andzia69 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 taka siatka kosztuje dokładnie 576 zł netto! Wymiary obręczy: 152 cm x 1.27 cm, a jest przenaczona do łapania kotów, małych i średnich psów, ptaków, gryzoni etc. więc za mała... i ciutkę większa, ale w opisie rownież to samo...745 netto Wymiary obręczy: 244 cm x 1.58 cm. http://vet.sns.pl/product/item/207,13769,Siatka_poskramiajaca__Dura_Flex_S_122_cm.html Świetna na psy, koty i średnie zwierzęta. Najwyższa jakość sieci do zarzucania. Specjalna konstrukcja pozwala na łatwy i bardzo dokładny rzut. Oczko 10x10 cm. Nylon. Dostępna w 3 rozmiarach. Sieć poskramiająca 244 cm 9chyba średnica) kosztuje 647 zł netto... Quote
Roszpunka Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Aż tyle to Jokerek w skarbonce nie ma :( Quote
lenkaaaa2 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Wow siatki super, ale jakie ceny :crazyeye: nawet gdy by tyle miał trzeba pamiętać o pobycie w hotelu. Szok :shake: Quote
Martika&Aischa Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 A noce coraz zimniejsze .....siatka świetna ale cena :( Quote
Roszpunka Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Może jednak spróbujemy sklecić coś domowym sposobem? Trzeba działać, czas ucieka... Quote
Incia Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Dostałam maila od firmy, do której napisałam z prośba o cennik siatek. Mają przysłać tak szybko, jak to będzie możliwe. Coś mi jednak mówi, że w weekendy nie pracują...Siatki inne niż ta, która wkleiła andzia69, ale podejrzewam, że ceny podobne. Kto może posiadac taką siatkę? Może spróbować pożyczyć? A czym Zieleń Miejska łapie ptaki z parku, żeby je na zimę do siebie zabrać? A może Straż Pożarna miałaby coś takiego? Sama nie wiem...Umiejętności praktyczno-techniczne są u mnie na poziomie -1, więc nie mam pojęcia, jak sklecić coś takiego domowym sposobem... Quote
lenkaaaa2 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Stare firanki? Jak ktoś będzie wiedział jak to pokarze i zrobimy! Damy radę. Ja mam jakieś starocie w domu. Albo kupić te siatki rybackie co na allegro są i te zrobić jakoś. Incia czytałaś o białym psie co pisałam? Zimno dziś strasznie, zapowiadają coraz zimniej, a psy pod gołym niebem. Nawet nie chce myśleć co bidy czują :bigcry: Kto umiał by zrobić siatkę, obciążyć po bokach? Bo siedzimy klepiemy w klawiaturę zamiast być na miejscu i łapać Jokerka! Ja wam powiem, że marzy mi się zabrać wszystkie psy z Dąbrowy, a resztę co zostanie bez psów spalić! Te psy wszystkie z Dąbrowy w większości przylatują na osiedle! Tam ludzie nic o nie nie dbają :( Quote
Dadziu Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 to straszne ze biedak nie chce zaufac ludziom,zyczę am dziewczyny zeby sie w koncu udało Quote
Olga7 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Pod pod koniec pazdziernika pisalyśmy o tym łapaniu -zamotaniu Jokera w stare ,albo i nowe mocne maszynowe ,stylonowe-syntetyczne, wytrzymale firany albo podobne zasłony.Może zarzucenie na Jokera kilku zszytych maszynowo używanych firan ,czy zasłon może pozwoli go w koncu osaczyć i zlapać ? Będzie nieco widzial przez te firany i jakoś przeżyje tę łapankę. Lepsze to chyba niż łapacz-pętla i ogromne przerażenie psa a te siatki drogie na jedne raz to i tak za male na duzego psa takiego jak Joker.Zrobicie jak uważacie,bo latwo tak nam z daleka radzić a co innego wykonanie na miejscu takiego zadania,wiemy. A może lepsze i mocniejsze by byly do tego lapania jakieś plandeki z kocy ,czy prześcieradeł mocnych zszyte -by tylko dalo się osaczyć i ujarzmić Jokera ?? No i by nie pogryzl ludzi ze strachu w tej akcji ,musicie mieć jakieś grube rękawice robocze np.takie przedłużone skórzane. Quote
