Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tanitka napisał(a):
schronisko jest TOZu i ono finansuje je.

To co się stało,że teraz nie maja pieniędzy? A gdyby schronu nie zamykano,to też nie mieliby pieniędzy?:crazyeye:
Przecież finansowanie jest chyba w jakiś sposób zaplanowane:cool3:
Dziwne to wszystko,że nagle wszystkie nieszczęścia zwalają się na te biedne psy:-(

Posted

rozmawialam z pania iza ale byla umordowana przez rozne tv -liczy ze media i ludzie jakos pomoga .....ciekawe co zrobili z 200 psami ze swarzedza bo one mialy termin do 31.12.10. a to tez schronisko toz bylo

Posted

[quote name='mtf zalesie']rozmawialam z pania iza ale byla umordowana przez rozne tv -liczy ze media i ludzie jakos pomoga .....ciekawe co zrobili z 200 psami ze swarzedza bo one mialy termin do 31.12.10. a to tez schronisko toz bylo

Ale dziwny zbieg okoliczności:crazyeye:- Dwa schroniska TOZ-u do likwidacji?
Pewnie za dużo kosztowały,to się im nie opłacało:cool3:

Posted

mtf zalesie napisał(a):
rozmawialam z pania iza ale byla umordowana przez rozne tv -liczy ze media i ludzie jakos pomoga .....ciekawe co zrobili z 200 psami ze swarzedza bo one mialy termin do 31.12.10. a to tez schronisko toz bylo

A czy pytałaś co się stanie ze zwierzętami tam przebywającymi?...
To chyba kluczowa kwestia w obecnej sytuacji...

Posted

bric-a-brac napisał(a):
A czy pytałaś co się stanie ze zwierzętami tam przebywającymi?... (...)

Przyłączam się do pytania... a także chciałam spytać, czy nie przydałoby się zebranie na tym wątku większej ilości osób? Szczególnie z tamtych okolic... Może wspólnymi siłami udałoby się choć trochę pomóc...?

Posted

lekarz powiatowy ktory nakazal zamkniecie schroniska jest na tym stanowisku podobno od pieciu lat i przez 4 lata kiedy w celestynowie bylo wiec psow niz teraz ,gorzszy plot przy wejsciu, pare kojcow mniej niz jest obecnie nianowiskue stawial takich zastrzezen.jak wytlumaczycie ze stalo sie to w tym roku.czy to przypadkowa zbieznosc ze z zmiana na stanowisku prezesa toz /przedtem byla prezesem pani dzialak kierownik celestynowa/.co jest powodem naglego olsnienia powiatowego weterynarza....moim zdanie ta petycja do wojta otwockiego jest bez sensu ,lepiej byloby napisac petycje do zwierzchnika nawiedzonego powiatowego lekarza weterynarii bo to on powinien zmienic decyzje

Posted

A mnie to się tak kojarzy,ze skoro TOz-owi brak kasy,to nowy prezes postanowił zrezygnować z prowadzenia tych 2 schronów - zrobił to rękami powiatowych?:cool3:
Jakby co,to on musi wykonać zalecenie:diabloti:

Posted

Rozmawiałam z zarządem toz, złożone zostało odwołanie, nie ma możliwości zlikwidować przy takiej liczbie psów i na dodatek bez pomysłu na to co dalej z psami.
Nie sądzę, żeby prezes doprowadził do likwidacji, bo nie pisaliby odwołania. Z tego co wiem to plan jest taki, żeby zmniejszyć liczbę psów przez adopcję do stanu, który pozwoli na prowadzenie remontu. Dopóki jest tam pani Iza jestem pewna, że nie będzie usypiania.

Posted

epe napisał(a):

Na tle tych różnych doniesień z Polski,nasz krakowski KTOZ może świecić przykładem dla innych. I wcale nie piszę tego,na zasadzie,że "każda pliszka swój ogonek chwali":evil_lol:
Stwierdzam to obiektywnie,najlepszym dowodem są moje uwagi na wątkach,pod adresem dziewczyn z KTOZ;) Niezbyt mnie lubią,ale jak trzeba im i ich pracy oddać ukłon,to właśnie niniejszym czynię!

z wielkim szokiem czytam Twój wpis, bo tak jak piszesz, nie darzysz KTOZ-u sympatią więc Twoje słowa mają tym większą wartość ;)
Celestynowem się załamałam po prostu.... dzięki bogu, ze to już nie 1700 psów, choć 600 to też masa!!!!!

Posted

tanitka napisał(a):
dzięki Siekowa. POnoć ToNZ został pozbawiony przymiotu organizacji pożytku publicznego, coś wiecie więcej na ten temat? Jak nie będą mieli pieniedzy, to kiepsko widzę los Celestynowa.... :(

TOZ nie utracił statusu OPP, tylko prawo do 1%. Powód - niekompletne sprawozdanie merytoryczne z działalności. Jednak jest szansa, że te OPP które w ogóle sprawozdanie złożyły, prawo do 1% odzyskają. Wtedy TOZ by się załapał.
A tak na marginesie. Oczywiście, likwidacja schronu z 600 psami to masakra, ale IMO te wszystkie "schroniska", "przytuliska", "azyle" prowadzone przez różnego autoramentu "panie o złotych sercach", to naprawdę poważny problem. Bo te osoby na ogól uważają, że tylko one wiedzą najlepiej jak taki przybytek powinien funkcjonować, niechętnie przyjmują nawet konstruktywną krytykę, a na zarządzaniu (schron to przecież przedsiębiorstwo) znają się jak kura na pieprzu...
Jedyna forma pomocy jaka jest akceptowana, to datki finansowe.
http://www.zw.com.pl/artykul/556315_Walka-o-Celestynow.html - tu doskonały przykład.

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):
TOZ nie utracił statusu OPP, tylko prawo do 1%. Powód - niekompletne sprawozdanie merytoryczne z działalności. Jednak jest szansa, że te OPP które w ogóle sprawozdanie złożyły, prawo do 1% odzyskają. Wtedy TOZ by się załapał.
A tak na marginesie. Oczywiście, likwidacja schronu z 600 psami to masakra, ale IMO te wszystkie "schroniska", "przytuliska", "azyle" prowadzone przez różnego autoramentu "panie o złotych sercach", to naprawdę poważny problem. Bo te osoby na ogól uważają, że tylko one wiedzą najlepiej jak taki przybytek powinien funkcjonować, niechętnie przyjmują nawet konstruktywną krytykę, a na zarządzaniu (schron to przecież przedsiębiorstwo) znają się jak kura na pieprzu...
Jedyna forma pomocy jaka jest akceptowana, to datki finansowe.
http://www.zw.com.pl/artykul/556315_Walka-o-Celestynow.html - tu doskonały przykład.

TOZ ma 1%.

Posted

mtf zalesie napisał(a):
schronisko w swarzedzu mialo podobno lokalizacje rzeczywiscie nieodpowiednia dla schroniska,nie moge sie dowiedziec co zrobili z psami,moze ktos wie

Większość psów została przekazana organizacjom niemieckim.