całkiem zniknie nam z oczu jak większość tych wszystkich bid :( Quote
erka Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 To w takim razie nie można pojechać do tego domu i dowiedzieć się , co to za dom, czy Joker tam wogóle przychodzi, czy ma tam jakąś budę? A może gdyby tam nie było najgorzej, to jakoś wspomóc tych ludzi karmą, jeżeli oczywiście dało by się z nimi wogóle rozmawiac. Pewnie to by było taniej , niż utrzymywanie Jokera w hotelu, nie wiadomo jak długo, bo adopcja do łatwych by nie należała. Quote
Lolalola Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 jestem wkurzona .....................jesli nie da sie ratowac jokera bo to i tamto to moze pomozmy innej bidzie ,ktora jest totalnie ulegla i tylko na to czeka!!!!!!!!!!!!!!!!!!nie chce nikogo urazic,ale prosze mnie wiecej nie zapraszac na watek ,ktory stopnial jak zeszloroczny snieg!!! Quote
Lolalola Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Dzieki Bogu,ze na dogo nie az tak czesto zdarzaja sie akcje typu uratujmy psa,zginie pomocy i takie inne bzdury,gdzie zalozyciel znika bez sladu i jak wnosze losem psa sie juz nie przejmuje..........................jest 19 listopad,watek zalozono 18 wrzesnia ,tylko po co...????skoro prob zlapania jokusia bylo zaledwie kilka i koniec.......okazal sie trudnym psem dlatego pozostal sam sobie.........szkoda!!!!jak ja sie za cos zabieram to walcze ile wlezie,szczegolnie jesli chodzi o zwierzaki !!!!!I koncze co zaczelam!!!!!! niektorzy ludzie (tak jak ja)ciagle mysla o tym psie i szlag mnie trafia,ze w ogole tu kiedys zostalam zaproszona i sie zjawilam bo teraz nie mam spokoju!!!!!!ale gratuluje innym spokojnego snu i sumienia ,bo moje by mnie zezarlo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
ewelinka_m Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Lolalola ja w takim razie serdecznie zapraszam cie do kielc,do jedynego miasta wojewódzkiego ba jedynego woj w pl bez schroniska. co dnia zmierzamy sie z problemem,któremu psu pomóc i jak utrzymać te które już mamy. obecnie potrzebują pomocy 2 suki prawdopodobnie zaciążąne na św katarzynie, 4 psy na parkingu, 5 szczeniąt w rowie z matką, starszy onek, ok 100 psów w schronisku i hotelach.. śmiało zapraszam wykaż się i powiedz jak pomóc tym wszystkim zwierzakom kiedy jesteśmy tu w zaledwie kilka osób. zgłoszenia,które otrzymujemy co dnia pomijam...gwarantuje Ci,że przy takiej ilości psów nikt spokojnie nie śpi bo ciągle kombinujemy gdzie umieścić te,które nadchodzącej zimy nie przeżyją a pomocy wymagają na wczoraj Quote
Lolalola Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 ewelinka_m napisał(a):Lolalola ja w takim razie serdecznie zapraszam cie do kielc,do jedynego miasta wojewódzkiego ba jedynego woj w pl bez schroniska. co dnia zmierzamy sie z problemem,któremu psu pomóc i jak utrzymać te które już mamy. obecnie potrzebują pomocy 2 suki prawdopodobnie zaciążąne na św katarzynie, 4 psy na parkingu, 5 szczeniąt w rowie z matką, starszy onek, ok 100 psów w schronisku i hotelach.. śmiało zapraszam wykaż się i powiedz jak pomóc tym wszystkim zwierzakom kiedy jesteśmy tu w zaledwie kilka osób. zgłoszenia,które otrzymujemy co dnia pomijam...gwarantuje Ci,że przy takiej ilości psów nikt spokojnie nie śpi bo ciągle kombinujemy gdzie umieścić te,które nadchodzącej zimy nie przeżyją a pomocy wymagają na wczoraj.......tiaaaa,rabnac w stol i nozyce sie odezwa........(dodam,ze akutrat nie pisalam wczesniej konkretnie do Ciebie,ale skoro juz sie odezwalas)..............wszystko rozumiem,pseudopomoc przelozyla sie teraz na innego psa,Joker to zyje w ogole jeszcze??????....................zegnaj Joker,zegnaj watku................ Quote
Lolalola Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 az musze zapytac,to teraz psom pomagamy tylko czesciowo???wielkie larmo na poczatku i cisza??????Skoro ludzie sie angazuja to wypadaloby chociaz napisac cokolwiek na temat psa bo np mnie brak wiadomosci bardzo marwi!!Watek umarl,pies jest w tak samo beznadziejnej sytuacji jakiej byl tylko ciezko sie do tego przyznac!!!!!! Quote
