Jump to content
Dogomania

Kudlaty Joker bez nadziei na lepsze jutro,pilnie potrzebny DT!Pomocy!!!

Recommended Posts

Posted

Czy byłbyś w stanie codziennie go nakarmić? Nie wiem, czy na ten moment jest miejsce w hoteliku, niech więc chociaż nie będzie głodny...
Są pieniądze dla niego, można kupić większy worek karmy i dawać mu jeść każdego dnia...
Najlepiej wieczorkiem w śmietniku - gdyby był przyzwyczajony do jednego miejsca, a znalazł by się jakiś DT, łatwiej można by go złapać.

Posted

Wynika z tego ,że tamten DT już by nie przyjął Jokera,gdyby cudem udalo sie go zlapać ? Może jakoś go zachecić karmą ,a najlepiej czy,ś gotowanym albo z puszki/saszetki ,by na zapach dal sie skusić i jakoś może w tym śmietniku otoczyć wtedy we 2-3 osoby ? Pisaliśmy juz o tych siatkach z zszytych mocnych firan ,zaslon itp. Może cudem by się udalo? Wtedy na te przejsiowe 2-3 dni zawsze ktoś się znajdzie,kto go przetrzyma zanim do dt pojedzie albo nowy dt się znajdzie .

Posted

olga7 napisał(a):
Wynika z tego ,że tamten DT już by nie przyjął Jokera,gdyby cudem udalo sie go zlapać ? Może jakoś go zachecić karmą ,a najlepiej czy,ś gotowanym albo z puszki/saszetki ,by na zapach dal sie skusić i jakoś może w tym śmietniku otoczyć wtedy we 2-3 osoby ? Pisaliśmy juz o tych siatkach z zszytych mocnych firan ,zaslon itp. Może cudem by się udalo? Wtedy na te przejsiowe 2-3 dni zawsze ktoś się znajdzie,kto go przetrzyma zanim do dt pojedzie albo nowy dt się znajdzie .

Jeżeli chodzi o hotelik do którego miał trafić, nie jestem w stanie się wypowiadać, bo ja niczego nie ustalałam, dlatego piszę, że nie wiem...
Jeżeli chodzi o przetrzymanie go przez kilka dni, to niestety będzie ogromny problem - już wcześniej było to rozważane i nikt taki się nie znalazł, więc na ten moment nie nie ma sensu próbować łapać Jokera.
Dlatego uważam, że warto nauczyć, że ma jedzenie stale w tym samym miejscu (śmietniku), o stałej porze, bo gdyby znalazło się dla niego miejsce, będzie łatwo go odłowić.

• 3 weeks later...
Posted

Roszpunka napisał(a):
Joker, okazało się został tatusiem... Mama i szczeniorki odłowione, Joker nie...

nie noooo,wracam na dogo a tu taki news.............Joker ty pieronie.....

Posted

Wczoraj dostałam wiadomość od Poszukiwanego, że Joker znowu się pojawił...
Sama niczego nie wykombinuję, poza tym, za daleko mieszkam... Doopa, bo większość zaangażowanych już o psie zapomniała...

Posted

Jokera nie widzialam juz kawal czasu.Widywany byl jakies 2 tyg.temu przez Pania z bloku gdzie spal.Teraz nie mam pojecia,gdzie przebywa.Wiem ,ze od czasu do czasu zagladał do domu weselnego niedaleko Stoku,ale tez go tam nie widuja...

Posted

Roszpunka napisał(a):
Wczoraj dostałam wiadomość od Poszukiwanego, że Joker znowu się pojawił...
Sama niczego nie wykombinuję, poza tym, za daleko mieszkam... Doopa, bo większość zaangażowanych już o psie zapomniała...

Szkoda psiaka a bezradność w pewnych sytuacjach dobija ...

Posted

Lolalola napisał(a):
chyba pojawil sie pod domem Poszukiwanego tak?

Tak - czyli tam, gdzie próbowaliśmy go łapać. Wrócił na stare śmieci.

Ja w tej chwili jestem uziemiona, nie jestem w stanie się tym zająć.

Posted

Roszpunka napisał(a):
Tak - czyli tam, gdzie próbowaliśmy go łapać. Wrócił na stare śmieci.

Ja w tej chwili jestem uziemiona, nie jestem w stanie się tym zająć.

straszna sprawa i strasznie mi smutno,bo nie widze chetnych do walki o Jokerka....:(,doskonale rozumiem ,ze sama nic nie jestes w stanie zrobic i zle mi z tym,ze nie moge sama pomoc!

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ale ta sunia z dziećmi, Kielce chyba nie mają dobrego schronu :(.

Mamy teraz najlepszy schron :) Serio.
Od listopada 2010 zaszły ogromne zmiany, placówkę przejął ŚTOZ - fantastyczna ekipa :)

Posted

Strasznie mi żal Jokerka,tak długo to wszystko trwa.Myślę,że potrzeba skrzyknąć znowu więcej ludzi,zmobilizować się bardzo i oby się udało tym razem,musi się w końcu udać.Ludzie,proszę Was nie zostawiajcie go samemu sobie,niedługo bedą mrozy i snieg.