Jump to content
Dogomania

Kudlaty Joker bez nadziei na lepsze jutro,pilnie potrzebny DT!Pomocy!!!

Recommended Posts

Posted

Wiecie co,mam dosc!!!!Jestem wkurzona,totalnie!
Ludzie chca pomoc,sasiadki zbieraja kase,a my psa zlapac nie mozemy!!!!!
IDE SPRAWDZIC,CZY REAGUJE NA KOMENDY,ale watpie!
Sedalinu nie dam mu z rana,bo On w dzien lubi poszwedac sie,nie bede w stanie biegac za nim po osiedlu,bo moze padnie gdziec po drodze.
Najlepiej byloby zebrac sie w 10osbo,wypuscic pekinke i zagonic Go za nia do klatki.Albo jak ja bzyka zarzucic petle.......
Dodam,ze pekinka wyserylizowana,takze wiecej kudlacy nie bedzie;)!

Posted

hmm...jeszcze mi przyszedł taki pomysł...moze ktoś ma taki "kojec" dla dziecka składany? takie ala łóżeczko z siatki? wtedy możnaby spróbować "zarzucić na niego taki kojec - jako ala klatkę bez dna...może wtedy dałoby radę?...

Posted

andzia69 napisał(a):
hmm...jeszcze mi przyszedł taki pomysł...moze ktoś ma taki "kojec" dla dziecka składany? takie ala łóżeczko z siatki? wtedy możnaby spróbować "zarzucić na niego taki kojec - jako ala klatkę bez dna...może wtedy dałoby radę?...

Wiesz,powiem Ci,ze to nie jeste zly pomysl.Zaraz obdzwonie znajomych...Myslalysmy tez o siatce,zeby sie w niej zaplatal,potem koldra i heja do samochodu.Co Wy na to?:)

Posted

I może jeszcze pomyślcie nad sposobem dzięki któremu my łapiemy koty :lol:. Tylko to wymaga współpracy wszystkich pomagających psiakowi. Sposób troszkę okrutny ale skuteczny. Jeden dzień niestety trzeba psa nie karmić, mało tego chodzić po wszystkich możliwych zakamarkach i zabierać to co ewentualnie mógłby zjeść. Mówić wszystkim zaangażowanym w łapanie, że nie wolno mu nic dać do zjedzenia. I wtedy następnego dnia zorganizować więcej osób do łapania. Pies będzie przegłodzony, zje chętnie co dostanie, nie marudząc bo głód zrobi swoje ;). I w tym jedzeniu idzie mu podać ten sedalin... Na początku mała ilość jedzenia ale za to z wkładką :evil_lol:. Koty łapiemy wtedy podając jedzenie do klatki łapki bo one przegłodzone wchodzą bez problemu a tu może ta siatka byłaby dobrym rozwiązaniem.... albo jakby fajnie zjadł to nawet bez siatki?

Posted

ciotki kazdy pomysl jest dobry,byleby tylko zlapac tego krnabrnego chloptasia!!!!!!Boje sie tu zagladac,moje slabe serce chyba mi wysiadzie..................walczcie ciotki,dacie rade,wiem to na pewno:)

Posted

Dzisiaj odkryłam wątek Jokerka i prześledziłam go,tak mi żal tej psiny.Serdecznie dziękuję Wszystkim zazngażowanym w złapanie psa,życzę powodzenia i trzymam mocno kciuki za udaną akcję.

Posted

wegielkowa napisał(a):
Jakbyście łapały w nocy to ja jestem chętna do pomocy. Roszpunka ma mój telefon.

Telefon mam (dwa nawet). Łapanki tylko w nocy, bo w dzień chłopak bywa gdzieś w świecie :roll:

Dziękujemy pięknie, na pewno zadzwonię!

Posted

andzia69 napisał(a):

A może ktoś wie o jakiejś suce z cieczką, którą wyprowadzałybyśmy w nocy na spacer jako wabik dla kudłacza?