zula131 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/217786-KLATKA-%C5%81APKA-DLA-PSOW-wejdz-pomoz Quote
lenkaaaa2 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Lolalola napisał(a):az musze zapytac,to teraz psom pomagamy tylko czesciowo???wielkie larmo na poczatku i cisza??????Skoro ludzie sie angazuja to wypadaloby chociaz napisac cokolwiek na temat psa bo np mnie brak wiadomosci bardzo marwi!!Watek umarl,pies jest w tak samo beznadziejnej sytuacji jakiej byl tylko ciezko sie do tego przyznac!!!!!! Tak pies żyje, chodzi, a właściwie zawsze za czymś biegnie. Dziś spotykam się z założycielką wątku pogadać... nie dziwę się jej, że znika ma masę psów na głowie, a Jokerkowi oddała by wszystko gdy by mogła - tylko jak?! Nie ma pomocy z ni kąt, nie ma siatki, te w sklepach są za drogie... a na piękne oczy pasji to on się na pewno nie złapie. Więc pytam jak mu pomóc? Piszę do ludzi pytam w Kielcach i poza, nawet o tą głupią siatkę, nikt nie reaguje, nawet słowa nie odpiszą... Quote
zula131 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 zula131 napisał(a):http://www.dogomania.pl/threads/217786-KLATKA-%C5%81APKA-DLA-PSOW-wejdz-pomoz Może warto byłoby się dołączyć... Quote
kamos Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 A czy Jokera nie możnaby zwabić do klatki schodowej i tam go złapać:watpliwy:, czy były takie próby o ile to możliwe z Jokerem:???: Quote
iwoniam Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 skontaktujcie się z iwop z dogo. Ona pzredwczoraj złapała sunię, której nikt nie był w stanie złapać od 4 lat. Ma kogoś, komu się udało Sunia jest w Krakowie - bezpieczna. http://www.dogomania.pl/threads/216734-Suka-i-pi%C4%99%C4%87-szczeniak%C3%B3w-%C5%9Bpi-na-go%C5%82ej-ziemi-przy-ruchliwej-ulicy!-Ostrowiec-%C5%9Aw./page2 Quote
Agula99 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Jeju, jeju i co tu zrobić??? Uparciuch z niego okropny!!!! Quote
Lili8522 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 [SIZE="3"]Przepraszam z offa ale chciałam... Serdecznie Zaprosić na bazarek z kartkami świątecznymi! :D 66 wzorów, około stu kartek! :multi: Opcja KT i licytacji... GRATISY!! ZAPRASZAM! :loveu: http://www.dogomania.pl/threads/217979-KARTKI-ŚWIĄTECZNE!-66-wzorów!-Do-wyboru-do-koloru!-Do-04.12-godz-20.00 Quote
PaSja Hera Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Od ponad tygodnia Joker nie byl widziany przez nikogo.Nie przychodzi pod blok gdzie byl dokarmiany,gdzie spal itd.Nie jestesmy na chwile obecna w stanie pomoc Jokerowi.Proponuje przekazac pieniadze na innego psiaka,ktory juz jest zlapany i pilnie potrzebna mu pomoc w formie finansow.To moje zdanie,napiszcie co o tym sadzicie? Quote
Agula99 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Jeju i co się stało z biednym Jokerem???? :( Quote
Martika&Aischa Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 I tego się bałam najbardziej :( że Joker po prostu zginie bez śladu. Przykra ta cała historia. Mam jednak cień nadzieii że Joker się pojawi i w końcu mu pomożemy. Strasznie mi przykro :( Quote
PaSja Hera Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Martika@Aischa napisał(a):I tego się bałam najbardziej :( że Joker po prostu zginie bez śladu. Przykra ta cała historia. Mam jednak cień nadzieii że Joker się pojawi i w końcu mu pomożemy. Strasznie mi przykro :( Mysle,ze tak jak przypuszczalam Joker pochodzi z Dabrowy.Tez sie bardzo o niego martwie...ale nie jestem w stanie mu pomoc:( Teresa ,ktora go dokarmia,mowi,ze musi byc na osiedlu.Juz kolejny dzien przeszlam cale,wieczorami,bo w dzien Joker podróżuje,NIGDZIE GO NIE MA:( Nie ma tez bialego psa o ktorym pisala Lenka... Macie jakies propozycje,ktore psiaki najbardziej potrzebuja?Incia ,Roszpunka napiszcie. Quote
Recommended Posts