Incia Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Właśnie wracam od Jokerka, nie było Go jednak...Nie było też niestety budki...Komuś przeszkadzała? Może sie komuś przydała? Ręce opadają... Quote
PaSja Hera Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Szkoda gadac Incia.Ludzie sa beznadziejni!!!Joker i tak w niej nie spal,ale napewno przydajaby sie innemu biedakowi w przyszlosci....masakra! Quote
erka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Kiedyś na malutką suczkę kupiłam w sklepie wędkarskim kasarek na ryby, taka siatka na obręczy, jak na zdjęciu z facetami, ale o wiele tańsza. Ale na tak dużego psa, jak Joker sie nie nadaje. Trzeba zrobić ze starych firanek i czymś obciążyć na brzegach. Quote
PaSja Hera Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Karilka napisał(a):a myślałyście o sedalinie? Sedalin dostawal kilka razy,niestety ale zbyt wiele bodzcow,skutek zerowy,takze odpada. Quote
Karilka Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 cholerka. Z tą siatką to mi sie to średnio widzi... Schronisko coś proponuje w tej sytuacji? Odstrzał na usypiacze? Maja kogoś do takich akcji i strzelbe? Idą mrozy, cholera Quote
kasiaczek87 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 nie wiem czy firanki będą na tyle wytrzymałe, ale może jakby ktos miał dostęp do sieci rybackich?to jest dosc wytrzymałe i na pewno tańsze od tych profesjonalnych siatek Quote
Karilka Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 W obi czy tam castoramie kiedyś widziałam różne sieci.. Tutaj przydałaby sie taka siatka z jakiej czesto sa wykonane hamaki + obciążenie + lina (zeby z ta siatka nie zwial. To duzy pies Quote
andzia69 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 [quote name='Karilka']cholerka. Z tą siatką to mi sie to średnio widzi... Schronisko coś proponuje w tej sytuacji? Odstrzał na usypiacze? Maja kogoś do takich akcji i strzelbe? Idą mrozy, cholera Karilka - pisałam juz wcześniej - odstrzał nie wchodzi w grę, bo to teren zabudowany! to, ze idą mrozy jemu pewnie nie straszne - ma futro, a my mamy masę zgłoszeń o biedakach gladkowlosych, w ciązy, w cieczce i nimi się jakoś nikt nie przejmuje...Jemu najwyraźniej pasuje takie życie. czasem są psy, które nie chcą pomocy, niestety.... o np. ta sunia potrzebuje pomocy na wczoraj, bo jest po cieczce:( śpi na liściach i ma krótką sierść... Quote
PaSja Hera Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Poszlam na zwiady.Bude zabrala ADMINISTRACJA!!!Nie wiem,czy nie byla w ich guscie,czy przemili dobrzy ludzie gnajacy codzien do Parafii zglosili....Jutro tam pojde ja odebrac,bo to chyba przywlaszczenie cudzego mienia... Jokera juz nie ma nocami,ponoc pod tym blokiem pod ktorym spal,wpada od czasu do czasu,ale rzadko.Jego miejsce zajal ten bialy szorsciak o ktorym pisala Lenka.Spi tam juz trzecia noc.Ponoc dzieciaki je z nim bawia,ale potrafi dobrze obszczekac ludzi....pewnie przychodzi na randki do Brity(pekinki).Ciezka sprawa z tym Jokerem....Ciezko bedzie go zlapac. Quote
Nadziejka Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 :modla::iloveyou:pieseczku och pieseczku , a tu zimnica okropna nocami ech ...:shake: Quote
Lolalola Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 nie dosc ze mam mase klopotow to ten pies mnie zalamuje totalnie:(Ciotki moze trzeba pomoc wobec tego tej biednej suni na lisciach ,przeciez ona podczas tej cieczki juz zostala zmasakrowana totalnie i zyc jej sie nie chce pewnie:(....... Quote
Agula99 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Tak pomóżcie tej biednej suni, chociaż niech ta bidulka trochę zazna życia......:( Quote
Poszukiwany Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Kurfa.. Akurat była pewna pani (nie pamiętam imienia) na św mieszka i u Jokerka codziennie jest. Dziś była parę chwil temu, odjechała, a ta menda przyszła.. Quote
Recommended Posts