beta ata Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Wiecie co, a może jednak postarac sie o strzałke usypiająca ..? Macie tam zoo, bo nie mam pojecia... Byłoby idealnie, jeden strzał i po chwili psiak śpi - tylko ja wiem, że to może byc utopia, choć ja wtedy znalazłam weta z wojewodztwa, który miał taki sprzęt i zgodził sie pomóc (no, niestety to nic nie dało, jak pisałam, bo podał suni za mała dawkę i nie zasnęła, tylko była troche "przymulona" ) Quote
Roszpunka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Idę zaraz po Sedalin. Pasja, wybierasz się dzisiaj do Jokera? Jeżeli nie, to kiedy? Mogę być dziś od 19-stej, jutro nie wiem. I jak z transportem jutro? Masz coś na oku? Trzeba coś postanowić, bo zaczynamy kręcić się w kółko... EDIT: Sedalin w żelu już mam. Quote
Roszpunka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Pliszka']jakieś dobre nowinki???[/QUOTE] Tylko jedna - dzisiaj wszystkie się wyśpimy... Quote
andzia69 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Niko - nieufny i kłapiący onek został dzisiaj złapany...dostał 4 ml sedalinu w żelu i go zwaliło... Quote
Roszpunka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='andzia69']Niko - nieufny i kłapiący onek został dzisiaj złapany...dostał 4 ml sedalinu w żelu i go zwaliło...[/QUOTE] Wspaniałe wieści! Ja mam 6 ml...:cool3: Quote
Incia Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='andzia69']Niko - nieufny i kłapiący onek został dzisiaj złapany...dostał 4 ml sedalinu w żelu i go zwaliło...[/QUOTE] Jezuuu, wreszcie!!!! Mam nadzieję, że i nam się uda. Dzięki Kochana za takie wieści, dałaś mi nadzieję:loveu: Quote
andzia69 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 generalnie dobrze by bylo powiedziec dokarmiaczom, zeby go NIE karmili - wtedy dziala lepiej, a i on chętniej zje...najlepiej w czyms mocno pachnącym... Quote
Incia Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Mam kontakt z Panią, która Go codziennie wieczorem karmi. On ma do niej troszeczkę zaufania, na pewno od niej zje. Kupuje mu takie batony dla psów, on to bardzo lubi. Quote
azalia Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Oby się udało go wreszcie "powalić",póki jest cały i zdrowy. Quote
Roszpunka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='azalia']Oby się udało go wreszcie "powalić",póki jest cały i zdrowy.[/QUOTE] Byłoby faaajnie :) Jak się uda wszystko dograć, to jutro zbiorowe trzymanie kciuków ;) Quote
Roszpunka Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='wegielkowa']Dzwońcie. Transport do Celin-ja.[/QUOTE] A dałabyś radę pomóc nam dziś wieczorem? Quote
26asia Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 witam...jakies wiesci? najlepiej dobre..:) Quote
Martika&Aischa Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Bardzo przepraszam za offa ....cioteczki ze śląska i okolic ...Proszę o pomoc dla malutkiego szczeniaczka znalezionego dziś na schodach :-( Psiakowi grozi schron :-( http://www.dogomania.pl/threads/215608 Quote
Olga7 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='andzia69']Niko - nieufny i kłapiący onek został dzisiaj złapany...dostał 4 ml sedalinu w żelu i go zwaliło...[/QUOTE] Jesli dawka 4 ml Sedalinu powalila ONka to dla Jokera jest to chyba za dużo ,a te 6 ml to na dwie raty chyba ,tylko tez nie można nastepnego dnia powtarzać ,by nie zaszkodzić za bardzo zdrowiu psa...? Quote
Incia Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Wpłynęło 6 zł od _Agi_ za cegiełki z bazarku ewy gonzales. ma również 5 złotych od pewnej uroczej Małej Gosi;) Obu Cioteczkom serdeczne dzięki! Quote
ewelinka_m Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Niko nie został złapany na sedalin, tylko udało się wstrzyknąć mu coś w stylu narkozy. olga7 odpowiednią dawkę zawsze jest ciężko dobrać, zwłaszcza jeśli mamy doczynienia z psem dzikim czy wystraszonym- przy takich psach warto stosować nieco większą bo wraz z innymi czynnikami osłabia się działanie sedalinu. Maleńką sunieczke Mitzi, o której wspominał Wojtuś wczesniej;) musiałyśmy przyatakować z 4 ml bo w mniejszej ilości nie było żadnych rezultatów..także dopiero metodą prób i błędów można oszacować ile trzeba podać..a i tak są psy na których sedalin nie robi żadnego wrażenia Quote
Roszpunka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Ewelinko, masz może jakiś pomysł, jak gamonia złowić? Bo nam już trochę brakuje pomysłów... Quote
ewelinka_m Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Rozszpunka gadałyśmy ostatnio w nocy z Incią, wstępnie ustalałyśmy, że koniecznie trzeba przynajmniej ze 2 dni go przegłodzić..nic mu się nie stanie,a przynajmniej chętniej zje jedzonko z drobnym gratisem;) miskę najlepiej żeby podała mu moze 1 zaufana osoba, p.teresa? a cała reszta może się oddalić i gdzieś schować,tak żeby on czuł się bezpiecznie. obserwować go z oddali i wkroczyć do akcji jak już będzie słaniał sie na nogach,wczesniej sie nie pokazywać bo im wyższy poziom adrenaliny tym sedalin później go chwyci po tych mniejszych dawkach były widoczne jakieś symptomy,że sedalin działa? Quote
Roszpunka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Najbardziej było widać po sedalinie w żelu, ścięło go z nóg - potem wyszła pani z pekinką i diabli wzięli działanie ... Quote
Olga7 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='ewelinka_m']Rozszpunka gadałyśmy ostatnio w nocy z Incią, wstępnie ustalałyśmy, że koniecznie trzeba przynajmniej ze 2 dni go przegłodzić..nic mu się nie stanie,a przynajmniej chętniej zje jedzonko z drobnym gratisem;) miskę najlepiej żeby podała mu moze 1 zaufana osoba, p.teresa? a cała reszta może się oddalić i gdzieś schować,tak żeby on czuł się bezpiecznie. obserwować go z oddali i wkroczyć do akcji jak już będzie słaniał sie na nogach,wczesniej sie nie pokazywać bo im wyższy poziom adrenaliny tym sedalin później go chwyci po tych mniejszych dawkach były widoczne jakieś symptomy,że sedalin działa?[/QUOTE] I to jest dobry pomysł,bo inaczej dokarmiany Joker do wiosny albo i następnegpo lata bedzie was wodzil za nos :razz:.A tak zje co dostanie -lącznie z gratisem i w koncu da się zlapać -ujarzmić !!:p Quote
Roszpunka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Pomysł sam w sobie naprawdę dobry... Tylko, że oprócz osób regularnie go dokarmiających, z którymi jest kontakt, są np, dzieci, które dzielą się z nim kanapkami, resztki wyrzucane z okien, śmietniki... Quote
Recommended Posts