Posted

wegielkowa napisał(a):
A może ktoś wie o jakiejś suce z cieczką, którą wyprowadzałybyśmy w nocy na spacer jako wabik dla kudłacza?

Wlasnie nie wiadomo czy Ktos ma suczke z cieczka:(,ale jest ta pekinka,ktora chetna na bzykanko od zaraz.Kudlacz lubi ja molestowac;),jej Pani nie ma nic przeciwko,to moze sprobowac???
Dzieki wegielkowa za chec pomocy:):loveu:

Posted

[quote name='AlfaLS']I może jeszcze pomyślcie nad sposobem dzięki któremu my łapiemy koty :lol:. Tylko to wymaga współpracy wszystkich pomagających psiakowi. Sposób troszkę okrutny ale skuteczny. Jeden dzień niestety trzeba psa nie karmić, mało tego chodzić po wszystkich możliwych zakamarkach i zabierać to co ewentualnie mógłby zjeść. Mówić wszystkim zaangażowanym w łapanie, że nie wolno mu nic dać do zjedzenia. I wtedy następnego dnia zorganizować więcej osób do łapania. Pies będzie przegłodzony, zje chętnie co dostanie, nie marudząc bo głód zrobi swoje ;). I w tym jedzeniu idzie mu podać ten sedalin... Na początku mała ilość jedzenia ale za to z wkładką :evil_lol:. Koty łapiemy wtedy podając jedzenie do klatki łapki bo one przegłodzone wchodzą bez problemu a tu może ta siatka byłaby dobrym rozwiązaniem.... albo jakby fajnie zjadł to nawet bez siatki?
To są cenne rady i może też skuteczne w przypadku Jokera ??? Trzeba je sprawdzić chyba koniecznie !! Joker najedzony nie wezmie karmy i lakoci z Sedalinem -bo ma pelny żoladek . A co do jego plochliwosci -to pewnie nieraz dostal nauczkę od wrednych ludzi i oberwal -może to juz widac skutki i ta lapa tez pobita -kto wie ?? Musial oberwac niezle od ludzi ,jesli jest taki nieufny i boi się dać zlapać albo dotknać nawet .
Moze taka klatka -lapka by spr. się ? Jesli nie ten sam Sedalin ..

Posted

Dowiedzialysmy sie dzisiaj ,ze cay czas dawalysmy Jokerowi ta sama dawke sedalinu!Niec dziwnego,ze na niego nie dzialal!Nie wiem czy dzisiaj damy rade sie zorganizowac,ale jak cos bedziemy dzwonic do Ciebie wegielkowa:)

Posted

PaSja Hera napisał(a):
Dowiedzialysmy sie dzisiaj ,ze cay czas dawalysmy Jokerowi ta sama dawke sedalinu!Niec dziwnego,ze na niego nie dzialal!Nie wiem czy dzisiaj damy rade sie zorganizowac,ale jak cos bedziemy dzwonic do Ciebie wegielkowa:)

Chyba nie kumam??
Co do dzisiejszego wieczoru, to wybaczcie, ale ja odpadam. Wstałam dziś o 13 (choć kilka prób wcześniej było), i jestem kompletnie do bani. Joker, musisz odwdzięczyć mi się za to:evil_lol:

Posted

Incia napisał(a):
Chyba nie kumam??
Co do dzisiejszego wieczoru, to wybaczcie, ale ja odpadam. Wstałam dziś o 13 (choć kilka prób wcześniej było), i jestem kompletnie do bani. Joker, musisz odwdzięczyć mi się za to:evil_lol:

O 13???Inka Ty leniuchu!!!!!Ja mialam zrew o 6.15,a Ty mi piszesz,ze o 13!!!!!!!!!!!!Ty cholero jedna!!!!
Z tym Sedalinem chodzi o to,ze 10tych malych tabletek to taka sama dawka jak 2 te duze,a 1,5ml zelu to jeszcze mniej!Jakas masakra!